Rendezés

„Okos” horgászatok halradar használatával

Borbiró Ádám 2021-09-03
A parti halradarok dinamikus fejlődésének köszönhetően ma már bárki számára elérhetőek ezek az eszközök és egyben az általuk nyújtott előnyök. Használatuk roppant egyszerű, némi gyakorlás után már gyerekjátékká válik egy vízterület pontos feltérképezése. Az elmúlt időszakban volt szerencsém az egyik, talán jelenleg legjobb parti halradart használni és tesztelni, ami a Deeper Chirp+ 2 okos halradar. Ehhez a rendkívül precíz halradarhoz szeretnék most egy-két gyakorlati tippet adni, és bemutatni, hogyan építettem be eredményesen a mindennapi horgászataimba!
Videóval

Gamakatsu horgok method horgászathoz hangolva

Sipos Gábor 2021-05-07
Methodozás során a sikert legtöbbször az etetőanyagnak és a csalinak tulajdonítják, pedig a végszerelék legalább olyan fontos, mint a csalogatóanyagok. A körülményeknek megfelelő etetőkosár, előke vagy éppen horog kiválasztásán is sok múlik. Ebben a cikkben kifejezetten a method technikához ajánlott Gamakatsu horgokból mutatok be néhány olyan modellt, amelyek a legnépszerűbb csalikhoz mind méretben, mind formában illenek.
Videóval

Method suli 16. rész – Egy tavaszi stratégia

Sipos Gábor 2021-04-03
A haladó szintű method horgászatok abban is különböznek a kezdőtől, hogy immár céltudatosan is próbálkozhatunk a halfogással, nemcsak úgy bedobunk a vakvilágba és várjuk a kapást. Ebben a részben a Robinson-szigetek egyik tavára látogattam el, ahol azt szeretném nektek bemutatni, hogyan lehet szisztematikusan felállítani egy taktikát, és hogyan lehet azt a lehető legeredményesebben kivitelezni. Tartalmas epizód lesz, ahol sok mindenre szükség lesz, amit a korábbi részekben elsajátítottunk!

Tavaszváró tippek

Sipos Gábor 2021-03-06
Az elmúlt tél különösen kegyetlen volt a horgászokhoz, hiszen szinte végig jégpáncél fedte a tavakat, de annyira azért nem volt hideg, hogy lehetőség nyíljon léki horgászatra. Így aztán nem csoda, hogy a legtöbben már türelmetlenül várják az első horgászatot. A kora tavaszi időszak azonban még nem a maratoni túrákról szól, hiszen jégveszte után, a csípős hidegben a néhány órás methodozások még bőven kielégítik a peca iránti sóvárgást. Putz Tomival mi sem bírtunk már magunkkal és kiugrottunk az Ezüst-tóra egy villámlátogatásra.

Színes főzsinórok a modern feederhorgászatban

Döme Gábor 2021-03-05
A színes főzsinórok térhódítása megállíthatatlan, minden horgászmódszert „megfertőztek” már. Ha szívesen és eredményesen használják a pergetők vagy a nagyponty-horgászok, akkor miért ne használhatnák a feederezők is? Az elmúlt években sokak örömére új, igazán feltűnő színű, kifejezetten feederezők számára fejlesztett főzsinórokkal léptünk piacra. Máris bemutatom ezeket!
Videóval

Method Suli 15. rész – Egy szinttel feljebb!

Sipos Gábor 2021-01-31
Több mint egy éve annak, hogy belevágtunk a Method Suli sorozat elkészítésébe. Nem titkolt célunk volt, hogy elsősorban a kezdő, method technikával horgászó sporttársak kedvébe járjunk és nekik mutassuk be azt, hogyan is lehet ezzel a módszerrel eredményesen pecázni. Sokan vannak, akik részről részre követték az útmutatásom és csiszolták a saját tudásukat mind elméleti, mind gyakorlati síkon, és lépésről lépésre haladtak a cél felé. Hogy mi is ez a cél, és ha megvan, hogyan érdemes továbbmenni? Ez az írás és film erről szól!

Csalitüske a tökéletes megoldás!

Döme Gábor 2021-01-25
3-4 éve gyakorta kaptam olyan leveleket, amelyekben a horgászok arra panaszkodtak, hogy fűzőtűjük szétrepeszti a csalit, nem tudják azt hajszálelőkére felfűzni. Hiába gyártottunk puha, félkemény, kemény pelleteket, hiába jelentek meg egyre vékonyabb fűzőtűk, a panaszok száma nem csökkent. Nagyon bosszantott mindez, azt hittem, soha nem lesz erre jó megoldás…!

