A XII. Horgászsport Szakkiállítás és Vásáron jártunk!

A XII. Horgászsport Szakkiállítás és Vásáron jártunk!

Immár tizenkettedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Horgászsport Szakkiállítás és vásár, amit sokan csak a HIT parkos kiállításként emlegetnek. Ez a rendezvény a hazai horgászsport életnek egyik legnagyobb seregszemléje. Az ország legjelentősebb forgalmazói, gyártói és boltjai települnek ki minden évben ide, hogy bemutassák termékeiket, árujukat. A horgászat minden területét lefedő kiállítók közt vannak már tradicionális márkák, és mindig akadnak új kiállítók, új arcok. Ha van kedvetek, egy gyors kör erejéig tartsatok velem és nézzetek körül!

A 2012-2013-as kiállítói időszak utolsó rendezvénye zajlott a múlt hétvégén. Akik horgászbotot vagy más nagyobb értékű holmit szerettek volna vásárolni, mostanra már letisztult, konkrét tervvel jöttek ide. Tudom, hiszen én is így voltam ezzel pár éve. Ha komoly beruházásra került sor, a legtöbbször itt intéztem azt el, hiszen a kitelepülő cégek szinte mindegyike kedvezményekkel várta a látogatókat.

A legtöbb helyen kedvezménnyel várták a látogatókat

De a vásárláson kívül mi az, ami miatt érdemes kiállításokra ellátogatni? Nem más, mint a kíváncsiság kielégítése! Hiszen hiába olvasunk egy horgászbotról sok-sok jót a szakirodalomban, nem ér annyit, mintha egyszer a kezünkbe fogjuk. Ráadásul egy ilyen rendezvényen személyesen is találkozhatunk a legnagyobb márkák hazai képviselőivel, teszthorgászaival.

Hostessek üdvözölték a vendégeket
Itt mindent meg lehetett nézni, kézbe lehetett venni

Ennek a kiállításnak is népszerű és látványos eleme volt a rakós botok mustrája. Még a legjobban felszerelt horgászboltokban is csak néhány darab ilyen borsos árú versenybotot lehet megnézni. A hazai forgalmazók legtöbbje kínál ilyen horgászbotokat, és ilyenkor ezeket meg is lehet tekinteni. A manapság egyre inkább háttérbe szoruló technika csúcskategóriás és hétköznapi pecára is alkalmas modelljei egyaránt kiállításra kerültek.

Rakós botok áradata
Mindenhol a pálcákat nézegették
A lényeg a spicc

Bár a nagybetűs pergető szezonra még sokat kell várni, egy igazi szakkiállításról nem hiányozhatnak a plasztik műcsalik és a zsákmányt jelentő kishalakat megtévesztésig lemodellező wobblerek. Néhol még kuriózumokra is akadhatott az, aki nyitott szemmel járt.

A műcsalik mozgását meg is lehetett tekinteni
Igazán érdekes

Ha már ragadozóhalak horgászatáról beszélünk, nem szabad kihagyni a nekem teljesen ismeretlen, de lenyűgözően érdekes legyezőhorgászatot sem. A legjobb legyek kézzel készülnek, ezt még én is tudom, és most meg is lehetett nézni, hogyan varázsolnak az ügyes kezek zsinegekből meg tollakból fogós csalit.

Légykötés

Nagyon örvendetes továbbá, hogy a mamutcégek erős nyomása ellenére is maradtak olyan ügyes hazai gyártók, akik értékesíteni tudják kitűnő minőségű termékeiket!

A Norizi termékek olyan kurrens harcsás wobblerek, amelyek a legjobb minőséget képviselik a kategóriájukban. Az igény óriási e fiatal, de annál igényesebb hazai termék iránt, már külföldön is!
Talán így nem csoda, hogy a tavalyi néhány darabos választék 1 éven belül jelentősen kibővült
Ottó bácsi villantói is szépen fejlődnek
Hazai gyártó, amelyik a nagy cégek ládáihoz kompatibilis adaptereket is készít!
A Dínó úszók is nagyon népszerűek

Ezen a kiállításon is képviseltette magát a magyar harcsahorgászat ikonja, Koós Ferenc, aki egyedülálló a „szakmájában”. A kapitális ragadozóhalakra ácsingózó horgászok mindkét nap folyamatosan álltak sorba tanácsért.

Koós Ferenc, a harcsavadász
Táskából sosem elég
Nyitás előtt… bevetésre készen állnak a fiúk

Az orsók és botok dzsungelében most sem volt egyszerű eligazodni. Csak a Nevis-Spro standon általam megszámolhatatlan modell várt a gazdájára. Egész egyszerűen hihetetlen, hogy szinte mindenki talál magának olyan orsót, amiről álmodott. Legyen akármilyen furcsa elképzelése is, biztos, hogy a kínálat gazdagsága neki is tartogat egy tekerőt!

