Alias : carpjunior
Név : Haskó Tamás
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1986-12-15
Lakhely : Kiskőrös
Kedvenc horgászmódszerei : bojlizás, harcsázás
Kedvenc vízterületei : Zátonyi Duna, Lökösházi bányató, DVCS
Legnagyobb halai : ponty 24.52 kg, amur 22.38 kg, harcsa 16.52 kg
Mióta horgászik : 1990 óta

Szerző írásai - 1.oldal

Rapid D-rig, ahogyan én használom

Haskó Tamás 2021-09-17 06:00:00
A klasszikus D-rig a bojlizás őshazájából, azaz Angliából származik, ahol a halak visszaengedése természetes, magától értetődő jelenség. Ennek következtében viszont a pontyok egyre rafináltabbak lettek és egyre nehezebb lehet őket horogra csalni. Ez a szerelék azt a célt szolgálja, hogy ha a ponty táplálkozása során ki is fújja a csalit, a horog a szájában maradjon, így lehetőséget teremtve a megakasztásra. Ezt a szereléket én egy kicsit átalakítottam úgy, hogy az előnyei megmaradtak, viszont az elkészítése és a felhasználása lényegesen egyszerűbb lett. Ezt szeretném most részletesen bemutatni.

A szakértő válaszol! – 85. rész

Haskó Tamás 2021-08-08 06:00:00
Az augusztus számomra mindig egy szimpatikus hónap horgász szemszögből nézve, bár még a nappali hőmérséklet sokszor kánikula közeli, az éjszakák és a hajnalok egyre többször sugallják az ősz közeledtét, amit bizony a halak is érzékelnek. Egyre jobb fogási lehetőségeket kínál ez az idő, így nem véletlen, hogy a kérdések száma is ível felfelé, hiszen ha eddig nem sikerült az év folyamán a vágyott nagy halat megfogni, most egy jól felkészült horgász esélyei folyamatosan növekednek az előttünk álló két-három hónapban.

Bemutatom a Carp Academy legújabb swinger kollekcióját

Haskó Tamás 2021-07-30 06:00:00
A horgászcikk gyártó cégeknél egyre többször tapasztalható, hogy nem az év elején mutatják be a teljes új kollekciójukat, hanem egy-egy terméket már az év második felében „megszellőztetnek”. Így történt ez a Carp Academy esetében is, akiktől az utóbbi években egyre szélesedő és jobb minőségű termékekkel találkozhatnak a pontyhorgászok.
Videóval

Bemutatom a Carp Academy Endless bot és orsó párost

Haskó Tamás 2021-07-29 06:00:00
A bojlis horgászoknak már ismerősen csenghet a Carp Academy márka, számos jó minőségű terméket készít a nagy pontyos horgászat szerelmeseinek. Nagyon hiányoztak már a szortimentből a botok és orsók, amit 2020-tól pótolt a gyártó és egy magas műszaki tartalommal bíró termékcsaládot kínál a márkának bizalmat szavazó horgászoknak.

Szelektív nagyponty-horgászat egyesületi tavon

Haskó Tamás 2021-07-26 06:00:00
Két horgásztúra között szeretek némi figyelmet fordítani a helyben lévő, könnyebben elérhető vizekre, amelyek néha igen meglepő eredményeket tudnak produkálni, ha kellően felkészültek és elszántak vagyunk. Legutoljára egy kisebb „házi tesztet” hajtottunk végre szeretett kis egyesületi vizünkön, amely nagyon pozitív eredményeket hozott, e horgászat tapasztalatait szeretném megosztani.

Kővel kőkemény terepen

Haskó Tamás 2021-07-19 06:00:00
Az utóbbi időben egyre több vízen tiltják (teljesen jogosan) az ólommal történő elhagyós szerelékek használatát. Egyszerűen nem tehetjük meg mi, horgászok, hogy a végtelenségig töltsük ólmokkal a természetes vizeinket, ezzel is tovább terhelve azok élővilágát. A válogatott és előkészített kősúlyok remek alternatívát biztosítanak erre, ezenfelül további lehetőségeket is nyújtanak az ilyen nehezéket használóknak.
Videóval

20 év Háromfán

Haskó Tamás 2021-07-10 06:00:00
A legtöbb horgásznak megvan a maga kedvenc vize, ahová szívesen tér vissza újra és újra, mert egyszerűen nem tudja megunni. Nekem is van egy ilyen helyszínem, ahová húsz éve járok horgászni, és ami nem mellesleg Magyarország egy ikonikus tava pontyhorgász szemmel, ez Háromfa!
Videóval

Bemutatkozik a Carp Academy SpaceX bottartó állvány

Haskó Tamás 2021-07-08 06:00:00
Ma már nagyon sok különböző rod-poddal találkozhatunk a horgászmárkák kínálatában, viszont olyan univerzális modellel csak egészen ritkán, amit szinte minden helyzetben fel lehet állítani, és ami biztonsággal megtartja a bevetett készségeinket. Ebben az írásban és a hozzá tartozó videóban egy ilyen masszív típust szeretnék bemutatni közelebbről is – ha most állsz rod-pod választás előtt, sémiképpen se hagyd ki!

