Gyerekek horgásszunk együtt 2. pályázat - Petvai Levente írása

Gyerekek horgásszunk együtt 2. pályázat - Petvai Levente írása

Nagyon sok pályázat érkezett be a Gyerekek horgásszunk együtt pályázat 2. körére. Ezeket az írásokat szépen sorban leközöljük oldalunkon! Azok, akik még így sem kerültek díjazásra, ne csüggedjenek, lesz még újabb pályázati lehetőség számukra. Addig is, horgásszanak sokat, készítsenek sok szép képet, örökítsék meg a gyerekkori horgászélményeket! Következzen tehát Petvai Levente írása

5 éves koromban kezdtem el horgászni. Apukám ismertetett meg a pecázással, bár ő csak gyerekkorában horgászott, de a régi felszerelését (kétrészes, 160 cm-es horgászbotot, Neptun orsót, horgokat, úszókat) megőrizte. Ezekkel, valamint még az elején zsebpecával kezdtem el az ismerkedést a horgászattal. Az első próbálkozásaimat Szegeden, a város környéki tavakon, valamint nyaranta a Balatonon tettem. Általában kisebb halakat sikerült kifogni, főleg kenyérrel horgásztam. Sneci, kárász, keszeg, sügér és törpeharcsa került a horgomra.

Első halaim egyike
Az első igazán „nagy” halam, egy amur

Eleinte apukám készítette el a szerelékeimet és kötötte meg a horgokat, de egy alkalommal a rosszul megkötött horog miatt vesztettem el egy nagyobb halat. Ezután határoztam el - 7 évesen -, hogy jobban elsajátítom a horgászat fogásait, ismereteit. Mivel már tudtam olvasni, elővettem apukám horgászattal kapcsolatos régi könyveit, néztem a tévében a horgászműsorokat és megtanultam saját magamnak elkészíteni a szerelékeket (úszós, fenekező, feeder).

Útban a horgászhely felé
Csalizás a parton

Tavaly karácsonyra kaptam egy nagyobb teleszkópos botot és egy elsőfékes orsót. Ezzel a felszereléssel már fogtam amurt, tokot, valamint ezüstkárászt is. Sőt egy alkalommal kihajlította a horgomat egy hal. Sajnos még ponty nem került a horgomra, de remélem a következő évben ez is sikerülni fog.

Szép ezüstkárász
Az ezüstkárász
A másik nagy fogás, egy tok

A családomban egyedül csak én horgászom, de a család - szüleim és nővérem - ki szokott velem jönni a vízpartra. Apukám a segédem, ő büszke rám, mert már sokkal többet tudok a horgászatról, mint ő. Anyukám is mindig örül, ha fogok egy halat, csak azt sajnálja, hogy mindig visszaengedem azokat, mert ő legszívesebben megfőzné.

A tok

A kedvenc horgásztechnikám a feederezés, ezért a nagy álmom egy igazi feederbot, amivel nagyobb halakat is ki foghatok. Remélem, karácsonyra kapok egyet.

Téli próbálkozások
A „téli” kárász

Petvai Levente (10 éves)
Szeged

Kedves Levente! Aki már 7 évesen elhatározza, hogy saját maga köti meg a horgokat és készíti el a szerelékeit, az mindenképpen tiszteletet érdemel a szemünkben! Csak így tovább!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.