Haldorádó Aroma Tuning tippek, trükkök, tanácsok

Haldorádó Aroma Tuning tippek, trükkök, tanácsok

„Örömmel tárjuk a nagyközönség elé a Haldorádó Aroma Tuning névre keresztelt új folyékony aromacsaládot…” - Ezt a mondatot alig egy hónapja olvashattátok először, amikor végre kereskedelmi forgalomba került a sokak által várt új aromakollekció. Azóta az információáramlás iszonyatosan felgyorsult. Az első próbák során szerzett tapasztalataikat önzetlenül osztják meg velünk a felhasználók. Ezzel együtt azonban megsokasodtak a kérdések is. A kedves Vásárlók olyan felhasználási tippek, trükkök és mesterfogások után érdeklődnek, amelyek még tovább növelhetik fogási esélyeiket. Ebben az írásban szeretnénk ezeknek a kéréseknek eleget tenni, és hiányosságunkat némiképp pótolni. Így ez az aromák „hivatalos bemutatásán” túl tartalmaz számos olyan tanácsot, amivel nagyságrendileg sikeresebbek lehetünk a hétköznapi horgászataink során is!

Az alapok tisztázása

Az alig pár hete kereskedelmi forgalomba került három új Haldorádó aromafajta: a Nagy Ponty, a Nagy Amur, valamint újdonságként a Nagy Dévér. A rendkívül tömény aromák alapját 100%-ban a gyümölcscukor szirup adja, ami kiváló hordozóanyagnak bizonyult a próbahorgászatok során. Az édes szirup kifejezetten jól harmonizál a hozzákevert tömény aroma alkotóelemeivel. Az aroma a hideg és felmelegedő vízben egyaránt megállja a helyét. Hőmérséklettől függetlenül rendkívül jól keveredik a vízben. Természetesen minél melegebb a víz, annál gyorsabb ez a keveredés, de szemben az olajos aromákkal, ez a termék hideg víz esetében sem „ugrik” össze, ugyanolyan hatékonysággal dolgozik. Így nyugodtan állíthatjuk, hogy egy teljes szezont átölelő, egész évben eredményesen használható aromacsaláddal léptünk piacra.

Nagyon jó volt az új aromacsaládunk fogadtatása
A Nagy Ponty és Nagy Amur aromák ízvilágukban illeszkednek a nevükkel azonos termékcsoportokhoz: az etetőanyaghoz, pellethez, valamint az üveges kukoricához

Haldorádó Feeder Master Aroma Tuning Nagy Ponty

A 2008-as évből a termékfejlesztések során talán a legtöbb időt az a céltudatos pontyhorgászatra kifejlesztett etetőanyag vette el, amit Nagy Ponty névre kereszteltünk. A sok-sok teszthorgászat mit sem ért volna, ha a terméket használó horgászok nem érnek el vele szebbnél szebb eredményeket, nem bizonyosodik be számukra is az, amit mi tapasztaltunk a horgászataink során, miszerint erre az ízvilágra a pontyok igen jól reagálnak!

Tovább bővül a Nagy Ponty széria

Így szinte az etetőanyag után már feladatunkká vált a többi termék kidolgozása, ami mind-mind ugyanazt az aromakeveréket tartalmazza, mint az etetőanyag. Így került most a boltok polcaira a Haldorádó Aroma Tuning Nagy Ponty piros színű, sűrű, kifejezetten édes, gyümölcsös jellegű, csipetnyi titokkal megfűszerezett kevert aroma, amely főként a céltudatos pontyhorgászatban bizonyította rendkívüli fogósságát és szelektáló hatását. Az emberi orr számára is finomnak, kellemesnek tűnik, de jobban beleszagolva érződik csak ki, hogy mennyire tömény. A különleges aroma a Haldorádó Feeder Master etetőanyag családból a Nagy Ponty, a Red Tuning pelletek közül szintén a Nagy ponty, valamint az azonos nevű üveges kukoricával harmonizáló ízvilágú.

