A jóból nem kell sok!

A jóból nem kell sok!

A hideg vízi horgászatok során bevált adalékanyagok közül, talán a CSL Tuning néven ismertté vált „aroma” az, amely biztosan kiállta az idők próbáját és sok-sok éve eredményesen használják a pontyhorgászok.

Szándékosan tettem a bevezetőben idézőjelek közé az aroma szót, mert valójában nem egy egyszerű aromáról van szó! Alapját hidegen sajtolt kukoricacsíra kivonat adja, ez a kukoricaszesz gyártás egyik mellékterméke, így némi alkoholtartalommal is bír, amely garantálja, hogy a legnagyobb hidegben sem dermed le. Ha mélyebbre ássuk magunkat a témában, akkor kiderül, hogy előemésztett fehérjét, jól oldódó tápanyagokat, természetes cukrot, szabad aminosavakat, vitaminokat, ásványi sókat és étvágyfokozó betaint is tartalmaz. Ez mind olyan finomság, amelyet a pontyok bármikor szívesen fogadnak. Nem kell mást tenni, „csak” a lehűlt vizekben használni, ha pontyot is szeretnék fogni. A mi kínálatunkban is több mint 5 éve fellelhető, nagyon kedvelt, igazán népszerű termék a CSL Tuning, de naponta szembesülök azzal a kérdéssel, hogy „melyik ízesítést válasszam?”. Ugyanis 5 különböző, a hideg vízben is jól működő aromával ízesítettük még ezeket.

Különös hangulata van a késő őszi, téli horgászatoknak
A CSL Tuning hideg vízi aroma megsokszorozza az etetőanyagok és csalik csalogatóhatását még az erősen lehűlt vizekben is
Jól látszódik, hogy mi történik, ha vízbe kerül
Fajsúlya nagyobb a vízénél, így a mederfenéken, laposan terjed tovább, pont ott, ahol ekkortájt a halak tartózkodnak
Egy gyümölcsös és egy halas ízesítésű CSL Tuninggal szinte minden helyzetben alkalmazkodhatunk a halak gyakorta kiszámíthatatlan ízléséhez. FONTOS!!! – ne egyszerre, hanem felváltva, külön-külön próbálgassuk!

Persze erre is van tippem! Az ízesítéseket jobban szemügyre véve kiderül, hogy ebből négy édes és gyümölcsös, míg egy markáns, halas jellegű. Hogy melyikre mozdulnak legjobban a halak, az elsősorban a halak ízlésétől és táplálkozási szokásaitól függ. Még érthetőbben, ha főként a halas jellegű dolgok a nyerők az adott vízen, elég kicsi az esélye annak, hogy az eper íz betalál. De ez fordítva is igaz! Ott, ahol főként az édes dolgokkal lehet a legtöbb pontyot fogni, ritkán válik be a polip és tintahal aroma. Mindezek ellenére a halak ízlése kiszámíthatatlan és folyamatosan változó. Hogy ennek meg tudjunk felelni, válasszunk egy édes, gyümölcsös és egy halas aromát. A mi kínálatunkban a Fagyos Ponty és Tenger Kincse a két legnépszerűbb ilyen ízesítésű CSL Tuning. Ahhoz, hogy tudjuk variálni, próbálgatni ezeket, a megszokottól eltérő módon NE KEVERJÜK bele előre az etetőanyagba! Válasszunk ehhez egy egész évben jól működő etetőanyagot, majd a képeken látható módon – az ajánlott végszerelékkel kombinálva –, töményen töltsük a kosár közepébe. Abból kioldódva menthetetlenül a csalira irányítja a halak figyelmét. A nap végére pontos választ kapunk, hogy melyik aroma volt a nyerő, melyik ízlett a halaknak. Ráadásul a jóból nem kell sok, így nagyon gazdaságos is!

Ekkor már nem kell nagy kosár, elegendő a kisebb kapacitású Method Flat Mini is
Ezzel a végszerelékkel a tömény aroma is könnyedén bejuttatható
Elsőként a bordák pereméig töltöm etetőanyaggal a kosarat
Majd ebbe egy mélyedést készítek
Ebbe öntök kevéske CSL Tuning aromát
Erre helyezem a csalit
Ezt újabb réteg etetőanyaggal lefedem
A hideg vízben is van élet, sőt az apró, ízes falatok néha meghökkentően nagy halakat is adhatnak a kitartó horgászoknak!

Érdemes ezzel a kapástalan, hideg napokon kísérletezni, mert radikális változást eredményezhet. Konkrétan, több reménytelenek tűnő napomat mentette már meg ez az egyszerű technika. Persze ez sem csodaszer, előfordul, hogy csak + 1 halat ad, de az akár életünk hala is lehet!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Csapi Károly

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.