Alias : carpjunior
Név : Haskó Tamás
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1986-12-15
Lakhely : Kiskőrös
Kedvenc horgászmódszerei : bojlizás, harcsázás
Kedvenc vízterületei : Zátonyi Duna, Lökösházi bányató, DVCS
Legnagyobb halai : ponty 24.52 kg, amur 22.38 kg, harcsa 16.52 kg
Mióta horgászik : 1990 óta

Szerző írásai - 1.oldal

A szakértő válaszol! – 145. rész

Haskó Tamás 2024-01-31 06:00:00
A tavasz közeledtével egyre többen a szezonkezdéshez kapcsolódó kérdésekkel, észrevételekkel keresnek meg minket. Jól látszik, hogy a horgászok mennyire várják már az igazi jó időt, hogy újra kedvenc hobbijuknak hódolhassanak. A kérdések között volt néhány, amely szerintem egész populáris téma, ezeket hoztam most el nektek.

A szakértő válaszol! – 139. rész

Haskó Tamás 2023-12-21 06:00:00
A téli hónapok igazi kihívás elé állítják még az igazán elszánt pontyhorgászokat is. December derekán a kérdések is ehhez a témához fűződnek legtöbb esetben, de akadnak közöttük olyanok is, amelyek már a következő szezon tervezésére vonatkoznak. Szemeztem ezek közül néhány populáris kérdést, bízom benne, hogy mások számára is hasznosak lehetnek a válaszok.

Balatoni Horgász Konferencia, avagy mi várható 2024-ben a magyar tengeren

Haskó Tamás 2023-12-10 06:00:00
A Balatoni Horgász Konferenciára a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Balaton körül érintett horgász egyesületek és megyei horgász szövetségek elnökeit, továbbá a MOHOSZ és más szakmai partnerek képviselőit, valamint a regionális és szaksajtó munkatársait hívták meg. A közel 100 fős hallgatóság előtt több fontos és aktuális téma is napirendre került, ebből minket, horgászokat elsősorban a 2024. évi engedélyárak érintenek közvetlenül, ami véleményem szerint meglehetősen kedvezően alakul. Ezenfelül sok érdekes információt is megosztottak velünk, horgászokkal, ami jól mutatja, hogy valóban jó kezekben van a mi Balatonunk.

A szakértő válaszol! – 133. rész

Haskó Tamás 2023-10-11 06:00:00
Nagyon kedvelem az ehhez hasonló hónapokat, mikor folyamatában olyan kérdések érkeznek hozzám, amelyek az aktív horgászattal kapcsolatosak. Úgy látom, a szokatlanul kedvező, már-már meleg őszi időjárás meghozta az emberek kedvét, hogy szabadidejüket a vízparton töltsék. A kiemelt kérdések számomra is érdekes témákat érintenek, remélem, mások is találnak bennük egy-egy hasznos információt.

Bemutatom a Carp Academy legújabb swinger kollekcióját

Haskó Tamás 2023-09-12 06:00:00
A horgászcikk gyártó cégeknél egyre többször tapasztalható, hogy nem az év elején mutatják be a teljes új kollekciójukat, hanem egy-egy terméket már az év második felében „megszellőztetnek”. Így történt ez a Carp Academy esetében is, akiktől az utóbbi években egyre szélesedő és jobb minőségű termékekkel találkozhatnak a pontyhorgászok.
Videóval

Kalandok az országhatáron túl 4. – Ismerkedés a Pó folyó deltavidékével

Haskó Tamás 2023-09-09 06:00:00
Az elmúlt néhány napot egy számomra teljesen új és a maga nemében különleges helyszínen töltöttem. A horgászok nagy része szeretne élete során legalább egy szürke harcsát megfogni. Így vagyok ezzel én is, a nagyponty-horgászat mellett szívesen vadászom édesvizünk legnagyobbra növő ragadozó halára, ezért úgy döntöttem, hogy útra kelek és megismerkedek Olaszországban a Pó folyó deltavidékével, amely legendás halállományáról harcsahorgász körökben. Barátaim között megemlítve az ötletet gyorsan össze is jött egy jó csapat, így indultunk neki az olasz kalandnak.

A szakértő válaszol! – 127. rész

Haskó Tamás 2023-08-24 06:00:00
Augusztus végéhez közeledve – sajnos sokak bánatára – itt a nyári szünidő vége, viszont ezzel párhuzamosan közelít az igazi őszi nagyhalas szezon, amelyet komoly vétek kihagyni! Érdemes kihasználni minden lehetőséget és minél többet a vízparton tartózkodni, mert reális esély nyílik egy-egy olyan trófea fotó megszerzésére, amelyet a szezon folyamán még nem sikerült begyűjteni. A beérkező kérdésekből válogattam néhányat, vannak, amelyek az egész rövid, rapid típusú horgászatokhoz köthetőek, de szerepelnek olyanok is, amelyek hosszabb, több napos túrák tervezéséhez nyújthatnak segítséget.

