Új termék születik 1. rész - Haldorádó Dip Tuning

Új termék születik 1. rész - Haldorádó Dip Tuning

Bizonyára sokakat érdekel, hogy miként születik egy új termék? Miként lesz egy kezdetben „agyament” ötletből végtermék? Mi kell ahhoz, hogy az valóban fogós legyen? Mennyi ideig tart egy új termék tesztelése, próbája, no és hány ember dolgozik ezen? A munkánkat figyelemmel kísérő, a HALDORÁDÓ termékeket nagy megelégedéssel használó horgászok láthatják, hogy majd minden hónapban előrukkolunk igazi újdonságokkal. Ebben a hónapban három új termékcsaláddal szolgálunk, ezeket a mai és a holnapi írásban kívánjuk részletesen bemutatni. Elsőként ismerjétek meg a Haldorádó Dip Tuningot, míg holnap a Hybrid és Finom Pontypellet családot!

Miként születik egy új termék?

Az első és legfontosabb, hogy az a lelkes csapat, akik a Haldorádó termékek fejlesztésével és tesztelésével foglalkoznak, aktív horgászok. A rengeteg horgászat során szembesülünk azokkal a problémákkal, amelyekre megoldásokat keresünk. Az új termékek ötletei is horgászataink során születnek, vagy éppen a termékeinket használó vásárolóktól érkeznek. Mi nem az íróasztal mögött ülve találjuk ki termékeinket. Sok ügyes és eredményes horgász sok évtizedes tapasztalata, valamint tudásának legjava kerül egy-egy tégelybe vagy zacskóba. Fontos azt is megemlíteni, hogy aki Haldorádó terméket vásárol, nemcsak egy egyszerű etetőanyagot vagy csalit kap kézbe, hanem az eredményes használatához nélkülözhetetlen komplett megoldást és receptet is. Ugyanis mit sem ér az új „csodaszer”, ha senki nem tudja, hogy miként kell azt használni!

Tesztelésre váró DIP prototípusok

Miként lesz egy kezdetben „agyament” ötletből végtermék?

Többnyire a különféle speciális helyzetekre próbálunk megoldásokat találni, amely során gyakorta olyan ötletek születnek, amelyeken edzett kollégáim is meghökkennek. Fontos, hogy soha nem vetünk el elsőre semmit, és igyekszünk azt mielőbb kipróbálni, letesztelni. A halak gyorsan választ adnak rá, hogy ez csupán egy „agyament” ötlet vagy egy zseniális megoldás. Ha életképes a dolog, sok-sok tesztelés után - amely minimum 6-12 hónap - döntünk úgy, hogy mint termék forgalomba kerülhet és viselheti a HALDORÁDÓ márkanevet.

A Dipek tesztelésénél fontos feladat hárult Haskó Tamás bojlis specialistára
A halak is partnerek voltak Tamás munkájában

Mi kell ahhoz, hogy az új termék valóban fogós legyen?

Talán erre a legnehezebb választ adni, hiszen nekünk is nagyon sok olyan termékünk van, amely egyes vízterületeken csodaszerként működnek, míg más vizeken szinte benullázunk velük. Hogyan lehetnek ekkora különbségek? Anélkül, hogy hosszas áltudományos magyarázatok gyártásába kezdenék, sietve szeretném megjegyezni, hogy minden cég a valóban fogós, minden vízterületen és időjárási viszonyok között kifogástalanul működő csalikat és a hozzájuk szükséges különleges összetevőket kutatja. Mi is ezt tesszük! Minden új termékünkkel közelebb jutunk a megoldáshoz, de tökéletes megoldás és tökéletes csali (valószínűleg) soha nem fog készülni.

A mi csalijaink és etetőanyagaink fogósságának titka, ha röviden kellene megfogalmazni, akkor így hangzana: „kiváló minőség és tapasztalat”. Talán ez mindent elárul…!

