Alias : egediroba
Név : Egedi Róbert
E-mail : [e-mail]

Szerző írásai - 1.oldal

Újdonságok a Maros Mixnél X. - Folyóvízi úszók

Egedi Róbert 2009-11-12 07:00:00
Cikksorozatom korábbi részében már volt szó a Maros Mix által készített és forgalmazott úszókról, de abban kevésbé részletesen mutattam be a kollekció különböző darabjait. A 6 db cikket (összesen ennyi része lesz a Maros Mix úszókat összefoglaló cikksorozatomnak) egyesek talán meglehetősen „száraznak” fogják találni, habár úgy gondolom, ez csak nézőpont kérdése, hiszen számos olyan fontos információt próbálok majd megosztani az olvasóval, melyek birtokában később az ideális Maros Mix úszót ki tudja a választani.

Egy bot, egy kapás és egy gyönyörű amur

Egedi Róbert 2009-09-20 07:00:00
Vége a nyárnak, de vizeink hőmérséklete még ideális az amurfogáshoz. Kis szerencsével a szeptemberi vénasszonyok nyarát is kihasználhatjuk a növényevő torpedók megfogásához. E cikkem főszereplője, Gergely Gábor most - bár a horgászat minden területén otthonosan mozog - egyik kedvenc módszerét mutatja be a Haldorádó horgászportál olvasóinak. Ezúttal a Szentes mellett található Kurca vadregényes részéhez kalauzol el minket azzal a céllal, hogy bemutassa nekünk, hogyan kell a csatorna óriásait horogra csalni.

MAROS MIX - MAHOR Kupa Oravecz István emlékverseny 2009 beszámoló

Egedi Róbert 2009-09-17 09:25:00
„Nem is emlékszem, mikor volt ennyi horgász egyszerre Maty-éren! Talán az 1991-es világbajnokságon”, mondta Barna Szilárd, a Maros Mix cég ügyvezetője a kora reggeli órákban. Valóban rekordszámú nevezés érkezett, mert a hétvégén megrendezett színvonalas megmérettetésre 149 versenyző jött el. Ez pedig azt jelenti, hogy a pálya teljes szakasza el lett foglalva. Lássuk a részleteket!

Maros Mix - MAHOR Kupa Oravecz István emlékverseny 2009, Maty-ér - versenykiírás

Egedi Róbert 2009-08-30 16:00:00
A Maros Mix és MAHOR szervezésében évenként megrendezésre kerülő horgászverseny helyszíne ismét a Maty-éren található evezőspálya lesz. A jelentkezők összesen hat (nemtől és kortól függő) kategóriában mérhetik össze tudásukat. A verseny további különlegességét az adja, hogy tavasszal a vizet mederkotrások miatt leengedték, majd újrahalasították. Ezáltal egy teljesen új vízterületté vált a Maty-ér. Lássuk tehát a 2009-es versenykiírást!

Újdonságok a Maros Mixnél VIII. - csali stopperek

Egedi Róbert 2009-07-05 07:00:00
A Maros Mix Puliszkák és csalizó pelletek fogósságához nem fér kétség, hiszen számtalan pozitív visszajelzést kaptunk a horgászoktól a termékek megjelenése óta. Annak érdekében, hogy ezeket a csalikat messzebbre is el tudjuk dobni, egy új és rendkívül hasznos kiegészítőt hoztunk forgalomba. A rövid cikkből kiderül, hogy mi is ez a termék, és hogyan kell használni.

Európa-bajnok a magyar csapat!

Egedi Róbert 2009-06-29 22:41:00
Csodálatos dolog történt az elmúlt hétvégén Szlovéniában, Radece-ben. A Német László szövetségi kapitány vezette magyar csapat első helyet ért el a 15. Halfogó Európa-bajnokságon, valamint az egyéni második helyezett, Varga József is érmet vihetett haza. Lássuk a részleteket…

Újdonságok a Maros Mixnél VII. - 50 perc, 100 hal

Egedi Róbert 2009-06-10 07:00:00
Egy vízparti fotózásról tartottam épp hazafelé, amikor megcsörrent a telefonom. [d]Ifj. Barna Szilárd[-d] üdvözölt a vonal másik végén, és az iránt érdeklődött, hogy lesz-e egy szabad órám estefelé. Ugyanis az a nagyszerű ötlete támadt, hogy a Maros Mix üzem melletti teszttavon be lehetne mutatni, hogyan lehet mindössze egy óra alatt nagyon sok halat fogni. Körülbelül egy éve tervezzük, hogy bemutatjuk a kicsiny tavacskát a Haldorádó horgászportál olvasóinak, Szilárd pedig úgy gondolta, hogy ez a teszthorgászat most tökéletes alkalmat nyújthat erre. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, tartsatok velem az elkövetkezendő pár percben.