Három szuper tipp törpeharcsás vizekre

Haskó Tamás 2021-07-04 06:00:00
Hazánkban az utóbbi évtizedben drasztikusan megnövekedett azon vizek száma, melyekben a törpeharcsák túlszaporodtak. Megnövekedett egyedszámuk páratlan falánksággal társul, a horgászok által felkínált csalit, ahogy vízbe ér szinte azonnal, a pontyoknak esélyt sem hagyva támadják meg, arról nem is beszélve, hogy a csalinak huzamosabb ideig kellene érintetlennek maradni ahhoz, hogy az öregebb egyedek megfogására is reális esély nyíljon. Azokra a tippekre próbálok rávilágítani, hogy hogyan is tehető eredményessé a pontyhorgászat ezeken a nem éppen könnyű vizeken.
Videóval

Big Feed… ha etetni kell!

Haskó Tamás 2021-06-22 06:00:00
Korábbi írásainkban részletesen bemutattam a Haldorádó Carp Boilie család megújulásának állomásait és annak végeredményét, viszont a legvégére hagytam egy teljes mértékben új és szerintem nagyon értékes családtagot, mely a Big Feed névre hallgat.

A szakértő válaszol! – 80. rész

Haskó Tamás 2021-05-26 06:00:00
Szerencsére nagyon sok kérdés érkezik hozzánk folyamatosan, vannak, akik egy-egy horgászhelyszínnel, míg mások bizonyos termékekkel kapcsolatban keresnek meg minket, és mi minden ilyen kérdésre igyekszünk kielégítő választ nyújtani. Ezekből szemezgettem egy újabb csokorral, hátha mások számára is vannak benne hasznos információk.
Videóval

Zsinórsüllyesztő a nyárfaszösz ellen

Haskó Tamás 2021-05-20 06:00:00
Horgásztál már folyóvízen nyárfaszöszös időszakban? Bizony, nem egy könnyű feladat, mikor csak rakódik a főzsinór, és ha el is jutunk kapásig, a szöszcsomókat egyszerűen lehetetlen behúzni még a nagyobb méretű bojlis botok gyűrűin is, de ha még ez sikerül is, az orsónál szinte biztos, hogy elakadnak, és szórakozás helyett marad a bosszankodás… Mutatom, én mit használok e jelenség kivédésére!
Videóval

Tavaszi gyorsjelentés

Haskó Tamás 2021-04-19 06:00:00
Szeretem a tavaszt, az év talán legszebb évszaka, mely a megújulást és az újrakezdést is szimbolizálja egyben, de az idei valahogy más sajnos, az egész világon tombol a koronavírus, mely gyökeresen fordította fel legtöbbünk életét. Szerencsémre lakhelyem közelében található az egyesületi tavunk, ahova még ezekben a nehéz időkben is szívesen kijárok. Nem egy hatalmas víz, de az itteni szűk közösség, mely az összetartáson és barátságon alapul, magáénak érzi a tavat, és legtöbben ennek megfelelően tesznek is érte, folyamatosan színesedik a halállomány, és a tó arculata is egyre jobban magával ragadó.

A szakértő válaszol! – 75. rész

Haskó Tamás 2021-04-09 06:00:00
Végre, ha lassan is, de közelít a valódi tavasz és vele együtt az év egyik legjobb horgászidőszaka, én magam is fokozott figyelmet fordítok erre az évszakra, mert nagyban nő a valószínűsége, hogy horogvégre kerül egy-egy nagy, öreg pikkelyes. Sajnos a vírushelyzet és a vele járó szabályok nem igazán könnyítik meg a horgászok életét sem, de alkalmazkodnunk kell a kialakult helyzethez, és reméljük, hogy mihamarabb túl leszünk rajta.
Videóval

