Halételek nem csak ünnepre 2.

Halételek nem csak ünnepre 2.

Igaz, lassan elmúltak az ünnepek, és beköszöntöttek a szorgos hétköznapok. Mindezek ellenére, szeretnék egy talán ünnepélyesebb alkalomhoz illő, és egy hétköznapibb halételt bemutatni.

A pirított mandulával tálalt pisztráng egy viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ízletes és nagyon látványos, dekoratív étel.


Mandulás pisztráng

A pisztrángokat megtisztítom, beleit, kopoltyúlemezeit eltávolítom, jól kimosom. Besózom és pár órát hagyom a sóban állni.

A két legfontosabb alapanyag: pisztráng és mandula

Serpenyőben vajat olvasztok ezután, majd a gyufaszál vastagságúra darabolt mandulát aranysárgára pirítom a vajban.

A halakat paprikás lisztbe forgatom, ugyanabban a vajban kisütöm. Óvatosan megforgatva, hogy mindkét oldaluk szép világosbarnára süljön.

Tálalás előtt az átsütött halak

Megszórom a pirított mandulával, franciasalátát, burgonyapürét vagy akár rizst tálalhatunk mellé.

Nagyon ízletes és gyorsan elkészíthető étel, bármilyen ünnepi asztal dísze lehet.

Ízletes és dekoratív étel

A másik ételt, a Haldorádó fórumain sem ismeretlen ttamas horgásztársam ötlete, receptje alapján készítettem el.


Gombás halfasírt

Hozzávaló: bármilyen halfilé, gomba, vöröshagyma, zsemlyemorzsa, petrezselyemzöld, 2 tojás, só, bors.

A gyermekeim legutóbbi paduc és márna zsákmánya szolgáltatta a halfilét a fasírt elkészítéséhez. Annak ellenére, hogy a halhús ledarálásra kerül a biztonság kedvéért még sűrűn be is irdaltam, az ördög nem alszik alapon.

A paduc és márna filé jó alapanyagnak bizonyult

Az apróra vágott vöröshagymán megpirítottam a gombát. Annak érdekében, hogy hangsúlyosabb legyen a gomba íze, beáztattam egy jó marék szárított vargányát is 2 órával korábban, majd ezt is együtt pirítottam a csiperkével.

Amikor elkészült, ugyanannyi halfilét, mint amennyi a gomba volt együtt húsdarálón ledaráltam. Sóval, borssal fűszereztem, hozzáadtam a 2 tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd annyi zsemlyemorzsát, hogy jól formázható legyen.

Vöröshagyma, csiperke és szárított vargánya alkotja a fasírt egyik felét

Majd pici pogácsákat formáztam a masszából, megforgattam zsemlyemorzsában és forró olajban kisütöttem.

Mellé majonézes burgonyasalátát tálaltam.

Nagyon finomra sikeredett a halfasírt

Nagyon finom étel kerekedett belőle, és bátran ajánlhatom mindazoknak is, akik irtóznak a szálkáktól. Szinte bármilyen halból elkészíthető, akár a legszálkásabb keszegfélékből is.

Product catalogue

Haldorádó
Cataloque

The Haldorádó 2025 product catalog has been published, turn to it!

Visit Cataloque
2021 Széchenyi napelem

10seconds until we redirecting you to the payment page.