Alias : dever3
Név : Kun Balázs
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1991-10-03
Lakhely : Budapest
Kedvenc horgászmódszerei : feederezés
Kedvenc vízterületei : magán horgásztavak
Legnagyobb halai : ponty 6,15 kg, amur 4,05 kg, csuka 4,75 kg
Mióta horgászik : 2004 óta

Szerző írásai

Fokhagymás pontyok

Kun Balázs 2012-06-06 07:00:00
Előző horgászatom során gyümölcsös etetőanyaggal próbáltam a halakat horogra csalni. Köztudott, hogy tavasszal jellemzően a gyümölcsös etetőanyagok, csalik fogósak. Na de mi van a büdös, halas jellegű, az emberi orrnak nem kellemes csalikkal, etetőkkel? Érdemes-e ezekkel próbálkozni, vagy majd nyáron? A mostani peca során kiderül!

Gyümölcsös finomságok, szép halak

Kun Balázs 2012-05-30 07:00:00
A mostani horgászatomat egy kedves barátomnak köszönhetem. Az Interneten beszélgetve kérdeztem tőle: merre volt mostanában horgászni? Elmesélte, hogy hol volt és mi történt vele a peca során. Erre felkaptam a fejem és el is kezdtem egyből tervezni, hogy amint lehetőségem adódik rá, elmegyek én is szerencsét próbálni. Így is lett. Hogy mi történt a horgászat során? Az írásból minden kiderül!

A 2012. év első horgászata

Kun Balázs 2012-03-30 07:00:00
2012-ben is eljött az a nap, amire a téli, hideg, haltalan időszakában várunk: az év első pecázása. Nos, én is már nagyon vártam ezt a napot. Szokták mondani, ami késik, az nem múlik, így eljött a nagy nap március 17-én, szombaton. Botok felszerelve, irány a vízpart! Sokszor nehéz eldönteni, hogy az ember hova menjen szerencsét próbálni, így - az első pecánál - különösen… Benne van az emberben: „halat szeretnék fogni”, ezért mindent megtesz ennek érdekében. Én is így tettem!

Hallal töltött szezámos rántott palacsinta

Kun Balázs 2011-12-21 07:00:00
A palacsintát a gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik. Sokféle változata létezik: édes, sós és ilyen-olyan töltelékkel megtöltött. A horgászoknak azért az elsők közé mégis a hallal töltött palacsinta tartozik. Ez az étel sokak számára egyelőre ismeretlen lehet. Nézzétek meg az elkészítés módját és próbáljátok ki Ti is! A siker garantált.

Provanszi halragu

Kun Balázs 2011-12-17 07:00:00
A Provanszi módozat eredetileg majoránna, kakukkfű, rozmaring és fokhagyma keveréke, amivel az adott ételt ízesítjük. Én ettől egy picit eltérően, de ízletesen készítem el ezt a vitaminbombát. Miért mondom, hogy vitaminbomba? A kérdésre a cikkben választ kaptok.

Harcsa sörben párolva

Kun Balázs 2011-12-11 07:00:00
A köztudat szerint szívesen fogyasztanak sört a horgászok. Ez részben igaz, részben nem… De az tény, hogy nem egy alkalommal észrevettem, hogy a mellettem ülő horgászok ritkán jelentkező kapások közben, 1-2 doboz sört is elfogyasztanak. Ezért egy olyan halételt szeretnék nektek bemutatni, melynek elkészítésében fő szerepet játszik a sör, ezzel is növelve élvezeti és kuriózum értékét.

Posírozott tőkehalfilé

Kun Balázs 2011-11-06 07:00:00
Mi az a posírozás? Számos horgász fejében felmerül ez a kérdés. Eddig sokak által nem ismert eljárással készítettem el finom, ízletes, különlegesnek mondható posírozott tőkehalfilémet, kapros-snidlinges hollandi mártással, vajas-petrezselymes hordóburgonyával. A cikk alapján Ti is könnyedén el tudjátok otthon készíteni, és remélem, pár új fogalom ismeretével is gazdagabbak lesztek.

