Hallal töltött szezámos rántott palacsinta

Hallal töltött szezámos rántott palacsinta

A palacsintát a gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik. Sokféle változata létezik: édes, sós és ilyen-olyan töltelékkel megtöltött. A horgászoknak azért az elsők közé mégis a hallal töltött palacsinta tartozik. Ez az étel sokak számára egyelőre ismeretlen lehet. Nézzétek meg az elkészítés módját és próbáljátok ki Ti is! A siker garantált.

Palacsintatésztát készítünk a következő módon: kimérünk 25 dkg lisztet, hozzáadunk 2 egész tojást, csipet sót, annyi tejet, hogy megfelelő állagú legyen, majd habverővel csomómentesre keverjük
Fűszeres tejföl elkészítése: 5 dl tejföl, só, őrölt fekete bors, 3 gerezd zúzott fokhagyma, metélőhagyma, chili paprika - ezt összekeverjük, hűtőben pihentetjük
A szálkamentes halat (az én esetemben ez heck) kockákra vágjuk, hal fűszerkeverékkel összekeverjük
A paradicsomot és a paprikát kimagozzuk, húsukat kockázzuk
A paprika, a paradicsom és a hal megvan, ehhez vágunk még petrezselyemzöldet
A palacsintát kisütjük
A palacsinta sütése közben elkészítjük a tölteléket: kevés olajra rátesszük a halat…
… ha kész a hal, rátesszük a petrezselyemzöldet…
… a paprikát…
… és a paradicsomot
Átforgatjuk, és kész is
Egy kanálnyi tölteléket teszünk a palacsintába
Két oldalát behatjuk és felgöngyöljük
Panírozás: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa, amibe szezámmagot teszünk - ezekbe forgatjuk bele a palacsintákat, majd 2 db fogpiszkálóval rögzítjük a biztonság kedvéért
Olajban kisütjük 2-3 perc alatt
El is készült a hallal töltött szezámos rántott palacsinta fűszeres tejföllel

Jó étvágyat kívánok!

Írta: Kun Balázs

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: