Gardner Target termékek a finom pontyhorgászathoz

Gardner Target termékek a finom pontyhorgászathoz

Idén vettük fel kínálatunkba a Gardner márkát, amely leginkább minőségi pontyos aprócikkeiről híres. E prémium kategóriás apróságok között létezik a „Target” család, amely kifejezetten a finomszerelékes és feederes pontyhorgászok számára tartogat remek termékeket. Ezek közt található horog és zsinór is, de a végszereléket hatékonyabbá tevő aprócikkek is. Ebben az írásban ezeket szeretném bemutatni, ám azon túl, hogy megismerkedhetnek a Gardner Target termékekkel, számtalan olyan hasznos tippet is találhatnak, amelyek a már ismert, kedvenc technikáimban lehetnek hasznosak.

A termékek sorát egy olyan horoggal kezdeném, amely egy igazi feederes, pontyos modell. Vastaghúsú, jól akad, tehát ideális a rezgőspicces nagyponty-horgászathoz!

Target Specimen Hooks

A Target Specimen Hook domolykó, márna, compó, keszegfélék és ponty horgászatához szánt horog. Tökéletesen és rendkívül széles körben alkalmazható a hajszálelőkés felkínáláshoz, valamint a különböző csalikombinációkhoz. Covert álcaszínű teflonbevonattal látták el, amely tökéletesen illeszkedik a mederfenék környezetébe. Ennek másik óriási előnye, hogy nem csillog, így az óvatos halakban sem kelt gyanút. Előnyös tulajdonsága, hogy kialakítása révén minden előkezsinórhoz kiválóan alkalmazható, legyen szó lágy fonott, monofil, fluorocarbon vagy akár merev bevonatos előkékről. A kovácsolt, magas szénacél tartalommal rendelkező horog kis mérete ellenére óriási erőtartalékkal rendelkezik, így könnyedén helytáll a kapitális halakkal vívott küzdelem során is. Egyedi formájának köszönhetően minden helyzetben tökéletes akadást biztosít és kiválóan tart a megakasztott hal ajkában. Fő jellemzői az egyenes szár és a befelé hajló fül. A széles körben felhasználható Specimen Hook egyszerű, praktikus és jól zárható műanyag tasakos csomagolásban kapható. Szakállal ellátott kivitel.

A horog formája sem hétköznapi
Négy méretben kapható a Specimen Barbed horog
Pelletes horgászathoz is ideálisak ezek a horgok, akár csalitüskés felkínáláshoz is
A horog nehéz, így könnyedén tűzhetünk mellé nagy felhajtóerejű csalikat is, például a Haldorádó Quatro Fluo Pop Up bojli 11 mm-es változatait

Gardner Target Specimen Barbed

Zsinórok területén is a tökéleteset alkotott a Gardner. Olyan magas minőségű és különleges horogelőkéket találni a Target családban, amelyek az igazi kuriózumokat kedvelők számára biztos hamar kedvencekké válnak.

Target Fluorocarbon Specimen Range

A Target Speciment Range a Gardner Tackle rendkívül innovatív termékcsaládja, amellyel az angol cég egy új fejezetet nyitott meg előkezsinórok történetében. A Target Fluorocarbon a család újabb tagja, amely hihetetlenül finom, mivel igen kis átmérővel rendelkezik. A rendkívül megbízható előkezsinórt kizárólag a finomszerelékes horgászok igényeihez fejlesztették, de tulajdonságainál fogva helytáll a nagyobb békés halakkal folytatott küzdelmek során is. A hihetetlenül kicsi átmérőjéhez elképesztő erő és ellenálló képesség párosul. Az igen figyelemreméltó, csúcsminőségű 100% fluorocarbon zsinór legnagyobb előnye, hogy a vízben szinte teljesen láthatatlan, mivel a fénytörési mutatója megegyezik a víz fénytörési mutatójával, így gyakorlatilag a fény nem tükröződik a felületén. Az egyedülálló polimer szerkezet erőt ad a különböző kötési megoldásoknál, ezért a csomók nem válnak merevvé és törékennyé, mint némely konkurens termék esetében. A kiváló süllyedő képességgel rendelkező Target Fluorocarbon óriási előnye még, hogy bármelyik kötési variáció kivitelezhető vele, és segítségével megvalósíthatók a mai modern előkevariációk, amelyeket a ponty egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen tud kifújni. A rendkívül felhasználóbarát előkezsinórral a kötések, csomók nagyon egyszerűen, könnyedén és gyorsan elkészíthetőek. A Gardner Tackle vezető teszthorgászai ehhez a zseniális termékhez kizárólag a kisebb, 8-10-12-es méretű horgokat javasolják. A feeder, a match és a leheletfinom könnyű pontyozó szereléssel horgászók első számú választása. Használata elengedhetetlen a kristálytiszta vizű tavakon. Elérhető négy különböző szakítóértékben, amely a különböző helyzetekre mindig megoldást kínál. A jelenlegi piacon kapható egyik legjobb ár/értek aránnyal rendelkező fluorocarbon előkezsinór.