Dobóteszt egy hétköznapi horgásztól

Járfás Dávid 2020-12-17
Manapság már nem nehéz olyan feederbotokat találni, amelyek könnyedén felveszik a versenyt a bojlis botokkal és a távdobó orsókból is hatalmas a kínálat. Igen ám, de legyen egy felszerelés akármilyen jó, minden bizonnyal másképp fog működni egy profi és egy hétköznapi horgász kezében. A mostani írásomban egy olyan dobótesztet szeretnék nektek bemutatni, ami nem rekordokról szól, de remélhetőleg választ ad majd néhány kérdésre. Long Cast bot, Long Cast orsó, egy method szerelék és egy hétköznapi horgász. Hogy mi lesz ebből? Olvassatok tovább bátran és minden kiderül!
Videóval

Method Suli 14. rész – Őszi, téli finomítás

Sipos Gábor 2020-11-29
Közeleg a tél! Az elmúlt évek sikersorozatának elcsépelt mondata ez, de most éppen aktuális, hiszen már az ősz nagy része mögöttünk van, és nemsokára a naptár szerint is tél lesz. A vizek hűlnek, és nekünk, horgászoknak alkalmazkodni kell a halak lelassuló életműködéséhez. Hogy érthetőbb legyek, ideje finomítani mind a végszerelékünkön, mind pedig a csalogatóanyagok terén, ha továbbra is szeretnénk szép pontyokat fogni. Ebben a részben egy kicsit visszatérünk a kezdetekhez és kötözgetünk kicsit, de azért horgászatra is sor kerül majd!
Videóval

Finom feederezés törpeharcsás vízen

Döme Gábor 2020-10-12
Amikor megjelenik egy filmünk, legyen az ország bármely részén forgatva, gyakorta olvasható a kommentek között, hogy „Ja, ott könnyű! Gyertek el és mutassátok meg valamelyik törpeharcsáktól hemzsegő Tisza- vagy Körös-holtágon, hogy mit érnek a szuper csalijaitok és technikáitok!”. Nos, ebben az írásban Sipos Gábor és jómagam bemutatjuk, hogyan lehet a törpeharcsák közül kiválogatni az „értékes” halakat.
Videóval

Method suli 13. rész – Kíméletes bánásmód

Sipos Gábor 2020-10-05
Minden halat megillet a kíméletes bánásmód, azonban az öreg, nagytestű pontyok különös odafigyelést igényelnek. Ezen a Method Suli órán rövid betekintést nyújtok abba, hogyan is lehet method módszerrel nagytestű halakra horgászni, valamint hogyan kell ezekkel a nemes ellenfelekkel bánni a parton annak érdekében, hogy sértetlenül ússzák meg a kalandot. Ha szeretnél Te is egy igazán nagy halat fényképezőgép elé tartani, akkor tarts velem ebben az epizódban is!
Videóval

5 év alatt 4x a MOHOSZ Feeder ranglista élén!

Sipos Gábor 2020-10-02
A profi horgászversenyzés – még, ha sokan ezt nem is tudják – ugyanolyan sport, mint a többi. Komoly felkészültséget, sok gyakorlást és még több koncentrációt igényel. Azok, akik bármilyen sportot űztek valaha, tudják, hogy mindennek a csúcsa az, ha az ember magára húzhatja a címeres pólót és képviselheti hazáját szerte a világban. Nos, nekünk, versenyhorgászoknak előbb a hazai ranglistán kell minél előkelőbb helyezést elérnünk. De hogy mi is az a MOHOSZ ranglista, és miért olyan fontos ez nekem? Az alábbi írásból ez is kiderül!

Éles bevetésen a Haldorádó DART Method Feeder kosár

Bodnár Zsolt 2020-07-08
Az eredményes horgászat számtalan dologgal van összefüggésben, így a siker függhet az etetőanyagtól, csalitól, jól megválasztott távolságtól, de sok esetben szimplán csak a folyamatosan egy pontba juttatott eledelen, azaz a pontosságon múlik.
Videóval

Method suli 12. rész – Csiszold a dobótechnikád!

Sipos Gábor 2020-07-06
Az előző részben már említettem, hogy megfelelő dobótechnika elsajátítása amolyan önálló feladat, de azért vannak olyan módszerek, amelyek bemutatása talán segítséget nyújthat. Ezeket szeretném ebben a részben megmutatni, ugyanis a nagy dobások kivitelezésének egyik meghatározó eleme a megfelelő dobótechnika. A parttól távoli helyek meghorgászásán kívül szóba kerül a kiakasztott zsinórklipszes módszer is. Tartsatok velem ismét, hiszen eseménydús rész lesz ez is!
Videóval

Pontosan!?