A kellemes, édes aroma nagyon hatékony a pontyhorgászatban
Valamennyi Haldorádó Aroma Tuning minimum 5 kg etetőanyag bearomásítására elegendő, de ha nem akarod túlaromásítani az etetőanyagot, akkor akár 10 kg-nyi száraz anyaghoz is keverhető!
Túlhorgászott, intenzív vizeken kimagasló eredményeket érhetünk el, amikor a Pelletes Fekete kifejezetten halas etetőanyaghoz keverjük a Nagy Ponty Aroma Tuning folyadékot
A halas alapra kevert édes aroma a nyári vizekben is nyerő kombináció!
Nagy Ponty pellettel mehet is a pontyok közé!

Haldorádó Feeder Master Aroma Tuning Nagy Dévér

A céltudatos keszeghorgászoknak szerettünk volna kedvezni az Aroma Tuning Nagy Dévér piacra dobásával. A sötétbarna, majdnem fekete színű, sűrű, fűszeres jellegű kevert aroma főként a céltudatos dévérkeszeg horgászatban bizonyította rendkívüli fogósságát és szelektáló hatását. Illata leginkább a karácsonyi aprósüteményre emlékeztet, amelynek fontos összetevője egy spekulatius névre keresztelt aromakombináció, amely 10 különböző fűszernövény keveréke. Nos, ez az aroma nem csak a sütigyártásban, hanem a dévérhorgászatban is nagyon bevált. Ez volt a kiindulási alap, ezt fejlesztettük tovább, míg a kívánt végeredményt meg nem kaptuk. Ebből legjobban a fahéj, szegfűszeg, gyömbér, vanília és mézes puszedli a domináns illat, amelyek együttes keveréke egy soha nem látott, nagyon érdekes aromát eredményezett.

A leghatékonyabb felhasználási módja, ha a kukoricapogácsára öntjük az aromát kevéske víz kíséretében
Így tudjuk a leghosszabb idejű folyamatos csalogatóhatást biztosítani
Kukoricapogácsa nélkül egyenletesen úgy keverhető el, ha közvetlenül az etetőanyag nedvesítésére szolgáló vízhez keverjük a tömény és sűrű aromát!

Mindegyik összetevő rendkívül precízen adagolva kerül a keverékbe, ez olyan különleges ízvilágot hoz létre, amelynek a dévérkeszegek garantáltan nem tudnak ellenállni. A Haldorádó Team legrégebben, nagy megelégedéssel használt „titkos” aromája, amellyel először 2002-ben kerültünk kapcsolatba (a dátum nem elírás!). Az eltelt nem kevés év alatt nem találtunk jobb dévéres aromát, így nyugodt szívvel tárjuk a nagyközönség elé. Bizonyára nem árulunk el azzal nagy titkot, hogy hamarosan a boltok polcaira kerül a Haldorádó Feeder Master Nagy Dévér etetőanyag is, számos egyéb újdonság kíséretében!

2002 óta használjuk nagy megelégedéssel a Nagy Dévér alapját képező aromát
A világos etetőanyagokat sötét színűre festi az aroma

Haldorádó Feeder Master Aroma Tuning Nagy Amur

Talán a legkülönlegesebb arománk a Nagy Amur! Nagyon kevés cég kínál kereskedelmi forgalomban kifejezetten e különleges hal horgászatához kifejlesztett aromát. Az Aroma Tuning Nagy Amur sötétzöld színű, sűrű, tömény, kevert aroma. Az etetőanyag tesztek során vált világossá, hogy az amur mennyire jól reagál a nyári meleg vizekben a különböző zöldfűszerek keverékéből alkotott aromákra.

Amur horgászatra kifejlesztett termékcsalád a Haldorádó Nagy Amur
Ebbe az aromába áztatott magvakkal vagy ezzel bekevert etetőanyagokkal garantáltan az etetésünkre tudjuk csalni a torpedótestű növényevőket, feltéve, hogy vannak a környéken belőlük

Akik nem kedvelik ezeket a fűszereket, azok elé egy erős, tömény illat tárul a flakon kibontásakor, de nem szabad elfelejteni, hogy ez nem nekünk készül, valamint azt sem, hogy a célhalunk az AMUR, ami pont az ilyen zamatra „bukik”.

