Fonott zsinórok kizárólag feederhorgászoknak

Fonott zsinórok kizárólag feederhorgászoknak

A rezgőspicces horgászat egy különálló fajtája a pontyos feederezés. Ez a vonal nem mindig a szó legszorosabb értelmében vett finompecáról szól, de az átlagos pontyos horgászatnál még mindig sokkal érzékenyebb csalifelkínálást tesz lehetővé. A módszerek fejlődése megkívánja, hogy egyre jobb kiegészítőkkel szolgáljuk ki a vásárlóinkat, olyanokkal, amelyek minden igényt kielégítenek. Fonott zsinórunk eddig is volt a Haldorádó palettáján, méghozzá a Braxx. Ezzel a kiváló előkezsinórral sok elégedett horgász fogta már meg élete halát, ám a fejlődés nem állhat meg, a jót is lehet még jobbá tenni!

A modern pontyhorgászat ma már elképzelhetetlen fonott zsinórok használata nélkül. A dobóelőke és a horogelőke is a legtöbb esetben már fonott. A dobóelőke használatának jelentőségéről már sok szó esett, ennek ellenére még mindig sokan nélkülözik a használatát. Jómagam is sokáig idegenkedtem tőle, mert furcsa volt vele a dobás, ám egy kis gyakorlással könnyen megszoktam, és azon túl, hogy a dobástávolságaim nőttek, sokkal kevesebb kosarat dobok el azóta. Amíg nem kötöttem a monofil zsinórra dobóelőkét, néhány horgászat után annyira elvékonyodott a spiccnél a főzsinórom, hogy egyszer csak megadta magát és hangos csattanás kíséretében nézhettem végig, ahogy a kosaram becsobban a tó közepén. Azért, hogy önök ne járjanak így, megalkottunk egy kifejezetten feederbotos horgászathoz való fonott dobóelőkét:

Íme, a megújult Haldorádó Braxx zsinórcsalád

Haldorádó Braxx Long Cast

Ahogy a neve is mutatja, ez a zsinór a legnagyobb dobástávolság elérésének hatékony eszköze. Amellett, hogy dobáskor kellő erőtartalékot ad, ellenáll a vízben lévő tereptárgyak, kagylók, kövek dörzsölésének is.

A Haldorádó Braxx Long Cast egy új, kifejezetten feederbotos horgászathoz kifejlesztett fonott dobóelőke
A doboz hátoldalán helyet kapott a fonott dobóelőke felkötéséhez alkalmazható legegyszerűbb csomó ábrája

A zsinór rendkívüli paramétereit a legmodernebb, 8 szálas szövési technikának köszönheti. A szálak közé a világhírű Dyneema szálakat is beszőtték, így vált a fonat rendkívül erőssé. Ahhoz, hogy a főzsinórt és a fonott dobóelőkét mindenki könnyedén össze tudja kötni, segítségül a doboz hátoldalán helyet kapott a megfelelő csomó ábrája.

Könnyen köthető az új Braxx Long Cast
A különlegesen sima felület a forradalmian új szövési technikának és a Dyneema szálaknak köszönhető

Részletek a Haldorádó Braxx Long Cast fonott dobóelőkéről

Haldorádó Braxx Pro

A fűzött csalis horgászatok kedvelt előkezsinórja volt a Haldorádó Braxx, ami ezentúl megújult köntösben és néven áll a horgászok rendelkezésére. Természetesen nemcsak a külcsín újult meg, a zsinór maga is még jobb lett. Új technológiával még erősebb lett a Braxx, de a méretpontosságból nem engedtünk.

A végszerelék egyik legfontosabb eleme a horogelőke

A zsinór színe zöld - a hazai vizek többségében zavaros, zöldes árnyalatúak -, így vízben szinte láthatatlan. „Rejtőzködését” tovább segíti az, hogy megázva teljesen ellágyul, így a csali észrevehetetlenül libbenhet be a hal szájába.

A Braxx Pro színe sötétzöld

Kifejezetten ajánlott rövid előkés horgászathoz, ahol a minimális horogelőkének a maximumot kell nyújtania.

A harmonikus végszereléknek nincs gyenge pontja!

Mint az élet minden területén, a végszerelék összeállításában is nélkülözhetetlen a harmónia. Egy jó végszerelék pontos és minden eleme kifogástalan. Csak így van esélyünk megbirkózni azokkal a nagytestű pontyokkal, amelyek megfogása igazi horgászélmény!

Részletek a Haldorádó Braxx Pro fonott előkéről

Írta: Sipos Gábor
Fotók és videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.