Sipos Gábor 2020-07-04
Mióta elterjedt a kiakasztott zsinórklipszes technika, a pontos horgászat mindenki számára elérhetővé és viszonylag könnyen elsajátíthatóvá vált. De valóban annyira pontos ez, mint azt mi gondoljuk? Az oldalirányú eltérést általában szabad szemmel is látni, de azt már nem, ha a távolságban is tévesztünk. De hogyan fordulhat elő, hogy hosszabbat vagy rövidebbet dobunk, ha ki van akasztva a zsinór? Ebből az írásból és kisfilmből kiderül.
Videóval

Bemutatom a By Döme TEAM FEEDER Pearl Carp LCS orsókat

Döme Gábor 2020-06-26
A By Döme TEAM FEEDER repertoár tagja a Pearl Carp LCS orsó-széria, mely a mindennapos feederhorgászatok kőkemény harcosa. Ez a típus nem más, mint a legnagyobb számban eladott, legsikeresebb orsónk a Carp Fighter LCS felturbózott, modernebb kivitelű változata. Ismerkedjünk meg vele közelebbről!
Videóval

Method suli 11. rész – Tavaszi horgászatok

Sipos Gábor 2020-05-25
Az elmúlt tíz epizódban annyi elméleti tudásra tettek szert a sorozatot rendszeresen követők, hogy immár elérkezett a horgászat ideje. Ebben az írásban és filmben azt fogom megmutatni, hogy miként is néz ki egy átlagos horgásznap, hogyan érdemes helyet választani, mivel célszerű kezdeni a napot, és még számos olyan tétel kerül képbe, amelyek később már rutinszerűen fognak menni. Tartsatok velem egy jó horgászatra!
Videóval

Távoli, pontos, finomszerelékes keszegezés

Sipos Gábor 2020-05-13
A keszeghorgászat mostanában kicsit háttérbe szorult, így időszerűnek éreztem ezt a témát leporolni. A feederezésnek e roppant szórakoztató válfaja a methodozás árnyékában „tengődik”, holott ilyenkor, tavasszal az éhes keszegnépet viszonylag könnyű lépre csalni. Előfordul azonban, hogy nem a part menti zónában, hanem annál kicsit bentebb kell őket keresni. Ebben próbálok meg most egy kis segítséget nyújtani.
Videóval

Method suli 10. rész – Hasznos kiegészítők, kellékek

Sipos Gábor 2020-05-10
Elérkezett annak az ideje, hogy szétnézzünk magunk körül, hogy melyek azok a legfontosabb kiegészítők, eszközök a horgászboton és orsón kívül, amelyek feltétlen szükségesek a methodozáshoz. Sőt, ebben az epizódban azt is átnézzük, hogy miként érdemes ezeket a vízparton elhelyezni, hogyan a legpraktikusabb a használatba vételük.
Videóval

Method suli 9. rész – Ismerkedés az aromákkal, adalékokkal

Sipos Gábor 2020-04-17
A lehető legkönnyebben használható etetőanyagokat és csalikat az elmúlt részekben bemutattam, ám vannak olyan helyzetek, amikor kell egy is plusz ahhoz, hogy eredményesek lehessünk. Ekkor jönnek jól azok az aromák, adalékanyagok, amelyek használatával növelni lehet az etetőanyagunk hatékonyságát. Ebben a részben azokat az aromákat mutatom be, amelyek könnyedén használhatóak.
Videóval

Method suli 8. rész – Ismerkedés a method feeder csalikkal

Sipos Gábor 2020-04-03
Az előző részben a kezdő horgászok számára is könnyedén használatba vehető etetőanyagokkal ismerkedtünk meg, ebben az epizódban pedig azokat a method csalikat mutatom be, amelyekkel lehető legkönnyebb a csalizás. Elsősorban a csalitüskés felkínáláshoz mutatok néhány olyan alternatívát, amelyet szó szerint csak fel kell bökni, és már lehet is bedobni. Lássuk, melyek ezek!
Videóval

Döme praktikák 20. rész – A 3 legjobb zsinór összekötési mód

Döme Gábor 2020-03-30
Gyakran elhangzó kérdés, amelyet hozzám címeztek, hogy miként kötöm össze a zsinórjaimat, akár fonott vagy monofil dobóelőkéről, akár egy elszakadt főzsinórról van szó. Ebben a kisfilmben bemutatom azt a három legjobb zsinór összekötési módot, amelyet évek óta eredményesen használok!
Videóval

Vékonyíts!