Újdonságok a Maros Mixnél VI. - Csontiragasztás világbajnoki segítséggel

Egedi Róbert 2009-05-17 07:00:00
A ragasztott csonti bizonyos körülmények között nagyon nagy jelentőséggel bír. Használatára általában akkor kell sort keríteni, amikor például a víz áramlik vagy a parttól távolabbi helyekre kell becsúzlizni a csontikat. Sokan azonban túl macerásnak tartják az elkészítését, és nem is bíbelődnek vele a horgászat megkezdése előtt. Ha azonban megfelelő minőségű és mennyiségű anyagokat használunk, a ragasztás sikere garantált!

Újdonságok a Maros Mixnél V. - Szelektív pontyhorgászat rakós bottal

Egedi Róbert 2009-04-25 07:00:00
Számos olyan víz van hazánkban, ahol fő hal a kárász, ponty, illetve amur. A legtöbb horgász a felsorolt halak közül leginkább az utóbbi kettőt szeretné megfogni. A mai cikkben fény derül arra, mit kell ahhoz tennie a horgásznak, hogy elkerülje a „kárászinváziót” és helyette nagyobb testű halakat tereljen szákba. A rakósbotos pontyozásban is jeleskedő és elismert versenyhorgász, Vidó Ferenc lesz az idegenvezetőnk a pontyok birodalmában.

Újdonságok a Maros Mixnél IV. - feederkosarak

Egedi Róbert 2009-04-12 07:00:00
A legtöbb forgalomba hozott feederkosár általában rövid használat után elgörbül, a rajtuk található műanyag akasztófül pedig gyakran eltörik. A Maros Mix teszthorgászai kikísérleteztek egy igazán masszív darabot, amely garantáltan bírja a strapát! Különlegessége, hogy akár több kilós terhelés hatására sem torzul el a kosár formája, valamint hogy a zsinór rögzítését szolgáló akasztófül acélból készül, amely rozsdamentes és rendkívül rugalmas.

Újdonságok a Maros Mixnél III. - csalizó pelletek

Egedi Róbert 2009-03-28 07:00:00
A jó pellet feladata a nagytestű halak helyben tartása és az etetés helyéhez szoktatása. A Maros Mix Pelletek ezt mind tudják! Változatos méretűek és eltérő az oldódási idejük. A rendkívül magas fehérje- és olajtartalmuk, speciális vitaminjaik szinte függőséget okoznak a legnagyobb, legóvatosabb halaknál is. Egyes Maros Mix Pelletek 2009-től csalizó változatban is kaphatóak. Itt az ideje, hogy megnézzük, melyek ezek az újdonságok…

Újdonságok a Maros Mixnél II. - Úszók 1.

Egedi Róbert 2009-03-14 07:00:00
A Maros Mix fejlesztőműhelye több évtizedes tapasztalata alapján összeállított egy úszókollekciót, mely nemcsak a hobbi-, hanem versenyhorgászoknak is készült. A legtöbb horgász olyan úszót keres a horgászboltokban, amely jól látható antennával rendelkezik, valamint kellően erős és érzékeny is egyben. A Maros Mix úszók minden kritériumnak megfelelnek, emellett kiváló minőségű alapanyagokból készülnek.

Újdonságok a Maros Mixnél I. - Puliszkák

Egedi Róbert 2009-02-27 06:30:00
A horgászok már tapasztalhatták, hogy a Maros Mix cég hatalmas fejlesztésbe kezdett a tavalyi évben, 2009-re pedig termékpalettáját duplájára növelte. A fejlesztésekről, a különböző csalikról és kiegészítőkről, valamint a tesztekről rendszeresen olvashatnak itt a Haldorádó horgászportálon. A cikksorozat első részében egy olyan csali kerül bemutatásra, ami már hosszú ideje feledésbe merült. Ez az „új” termék pedig nem más, mint a Maros Mix Puliszka vagy másik ismert nevén kukoricamálé. Hogyan lehet egy rendkívül egyszerű - de bizonyítottan fogós - csaliból kihozni a maximumot? Hogyan lehet fogósságát tovább növelni? Az írásból minden kiderül!

