Fogas barna csiperkével

Fogas barna csiperkével

A fagyasztó mélyén egy süllő hibernálódott. Jól megfért az unicumos üveggel, de tudtam, többre hivatott. Sokat gondolkodtam, milyen módon is áldozzuk fel a konyhai örömök oltárán. Én klasszikusan, egészben sütve is nagyon szeretem, de feleségem egy kollégájától kapott egy finomnak ígérkező receptet. Szeretem a megszokottól eltérő ízeket, így hagytam magam rábeszélni. Nem bántam meg. Kár, hogy az illatos Internet még (egyelőre) nem létezik, de aki kipróbálja ezt a receptet, az ízeken túl isteni illatokat is fog érezni. Télidőben pedig, mikor egyébként sem túl sok inger éri érzékszerveinket, felüdülés lehet egy finom halvacsora.

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg fogas
  • 2 dl tejszín
  • 40 dkg burgonya
  • 1 csokor snidling
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg garnélarák
  • 1 dl ( pl.Szent György hegyi) Olaszrizling
  • 20 dkg barna csiperke
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tej

A süllőt megfelelő darabokra vágjuk, megsózzuk és félretesszük
Az apró garnélákat forrásban lévő vízzel leöntjük, és 3 percig hagyjuk állni a forró vízben
A leforrázott garnélák. Hmm, csalinak sem lenne rossz!
A gombát megtisztítjuk, és negyedekre vágjuk
A metélőhagymát felaprítjuk
A megmosott, negyedekre vágott gombát olajon megpirítjuk, majd hozzátesszük a garnélát és az apróra vágott snidlinget
Öntsünk rá 1 dl jófajta olaszrizlinget, és ha elpárolgott az alkohol, sózzuk, borsozzuk
Adjunk hozzá diónyi vajat, öntsük fel tejszínnel, majd forralással sűrítsük be
A süllődarabokat közepes tűzön megsütjük/grillezzük
A megsütött fogas szeletekre ráhalmozzuk a kész ragut, és burgonyapürével tálaljuk. A megmaradt, finom olaszrizlingünk remekül fog passzolni a kompozíciónkhoz. Jó étvágyat!

A receptet lejegyezte, a fotókat készítette, mind megette: Polyák Csaba (csabio)

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.