Áruházunkban négy, „pontyos” méretben kapható ez az előkezsinór

Gardner Target Fluorocarbon Specimen Range

Target Specimen Range Speciskin

A Target Range család tagja a Speciskins Range, amely a Gardner Tackle rendkívül innovatív termékcsaládja. E fantasztikus tulajdonságokkal rendelkező újdonsággal az angol cég egy új fejezetet nyitott meg a bevonatos fonott előkezsinórok történetében. A hihetetlenül finom és kis átmérőjű előkezsinórhoz elképesztő erő és megbízhatóság párosul. A fejlesztők a fantasztikus tulajdonságokkal rendelkező Speciskins Range tagjait a finomszerelékes horgászoknak fejlesztették. Az új zsinór már a tesztelés korai időszakában is nagyon pozitív véleményeket kapott. A jelenlegi piacon kapható legvékonyabb bevonatos zsinór. Nagy ellenálló képességű, félig merev külső bevonattal rendelkezik, amely rendkívül könnyen és gyorsan eltávolítható. A kiemelkedően magas szintű gyártási technológiának köszönhetően jól csomózható, köthető, gyorsan süllyed, emellett és extra rugalmassággal rendelkezik. A belső mag ultra hajlékony, amely a csalinak természetes mozgást biztosít, ezzel javítva a végszerelék eredményességét és hatékonyságát. Különlegessége, hogy a külső bevonat színe teljesen megegyezik a belső fonott rész színével, valamint vízbe érkezéskor szinte azonnal felveszi a tómeder alakját. A nagy távolságra történő dobások esetén is gubancmentes dobást biztosít. Tulajdonságai az összes előkevariáció megkötésére alkalmassá teszik. Kizárólag akadómentes, tiszta terepen alkalmazható. A Gardner Tackle vezető teszthorgászai ehhez a zseniális bevonatos előkezsinórhoz kizárólag a kisebb, 8-10-12-es méretű horgokat javasolják. A feeder és a leheletfinom könnyű pontyozó szereléssel horgászók első számú választása.

Íme, a piacon kapható legvékonyabb bevonatos, fonott előkezsinór, amely három színben érhető el
A „weed” árnyalatú zsinór beleolvad a moszatos aljzatba, csak a csali virít, de az nagyon!

Gardner Target Specimen Range Speciskin

A megfelelő zsinór és horog kiválasztása mellett nagyon fontos a tökéletes és harmonikus végszerelék összeállítása. Az ólmos végszerelékek lelke az ólomkapocs, amelynek elemeit a Gardner Target márkán belül csomagban és külön-külön is meg lehet találni! Íme:

Target Mini Lead Clips

Az egyedi tervezésű, stílusos kialakítású ólomtartó klipsz segítségével könnyen és gyorsan tudjuk ólmainkat cserélni és az aktuális körülményekhez igazítani. Természetesen óriási jelentőséggel bír az akadós, nehéz terepen, ahol a beszakadt szerelék esetében az ilyen kapoccsal készített végszereléknek köszönhetően a hal könnyedén megszabadulhat a súlytól. Az ólom akár már egy kisebb erőhatás következtében is leválik a klipszről. Kemény, erős anyaga és bordázott kialakítása miatt a dobások következtében az ólmot minden esetben biztonságosan, fixen a helyén tartja. Kialakítása miatt kizárólag a 12-es méretű forgókkal kompatibilis, amely tökéletesen és elmozdulástól mentesen illeszkedik a végébe. Minden helyzetre megoldást kínál, horgásszunk akár iszapos, kavicsos, homokos vagy vízinövényekkel borított aljzaton. Kapható barna és zöld színben.