Szeretne bajnokokkal horgászni?

Egedi Róbert 2009-01-27 07:00:00
Sok horgász álma, hogy olyan kivételes tehetségekkel és bajnokokkal horgásszon együtt, mint Ambrus Tibor, Barna Diána, Barna Szilárd, Döme Gábor, Erdei Attila, Vidó Ferenc - s még sorolhatnám a neveket, - akik mind a Makó és Kistérsége Versenyhorgász Sport Egyesület tagjai. Nincs lehetetlen! Az egyesület soha nem látott lendülettel próbálja gyarapítani a tagok számát. Milyen céllal és milyen módon? Lássuk…

Téli horgászverseny csak megszállottaknak!

Egedi Róbert 2008-12-26 07:00:00
Egy vérbeli versenyhorgász mindent megtesz a győzelemért, és nem riad vissza a szélsőséges szituációktól sem. Ezt bizonyította be az a kilenc csapat, akik december első hétvégéjén részt vettek a Mártélyi Holt-Tiszán megrendezett Dobó Ferenc Kupán. Már a verseny előtti napokban sejteni lehetett, hogy nem a hideg szél, hanem a halfogás fogja jelenteni a nagyobb problémát.

Nemzetközi Horgász Találkozó 2008 - Németország, Brandenburg

Egedi Róbert 2008-11-15 07:00:00
Hiába a több évtizedes nemzetközi tapasztalat és a több száz horgászversenyen való részvétel, vannak olyan helyzetek, amiket nem lehet két nap alatt megoldani. Így történt ez november első hétvégéjén Németországban, ahol az IAM (International Anglers Meeting), azaz a Nemzetközi Horgász Találkozó került megrendezésre. A hazai Maros Mix-Tubertini-Cralusso csapat a 11. helyet szerezte meg, de még ezért a helyezésért is „vért kellett izzadni”. A korábbi években Mulde Kupa névre keresztelt versenyt idén már nem tudták a hatalmas dévérekről és jászkeszegekről híres vízen megrendezni. Helyette egy gazdag halállománnyal rendelkező brandenburgi csatornát választottak helyszínül.

MAROS MIX-MAHOR Kupa Oravetz István emlékverseny 2008, Maty-ér versenykiírás

Egedi Róbert 2008-09-03 12:00:00
Eltelt egy újabb év, és máris készülődhetünk a Maros Mix nyílt egyéni versenyére, amely a már sokak által ismert és kedvelt Maty-éri evezőspályán kerül megrendezésre 2008. szeptember 20-án. Az egyfordulós horgászversenyre női, férfi, utánpótlás (1986. január 1. után születettek), ifjúsági (1990. január 1. után születettek) és gyermek (1994. január 1. után születettek) kategóriában lehet nevezni.

Pelletek oldódási ideje 3. rész

Egedi Róbert 2008-04-02 07:00:00
Az eredményes, céltudatos horgászat során nélkülözhetetlen tisztában lennünk azzal, hogy etetőanyagunk és csalink miként viselkedik a víz alatt. Minden pellet más ütemben fejti ki a hatását. Oldódási idejük a gyártási eljárások és a felhasznált alapanyagok miatt egészen széles skálán változhat. Ez lehet pár perc vagy akár több óra is! A harmadik epizódban olyan hazai és külföldi csalikkal találkozhattok, amelyek már évek óta bebizonyították fogósságukat.

Pelletek oldódási ideje 2. rész

Egedi Róbert 2008-04-01 07:00:00
Az első rész folytatásaként a Van Den Eynde és Nutrabaits termékek pellet tesztjét igyekszünk még teljesebbé tenni. A tesztbe elsősorban azokat a csalikat vontuk be, amelyek már hosszabb ideje bizonyítják rendkívüli fogósságukat a magyar vizeken is, és végül, de nem utolsósorban nekünk is nagyon beváltak! Ezért különösen nagy érdeklődéssel vártuk, hogy kedvenc pelletjeink miként is viselkednek a víz alatt. A megszerzett tapasztalatok tovább bővítik a pelletes ismereteinket!
Videóval

