Carplove PontyShow 2011 - Az eddigi legnagyobb!

Carplove PontyShow 2011 - Az eddigi legnagyobb!

A novemberben megjelent beszámoló az IHR csapatának köszönhetően egy remek videóval vált most teljessé, ezért került ismét az érdeklődés középpontjába és nyitóoldal élére. Érdemes megnézni!Ebben az évben harmadik alkalommal került megrendezésre Magyarország és immár Európa egyik legnagyobb pontyos összejövetele, a PontyShow. A rendezvény helyszínének ezúttal is a modern AutoExpo épülete adott otthont. Már a rendezvény első napján óriási volt az érdeklődés, sőt kifejezetten nagy öröm volt az a tény, hogy rengeteg gyermek és család is kilátogatott a show-ra. Tekintsék át velünk, a rangos esemény legizgalmasabb pillanatait!

A magas látogatottság is jelzi azt, hogy az elmúlt évek során a magyar horgászkultúra jó irányba fejlődik, a pontyhorgászat kedvelői egyre inkább a modern módszerek felé kötelezik el magukat. Nagy öröm, de nem meglepő számunkra, hogy a fiatalság körében is egyre népszerűbb a sporthorgászat és a hallal való kíméletes bánásmód. Ezért nagy esély van rá, hogy a következő generáció már egy sporthorgász-pontybarát szemlélettel fog felnőni.

A rendezvény helyszíne az M1 Expo területe volt
A tágas és kulturált csarnok ideális volt a PontyShow lebonyolításához
Számos látnivaló, érdekes program…
… és különleges csalik, etetőanyagok várták az idelátogatókat
Papp József a 2012. évi új paszta etetőanyag…
… használatát és mesterfogásait mutatta be az érdeklődőknek

A rendezvényen kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták számításukat. Magyarország és a környező országok pontybarátainak remek alkalom ez arra, hogy megosszák egymással élményeiket és megbeszéljék jövő évi terveiket. A szakmai előadások mellett a standokon is számos érdekes bemutatót prezentáltak a cégek teszthorgászai, és az árukészlet alapos feltérképezése után akár 50-60%-os kedvezményekkel is találkozhattak a látogatók. Több cég a 2011-es kifutó termékeket hatalmas kedvezménnyel árusította, ami tökéletes volt ahhoz, hogy a jövő évi pontyos felszereléseket kedvezőbb áron beszerezhessük.

A regisztrálók között nyereményeket sorsoltak ki
Igen, jól látják! Kemény Dénes, a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is jelen volt, emelte a rendezvény színvonalát, sőt Ő sem érkezett üres kézzel!
Besenyei Péter műrepülő világbajnok is megszállott horgász, aki előadást is tartott…
… amelyet óriási érdeklődés kísért
A Pontyvilág csapata. A képen Bujáki Géza, a rendezvény egyik főszervezője és hazánk talán legeredményesebb, legismertebb pontyhorgásza is látható (a jobb alsó sarokban), de vélhetőleg nem őt fogják elsőként férfitársaink kiszúrni… :)
A Koi Farm halaiban is gyönyörködhettek a látogatók
Az élő, nyüzsgő varázs a kiállítás üde színfoltja volt
Finom nedűk között is válogathattak

A pontyhorgászat mellett a jövő évben próbáljuk a rendezvényt bővíteni, leginkább az általános horgászat témakörével és más halfajok horgászatával (pl. hagyományos fenekezés, harcsázás). Egyébiránt a látogatóknak nem kizárólag a vásárlás volt a célja, hiszen a felszerelések szemrevételezése mellett egész napos szórakozásra is lehetőséget nyújtott a rendezvény. A standok látogatása mellett üdítően hatottak a színvonalas (ismert és elismert hazai, valamint külföldi horgászok által tartott) előadások és a napi többszöri tombolasorsolás. Döme Gábor és Walter Tamás a PontyShow kihagyhatatlan előadóiként mindig tudnak újat mutatni a magyar finomszerelékes horgászok számára. A tombolán az értékes nyeremények gyorsan gazdára találtak, mindenkinek megadva a nyerés lehetőségét, hiszen szinte minden látogató a színpad közelében tartózkodott a sorsolásnál.