Sipos Gábor 2020-03-26
A pontyhorgászat és ezzel együtt a feederezés elképzelhetetlen fonott előke használata nélkül. A rövid, alig 10 centiméteres horogelőkékhez a monofil zsinórok alkalmatlanok, ugyanis ekkora hosszban nem képesek nyúlni, ezért szakítószilárdságuk erősen lecsökken. Nem úgy a fonott zsinóré, ami egészen rövidre szabva is tudja azt a szakító értéket, ami rá van írva. E tulajdonságának hála akár 0,06 és 0,04 mm-es méretekben is használhatjuk a Braxx Pro előkezsinórt!
Videóval

Method suli 7. rész – Ismerkedés a method feeder etetőanyagokkal

Sipos Gábor 2020-03-15
A botok, orsók, zsinórok, különböző végszerelékek esetében már tapasztalható volt, hogy milyen széles a kínálat. Nos, ez bizony az etetőanyagoknál és csaliknál is tapasztalható, sőt, ez esetben talán még jobban el lehet veszni a kavalkádban. Ebben az epizódban olyan, kifejezetten method horgászathoz optimalizált csalogatóanyagokat mutatok be, amelyeket az is könnyen tud kezelni, aki még sosem töltött etetőkosarat.
Videóval

Bemutatom az új By Döme TEAM FEEDER Master Carp LCS Pro orsókat

Döme Gábor 2020-03-05
A By Döme TEAM FEEDER orsók családja 2019 tavaszán egy újabb értékes taggal bővült. Ez a régi-új fejlesztés nem más, mint a méltán népszerű Master Carp LCS orsócsalád továbbfejlesztett, korszerűbb változata. Az alábbi írásban részletesen megmutatom, melyek azok a technikai paraméterek, érdemi előrelépések, melyek egy új, még magasabb szintre emelik ezt. Ismerjétek meg a Master Carp LCS Pro modellt!
Videóval

By Döme TEAM FEEDER újdonságok bemutatója, nagyító alatt a Fine Carp + Pro Method feederbotok és orsók

Döme Gábor 2020-02-28
Nagy örömmel és büszkeséggel mutatom be azokat a By Döme TEAM FEEDER bot és orsó újdonságokat, melyekkel a közelmúltban bővült a repertoárunk, s általuk egy az eddigieknél magasabb minőségi szintet sikerült elérni. Miben valósult meg az érdemi fejlődés, mit kínálnak a horgászoknak az új modellek? Kattints az írásra a részletekért!
Videóval

Method suli 6. rész – Csúszó method flat feeder végszerelék összeállítása, lapkás horog kötése

Sipos Gábor 2020-02-21
Az előző részben egy fix végszereléket készítettünk el, ebben az epizódban pedig egy csúszó végszerelék összeállítását mutatom be. Ehhez egy olyan method kosarat fogok alkalmazni, amelyhez nem szükséges töltőszerszám, így jóval egyszerűbben használható. Ehhez a végszerelékhez nem csalitüskés, hanem egy egyszerű monofil zsinórra kötött horgot használunk majd, így a lapkás horgok kötésének egyik módját is be fogom mutatni.
Videóval

Method suli 5. rész – Alap fix method feeder végszerelék összeállítása, csalitüskés horogelőke elkészítése

Sipos Gábor 2020-02-12
Az előző epizódban sikerült felzsinórozni az orsókat, sőt még a dobóelőke is felkötésre került. A következő két részben olyan népszerű, könnyen elkészthető method végszerelékeket fogok bemutatni és elkészíteni, amelyekkel Ti is elkezdhetitek ezt a fajta horgászatot. Először a By Döme TEAM FEEDER Long Cast Method Feeder kosár használatát mutatom meg, és ha már készítjük a végszereléket, kötünk hozzá egy csalitüskés előkét is.
Videóval

Method suli 4. rész – Feeder zsinórok és dobóelőkék

Sipos Gábor 2020-02-07
Az előző két részben kiválasztottuk a megfelelő botokat és orsókat, amellyel bele lehet vágni a feederezésbe, úgyhogy ebben az epizódban a megfelelő zsinórt keressük meg az orsókra, és azt fel is csévéljük. Ezután megnézzük, milyen dobóelőkék vannak, és azokat milyen csomókkal célszerű a főzsinórhoz kötni. Eseménydús kötözgetés lesz, tartsatok hát velem ismét!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2022 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.