Szeretne bajnokokkal horgászni?

Szeretne bajnokokkal horgászni?

Sok horgász álma, hogy olyan kivételes tehetségekkel és bajnokokkal horgásszon együtt, mint Ambrus Tibor, Barna Diána, Barna Szilárd, Döme Gábor, Erdei Attila, Vidó Ferenc - s még sorolhatnám a neveket, - akik mind a Makó és Kistérsége Versenyhorgász Sport Egyesület tagjai. Nincs lehetetlen! Az egyesület soha nem látott lendülettel próbálja gyarapítani a tagok számát. Milyen céllal és milyen módon? Lássuk…

A horgászok év eleji teendői közé tartozik az igazolványok kiváltása, valamint a tagdíjak befizetése. Ez mindkét oldalról nagyon fontos. A horgászegyesület munkáját, eredményeit, működését és nem utolsósorban bevételeit nagyban befolyásolja a jelentkező tagok száma. Emellett a horgászok is szeretnek gyorsan és korrekt áron hozzájutni a kötelező okmányokhoz. Olyan ez, mint a vendéglátás. Az emberek olyan étterembe járnak szívesen, ahol az árak reálisak, a kiszolgálás pedig korrekt és gyors. Hasonlóan működik ez a Makó és Kistérsége Versenyhorgász Sport Egyesületnél is már 5 éve. Akkoriban a Maros Mix - Tubertini csapat köré épült fel az egyesület, de a 2008-as évben már 578 fős taglétszámmal büszkélkedhetett. Legfontosabb céljai közé tartozik a horgászsport és a versenyzés gyakorlása, fejlesztése és népszerűsítése, valamint a testi és lelki egészségmegőrzés és a szabadidő kulturált, hasznos eltöltése. Ezek mellett van még egy kiemelt célkitűzése is az egyesületnek, nevezetesen a Maros folyó halászati jogának megszerzése. 2015-ben újabb pályázatot írnak ki a folyó bérleti jogával kapcsolatban, ami az egyesület számára egy újabb reménysugár. Ha mindez sikerülne - márpedig közös összefogással nem lehetetlen - a horgászok egy gyönyörű, természetes vizet tudhatnának magukénak.

Fontos kiemelni, hogy az egyesület teljes mértékben non-profit szervezet! Nincsenek olyan felesleges költségek, amik esetenként már-már bosszantóak lehetnek a tagok számára, és indokolatlanul növelnék a tagdíj árát. Itt nincsenek tiszteletdíjak. A bevételt az élversenyzés támogatására, előtakarékosságra, a halászati jog megszerzésével kapcsolatos költségek fedezetére és háziversenyek rendezésére fordítják. Ezeken a versenyeken a tagok találkozhatnak és együtt horgászhatnak a Tubertini - Maros Mix csapat tagjaival, akik készségesen válaszolnak a feltett kérdésekre.

Sok horgász álma, hogy ilyen kivételes tehetségekkel és bajnokokkal horgásszon együtt. Nincs lehetetlen!

Várunk minden olyan horgászt, aki a versenyzéssel és velünk is szimpatizál. Nem kell mást tenni, mint elküldeni a horgászengedélyt postán a makói Maros horgászboltba. A rugalmas ügyintézésnek köszönhetően mindössze néhány napra van szükség ahhoz, hogy az engedélyt postafordultával újra kézhez vehesse a sporttárs.

Gyakran felmerülő kérdések:

Milyen okmányokra van szükség, hogy horgászhassak?

  1. Állami horgászengedély: 1000 Ft
  2. Szövetségi betétlap: 1700 Ft
  3. Fogási napló: 60 Ft

(Fontos megemlíteni, hogy ezeket az okmányokat csak érvényes horgászvizsgával rendelkezők vásárolhatják meg!)

Mennyibe kerül a tagság?

A tagdíj mindössze: 1500 Ft.

Milyen címre küldhetem az engedélyem?

Maros Mix Horgászüzlet

6900 Makó, Deák Ferenc utca 12.

Kit és hol keressek, ha további kérdések merülnének fel?

Kaplárik Ferenc minden kérdésre készségesen válaszol a 62/210-319-es telefonszámon.

Lehet valamilyen vízre területi horgászengedélyt váltani?

Természetesen lehet több vízre is:

Maros folyó: 7000 Ft/év

Természetes vizek (Maros folyó, Tisza folyó, Körös folyó Csongrád megyei szakasza, Körtvélyesi-holtág, Akolszögi-holtág stb.): 12000 Ft/év

Atkai-holtág: 20000 Ft/év

Az egyesület e vizekre napijegyeket, valamint ifjúsági engedélyeket is kiad.

Töltésjárási engedélyek az ATIKÖVIZIG Csongrád megyei szakaszára: 4000 Ft/év

Csongrád megyei gyermekjegy: 1000 Ft/év

Kiszombori Vályogos-tó: 1700 Ft/nap

Beléphetek-e akkor, ha már tag vagyok másik egyesületnél?

Természetesen igen. Ez egy úgynevezett kettőstagságnak felel meg.

Kiknek érdemes belépni a Makó és Kistérsége Versenyhorgász Sport Egyesületbe?

Minden olyan horgásznak, aki a versenyzéssel és velünk is szimpatizál, illetve - az alacsony tagdíj miatt - annak, aki csak természetes vizekre akar területi engedélyt váltani. Aki nem szeret sorban állni, gyors és korrekt ügyintézést vár, hogy mielőbb érvényes állami horgászjeggyel (is) rendelkezhessen. Ehhez már csak a kiszemelt vízterületen kell napijegyet vagy éves területi engedélyt váltani.

Az adó 1%-a is nagyon sokat segít!

És van még egy dolog, amit a végére hagytam. Ez nem kerül semmibe, de nagyon sokat tud segíteni vele! Kérjük, amennyiben lehetőségei engedik, adója 1%-ának felajánlásával támogassa egyesületünket, melynek adószáma: 21732027-2-06.

Köszönjük minden tagunk nevében!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.