Az angol Nash fogalom a pontyhorgászatban! Számos világújdonságnak számító újításával a közeljövőben hazánkban is találkozhatnak
Hatalmas területen a teljes kínálatot felvonultatta és bemutatta a StarBaits
A Walterland standján a világmárkák sorakoztak
A Big Carp és Christian Schlott is jelen volt
Több mint 70 cég, közöttük a világ leghíresebb pontyos cégei is jelen voltak. Ki ne ismerné CCMOORE termékeit?!
Aki a legjobb pontyos-bojlis, vagy akár egyedi botra vágyott, azt is megvehette, megrendelhette
Hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő cége a Top-Fish 2001 Kft., amely a Spro, Nevis, Carp Academy, VDE márkákkal volt jelen a kiállításon

Sőt, hogy még érdekesebb legyen a dolog, a látogatók sorából többször ki tudtunk emelni híres sportolókat, akiknek szintén hobbijává vált a pontyhorgászat, végül a színpadon is segédkeztek a sorsolásnál. Lőw Zsolt (volt válogatott labdarúgó), Kemény Dénes (vízilabda csapatunk szövetségi kapitánya) is szerencsés kézzel nyúlt a merítőhálóba, persze mellettük a PV TV és a Carplove szép lányai is segédkeztek. A szombati napon az előzetes programon kívül Besenyei Péter műrepülő világbajnok is érdekes élménybeszámolót tartott horgászatairól, nagy halairól.

A Haldorádó standján is mindig nagy volt a nyüzsgés
Döme Gábor előadását is…
… hatalmas érdeklődés kísérte
A kiállítás egyik kedvelt programja a zsinórtekercselő verseny volt, amelyben gyönyörű hölgyek segédkeztek
Tekerd, tekerd!!! A fődíj egy sátor!
Melyiket válasszam… :)
A kiállítás három napján több ezer látogató volt jelen
Walter Tamás kétszeres egyéni világbajnok…
… a matchbotos horgászat mesterfogásairól tartott előadást
Az ismert angol mesterhorgászok élménybeszámolóit is nagy érdeklődés kísérte

Összességében egy nagyon sikeresnek mondható PontyShow-n vagyunk túl mind a látogatók, mind a kiállítók, mind pedig a programszervezők részéről. Köszönetet szeretnénk mondani a PV TV stábjának a rendkívül érdekes játékos vetélkedőért és a színpadi előadások zökkenőmentes lebonyolításáért. Kifejezetten jó partnerre találtunk az IHR csapatában is. Kiss Róbert moderátor fantasztikus hangulatot varázsolt a színpadra és vetélkedőkre egyaránt, a játékosok és a látogatók nagy örömére. Különlegesnek számított, hogy naponta többszöri bejelentkezéssel élőben közvetített a Halzóna csapata Honyák Gábor vezetésével. Walter Tamás kétszeres egyéni világbajnokunk is meglepően otthonosan mozgott a bojlis horgászat színpadi előadásainak fordításánál, annak ellenére, hogy ő a finomabb vonal képviselője.

Az Energofish Kft. pontyos vonala is nagyon erős
A Carp Expert termékek neve mára fogalommá vált
A Berkley és JRC termékek a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek
Nem volt hiány különleges csalikombinációkban…
… és mágikus bojlikban sem
Aki biztos fogásra vágyott, azt is megtalálta

Az előadásokra nem csak hazánk horgászai voltak kíváncsiak. Számos határon túli látogató is érkezett, bizonyítva ezzel, hogy a környező országokban is nagy sikernek örvend a PontyShow. A sok jó mellett sajnos negatívumról is be kell számolnunk, de így kerek a történet: a parkolóhelyek száma a magas látogatószám miatt kevésnek bizonyult, ezért úgy döntöttünk, hogy a 4. PontyShow alapfeltétele lesz, hogy a parkolási gondokat maradéktalanul megoldjuk.

A Kovács Zoltán vetette SBS csapatnak és kiváló termékinek is óriási sikere volt
Szeretnének velük megismerkedni Önök is? Akkor legközelebb ne hagyják ki a PontyShow-t!
Alig egy hete volt a kiállítás, de már azon dolgoznak a szervezők, hogy a jövő évi nyüzsgés is biztosított legyen!
Köszönet a PV TV kiemelt médiatámogatásáért!
Találkozunk jövőre!!!

Szeretnénk elnézést kérni azoktól, akik a büfé színvonalával vagy áraival nem voltak megelégedve. Sajnos a szervezőknek nem volt jogosultságuk büfé üzemeltetéséhez. Kértük, hogy fokozottan ügyeljenek az árakra és a minőségre, de úgy érezzük, hogy ezt teljes mértékben nem sikerült betartaniuk. Ezért csak olyan helyszínen kerül megrendezésre a 4. Pontyshow, ahol a büfé színvonalát és árait is garantálni tudjuk. Az elmúlt három PontyShow tapasztalatából okulva a 4. Carplove Pontyshow minden elemére 100%-os garanciát tudunk nyújtani, hiszen a rendezvény Európa egyik legnagyobb pontyos kiállításává nőtte ki magát.

Szeretettel várunk mindenkit 2012-ben is a Carplove PontyShow-n!

Tekintsétek meg az IHR csapata - Kiss Róbert és Szoták Zoltán - által készített remek videót, a nem hétköznapi eseményről.

Írta: Csákány Attila
Fotók: Mester Zsolt
Videó: IHR Team (www.ihr.hu)