Nagy Dévérek a Kis-Dunán

Nagy Dévérek a Kis-Dunán

A Kis-Duna a Duna legnagyobb és leghosszabb ága. 135 km hosszan folyik a Csallóköz, Európa legnagyobb folyami szigetrendszerének északi szélén. A mai napon ezen a csodálatos kis folyón horgászik csapattársam, Lapos Attila, célhalai pedig a nagytestű dévérkeszegek.

A Kis-Duna Pozsony alatt, Vereknyénél ágazik le a főágból. A vereknyei szakaszon található zsilip alvize egy különleges tavaszi helyszín, ugyanis az ívás előtti időszakban nagyon sok dévérkeszeg gyülekezik itt. A forgatás előtti héten Attila már tett egy próbát. Akkor igazán szép halakat sikerült fognia, így nagy izgalmakkal vártuk a forgatás napját.

A Kis-Duna Pozsony alatt, Vereknyénél ágazik le a főágból

Egy sikeres tavaszi folyóvízi horgászatnak sok alapfeltétele van. A megfelelő horgászhely kiválasztásán túl az egyik legfontosabb az etetési stratégia. Az ilyen 2-3 m mély, húzós vízben nagyon nem mindegy, hogy milyen alkotóelemekből állítjuk össze az etetőanyagot. Attila 1 kg Haldorádó Gold Feeder Top1 Bream, valamint 1 kg Haldorádó Feeder Master Nagy Dévér etetőanyagot kevert össze, melyhez Haldorádó Barna Agyagot és Haldorádó PV1-et adagolt annak érdekében, hogy a keverék kellőképpen fajsúlyos és tapadós legyen. A keverék beltartalmát tovább növelte Haldorádó Pastonchino Nagy Dévér, illetve Haldorádó Tricolor Fluo Morzsa adagolásával. Ehhez még a dévérkeszeg horgászata során már jól bevált Haldorádó Édesítőszer és Haldorádó Aroma Tuning Nagy Dévér folyékony aroma került.

Az etetőanyag-keverék
Az első…
… és a második dévérkeszeg

A horgászat során Attila a by Döme Team Feeder Power Fighter botcsalád 3,9 m hosszú, MH karakterisztikájú tagját használta. A bottest rendkívül kecses, feszes, ugyanakkor kellőképpen rugalmas. Érdemes kiemelni, hogy a spiccgyűrű duplatalpas erősítést kapott, így nem görbül el még a nehéz kosarak dobálása során sem. A botra a tökéletesen hozzá illő by Döme Power Fighter első fékes orsó került 6000-es méretben. Az orsó dobjára Haldorádó Blue Feeder főzsinór került 0,18 mm-es vastagságban.

Attila a by Döme Team Feeder Power Fighter 390 MH botot és a by Döme Power Fighter 6000 orsót használta
Az orsó dobjára a Haldorádó Blue Feeder főzsinór került
Egy újabb nagytestű dévérkeszeg
Kapásra várva

Attila klasszikus folyóvízi, csúszó végszereléket használt, melynek alkotóelemei: 65 g-os Haldorádó Barbel River Feeder etetőkosár, Haldorádó Biztonságos Kapcsos Forgó, Haldorádó Kúpos Gumiütköző, Haldorádó Feeder Forgó. Az előke 0,16 mm-es Haldorádó Visitor volt, amelyre 12- es méretű Gamakatsu Team Feeder Pellet Carp horog került 7 mm-es Haldorádó Csalitüskével.

A végszerelék alkotóelemei
A Haldorádó Barbel River Feeder egy kiváló folyóvízi etetőkosár
Egy igazi vadvízi dévérkeszeg, mely bronzszínben pompázik
A bottest kecses, feszes, ugyanakkor kellőképpen rugalmas

Ahhoz, hogy a nagytestű dévérkeszegeket szelektálni tudjuk a nagy mennyiségben jelen lévő kisebb testű halak között, a megfelelő etetési stratégián kívül nagy szerepe van a csalizás mikéntjének is. A tűzött csalik szóba sem jöhetnek, kizárólag a fűzött csalikombinációk. Ehhez kínál kiváló alternatívát a Haldorádó Hybrid Methdod Pellet, amelyből Attila a Vörös Démon és a Fokhagymás ízesítést használta.

Ahhoz, hogy a nagytestű halakat szelektálni tudjuk…
… kizárólag a fűzött csalikombinációk jöhetnek számításba
Ehhez kínál kiváló alternatívát a Haldorádó Hybrid Method Pellet

A horgászat alapozó etetés nélkül lassú ütemben indult. A nap végéig Attila 7 db dévérkeszeget és 1 db karikakeszeget fogott, melyek mindegyike gyönyörű, egészséges, nagyméretű vadvízi hal volt. Ez is bizonyítja, hogy a kiváló csalogatóanyagok és a fűzött csalis technika jól működik folyóvízen is. Találkozunk egy másik helyszínen!

A Kis- Duna…
… kiváló dévérállománnyal bír

Rózsa Arnold

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.