Az intenzív aroma zöldre festi a magokat

Ennek az aromának is gyümölcscukor szirup a hordozó anyaga, így egy fűszeres, ugyanakkor édes ízű terméket vehetünk kézbe. Az aroma a Haldorádó Feeder Master etetőanyag családból a Nagy Amur, a Red Tuning pelletek közül szintén a Nagy Amur, valamint az azonos nevű üveges kukoricával megegyező ízvilágú.

Az etetőanyaghoz keverve tovább növelhető annak fogóssága

Mi van az olyan vizekkel, ahol nincs amur?

A kísérlet és teszthorgászatok során olyan vizeken is bevetettük, kipróbáltuk az amuros termékeket és aromát, ahol biztosan tudtuk, hogy nincs amur. A meghökkentő az volt, hogy az erős fűszeres aromának és az azzal kezelt csaliknak (pellet, kukorica, tigrismogyoró) köszönhetően átlagon felüli mennyiségű és méretű pontyot sikerült vele fogni. Tapasztalataink egyértelműen azt támasztják alá, hogy főként a felmelegedett (20 Celsius-fok feletti) vizekben gyakori vendég a ponty is. Egyszerűen imádja ő is ezt a fanyar, fűszeres aromát! Hát ennél nagyobb bajunk ne legyen… :)!

Nincs amur, ami ennek ellent tudna állni! De bizony a pontyok sem hagyják ott, főleg a meleg vizekben!

Végezetül egy kis adalék a „biztos” amurhorgászatához!

Főtt vagy erjesztett búzára (illetve annak levére) öntsetek Nagy Amur aromát. Ezt célszerű már előző este elvégezni. Ezzel is etessetek majd, illetve ezt keverjétek amuros etetőanyagotokhoz!
Szükség lesz egy hagyományos tűre, valamint cérnára, vagy vékony fonott zsinórra. Fűzzetek fel a varrótűre 5-6 szem búzát, majd egy technopufit, majd ismét 5-6 szem búzát
Amint a cérnán van a búza és a pufi, mint egy gyűrűt össze kell kötni a cérna két szárát, majd ezt bele kell kötni a Strategy D Hook szárán lévő karikába
Így működik a vízben. A midi pufiból minimálisat le kell csípni ollóval az ideális lebegés beállításához. Ha van amur a közelben, a fogás szinte garantált!

Mit tartogat a jövő?

Eredetileg csak a jövő évben szerettük volna az aromacsaládot újabb tagokkal bővíteni, azonban a hozzánk címzett sok-sok levélben meghökkentően sokan kérték, némi túlzással „követelték” az oly jellegzetes (Haldorádó etetőanyagoknál és csaliknál már megszokott) ízeket, mint a mézes pálinka, vörös démon, mandula bomba stb.. Mivel rendkívül érzékenyen reagálunk vevőink és termékfelhasználóink kéréseire, nem várhattunk tovább - a már természetesen rég letesztelt és elkészült - további aromák piacra hozatalával. Így május hó végén 5 új aromával találkozhattok:

1. Vörös Démon (érett szamóca)

2. Mézes pálinka (méz és barackpálinka keveréke)

3. Mandula bomba (tömény mandula)

4. Tenger kincse (polip, tintahal, kagyló, büdös aroma)

5. Sajtos bajszos (tömény sajtaroma, főként márna horgászatára)

A fejlesztések nem álltak meg csupán 3 arománál. A család hamarosan 5 új taggal bővül!

Az itt bemutatott termékekkel azonban ismét csak „jéghegy csúcsát” kaparásszuk. Hiszen hamarosan olyan újabb halcsalogatókkal jelentkezünk, amelyekre garantáltan felkapja a fejét Magyarország. Addig is némi türelmet kérünk, és eredményes horgászatot kívánunk a Haldorádó Termékekkel!

Légy a teszthorgászunk!

Aki pedig meg kívánja osztani a Haldorádó termékekkel kapcsolatos észrevételeit, ötleteit, tapasztalatait, örömmel fogadjuk! Az élménybeszámolókat, történeteket, fényképes anyagokat a palyazat@haldorado.hu email címre várjuk!

(X)
Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.