Döme Imre (édesapám) a hagyományos fenekező módszer megszállottja. Évek óta ezzel üldözi a pontyokat, így megkérdőjelezhetetlen volt részvétele a tesztcsapatban
Fater nem is tétlenkedett… jó érzékkel válogatta ki a szerinte megfelelő aromákat a rendkívül széles palettából… mint látjuk, nem is rosszul!

Mennyi ideig tart egy új termék tesztelése, próbája, no és hány ember dolgozik ezen?

Az ötlettől a megvalósulásig optimális esetben elegendő 6-12 hónap, de gyakorta ez is kevés. A Haldorádó termékpaletta esetében (a nagy gyártók választékához képest) kis számú, viszont nagyon átgondolt, tudatosan felépített és sokszor kipróbált termékekről van szó. Haldorádó márkanéven soha nem fog forgalomba kerülni olyan termék, amely csak azért születik, hogy nekünk is legyen… Sok új termékünkről már ti is tudtok, hiszen írtunk róluk. Tudjátok, hogy készülni fog új dévéres és márnás etetőanyagunk, de ezek még mindig nincsenek olyan stádiumban, hogy azt nyugodt szívvel tennénk elétek. Lehet, hogy 1 hónapon belül már azt mondhatjuk, hogy itt van a tökéletes keverék, de lehet, hogy erre még újabb egy évet kell várni.

Pintér Zoltán is hamar rátalált a feeder módszerekhez megfelelő csalikra, dipekre a tesztnapok során

A termékfejlesztéssel és teszteléssel foglalkozó munkatársak száma 7-10 fő között mozog. Közülük a legismertebbek: Polyák Csaba (matchbotos specialista), Takács Péter (rakós botos horgász) Haskó Tamás (bojlis horgász), Döme Imre (pontyhorgász, a hagyományos fenekező horgászat specialistája), Csapi Károly (feederhorgász), Pintér Zoltán (folyóvízi specialista), és jómagam, e cikk szerzője Döme Gábor (feeder, match és rakós botos horgászat aktív művelője).

Új termék születik - Haldorádó Dip Tuning

Horgászataink során gyors és hatékony halfogásra törekszünk. Ritkán horgászunk több napot egy adott helyen. Többnyire csupán néhány (3-6) órát töltünk alkalmaként a vízparton. E rövid időszak alatt akarjuk a maximumot elérni, és a lehető legtöbb halat partra segíteni. A gyors siker egyik titka a csali aromásítása, amely történhet előre (már otthon előkészítve) vagy a helyszínen, a halak változó ízléséhez alkalmazkodva, kis adagokban. Ez utóbbi előnye, hogy folyamatos, gyors változtatást biztosít, ha többféle aromával rendelkezünk. A jó csalogatóhatás-fokozó kellően sűrű, intenzív aromájú, tartós hatású és nem oldja a PVA hálót. A Haldorádó Dip Tuning természetesen ezeknek az alap elvárásoknak maximálisan megfelel. A már jól bevált aromáink a különleges (édes ízű) hordozó anyaggal összekeverve olyan íz- és illatharmóniát eredményeztek, amely után mind a tíz ujjukat megnyalnák a halak, ha lenne nekik… :). A dipeket apró növényi magvakkal és összetevőkkel tuningoltuk.

A Haldorádó Carp Master Dip Tuning család 150 ml-es kiszerelésben, 8 különböző ízben került első körben forgalomba

A Vörös démon - eper ízesítésű dip az epermaggal keverve olyan hatást kelt, mintha frissen turmixolt érett szamócát tartana kezében a horgász, a Nagy Amur friss lucerna darabjaival keverve pedig a frissen kaszált lucernát idézi. A nagy kedvencünk, a Mézes pálinkás dip az őrölt barackmagokkal és ellenállhatatlan illatával rendkívül meggyőző. Nem feledkeztünk meg azonban a különleges és büdös „csali-fokozókat” kedvelő horgászokról sem! A Sajtos bajszos, a Magyar betyár vagy a Vörös ördög fűszeres és büdös orrfacsaró aromái nem éppen a horgász orrának kedveznek, de annál jobban szeretik a halak!

