Lecsós dévérkeszeg

Lecsós dévérkeszeg

A lecsós halat nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Én egy könnyen elkészíthető, laktatós változatot ismertetek. Lehet egy darab nagyobb halból vagy több kisebből készíteni. Mindenki a saját ízlése szerint, a nagyobb halat egyben hagyhatja vagy patkó alakú szeletekre vághatja.

Hozzávalók

1db 50-60 dekás dévér vagy több kisebb hal
3-4 db paradicsom
3-4 db nagyobb zöldpaprika
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

zsír
kevés étolaj
paprikás vagy magyaros fűszerkeverék

Irdaljuk be a dévért mindkét oldalán, majd alaposan sózzuk meg
Szeleteljük fel a fokhagyma gerezdeket amilyen vékony szeletekre csak tudjuk
A fokhagyma szeleteket hosszában vágjuk ketté, és helyezzük el az irdalásokban
Aztán a paprikás vagy magyaros fűszerrel is szórjuk meg
Aki szereti, erős paprikát is őrölhet rá. Majd tegyük félre a halat, ha lehet hűtőszekrénybe, addig, amíg a lecsót elkészítjük
A lecsót a szokásos módon készítjük, megfonnyasztjuk a zsíron a hagymát és a paprikát, fűszerezzük és hozzáadjuk a paradicsomot, majd az egészet összepároljuk. Kicsit olajozzuk ki egy nagyobb tűzálló tál vagy tepsi alját és terítsünk rá az elkészült lecsóból
Helyezzük a lecsóágyra a hűtőszekrényből kivett halat
Merőkanállal szedjünk még lecsót a halra és helyezzük a tálat előmelegített sütőbe 15-20 percre. A sütőedényben is tálalhatjuk. Köretként vajas főtt burgonyát tálaljunk mellé
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.