Végre kaphatók a Spro Special Pellet feederek!

Végre kaphatók a Spro Special Pellet feederek!

A holland székhelyű Spro, a japán Gamakatsu horoggyártó cég európai leányvállalata. A világ egyik meghatározó horgászcikk gyártó és forgalmazó konzorciuma, amely kiváló termékei a magyar horgászok számára is régi ismerősök. 2005-ben indult az a speciális munkakapcsolat, amely során a Spro nemzetközi tanácsadói testületének és teszthorgász csapatának tagja lettem. Elsőszámú feladatomként új feederbotok kifejlesztését jelölték meg.

2006-ban jelentek meg az első nevemmel fémjelzett botok. Ezek Spro Aggressive Carp Feeder by Döme Gábor névvel váltak ismertté. Eme új felépítésű és karakterisztikájú botcsalád óriási sikere és az eladott több ezer darab még a Spro tulajdonosait is meglepte. Többször hitetlenkedve kérdezték, hogy „ennyire népszerű Magyarországon a feederezés?”. Pedig akkor még közel sem volt olyan nagy tábora, mint manapság.

A Spro Aggressive Carp Feeder volt az első, nevemmel fémjelzett botcsalád, amely 2006-ban került piacra

2008-ban Magyarországon, 2009-től pedig a Spro nemzetközi kínálatában is megjelent egy új botcsalád, amely a Pellet Feeder by Döme Gábor nevet kapta. Az 5 különböző erősségű és karakterisztikájú feederbot mellett a Pellet Waggler (egy speciális pontyos matchbot is) forgalomba került. Ami igazán érdekes, hogy ez a bot Spro európai értékesítői hálózaba bekerülve minden várakozást felülmúlt. Nemcsak Magyarországon, hanem Európa több országában is a legkeresettebb Spro feederbot lett.

A Pellet Feeder, Sensitive Feeder és Pellet Waggler botok voltak a Spro-val folytatott közös fejlesztőmunka újabb darabjai

A legtöbb multinacionális cég nagyon lassú, nagyon megfontolt, de rendkívül céltudatos. Nagyon nehéz és körülményes a fejlesztőmunka, sőt az esetek döntő többségében lehetőség sincs a beleszólásra, nem érdeklik az adott piacra jellemző sajátosságok és egyedi igények. Ez a Spro cégre egyáltalán nem igaz! Miután elnyertem a bizalmukat, nem volt kérdéses, hogy a jövőben is együtt dolgozunk! Ennek eredményeként 2010-ben szabad kezet kaptam és akár a legmagasabb kategóriában, teljesen egyedi kívánságok alapján is hajlandók voltak bármilyen botot legyártani. Kedvemre válogathattam a világ legjobb alapanyagaiban…!

Íme, az új Spro Special Pellet Feeder, amely minden ízében megújult a régi Pellet Feederhez képest

Az elmúlt évben a számos új csali és etetőanyag kifejlesztése mellett nagyon sok időt fordítottam az új feederbotok folyamatos tesztelésére is. Ennek eredményeként 2011. évben 3 új, nevemmel fémjelzett botcsalád kerül forgalomba:

  1. Spro Special Pellet Feeder
  2. Spro Royal Sensitive Feeder
  3. Spro Royal Carp Feeder

Ezek közül elsőként a Spro Special Pellet Feeder botcsaládot kívánom bemutatni.

A botcsalád 5 különböző botból áll

Kinek ajánlom a Spro Special Pellet Feederbotokat?

A céltudatos, finom ponty- és amurhorgászat egyik leghatékonyabb eszköze. Különösen ajánlott olyan kezdő és gyakorlott horgászoknak, akik egy garantáltan letesztelt, sokszor kipróbált, a magyar viszonyok közepette legsokoldalúbban használható, megbízható feederbotra vágynak. Olyan körülmények során mutatja meg, hogy mire képes, ahol az átlagosnál nagyobb igénybevételre és akár kapitális, vad halak gyakori kapásaira is számíthatunk! Legyen szó állóvízről vagy erős sodrású folyóról, mindenhol eredményesen teljesít. A család rövidebb, érzékenyebb darabjai (330M, 360MH) kifejezetten ajánlottak a finom partközeli horgászatra, a család erősebb, hosszabb darabjai (360H, 390H, 420H) számára pedig nincs elérhetetlen távolság és megfoghatatlan méretű hal. Ráadásul mindez megfizethető áron érhető el!

Így működik dobás közben: ha kell, akár nyélből görbül!

A jellegzetes név is utal arra, hogy a nagynevű előd, a Pellet Feeder méltó utóda, annak megújult, továbbfejlesztett változata. De térjünk egyből a lényegre, a bot árára! A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a 20.000 Ft körüli lélektani határ környékén legyen a botok fogyasztói ára - hasonlóan, mint a régi Pellet Feedereknél, mégis érezhetően más, jobb botot tudjunk (szinte) változatlan áron adni! Örömmel jelentem, hogy ezt a feladatot is sikerült megoldani! Hogyan? Legyen ez a mi titkunk!

