A népszerű methodos tavak, vagyis az intenzíven telepített vízterületek már kora tavasszal viszonylag könnyű horgászatokkal kecsegtetnek. A nagy halsűrűségnek köszönhetően néhány óra alatt akár egy tucat pontyot is meg lehet fogni, hiszen a halak már táplálkoznak, és még ha lassan is, de azért folyamatosan melegszik a víz. Ebben az epizódban elsősorban olyan praktikákat mutatok, amelyek a távolabbi régiók meghorgászása során lehetnek hasznosak.
Végre megérkezett az igazi tavaszi időjárás egy kellemes felmelegedéssel, amelynek köszönhetően horgászvizeink hőmérséklete is látványosan emelkedni kezdett, így nem lehet kérdés, ha van egy kis szabadidő, irány a vízpart! Nézzünk is ehhez néhány aktuális kérdést!
Folyamatosan dolgozunk azon, hogy biztosítsuk az állandóan változó, és fejlődő igényeknek megfelelő termékkínálatot mindegyik horgászmódszerhez. Legyen szó rezgőspicces pecáról, pergetésről vagy bojlis, céltudatos nagyponty-horgászatról, igyekszünk naprakészek lenni. Ebben az írásban az utóbbit előnyben részesítő horgásztársaknak kedvezünk, hiszen a Carp Spirit márka legnépszerűbb termékeit szedtük össze, így talán tudunk segíteni a megfelelő kiegészítők beszerzésében még a szezon előtt!
A legáltalánosabb, legkedveltebb élő csali a giliszta mellett. Több éve kínáljuk webáruházunkban, sok ezer litert küldtünk már el megrendelőinknek. Kiforrott szállítási rendszerünk van, amely garantálja, hogy sértetlenül érkezik meg a megrendelőkhöz, bármennyit és kérnek. Ennek egyik titka, hogy mindig frissnek kapjuk és szállítás előtt hűtve csomagoljuk. Hogyan tudjuk ezt megtenni? Talán kevesen tudják, de lakhelyünk közelében van az ország egyik legnagyobb csontkukac előállító üzeme. Így a napi rendelések függvényében mindig „csak” annyit kérünk a gyártótól, amennyire szükség van. Nem leöregedett régi csontit kapnak a megrendelők, amely néhány nap múlva már bebábozódnak. Az általunk forgalmazott változatban 4 különböző színűt talál, ezek: fehér (festés nélküli), piros, sárga, fluo sárga. A legkisebb rendelhető mennyiség csontkukacból 0,5 liter. Ennek súlya kb. 30 dkg.
Javasolt tárolási hőmérséklet: 1-3 ºC
Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig
Használatba vétele: A csomag megérkezésekor a csontkukac egy légmentesen lezárt dobozban, valamint egy hőszigetelt papírdobozban vagy csőben található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül (lehetőleg hidegen) érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt dobozt azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött csontik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget. Miért kell lefojtani a csontkukacot, miért kell így szállítani? A csontkukacok a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki.
Az élőanyag szállításáért nem tudunk felelősséget vállalni!
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A legáltalánosabb, legkedveltebb élő csali a giliszta mellett. Több éve kínáljuk webáruházunkban, sok ezer litert küldtünk már el megrendelőinknek. Kiforrott szállítási rendszerünk van, amely garantálja, hogy sértetlenül érkezik meg a megrendelőkhöz, bármennyit és kérnek. Ennek egyik titka, hogy mindig frissnek kapjuk és szállítás előtt hűtve csomagoljuk. Hogyan tudjuk ezt megtenni? Talán kevesen tudják, de lakhelyünk közelében van az ország egyik legnagyobb csontkukac előállító üzeme. Így a napi rendelések függvényében mindig „csak” annyit kérünk a gyártótól, amennyire szükség van. Nem leöregedett régi csontit kapnak a megrendelők, amely néhány nap múlva már bebábozódnak. Az általunk forgalmazott változatban 4 különböző színűt talál, ezek: fehér (festés nélküli), piros, sárga, fluo sárga. A legkisebb rendelhető mennyiség csontkukacból 0,5 liter. Ennek súlya kb. 30 dkg.
Javasolt tárolási hőmérséklet: 1-3 ºC
Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig
Használatba vétele: A csomag megérkezésekor a csontkukac egy légmentesen lezárt dobozban, valamint egy hőszigetelt papírdobozban vagy csőben található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül (lehetőleg hidegen) érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt dobozt azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött csontik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget. Miért kell lefojtani a csontkukacot, miért kell így szállítani? A csontkukacok a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki.
Az élőanyag szállításáért nem tudunk felelősséget vállalni!
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.