FOX Rapide PVA rendszer, ahogy én használom

Haskó Tamás 2021-03-14 06:00:00
A rapid nagyponty-horgászat nemcsak Európa-szerte, de kis hazánkban is egyre nagyobb teret hódít magának. Számos hatékony módszer kötődik ehhez. Most egy olyat kívánok bemutatni, amely hatékonyságban messze felülmúlja az eddig használt és általam ismert bojlis módszereket!
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei – 7. rész A Tigrismogyoró Rig

Haskó Tamás 2021-03-07 06:00:00
Szerintem nem túlzok azzal, hogy napjaink egyik legnépszerűbb csalija a tigrismogyoró, hiszen a pontyok és amurok nagyon szívesen fogyasztják szinte egész évben. Számtalan felkínálási módot használhatunk ehhez a csalihoz, én most egy olyat választottam, ami azokban a helyzetekben is segíthet, amikor nincsenek „csúcsformában” kedvenc pikkelyes barátaink.

A szakértő válaszol! – 70. rész

Haskó Tamás 2020-12-26 06:00:00
Az enyhe időjárásnak köszönhetően bizony sok horgász nem akasztotta még „szögre” a pontyozó felszerelését, bőven akadnak a kérdések között olyanok, amelyek a téli, lehűlt vizekben történő pontyhorgászatot is érintik. Ezek mellett próbáltam olyan kérdéseket összeválogatni, amelyek válasza más horgászok számára is hasznos, építő jellegű, így közérdekű lehet.
Videóval

Nagy Pontyok nyomában 21. rész – Őszi pontyos kalandok a Mátrában

Haskó Tamás 2020-12-07 06:00:00
Többször horgásztam már a Maconkai-víztározón, de valahogy eddig csak rövidebb, maximum egynapos alkalmakra volt lehetőségem, így már nagyon szerettem volna egy hosszabb túrát is szervezni erre a csodaszép környezetben elhelyezkedő, halállományáról méltán híres víztározóra. Az ősz folyamán sikerült is kivitelezni és Lajos barátommal egy hosszabb, két éjszakát is átölelő horgásztúrát szerveztünk, amiből egy nagyon hangulatos, élményekben gazdag kaland kerekedett.

Az őszi Duna ajándékai

Haskó Tamás 2020-11-14 06:00:00
Emlékszem, néhány éve, mikor horgásztúrára indultam barátaimmal, rendszeresen viccelődtünk, mikor áthaladtunk a dunaföldvári Duna-hídon, hogy itt egy fantasztikus víz, de mi elmegyünk inkább az ország másik végére horgászni. Aztán ez a viccelődés egyre mélyebbre jutott a gondolataim között, és három éve először váltottam éves engedélyt a hozzám viszonylag közel eső szakaszra. Azóta rendszeresen horgászom ezen a csodás folyón, csónakból és partról egyaránt. Legutóbbi horgászatom alkalmával különleges élményekben részesített a folyó, ezeket a friss tapasztalatokat szeretném most megosztani a kedves olvasókkal.

A szakértő válaszol! – 65. rész

Haskó Tamás 2020-10-18 06:00:00
Az ősz beköszöntével megérkezett az év egyik legjobb nagy pontyos időszaka, én magam is nagyon szeretek ilyenkor a vízparton lenni, mert nagyon jó esély nyílik még a nappali órákban is egy-egy kapitális hal becserkészésre. Ennek megfelelően számos új kérdéssel találkozom napi szinten, ezek közül böngésztem párat.
Videóval

A Holt-Körös óvatos halai

Haskó Tamás 2020-10-09 06:00:00
Beköszöntött az ősz, a klasszikus nyaralóhelyek lassan elnéptelenednek, a nyaralók helyét átveszik a horgászok, akiknek ez bizony egy ígéretes időszak kezdete. Erdélyi Tomi barátommal mi is egy ilyen helyet szemeltünk ki magunknak Békésszentandráson, a Holt-Körös partján. Két éjszakát tudtunk erre a röpke túrára szánni, de az eredmény még így is felülmúlta várakozásainkat!
Videóval

Kalandok az országhatáron túl 2. rész – Ontario kincsei

Haskó Tamás 2020-08-03 06:00:00
A tavalyi évben két alkalommal is volt lehetőségem Horvátországban horgászi és nagyon megtetszett az itteni horgászatok hangulata, így nem volt kérdés, hogy 2020-ra is tervezek egy túrát ebbe az országba, viszont egy olyan tavat sikerült találnom, amiről nagyon kevés infóm volt, szinte semmit nem találtam az interneten sem, csak azt, hogy szuper halak élnek a vízben. A Covid-19 sem segítette a szervezést, az utolsó napokig nyitott volt a kérdés, hogy egyáltalán nekivághatok az útnak barátaimmal, vagy maradunk itthon, de végül zöld utat kaptunk, és egy nagyon szuper horgásztúra kerekedett ki a történetből.
Videóval