Rapid D-rig, ahogyan én használom

Haskó Tamás 2023-08-15 06:00:00
A klasszikus D-rig a bojlizás őshazájából, azaz Angliából származik, ahol a halak visszaengedése természetes, magától értetődő jelenség. Ennek következtében viszont a pontyok egyre rafináltabbak lettek és egyre nehezebb lehet őket horogra csalni. Ez a szerelék azt a célt szolgálja, hogy ha a ponty táplálkozása során ki is fújja a csalit, a horog a szájában maradjon, így lehetőséget teremtve a megakasztásra. Ezt a szereléket én egy kicsit átalakítottam úgy, hogy az előnyei megmaradtak, viszont az elkészítése és a felhasználása lényegesen egyszerűbb lett. Ezt szeretném most részletesen bemutatni.

Nyári nagyponty-horgászat a Balatonon

Haskó Tamás 2023-08-07 06:00:00
A Balaton hatalmas vízfelület, ami önmagában számtalan kihívás elé állítja az ide látogató horgászokat. E kihívás a nyári strandszezon ideje alatt tovább fokozódik a számtalan fürdőzővel és vendéghorgásszal megfűszerezve. Ezek ellenére sem tudtam nemet mondani, amikor egy kedves ismerősöm invitált meg az új stégjére egy röpke horgászatra. Lajos barátomat sem kellett túl sokat fűznöm, hogy velem tartson erre a túrára.
Videóval

Big Feed… ha etetni kell!

Haskó Tamás 2023-08-01 06:00:00
Korábbi írásainkban részletesen bemutattam a Haldorádó Carp Boilie család megújulásának állomásait és annak végeredményét, viszont a legvégére hagytam egy teljes mértékben új és szerintem nagyon értékes családtagot, mely a Big Feed névre hallgat.
Videóval

Kalandok az országhatáron túl 3. rész – Pontyok a kánikulában

Haskó Tamás 2023-07-29 06:00:00
Úgy gondolom, minden horgásznak van egy „bakancslistás” horgászvize, ahová az év bármely hónapjában szívesen visszatér, mert valami megfogta az adott helyszínben. Az én esetemben az Ontárió-tó Horvátországban pont ilyen, ahol a legutóbbi túrám roppant tanulságos volt. Ezt szeretném megosztani Veletek!

Három szuper tipp törpeharcsás vizekre

Haskó Tamás 2023-07-25 06:00:00
Hazánkban az utóbbi évtizedben drasztikusan megnövekedett azon vizek száma, melyekben a törpeharcsák túlszaporodtak. Megnövekedett egyedszámuk páratlan falánksággal társul, a horgászok által felkínált csalit, ahogy vízbe ér szinte azonnal, a pontyoknak esélyt sem hagyva támadják meg, arról nem is beszélve, hogy a csalinak huzamosabb ideig kellene érintetlennek maradni ahhoz, hogy az öregebb egyedek megfogására is reális esély nyíljon. Azokra a tippekre próbálok rávilágítani, hogy hogyan is tehető eredményessé a pontyhorgászat ezeken a nem éppen könnyű vizeken.

Van egy szuper tippem törpeharcsás vizekre!

Haskó Tamás 2023-06-26 06:00:00
Manapság sajnos lassan nehéz lesz olyan horgászvizet találni, ahol ne okozna komoly bosszankodást a törpeharcsák jelenléte. Ezek a kis „ördögök” szinte mindent felfalnak pikkelyes barátaink elől, így esélyt sem hagynak a horgásznak az eredményes nagyponty-horgászatra.

A szakértő válaszol! – 121. rész

Haskó Tamás 2023-06-02 06:00:00
Tél után nyár – nagyjából így tudnám jellemezni az idei tavaszunkat, amelyből az átmenet igencsak kimaradt, de végre tartósan melegedőre fordult az időjárás, a pontyok is végeztek a nászukkal a legtöbb vízen, így minden adott, hogy egy igazán jót horgászhassunk. Jönnek is a kérdések szép számmal, nézzünk ezekből néhány aktuálisat!
Videóval

Hogyan tudod a Deepered hatótávolságát akár 10-szeresére növelni?

