Már élő csali is rendelhető Webáruházunkban!

Már élő csali is rendelhető Webáruházunkban!

A Haldorádó Team munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy a Haldorádó Horgászportál minden szolgáltatása egyre magasabb színvonalú legyen. Áruházunk kínálata és választéka vevőink legnagyobb megelégedésére napról napra drasztikusan nő, de egy stratégiai fontosságú termékcsoport a mai napig hiányzott… Ez azonban már a múlté! Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Látogatóinkat, Kedves Megrendelőinket, hogy mostantól élő anyag is rendelhető Webáruházunkban! A vásárló az élő csalira leadott megrendelését garantáltan frissen, 1 munkanapon belül kapja meg!!! Mostantól már ezért sem kell bemenni a horgászboltba. Ezzel ismét nem kevés időt, értékes perceket takarítunk meg Önnek, amelyet a vízparton kamatoztathat! Az első körben 3 különböző színű csontkukacot, valamint a közepes és vastag gilisztát vettük fel a kínálati listára. Ha sikeres lesz az új kezdeményezés, nem állunk meg csupán ennél a kétfajta élő csalinál! További részletek az írásban olvashatók.

Az általunk forgalmazott elő anyagok legfőbb tulajdonsága, hogy garantáltan frissek és kiváló minőségűek. Ezt csakis úgy tudtuk biztosítani, hogy a közvetítő láncszemek kihagyásával, közvetlenül a termelőktől vásároljuk meg ezeket. Így tudjuk garantálni azt is, hogy nem okozhat fennakadást egy extra nagy, akár több száz literes (együttes) megrendelés sem, ha az új szolgáltatás iránti igény megnő. Kifejezetten büszkék vagyunk arra, hogy már az indulás pillanatában tudunk olyan kuriózumot is biztosítani, amelyet bizony nagyon kevés horgászbolt tud csak nyújtani. Sokak számára eddig megoldhatatlannak bizonyult a különböző színű csontkukacok beszerzése. Nálunk ennek sincs akadálya, hiszen rendelhető külön fehér, sárga vagy piros színben is, de - természetesen - ezek keveréke is rendelkezésre áll! A giliszták közül elsőként közepes és vastag gilisztát kínálunk.

Garantáltan friss és mozgékony a Grande csontkukac

Gyakran előforduló kérdések és az azokra adott válaszok:

1. Milyen csomagolásban érkezik a csontkukac, mi vele a teendő?

A csomag megérkezésekor a csontkukac egy légmentesen lezárt nylonzacskóban, valamint egy hőszigetelt papírdobozban vagy csőben található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül (lehetőleg hidegen) érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt zacskót azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött csontik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget.

Így érkezik a csontkukac
Nyissa ki a zacskót
Öntse ki egy dobozba
Várja meg, amíg elkezdenek mozogni
Miután magukhoz tértek csontkukacok, rakja be a hűtőbe, ha nyomban nem használja fel őket

2. Milyen csomagolásban érkezik a giliszta, mi vele a teendő?

Az általunk forgalmazott Dendrobaena faj egy nagyon szívós giliszta, amely jól bírja a horgot, a víz alatt is viszonylag sokáig életben marad és nagyon mozgékony. Műanyag dobozban szállítjuk, amelyben nedves humusz található. Ennek köszönhető, hogy a szállítást garantáltan kibírja, és a csomag átvétele után a vásárlónak már csak annyi a feladata, hogy árnyékos, hűvös helyre tegye (de ne tegye be hűtőszekrénybe!). Ilyen körülmények között hosszú időn át élve lehet tartani!

Így érkezik a giliszta, amellyel nincs további teendő
A nedves humuszban sokáig életben tartható. Nem szereti azonban túlzott hűtést (ezért ne rakja hűtőbe!) és a tűző napot

3. Miért kell lefojtani a csontkukacot, miért kell így szállítani?

A csontkukacok a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki)!

4. Milyen színekben kapható a csontkukac?

Jelenleg 3 különböző színben lehet csontkukacot vásárolni: fehér, sárga, piros, valamint ezek keverékeiből összeállított színekben. Ez összesen négyfajta változat.

Az alapszín a fehér - ez árban is legkedvezőbb!
Nálunk azonban rendelhető piros…
… és sárga színben is!

5. Mennyi az 1 liter?

Banálisnak tűnik a kérdés, de mégis nagyon fontos ezt tisztázni! Mivel összezsugorítva, lefojtva szállítjuk a csontikat, ezért megtévesztő lehet, hogy az 1 literes adag meg sem közelíti az 1 litert! Joggal merül fel a kérdés, hogyan lesz ebből 1 liter? A literes mérést mindig az eleven, mozgó csontik esetében végezzük. Tehát a magukhoz tért (levegővel telt és mozgó) csontkukacok máris elérik a jelzett térfogatot. Egy dolog azonban nem változik (illetve csak jelentéktelen mértékben), az pedig a kukacok súlya. 1 liter csontkukac hidegen (lefojtva) vagy melegen is 60-62 dkg. Mi ezt az értéket vesszük figyelembe a pontos mennyiség kimérése során. Kérjük, hogy erről Ön se feledkezzen meg!

6. Milyen méretű a giliszta, mennyi van egy dobozban?

Két különböző méretben forgalmazzuk a Dendrobaena gilisztákat. A „közepes” méretűek súlya 0,4-0,6 gramm, hosszuk 5-6 cm. Ebből a méretből 20 db van egy dobozban. A „vastag” változat a súlya 1,3-1,5 gramm, hossza 7-10 cm, ebből 10 db található egy dobozban.

Ez a „vastag” Dendrobaena giliszta

7. Mennyi a legkisebb rendelhető mennyiség?

A legkisebb rendelhető mennyiség csontkukacból 0,5 liter. Felső határ pedig nincs. Ha azonban 50 litert meghaladó mennyiségre van szüksége, kérjük, hogy legalább 2 nappal előbb jelezze azt! Gilisztából a legkisebb rendelhető mennyiség 1 doboz.

8. Hogyan történik a rendelés és a kiszállítás?

A rendelés során figyelembe kell venni, hogy csak a 14:00 óráig leadott megrendeléseket tudjuk másnap garantáltan célba juttatni! De ez is csak akkor lehetséges, ha a rendelést követő nap munkanap. Tehát aki pénteken rendel, nem fogja azt szombaton megkapni. A frissesség megőrzése és a felhevülés elkerülése érdekében, azok a csomagok kerülnek a legkésőbb becsomagolásra, amelyekbe élő anyagot is kértek. A GLS (csomagjaink kézbesítője) 16:00-kor érkezik hozzánk. Így maximum 2 óránk van arra, hogy a kért mennyiségeket kimérjük, és hogy a csomagokat biztonságosan lezárjuk. Ezért kell az élő anyag megrendelést legkésőbb 14:00 óráig leadni, ha szeretné azt másnap megkapni! Pénteken élő anyag feladás NINCS! Ennek oka, hogy a pénteki csomagok csak hétfőn kerülnek kézbesítésre, ezt a hosszú időt azonban az élő csalik már nem bírnák ki! Mindezt a rendelés leadása során feltétlenül vegyék figyelembe!!!

9. Mikortól indul a szolgáltatás?

Az első élő anyag kiszállítás 2008. február 4-én, hétfőn indul. Így azok, akik a hét végén már élő csali megrendelést adnak le, azt kedden (ha a csomag többi eleme is hiánytalanul megvan) megkapják!

Ha az új kezdeményezésünk sikeres lesz, újabb (szállítható) élő csalikkal bővítjük a kínálatot!

(X)
Döme Gábor

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.