Orsók, amiket a tágas kiállító részen meg lehetett nézni…
… a standon pedig megvásárolni!
Berényi Zoli kínálja kedvenc feederbotját
Gamakatsu horgok és aprócikkek minden mennyiségben

Sok olyan látogatóval beszéltem, akik a tavaszi szezonindítás előtt a még hiányzó aprócikkekért jöttek a kiállításra, hiszen itt minden olyat megkaphattak, amit a közelükben lévő horgászboltokban nem. Sokan távoztak nagy szatyornyi csalikkal, és etetőanyagokkal is, hiszen már csak ezek hiányoztak ahhoz, hogy teljes legyen a kollekció.

Az Energofish „bolt” most is számos kurrens terméket kínált
Hóembert idén már csak ebben a formában szeretnék látni!
Szín kavalkád

A Fishing and Hunting standján minden látogató tölthetett ki „sorsjegyet”, amikből bizonyos időközönként kisorsoltak szerencsés nyerteseket, akik a felajánló cégek egyikének standján vehették át nyereményüket.

Nemcsak a bájos mosolyért, hanem a nyereményekért is érdemes volt elsétálni a F & H regisztrációs pultjáig
Az SBS - PB standon most is nagy volt az érdeklődés
A Timár mix nem csak a versenyzőknek gyárt etetőanyagokat
A Cralusso innovációi is bemutatásra kerültek

A vásárláson és nézelődésen kívül is akadtak még programok. A színpadon egész nap előadásokat tartottak a hazai horgászat jeles képviselői. Bár a megszokottnál kisebb lehetőség volt a nézők elhelyezésére, azért a jó műsorok most is teltházasan mentek.

A jó előadásokat nagy érdeklődés fogadta
Szombat délelőtt
Nyitás utáni roham

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, hadd szóljak pár szót a saját standunkról! A Haldorádó márkanév születése óta már jó pár év eltelt. A rengeteg munka és befektetés mára a horgászkiállítások egyik legkeresettebb termékeivé emelte a Haldorádó csalikat, etetőanyagokat, kiegészítőket. De ez leginkább Nektek, horgászoknak köszönhető, hiszen mit sem érne a legjobb minőség, ha Ti nem szavaznátok bizalmat neki. Érzésem szerint a kiállításokon megtapasztalható vásárlóközpontú hozzáállásban is éllovasok vagyunk a hazai piacon.

Mindenkinek járt a figyelem
A Haldorádó paletta…
… minden terméke elérhető volt!

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Döme Gábort ezen a két napon sem lehetett egyedül látni. Szinte minden percben kérdésekkel árasztották el, amikre Ő készségesen válaszolt is. Jó néhány horgászpalánta tekinti Gábort példaképének, és szerettek volna vele közös fotót. A gyerekek kitartását és türelmét nem csak figyelemmel, hanem ajándékkal is díjazta a hazai feederbotos horgászat mestere.

Az utánpótlás nevelése hálás feladat, és senki sem távozott üres kézzel!

Idén is átadták a kiállítás nagydíjait. Döme Gáboré volt az a megtisztelő feladat, hogy átvegye a legjobb horog kategória győztesének járó trófeát! Ez nem más, mint a Gamakatsu Team Feeder horogcsalád, amelyet a japán céggel közösen fejlesztett Gábor. Ez a kollekció természetesen felöleli a legkisebb keszegező horogtípusoktól a nagy pontyok megfogását biztosító speciális feederhorgok teljes sorozatát, amely hamarosan kapható lesz, ennek első darabjait is már óriási érdeklődés kísérte.

A kiállítás nagydíjait elnyert termékek és a győztes márkák képviselői
Döme Gábor a megtisztelő díjjal és a kiállítás horgával a kezében

Mivel is zárhatnám le ezt a rövid beszámolót, ha nem azzal, hogy ismét befejeződött egy kiállítói szezon. Egyfelől ez szomorú, hiszen számunkra nagyon fontos időszak ez, amikor találkozhatunk az általunk képviselt termékek használóival, akikkel eszmét lehet cserélni és persze újabb ötleteket begyűjteni a továbbfejlesztéshez. Természetesen nem lehet mindenkivel találkozni, mindenkivel váltani pár szót, de sebaj, hiszen kezdődik a horgászszezon. Ez pedig azt jelenti, hogy egyre sűrűbben leszünk vízparton. Ha pedig kék pólós horgászt láttok, ne restelljetek odamenni hozzá, hiszen kollégáim és jómagam nevében is bátran mondhatom, két jó szóra még a horgászatot is érdemes felfüggeszteni pár percre!

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.