Haskó Tamás 2023-05-31 06:00:00
Napjainkban egyre népszerűbbek az okostelefonról üzemeltethető vezeték nélküli halradarok, amelyekben egy új fejezetet nyitott a Deeper márka, radarjai a legszélesebb körben használható típusok, emellett nagyon megbízhatóak is. Egy apró hátrányuk viszont van, ez pedig a termék hatótávolsága, ami a gyakorlatban legtöbbször maximum 50 méter. Ebben az írásban egy olyan kiegészítőt mutatok be, melynek segítségével nagymértékben növelhetjük a hatótávolságot, így akár etetőhajón is kihasználhatjuk e szonár előnyeit.
Videóval

Zsinórsüllyesztő a nyárfaszösz ellen

Haskó Tamás 2023-05-21 06:00:00
Horgásztál már folyóvízen nyárfaszöszös időszakban? Bizony, nem egy könnyű feladat, mikor csak rakódik a főzsinór, és ha el is jutunk kapásig, a szöszcsomókat egyszerűen lehetetlen behúzni még a nagyobb méretű bojlis botok gyűrűin is, de ha még ez sikerül is, az orsónál szinte biztos, hogy elakadnak, és szórakozás helyett marad a bosszankodás… Mutatom, én mit használok e jelenség kivédésére!

A szakértő válaszol! – 115. rész

Haskó Tamás 2023-03-24 06:00:00
Végre megérkezett az igazi tavaszi időjárás egy kellemes felmelegedéssel, amelynek köszönhetően horgászvizeink hőmérséklete is látványosan emelkedni kezdett, így nem lehet kérdés, ha van egy kis szabadidő, irány a vízpart! Nézzünk is ehhez néhány aktuális kérdést!

Balatoni Horgászkonferencián jártam, mire számíthatunk 2023-ban a Balatonon?

Haskó Tamás 2022-12-02 06:00:00
A Balatoni Horgász Konferenciára a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Balaton körül érintett horgász egyesületek és megyei horgász szövetségek elnökeit, továbbá a MOHOSZ és más szakmai partnerek képviselőit, valamint a regionális és szaksajtó munkatársait hívták meg. A közel 100 fős hallgatóság előtt több fontos és aktuális téma is napirendre került, ebből minket, horgászokat elsősorban a 2023. évi engedélyárak érintenek közvetlenül, ami véleményem szerint (figyelembe véve a gazdasági helyzetet) meglehetősen kedvezően alakul.

A szakértő válaszol! – 110. rész

Haskó Tamás 2022-11-24 06:00:00
Az őszi nagy pontyos szezon sajnos a végéhez közeledik, a vizek folyamatosan hűlnek, így a még aktív horgászoknak is a megváltozott körülményekhez kell igazodniuk. Egyre többen már a karácsonyi ajándék témakörében érdeklődnek vagy kérnek tanácsot, ami így, az ünnepek közeledtével egyre aktuálisabb lesz, de vannak, akik már a jövő évi horgásztúráikat tervezik és ezzel kapcsolatban tesznek fel kérdéseket. Ezek közül válogattam ki néhányat, amely szerintem másoknak is tartogathatnak hasznos információkat.

A szakértő válaszol! – 105. rész

Haskó Tamás 2022-10-06 06:00:00
Feltartóztatatlanul köszöntött be az ősz és vele együtt az év egyik legjobb nagyhalas időszaka, amit vétek lenne nem kihasználni. A kérdések is egyre inkább ezzel kapcsolatosan érkeznek, legyen szó csaliról vagy akár felszerelésről. Ezek közül ragadtam ki néhányat, hiszen a válaszok szélesebb körben is hasznosak lehetnek.

Kővel kőkemény terepen

Haskó Tamás 2022-08-14 06:00:00
Az utóbbi időben egyre több vízen tiltják (teljesen jogosan) az ólommal történő elhagyós szerelékek használatát. Egyszerűen nem tehetjük meg mi, horgászok, hogy a végtelenségig töltsük ólmokkal a természetes vizeinket, ezzel is tovább terhelve azok élővilágát. A válogatott és előkészített kősúlyok remek alternatívát biztosítanak erre, ezenfelül további lehetőségeket is nyújtanak az ilyen nehezéket használóknak.
Videóval

Visszatérés a nagy pontyok birodalmába

Haskó Tamás 2022-07-16 06:00:00
Az elmúlt években kétszer is kijutottam egy igazi nagy pontyos vízre az országhatáron túl, Horvátországban, és bár ezek kiemelkedő élményeket jutottak számomra, mindkét alkalommal nyár közepén horgásztam a tavon, igazi banánérlelő hőségben, ezért úgy gondoltam, idén kipróbálom, milyen lehet itt egy tavaszi horgászat. Sok minden nem úgy alakult, ahogyan én szerettem volna, de azért a végére így is egy élménydús horgásztúra kerekedett ki belőle szuper halakkal fűszerezve.

