Módosultak a szabályok, 2022-től Bács-Kiskun megye vizein is kötelező a pontymatrac használata!

Módosultak a szabályok, 2022-től Bács-Kiskun megye vizein is kötelező a pontymatrac használata!

Már megszokhattuk, hogy az új esztendő mindig hoz magával néhány újdonságot a horgászatban, folyamatosan formázzák, finomítják a horgászat szabályrendszerét a kor szellemének megfelelően. Szeretett megyénk ezekre mindig egy picit lassabban, megfontoltabban reagál, de örvendetes, hogy 2022-ben már nálunk is bekerült egy-két újdonság.

Az új horgászrendi szabályok elolvashatóak a megyei szövetség honlapján, de a legfontosabb két újdonság, hogy a horgásznál kötelező, hogy legyen pontymatrac és szemeteszsák. A kapcsolódó szabály egészen pontosan így szól:
„A horgász köteles magánál tartani legalább 0,5 kilogramm pontossággal mérő digitális halmérleget, mérőszalagot, ki nem törölhető golyóstollat és szemeteszsákot, pontymatracot, melyek meglétét a hivatásos halőr, társadalmi halőr ellenőrizheti. A horgász köteles a kifogott halat a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően – annak, fajának, méretének és mennyiségének megfelelően kíméletesen – tárolni és szállítani. Kíméleti okokból drót haltartó szák használata nem engedélyezett.”
Másik fontos szabályváltozás a versenyhorgászatot érinti, itt a pontymatracot váltja a bölcső, amely 2022-ben már kötelező lesz a versenyeken résztvevő horgászok számára:
„36. A pontybölcsőmatrac használata nagytestű – 5 kg-ot meghaladó – halak esetében kötelező, a szákolást csak a versenyző végezheti segítség nélkül és csak a partról. Vízből, vízbe állva nem lehet szákolni. A versenykiírás határozhat a pontyzsák kötelező meglétéről is ott, ahol nagytestű halakra lehet számítani.”

Összeválogattunk kínálatunkból néhány olyan praktikus és könnyedén használható matracot, illetve bölcsőt, amelyek az ilyen halkímélő eszközök iránt érdeklődő horgászok hasznára lehetnek.
Fontos Információ!
Pillanatnyilag a nagyon lassú és körülményes gyártási lehetőségek miatt a bölcsők csak korlátozott számban érhetőek el, így, aki ilyen termékek beszerzésén gondolkodik, annak érdemes meghozni a döntést mihamarabb, mert már most is számos márka áruhiánnyal küzd!

By Döme TEAM FEEDER Pontybölcső
Erős, strapabíró, gumírozott tarpaulin anyagból készült pontybölcső a By Döme termékek sorából. Könnyen lemosható, pár perc alatt megszárad, nem veszi be a kellemetlen szagokat. Kétoldalt gumírozott hálóval ellátott, ahol a felesleges víz ki tud folyni. Az oldalain feszítő pántok biztosítják, hogy a huzat ne mozogjon ide-oda a kereten. A 20 mm-es acélcsövekből készült váz extrém stabilitást biztosít. Rendkívül praktikus, mert a keret kettéhajtható, így igen kicsi szállítási méretre összecsukható. A lábak végén széles talpakkal készül, amelyek megakadályozzák a laza földbe süppedést. Méret: 100 x 60 cm, magassága 33 cm.

A bölcsők nyújtják a legnagyobb biztonságot a megfogott halak számára
A felesleges víz könnyedén ki tud folyni a két végén erre kialakított helyen
A masszív vázszerkezethez csatokkal rögzül az anyag, ezáltal könnyedén leszedhető, tisztítható
Lapra csukható, könnyedén szállítható kisebb autókban is