És így viselkedik a fárasztás során
Eddigi legnagyobb halamat is ezzel a bottal fogtam!

Engedjétek meg, hogy pontról pontra haladva mutassam be az új Special Pellet Feedereket a nagyközönségnek.

1. Botnyelet záró végdugó

Egy új, kisebb méretű, esztétikus fémdugót kapott a parafa nyélvég.

Minden apró részletre ügyeltünk! A nyélvégen található záródugó diszkrét és egyben esztétikus

2. Orsótartó

Új az orsótartó, amely még biztonságosabb orsórögzítést tesz lehetővé. Ebben garantáltan nem forog el még egy nagyobb orsó sem!

Az új orsótartó még erősebben tartja akár a nagy orsókat is

3. Bottest

Az IMT-7 Power Carbon helyett ez a bottest már egy IMT-8 Power Carbonból készült és speciális kevlárszál erősítést kapott, amely szemmel láthatóan kisebb botátmérőt eredményez. A kecsesebb bottest ugyanakkor még erősebb és terhelhetőbb, mint előde, amely dobáskor és fárasztáskor mutatkozik meg. Horgászat közben gyakorlatilag törhetetlen!

A különbség mérhető!

4. Hasznos infók a bottesten

A botot megfordítva a szokásos információk (cikkszám, bothossz) mellett megtudhatjuk a bot karakterisztikájához illő pontos dobósúly-tartományt és a garantált dobótávolságot is!

Minden leolvasható a bottestről, amit a feederbot garantáltan tud

5. Magyar nyelvű vevőtájékoztató a boton

Sajnos hazánkban nem szokványos, hogy a boltokban fellelhető botokon akár egy sor magyar nyelvű szöveget is találunk. Nos, az új Spro feederbotok mindegyikén egy rövid leírás tájékoztatja az érdeklődőt, hogy mire számíthat, ha a kézben tartott botot választja

Magyar nyelvű vevőtájékoztató van a minden boton

6. Megnövelt gyűrűátmérő

A bottesten egy speciális, megnövelt méretű (de vékony keretű és könnyű!) SIC gyűrűsor található, amely kisebb lendítőerő mellett is döbbenetesen nagy és pontos dobások elérését biztosítja.

A megnövelt gyűrűátmérő a pontos, távoli dobások egyik záloga

7. Bordázott fogórész

Az első és második tagok végein található egy különleges, bordázott fogórész. Ennek akkor vesszük igazán hasznát, amikor szorosabban toltuk össze a tagokat, vagy nedves a kezünk, illetve esik az eső. Ez az alig észrevehető (a boton diszkréten megbúvó) apróság nagyon sokat számít, mert minden körülmények közepette biztosítja a bottagok stabil, biztonságos fogását és problémamentes szétszedését.

A bottagok végein található bordázott fogórész mindig stabil, csúszásmenetes fogást biztosít

8. Horogbeakasztó szem

Apró, de hasznos dolog a horogbeakasztó szem, amely a végszerelék parton történő biztonságos elhelyezésében nyújt segítséget. Így nem kell a parafanyélbe vagy az orsó felkapókarjába akasztani a horgot.

A horogbeakasztó szem gondoskodik arról, hogy legyen hová beakasztani a végszerelék horgát

9. Új rezgőspiccek

A botokhoz 3 különböző erősségű karbon rezgőspicc jár. A jobb láthatóság érdekében három gyűrűköz is pirosra lett festve. Minden spicc (az erősségtől függetlenül) piros színű.

Mindhárom rezgőspicc piros színű, és 3 gyűrűköz lett a jobb láthatóság érdekében befestve

10. Spiccek terhelhetősége

A spiccek erősségéről a rajtuk található feliratok árulkodnak. 1 oz kb. 30 grammnak felel meg. Így egy 4 oz erősségű spiccel 120 gramm össztömegű végszerelék is bevethető a feederbot károsodása nélkül.

A spiccek erősségéről a rajtuk található felirat tájékoztat

11. Megnövelt gyűrűátmérő a rezgőspiccen is

Mit sem ér a bottesten található nagyméretű gyűrűsor, ha a rezgőspicc apró gyűrűi lefognák a zsinórt. Természetesen erre is gondoltunk, és arányosan nagy, de mégis finom SIC gyűrűsorral szereltük fel a rezgőspicceket is. Így már tökéletes az összhang!

Természetesen a rezgőspiccen is arányosan megnövelt gyűrűk találhatók

Bízom benne, hogy mindezek a változtatások és újítások egyértelművé teszik, hogy egy lényegesen jobb feederbotot tudunk - szinte változatlan áron!!! - kínálni. A lehetőség most már adott, lepd meg magad egy új Special Pellet Feederrel Te is, és saját magad tapasztald meg, hogy mire képes!

Mostantól nincs kifoghatatlan méretű hal!

(X)
Írta: Döme Gábor
Fotók: Nagy Gábor

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.