Erős ólomkapocs a prémium minőséget kedvelők számára. Két színárnyalatban kapható

Gardner Target Mini Lead Clips

Target Mini Tail Rubbers

Az igényes kialakítású gumiharang a Mini Lead Clips rögzítéséhez feltétlenül szükséges. Kúpos formája és rendkívül sima felülete a gubancgátló szerepét is betölti. A félig merev és rugalmas anyagból készített termék gyorsan felhelyezhető, könnyen mozgatható, valamint biztonságosan tart a helyén. Speciális anyagának köszönhetően a hideg vízben sem keményedik be. Minden helyzetre megoldást kínál, horgásszunk akár iszapos, kavicsos, homokos vagy vízinövényekkel borított aljzaton. 22 mm hosszú. Kapható barna és zöld színben.

Igényes kialakítású gumiharang. Két színárnyalatban kapható

Gardner Target Mini Tail Rubbers

Target Rig Swivels

Az extra erős, kimagasló teherbírással rendelkező hagyományos forgó minden szempontból megbízható. A szem kör alakú, mert ez jóval erősebb terhelést visel el, mint a szögletes forma. A praktikus és nélkülözhetetlen kiegészítő előnye, hogy rendkívül sokoldalú szerelék kombinációkkal használható. A forgók felületét egy matt, kopásálló, csillogásmentes réteggel vonták be, hogy a víz alatt csökkentse a láthatóságot. Kizárólag a Target Range termékeivel kompatibilis!

Igazán erős, tartós és csillogásmentes forgó, amely 12-es méretben pont illeszkedik az ólomkapocshoz

Gardner Target Rig Swivels

Target Specimen Range Lead Clip Terminal Pack

A Target Lead Clip Terminal Pack a modern finomszerelékes (feeder) végszerelékhez felhasználható, hasznos kiegészítő. A Terminal Pack egy biztonsági ólomrögzítési rendszer összeállításhoz szükséges alkatrészeket tartalmazza. A „csomag” részét képezi 5 db Lead Clip, 5 db Tail Rubber, 5 db Rig Swivel 12. Minden helyzetre megoldást kínál, horgásszunk akár iszapos, kavicsos, homokos vagy vízinövényekkel borított aljzaton. Kapható zöld és barna színben.

A „terminal pack”-ban minden meg van, ami az ólomkapcsos szerelék elkészítéséhez kell
A nehezék rögzítéséhez szükséges alkatrészek külön-külön…
… és egyben is megvásárolhatóak a „terminal pack”-ban
Íme, egy egyszerű ólomkapcsos végszerelék

Gardner Target Specimen Range Lead Clip Terminal Pack

A feeder végszerelékek egyik legfontosabb alkotóeleme a kosarat vagy ólmot megütköztető kapocs vagy forgó. Dobásnál és fárasztásnál ennek nagyon nagy terhet kell elviselnie, hiszen ez köti össze a főzsinórt és a horogelőkét. A tartósságon kívül a gyorskapocs jelentősége még, hogy segítségével pillanatok alatt elvégezhető az előke cseréje.

Target Kwik Lok Terminal Pack

A Target Kwik Lok Terminal Pack a modern finomszerelékes (feeder) végszerelékhez felhasználható hasznos kiegészítő. A „csomag” 5 db 12-es méretű Kwik Lok gyorskapcsot és 5 db Buffer Beads XL kötésvédő gumiütközőt tartalmaz. Minden helyzetre megoldást kínál, horgásszunk akár iszapos, kavicsos, homokos vagy vízinövényekkel borított aljzaton.