II. Haldorádó Bojli Show - 2. hétvége beszámolója

Egedi Róbert 2008-02-15 07:00:00
Az elmúlt hétvégén, 2008. február 9-10-én került megrendezésre a II. Haldorádó Bojli Show - FOX, Korda, SBS bemutatója és akciós vására. Ezen a hangulatos kiállításon most kizárólag a magas minőségű angol márkáké volt a főszerep. A FOX a legújabb botcsodákkal, a Korda hihetetlen minőségű aprócikkeivel kápráztatta el az idelátogatókat. A kiállítás legfőbb szenzációja azonban kétségkívül most is a bojligyúrás volt! Kovács Zoltán (az SBS termékek hazai forgalmazója), a tőle megszokott precizitással mutatta be a bojlikészítés fortélyait és apró mesterfogásait. A látogatók nagyon nagyra értékelték Zoltán és kollegái bemutatóját, és örömmel vettek részt abban, gyakorta kiszorítva a porondmestereket a saját területükről… :)
Videóval

II. Haldorádó Bojli Show - 1. hétvége beszámolója

Egedi Róbert 2008-02-06 07:00:00
A 2007. évi sikeres rajt után idén is megrendezésre került a Haldorádó Bojli Show. Sőt, nem is akárhogy! Két nyílt hétvégét szántunk a pontyhorgászoknak. A múlt hétvégén (2008. február 2-3), megtörtént az első felvonás, ahol a méltán híres hazai BIG CARP és a SPRO 2008-as újdonságait csodálhatták meg a Kiskunhalasra látogató horgászok. A színvonalas rendezvényre mindkét nap rengetegen érkeztek, és amellett, hogy a szakértők segítségével bepillantást nyerhettek a bojlizás és feederezés kulisszatitkaiba, rendkívül kedvező áron juthattak hozzá a különböző horgászcikkekhez. Ez a Big Carp termékeknél átlagosan 20%, míg a SPRO termékek esetében 10-30% árengedményt jelentett!

SPRO Passion Premium Carbon Impulse Specialist botteszt

Egedi Róbert 2008-01-21 07:00:00
Egy eredményes horgászat reményében hívtam el Benyust, azaz Benyhe Jánost a Mártélyi Holt-Tiszára. Az éjszakai és nappali tartós mínuszoknak köszönhetően már a legtöbb horgászvíz befagyott ekkora, ezért döntöttünk úgy, hogy ez a hely lesz a legmegfelelőbb számunkra. A hatalmas vízfelületnek és néhol tekintélyes vízmélységnek köszönhetően ez a holtág lassabban fagy be, mint más sekélyebb tavak, csatornák. János egyébként nem véletlen mondott igent a felkérésemre. Az előző két Passion botteszt igencsak felkeltette az érdeklődését, és mint mondta, mindenáron ott akar lenni a Carbon Impulse Specialist botcsalád három legújabb darabjának tesztelésekor.

Pelletek oldódási ideje 1. rész

Egedi Róbert 2008-01-15 07:00:00
Az elmúlt pár évben kétségtelenül a pellet lett az egyik legsikeresebb és legfogósabb csali. De hogyan viselkednek a víz alatt? Erre kapjuk meg a választ az elkövetkező cikksorozatból! Első nekifutásra a Van Den Eynde cég által forgalmazott termékek egy része lett górcső alá téve. A cikksorozat garantáltan segíti majd azokat a horgászokat, akik csak nagy vonalakban ismerik a pelletek viselkedését, oldódási idejét. De „merüljünk” is a víz alá! Nézzük meg, mi zajlik a horgászhelyünkön az etetés utáni néhány órában!

Shimano Technium XTA rakós bot teszt

Egedi Róbert 2007-12-03 07:00:00
Nehéz idők járnak manapság a teszthorgászokra! A hirtelen jött hideg, téli időjárás gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítette a halfogást. A tavak jelentős része már be is fagyott, de amelyik esetleg még ellenáll tél tábornok támadásainak, ott sem igazán lehet kimagasló eredményeket elérni. Szerencsére városunk (Kiskunhalas) határában, az Ezüst-tó Horgászcentrumban még a befagyás előtti utolsó pillanatokban sikerült kipróbálni ezt a nagyszerű Shimano összeállítást. A rendkívül erős és hideg szél, valamint az előző napi havazás ellenére is meglepően jól táplálkoztak a halak, az eredmény pedig nem maradt el!