Bővebb információ:

ugrás az áruházba

MIVARDI New Dynasty Cradle XL Pontybölcső
A Mivardi New Dynasty Cradle XL egy igényes, prémium kivitelű, extra méretű pontybölcső. Nagyon stabil kerettel rendelkező, állítható lábú változat. A bölcső rendelkezik takarófedéllel is, amely meggátolja, hogy a hal esetleg kiugorjon belőle, de a napfénytől is óvja az állatot, míg készülünk a fotózására. Funkcionalitását mi sem jelzi jobban, mint hogy ellátták egy „térdeplővel”, melyre a horgász tud kényelmesen elhelyezkedni, míg megörökítik a szép fogást. Nagyon kicsire összecsukható, kompakt kialakítása miatt könnyedén szállítható, kis helyet foglal.
Tulajdonságok:

  • Súly: 5,1 kg
  • Hosszúság: 125cm
  • Szélesség: 64cm
  • Magasság: 34-40 cm
 

A Mivardi új pontybölcsője minden igényt kielégítő, profi darab
Teteje zárható, így akár biztonságosan mozgathatjuk is benne a visszaengedésre váró halakat
Lábai teleszkóposan állíthatóak a vízpart lejtésének megfelelően

Bővebb információ:

ugrás az áruházba

By Döme TEAM FEEDER Peremes pontymatrac
A By Döme TEAM FEEDER termékek 2022-es kollekciójában kapott helyet ez a praktikus, kompakt kialakítású, peremes pontymatrac. Magasított oldalfalának köszönhetően megakadályozza, hogy a halak kiugorjanak belőle. A matrac alja bélelt, ez is óvja a halakat a sérülésektől. Méretét tekintve 90 x 40 cm nagyságú, így akár nagyobb méretű pontyokat és amurokat is gond nélkül tárolhatunk rajta szákolás után. A halak egészsége és védelme mellett fontos a praktikum is. E matracnál erről egyrészt a 190D nylon borítás gondoskodik, melynek köszönhetően az eszköz nagyon gyorsan szárad, így könnyedén tisztítható, lemosható, másrészt pedig a tépőzáras rögzítéseiből adódóan pillanatok alatt szét-, illetve összehajtható. Elcsomagolt állapotban alig foglal nagyobb helyet, mint egy törülköző… Sosem volt még olyan könnyű és egyszerű egy oldalfalas pontymatrac szállítása, mint e típus esetében!

A peremes pontymatracok talán a legpraktikusabbak a legtöbb horgász számára
Összehajtható, kis helyigényű termék

 

Bővebb információ:

ugrás az áruházba

By Döme TEAM FEEDER Rapid pontymatrac
Egy igazán praktikus és hasznos halvédelmi kiegészítő, melyet bátran ajánlunk minden horgásznak! Magas pereme meggátolja a hal(ak) lecsúszását. Rendkívül jól elnyeli, tompítja az esetleg vergődő hal mozdulatait, amely így gyorsabban megnyugszik. A matrac további különlegessége, hogy összehajtható. Az alul található 5 cm-es szivacsot ki kell venni, majd a vázból egy nyolcast formálni, azt pedig félbehajtani és a szivacsbélés óriási tároló zsebébe helyezni. Az összecsukott matracot egy igényes hordtáskába helyezve lehet szállítani, így a szállítási mérete mindössze 52 x 52 x 8 cm, miközben kinyitva a termetes pontyok és amurok is sérülésmentesen beleférnek. Nyitott mérete: 110 x 50 x 30 cm.

A Rapid matrac a feederhorgászok körében nagyon népszerű
Összehajtva könnyedén szállítható

 

Bővebb információ:

ugrás az áruházba

By Döme TEAM FEEDER Kék pontymatrac mérőszalaggal
A halvédelem szerencsére egyre nagyobb hangsúllyal bír a horgászok körében, sőt a legtöbb vízen már nem is lehet megkezdeni a horgászatot a megfelelő halvédelmi eszközök nélkül. A halak egészsége és védelme mellett fontos a praktikum is. Sokan szeretnék tudni, hogy hány cm-es a haluk. Ebben (is) segít ez a matrac, hiszen egy jól látható, 100 cm hosszú, matracra festett mérőszalag van a belső felén. A gyors mérést követően pedig már vihetjük is vissza a vízhez a halat.

A mindennapi horgászatok praktikus kelléke a Kék pontymatrac

Bővebb információ:

ugrás az áruházba

Haskó Tamás

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.