Frontos Háromfa

Haskó Tamás 2020-07-20 06:00:00
Sokszor megkapom ezt a kérdést, hogy miért járok vissza minden évben ugyanarra a vízre horgászni, nem unalmas? A válasz egyértelműen nem, főleg, ha Háromfáról van szó, ahová immár 17 éve járok vissza egy-egy horgásztúra erejéig, mert ez a csodás tó mindig másik arcát mutatja, amelynek megfejtése egy újabb kihívást jelent.
Videóval

A Haldorádó Carp Team csalizási tippjei – 5. rész Rapid D Rig

Haskó Tamás 2020-07-01 06:00:00
A klasszikus D-rig a bojlizás őshazájából, azaz Angliából származik, ahol a halak visszaengedése természetes, magától értetődő jelenség. Ennek következtében viszont a pontyok egyre rafináltabbak lettek, így egyre nehezebb lehet őket horogra csalni. Ez a szerelék azt a célt szolgálja, hogy ha a ponty táplálkozása során ki is fújja a csalit, a horog a szájában maradjon, így lehetőséget teremtve a hal megakasztására. Ezt a szereléket én egy kicsit átalakítottam úgy, hogy az előnyei megmaradtak, viszont az elkészítése és a felhasználása lényegesen egyszerűbb lett. Ezt mutatom be most részletesen.
Videóval

A szakértő válaszol! – 60. rész

Haskó Tamás 2020-06-25 06:00:00
Ha az időjárás lassan is fordítja felénk szebbik arculatát, azért erősen haladunk a nyárba, véget ér ez a rendhagyó tanév az iskolákban, és a frissen felszabadult diákok is végre nyugodtan hódolhatnak kedvenc hobbijuknak. Érkeznek is a kérdések szép számmal, ezekből gyűjtöttem ki egy „csokorra” valót, melyek talán a legaktuálisabbak lehetnek.
Videóval

Újabb darabokkal bővült a Haldorádó Carp Team ruházat

Haskó Tamás 2020-05-08 06:00:00
A tavalyi évben sikerült megreformálnunk a teljes Haldorádó ruházat arculatát, a mai trendeknek is megfelelve újítottuk meg a teljes szortimentet feederes és pontyos vonalon egyaránt. Ezzel viszont a fejlesztés nem állt meg, folytattuk tovább a kínálat bővítését és újabb hasznos darabokkal bővültünk, ezeket szeretném most bemutatni.
Videóval

A Haldorádó Carp Team kötései, végszerelékei 9. rész – German Rig a rapid pontyhorgászathoz hangolva

Haskó Tamás 2020-03-13 06:00:00
A German Riget mint előketípust, úgy gondolom, már sok pontyhorgász ismeri és szívesen használja. Mi ezt fejlesztettük tovább a rapid pontyhorgászathoz, ami egy nagyon egyszerű és hatékony megoldás, amely roppant mód le egyszerűsíti a csalizás folyamatát, emellett ha megfelelő csalival kombináljuk, nagyon hatékony „fegyver” a gyors horgászatok alkalmával.
Videóval

Horgászautók 2. rész – Volkswagen Caddy a horgász családoknak!

Haskó Tamás 2020-02-24 06:00:00
Fiatal horgászként még nem volt akkora szempont az autók helykínálata, tetőig pakolt ülésekkel is simán elindultunk horgászni. Az évek múlásával sok minden megváltozik, kivéve a horgászat iránti szenvedély, mert az örök! Aztán a családalapítással együtt újabb igények merültek fel, így mostanában az én figyelmem is a tágasabb családi autók felé irányult…
Videóval

Nagy pontyok nyomában 20. rész – TripleX a nagyhalas horgászatokhoz

Haskó Tamás 2020-01-13 06:00:00
A Haldorádó Carp Boilie termékcsalád 2014-ben debütált, melyet hatalmas siker és figyelem kísért már az első évben. Az azóta is roppant népszerű termékcsalád tavaly egy komoly ráncfelvarráson esett át, ezáltal is alkalmazkodva a megváltozott igényekhez. Most pedig szeretnénk bemutatni a bojlicsalád legújabb tagját egy igazán élménydús horgásztúra keretein belül.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.