Spro Passion Premium Carbon Spin Light botteszt

Egedi Róbert 2007-11-30 07:00:00
Az újabb Spro pergető botok tesztjének második állomásához érkeztünk, ahol a tesztalany a Spro Passion Premium Carbon Spin Light horgászbot. A botcsaládban ez a típus kakukktojásnak számít. Formája, felépítése, dobósúly-tartománya és karakterisztikája eltér a megszokott pergető botokétól. Mellesleg illik megjegyezni, hogy ebben a szériában találhatjuk meg a leglágyabb botokat, amelyek dobósúlyát az igazán kisméretű műcsalikhoz igazították.

SPRO Passion Premium Carbon Spincaster botteszt

Egedi Róbert 2007-11-23 07:00:00
A SPRO Passion botcsalád a holland és japán fejlesztőmérnökök céltudatos, hatékony munkájaként a 2007-es év igazi újdonságaként robbant be az európai, és ezzel együtt a magyar piacra is. Elegáns, ízléses megjelenésével, különleges anyagösszetételével és nem hétköznapi tulajdonságaival hamar a figyelem középpontjába került. Talán az első „sokkoló”, szinte hihetetlennek tűnő hírt a Sikeres Sporthorgász magazin májusi számában olvashattuk, amikor az ismert nagyhal-specialista, Jankovich Krisztián egy nyilvános dobóteszt során a 4,5 méter hosszú Passion Multi Feeder bottal 149 métert dobott! Ráadásul nem ólommal, hanem egy megtöltött bordás etetőkosárral! Feederbottal olyan távolságot ért el, amely eddig elképzelhetetlen volt! Nyilván ekkor sokan felfigyeltek a Passion névre. Természetesen a Spro nem csak feederbotokat készít a különleges Passion alapanyagból, hanem pontyozó és pergető botokat is! Itt az ideje, hogy megismerkedjünk a SPRO Passion pergető botjaival!

Shimano Catana BX 420 FA matchbot & Shimano Super 3000S GTM-RB orsó tesztje

Egedi Róbert 2007-11-19 07:00:00
A Rapala Eurohold Zrt. minden hónapban összehangolt bot + orsó párosokat kínál a horgászoknak. Ezek a „kombók” nagy használati értékkel rendelkező, kiváló minőségű termékek, amelyek garantáltan az adott módszert szolgálják. Tehát szó sincs „kényszerházasságról”, amikor egy eladhatatlan orsót vagy botot próbálnak így értékesíteni, amely mindenre jó, csak éppen nem az ajánlott módszerhez… A SHIMANO név kötelez! Közben mindez mégsem kerül egy vagyonba, hiszen az adott hónapban megvásárolható kombók átlagosan 20% kedvezménnyel a kaphatók! Így még inkább elgondolkodtató a dolog, hiszen egy jó minőségű, tartós és magas használati értékkel rendelkező pároshoz juthatunk hozzá, jelentős árelőnnyel!!! A cég novemberi hirdetésében található egy finom horgászatára összeállított matchbotos szett. A következő írásban ennek a botnak, illetve orsónak a tesztjét fogom bemutatni.

Shimano feeder teszt

Egedi Róbert 2007-10-29 08:00:00
Távdobó legyen vagy ne? Esetleg harcifékes vagy nyeletőfékes? Minden horgásznak más és más imponál, illetve fontos egy felszerelésben, de egy biztos! Mindenki szereti a jó minőséget! A következő teszthorgászaton pont ilyen műszaki remekek tesztelését volt szerencsém elvégezni. Három alkalomból sajnos csak egy volt, amikor halat is sikerült érinteni a bot + orsó páros segítségével. Természetesen a másik két alkalom sem telt tétlenkedéssel, ekkor nagyszerű alkalom nyílt a dobótesztek elvégzéséhez.
Videóval

Energizer lámpák horgászoknak

Egedi Róbert 0000-00-00 00:00:00
Mindenképpen szükségesnek tartottuk egy közismert, garantáltan jó minőségű termékeiről híres lámpagyártó céggel is kibővíteni az Áruház amúgy sem szegényes kínálatát! Azért döntöttünk az Energizer cég mellett, mert rendkívül széles termékpalettával van jelen a hazai piacon. Az egyik olyan neves cég, ami minőségi lámpáinak jelentős részét egy meghatározott célközönségnek készíti. Ezek között az egyik legnagyobb felhasználók a horgászok. Ez az írás a rendkívül nagy választékból csupán azokat a termékeket szándékozik bemutatni, amelyeket az éjszakai horgászok is eredményesen használhatnak.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.