A csomagban megtalálható a kapocs és az ütköző is
Felszerelése pofonegyszerű…,
… csak rá kell nyomni az ütközőt a forgóra
A Target Kwik Lok Terminal Pack method végszerelék elkészítéséhez is tökéletes

Gardner Target Kwik Lok Terminal Pack

Target Kwik Lok Swiwels

Az extra erős, kimagasló teherbírással rendelkező, gyorscsatlakozóval szerelt forgó egyik vége hagyományos, míg másik vége egy nyitott, kampó alakú szemben végződik. Ez lehetővé teszi az igazán gyors előkecserét. A minden helyzetben megbízható forgó felületét egy matt, kopásálló, csillogásmentes réteggel vonták be, hogy a víz alatt csökkentse a láthatóságot.

Külön is kapható a kampós végű forgó

Gardner Target Kwik Lok Swiwels

A Gardner Target azon túl, hogy a legmodernebb anyagokat használva próbálja innovációit becsempészni a horgászok dobozába, külön figyelmet fordít arra, hogy mindenki találjon olyan aprócikket, amely saját ízlésének megfelel. Éppen ezért kapható gyorskapocs nélküli forgó-ütköző kombináció is. Ennek alkotóelemei szintén elérhetők csomagban és külön-külön is.

Target Specimen Range Buffer Bead

A Mini Buffer Beads minden modern és hagyományos finomszerelékes módszerhez (feeder) felhasználható, hasznos kiegészítő. Méretéből adódóan kizárólag a 12-es méretű forgókkal kompatibilis. Robusztus, rugalmas anyaga révén megvédi kötéseinket a mozgó alkatrészek által okozott sérülésektől. Formája lehetővé teszi, hogy a kötésre, forgókra, kapcsokra ráhúzzuk, ezzel szerelékünkön lényegében kötésvédő ütközőként funkcionál. A Gardner Tackle elsősorban a különböző szabadonfutó végszerelékek összeállítására javasolja. Speciális anyagának köszönhetően a hideg vízben sem keményedik be. Minden helyzetre megoldást kínál, horgásszunk akár iszapos, kavicsos, homokos vagy vízinövényekkel borított aljzaton. Kapható barna és zöld színben.

Egyszerű gumiütköző modern formában, amely két színárnyalatban kapható

Gardner Target Speciman Range Buffer Bead

Target Specimen Range Buffer Bead Terminal Pack

A Target Buffer Bead Terminal Pack a modern finomszerelékes (feeder) végszerelékhez felhasználható, hasznos kiegészítő. A „csomag” 5 db 12-es méretű standard forgót és 5 db Buffer Bead kötésvédő gumiütközőt tartalmaz.

A forgó és a méretben rá passzoló ütköző egy csomagban is kapható
A 12-es méretű forgó és a Buffer Bead tökéletesen passzolnak egymáshoz
”Terminal pack”-ban is kapható az ütköző-forgó kombináció
”Bármilyen kosár alá tökéletes választás ez a kis kiegészítő, amely az egyszerű, ám hatékony végszerelékek elmaradhatatlan kelléke

Gardner Target Speciman Range Buffer Bead Terminal Pack

Target Specimen Range Anti Tangle Sleeves

A kiváló minőségű szilikon hüvely kialakítása miatt kizárólag a 12-es és a 20-as méretű Standard és a Kwik Lok Swivel kapoccsal kompatibilis. Feladata, hogy a forgókon elhelyezett horogelőkét minden esetben biztonságosan a helyén tartsa. A rugalmas, tartós és rendkívül erős, sima felületű, szilikon alapanyagú termék a gubancgátló szerepét is betölti. A felhelyezéskor minden esetben érdemes egy kicsit benedvesíteni, mivel így sokkal könnyebben és gyorsabban elvégezhető a művelet. Minden helyzetre megoldást kínál, horgásszunk akár iszapos, kavicsos, homokos vagy vízinövényekkel borított aljzaton.

Kisméretű 'gumitüske, amely sokféleképpen felhasználható gubancgátlás céljából'
A 20-as méretű gyorskapocs és a gubancgátló csövecske passzolnak egymáshoz…
… összetolva remek alkatrészei lehetnek a fix, felső horgos végszerelékeknek
A fix method végszerelék egy egyszerű, ám nagyon hatékony megoldás

Gardner Target Specimen Range Anti Tagle Sleeves

Írta: Sipos Gábor
Képek: Nagy Gábor, Sipos Gábor

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.