Több Haldorádó Dip Tuning tartalmaz különböző növényi összetevőket, magokat a fogósság növelése érdekében

Joggal merül fel a horgászokban - már aki elolvasta eddig - az a kérdés, hogy miért van szükség apró magvakra és növényi összetevőkre egy jó dipben? Az ebbe belemártott csali a bedobás után a rárakódott sűrű massza jelentős részét magával viszi a mederfenékre. Minimális része már süllyedés közben leoldódik, ezzel utat mutat a vízközt mozgó halaknak a csali irányába. A fenéken fekvő mozdulatlan csalira a finom aromával és az arról leváló, legördülő szemekkel lehet felhívni a halak figyelmét. Így egy olyan „mozgó”, finom íz- és illatfelhőben úszó csalit tudunk létrehozni, amely nem kerülheti el a mederfenéken táplálék után kutató halak figyelmét. Ez a látszólagos apróság rendkívüli módon fokozza a dipek csalogatóhatását. Tehát nem azért került bele, mert így még „érdekesebb”, hanem fontos gyakorlati funkcióval is bír.

A magvak hosszú nyugalmi idő után (a sűrű folyadék ellenére) lesüllyednek az edény aljára, ezért használat előtt a tégelyt rázzátok fel!

A dippel kezelt Haldorádó Pellet magába szívja a sűrű aromát, míg a felszínére tapadt apró magvak csak lassan oldódnak le róla
Számtalan PVA teszt során, „laboratóriumi” körülmények között figyeltük a DIP működését. A képen jól látszik, milyen tömény és „nehéz” az aroma
A dip nem oldja a PVA termékeket, így a felhasználási területe hihetetlenül tág, hisz a bojlis horgászoknak is jó szolgálatot tehet
Jól látszódik mederfenéken elterülő, lassan oldódó dip, amely megsokszorozza a csali hatósugarát és fogósságát

Gondolom, sokakban felmerül, miként tudjuk elérni azt, hogy a növényi összetevők sokáig megőrizzék eredeti minőségüket, ne penészedjenek meg? Többen hihetik, hogy ezt csak sok tartósítószerrel lehet meggátolni! Az valóban hatásos megoldás lenne, csakhogy a tartósítószerrel kezelt termékek jelentős részével nem lehet halat fogni. Ezért a Haldorádó Dip Tuning nem tartalmaz tartósítószert! No de akkor hogyan tudja megőrizni frissességét és eredeti minőségét? Maradjon ez a mi titkunk!

A csonticsokor bevetésre vár, de a fogóssága tovább növelhető!
A sűrű dip még vonzóbbá teszi a halaknak, hiszen a csalik mozgásán túl, az intenzív aroma mágnesként működik a halak számára!

A Haldorádó Carp Master Dip Tuning család 150 ml-es kiszerelésben, 8 különböző ízben került első körben forgalomba:

  1. Magyar Betyár - erős fűszeres, kolbászos
  2. Mézes pálinka - méz + barackpálinka
  3. Nagy Amur - fokhagymás, lucernás zöldfűszer
  4. Nagy Ponty - titkos pontycsemege
  5. Sajtos bajszos - tömény sajt
  6. Tenger kincse - polip, tintahal, kagyló
  7. Vörös démon - érett szamóca
  8. Vörös ördög - véres, halas, májas (nagyon büdös)

Jómagam sem tétlenkedtem ezen a tesztnapon, de hogy mi került a horogra, az a második részből kiderül!
Előzetesként egy kép, amiről holnap részletesen olvashattok!

Tekintsétek meg a tavaszi tesztelésünkről készült kisfilm első részét, amelynek folytatása holnap várható:

Írta: Döme Gábor
Képek: Döme Gábor, Takács Péter, Pintér Zoltán
Videó: Takács Péter, Pethő Balázs

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.