Vízparti megbeszélés rapid pecával fűszerezve

Haskó Tamás 2022-06-13 06:00:00
Munkámból adódóan rendszeresen egyeztetek gyártókkal, importőrökkel – mindig is fontosnak tartottam a megfelelő emberi kapcsolatokat nemcsak a vásárlóinkkal, hanem azon cégek képviseletével is, akikkel hosszú évek óta együtt dolgozunk. A vírushelyzet miatt tavaly sajnos sok személyes találkozás elmaradt, ezért is fogadtam örömmel, amikor Szalma József, a Korda és Guru márkák hivatalos hazai képviselője megkeresett, hogy érkezne hozzánk a boltba egy megbeszélésre. Józsiról érdemes tudni, hogy egy nagyon rutinos „vén róka” a pontyhorgászatban, és alapvetően Németországban él, így jó esetben is csak évente egyszer tudunk személyes találkozót egyeztetni. Gondoltam, ha már az időjárás is nagyon kedvező, miért ne ejthetnénk meg a megbeszélést a vízparton, „hazai” környezetben, az Ezüst-tó partján?

A szakértő válaszol! – 100. rész

Haskó Tamás 2022-06-07 06:00:00
Belecsöppentünk a tartós jó időnek köszönhetően a szezon közepébe, pikkelyes barátaink jelentős része már eleget tett a fajfenntartás ösztöneinek, így az eközben felhasznált energiát szükséges pótolniuk, ami kiváló lehetőséget biztosít, hogy megküzdjünk néhány igazi matuzsálemmel.
Videóval

FOX Rapide PVA rendszer, ahogy én használom

Haskó Tamás 2022-03-24 06:00:00
A rapid nagyponty-horgászat nemcsak Európa-szerte, de kis hazánkban is egyre nagyobb teret hódít magának. Számos hatékony módszer kötődik ehhez. Most egy olyat kívánok bemutatni, amely hatékonyságban messze felülmúlja az eddig használt és általam ismert bojlis módszereket!

A szakértő válaszol! – 95. rész

Haskó Tamás 2022-03-16 06:00:00
Még ha az időjárás csak lassan is akar engedni a tél szorításából, de bizony feltartóztathatatlanul közeledik a tavasz, és vele együtt az igazi horgászszezon is kezdetét veszi, amit már nagyon várnak a horgászok a beérkező kérdések alapján. Ezekből ragadtam ki néhány populárisabb témájú kérdést, hátha nem csak a levél írójának, hanem mások számára is hasznos lehet egy-egy itt leírt válasz.
Videóval

Álmaim horgásztúrája

Haskó Tamás 2022-03-12 06:00:00
Tavalyi év folyamán horgásztam egy nagyon jót egy számomra addig ismeretlen tavon Horvátországban, amely nagyon megtetszett, és szerettem volna mindenképpen visszamenni az ősz folyamán, de sajnos jött a pandémia és vele együtt a határzár, ami búcsút is intett a horgászatomnak. Idén nyáron viszont, ahogyan a lehetőségeim engedték, újra és nagyon felkészülten indultam útnak, amiből egy szuper horgásztúra kerekedett óriási halakkal!

Módosultak a szabályok, 2022-től Bács-Kiskun megye vizein is kötelező a pontymatrac használata!

Haskó Tamás 2022-01-25 06:00:00
Már megszokhattuk, hogy az új esztendő mindig hoz magával néhány újdonságot a horgászatban, folyamatosan formázzák, finomítják a horgászat szabályrendszerét a kor szellemének megfelelően. Szeretett megyénk ezekre mindig egy picit lassabban, megfontoltabban reagál, de örvendetes, hogy 2022-ben már nálunk is bekerült egy-két újdonság.
Videóval

A Holt-Körös óvatos halai

Haskó Tamás 2021-10-27 06:00:00
Beköszöntött az ősz, a klasszikus nyaralóhelyek lassan elnéptelenednek, a nyaralók helyét átveszik a horgászok, akiknek ez bizony egy ígéretes időszak kezdete. Erdélyi Tomi barátommal mi is egy ilyen helyet szemeltünk ki magunknak Békésszentandráson, a Holt-Körös partján. Két éjszakát tudtunk erre a röpke túrára szánni, de az eredmény még így is felülmúlta várakozásainkat!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.