Második próba Cormoran módra

Kun Balázs 2011-09-11 07:00:00
Ha tesztelni szeretnék egy komplett felszerelést, nem elegendő egy alkalom. Minél többet próbáljuk, annál hitelesebbé válnak az eredmények. A Cormoran felszerelésemet második alkalommal is vizsga alá vetettem. Tudom, ez a két teszt sem valami sok, de azért több, mint egy. A mostani horgászatomon megpróbálok megküzdeni nagyobb pontyokkal, alávetve a botot a nagyobb terhelésnek. Remélem, újabb élményekkel gazdagít a mostani tesztelés is.

Első próba Cormoran módra

Kun Balázs 2011-09-10 07:00:00
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy közel 200 beküldött élménybeszámolóból az enyém bizonyult a legjobbnak a feeder kategóriában. Se Cormoran botom vagy orsóm még nem volt, ezért is voltam kíváncsi, mire képesek, hogyan működnek… egy szó, mint száz, milyen velük halat fogni? Két különböző helyszínen suhintottam meg végszerelékeimet a víz felé, sok szép halat remélve. Nézzétek meg, hogyan sikerült az első tesztelés!

Marker úszó plusz kiakasztott zsinór klipsz?

Kun Balázs 2011-07-14 07:00:00
Marker plusz zsinór klipsz? Sokak fejében felmerül, mi köze van egymáshoz ennek a két dolognak. Sokkal több, mint azt eddig bárki is gondolta volna. Bemutatom nektek egyik kedvenc etetési módszeremet, hogy hogyan lehet ötvözni e két remek etetési technikát, mind elméletben, mind a gyakorlatban.

Tavaszi horgászat a Benta HorgászParkban

Kun Balázs 2011-05-23 07:00:00
A horgászathoz többféleképpen hozzá lehet állni. Lehet úgy, hogy elmegyek pecázni, és vagy fogok halat, vagy nem. De lehet előre tervezni, gondolatban felépíteni is, majd az elképzelések szerint tevékenykedni. Rám az utóbbi jellemző. Na de mi van akkor, ha az, amit úgy hittünk, hogy sikeres lesz, mégsem az, mert a halak éppen nem úgy viselkednek, mint ahogy mi azt vártuk.

Kora tavaszi keszegezés a Kis-Dunán

Kun Balázs 2011-04-21 07:00:00
Eljött a tavasz és vele az, amire oly sokan vártunk: hogy vizeink kiolvadjanak, lehetővé téve a horgászatot. Az év első pecáját rendszerint a Kis-Dunán tartom. Ez idén sem volt máshogy, azt az eltérést leszámítva, hogy most nem egyedül, hanem jó barátommal vettük üldözőbe a Kis-Duna keszegállományát. Eben az írásban meglepetésekben bővelkedő horgászatunk történetét kísérhetitek figyelemmel.

Édesköményes pisztráng

Kun Balázs 2011-01-24 07:00:00
Az ünnepi asztal dísze és legnemesebb étele (talán nem csak nekünk, horgászoknak) a hal. No de hol vannak már az ünnepek?! Már az új év napjait koptatjuk, de ettől függetlenül és némi leleményességgel bármikor ünnepi hangulatot varázsolhatunk a szürke hétköznapokba! Gondolom - velem együtt - már mindenkinek elvonási tünetei vannak, de azért van még remény ekkor is a halfogásra, és a zsákmány méltó feltálalására. A megszokottól eltérően most nem pontyos ételt, hanem töltött pisztrángot fogok bemutatni. Egy ízletes, igazi különlegességet tárok elétek lépésről lépésre, amit mindenki könnyedén el tud készíteni. Főként azoknak ajánlom, akik bár szeretnek újítani, nem akarnak teljesen eltérni a tradícióktól sem.

Három próba a Haldorádóval

Kun Balázs 2010-11-18 07:00:00
A címből kiderül, hogy három helyszínen próbálkoztam Haldorádó etetőanyagokkal és csalikkal. Kétszer ugyanazon a vízen, egyszer meg egy másik tavon vettem üldözőbe két feederbotommal a halakat. Hogy hol milyen etetőanyaggal és csalival sikerült szákba terelni a halakat, ez majd az élménybeszámolóban kiderül!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.