Pontyshow - Horgászoktól, horgászoknak

Pontyshow - Horgászoktól, horgászoknak

Az elmúlt két év sikeres kiállításai után idén is kiemelkedően színes programot kínál a Pontyshow! 2011. november 11-12-13-ig, három nap áll a pontyozás szerelemesei és az érdeklődök rendelkezésére, hogy a kiállítás nyújtotta minden élményt megtapasztalhassanak, minden programon részt vehessenek. A szakmai körökben is elismert rendezvény ismét várja a látogatókat!

A rendezvény szervezőinek - Bujáki Gézának és Kracsál Ferencnek - 2008 őszén jött az ötlet, hogy a tőlünk nyugatra, sok országban népszerű Pontyos szakkiállítást Magyarországon is életre hívják.

A két főszervező: Kracsál Ferenc és Bujáki Géza

A gondolatokat tettek követték, és közel egy év szervezőmunka után, 2009 novemberére, az I. PontyShow-ra minden részlet összeállt. A 2009. évi rendezvény a maga nemében egyedülállónak számított, hiszen a szervezők egy olyan helyszínt választottak, ahol a fedett kiállítótér (csarnok) egy vízpart közvetlen közelében helyezkedett el. A Budapest határában fekvő Omszki-tó, és a partján elhelyezkedő Budakalászi Sportcsarnok remek választásnak bizonyult, hiszen a csarnokot és a tavat egyszerre vehették birtokba a kiállítók, látogatók egyaránt.

Andy Chambers, egy világutazó pontyhorgász a 2009-es Pontyshow-n

A csarnokban kiállítás és vásár zajlott, valamint egész napos színpadi előadások színesítették a programokat, a tóparton pedig távdobó bemutatók és versenyek szórakoztatták a pontyos közönséget. Az óriási dobásokat Frank Warwick, a világ egyik legjobb dobóspecialistája prezentálta. Ha már a „nagy” neveknél tartunk, fontos megemlíteni, hogy már az első rendezvényre is egyszerre mozdultak a hazai és nemzetközi pontyos berkek legnagyobb alakjai. A 2009. évi Show kétnapos volt, és a sikerességet jól tükrözte, hogy már az első napon, a nyitás után röviddel szinte alig lehetett mozdulni az óriási tömegtől. Ekkor már egyértelműen látszott, hogy a következő évben egy lényegesen nagyobb helyre kell költöztetni a rendezvényt.

Az M1 Expo korszerű rendezvénycsarnok, Budaörs határában

A II. Pontyshow ennek fényében már jóval nagyobb helyen, az előző évi rendezvénynél négyszer (!) nagyobb területen, 4000 m2-en került megrendezésre. A helyszín a Budapesthez közeli, M1 Expo volt, mely egy remekül megközelíthető, korszerű rendezvénycsarnok Budaörs határában. A számítások jónak bizonyultak, ugyanis a helyszín méretével arányosan a látogatók száma is jelentős növekedést mutatott, sőt a 2010. évi rendezvényen a kiállítók száma is lényegesen gyarapodott.

Döme Gábor feeder-specialista a Haldorádó standon
Akcióban. Törésteszt a Halzóna csapatával

A modern rendezvényközpontban még több márka még nagyobb standokon képviseltette magát. Ezen a kiállításon már sokkal szellősebb volt a helyszín: könnyen járható széles folyosókon nézelődhettek a látogatók könnyedén átlátva az óriási kínálatot. A rendezvény sokszínűségét jelzi az a tény is, hogy sokan akár mindhárom napon kilátogattak a helyszínre, ugyanis még az utolsó nap is kellett ahhoz, hogy minden egyes standot felfedezzenek és a színvonalas előadásokon is aktívan részt vehessenek.

A Pontyvilág standján egy élethű óriás ponttyal lehetett fotózkodni

Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere, illetve a horgászembernek kedves. Többen családi programnak szervezték a kiállítást, ami a látogatók legtöbbje szerint jóval több volt, mint egy átlagos hétvége. Mindenkinek felüdülés volt a hideg időben már a jövő év horgászatára koncentrálni, és kedvenc hobbijukban elmerülni néhány nap erejéig.

Az Energofish standját mindig óriási figyelem kíséri

A tavalyi magyarországi Pontyshow mind a nemzetközi sztárvendégek, mind pedig a hazai kiállítók egybehangzó véleménye szerint a három legszínvonalasabb európai pontyos szakkiállítás között szerepel. Ez pedig egy ilyen „fiatal” rendezvény számára nem mindennapi elismerés!

A Pontyshow-n láthatjuk a jövő év újdonságait

Felsorakoztak a legnagyobb márkák, jelen voltak a pontyozás legnagyobb szaktekintélyei és itt mutatatták be az idei év legújabb csalijait, felszereléseit, kiegészítő eszközeit. Egyszóval minden egy helyen volt, ami a pontyozáshoz köthető, legyen szó klasszikus „bojlis” horgászatról, hagyományos pontyozásról, vagy feeder és match technikáról. Már tavaly is óriási árengedményekkel kínálta portékáit a legtöbb cég, a három nap tökéletes lehetőség volt a jövő évi felszerelések megvásárlására.

Frank Warwick és Jason Cann előadás közben. A narrátor Walter Tamás

Az idei év Pontyshow-ja pedig az eddig leírtakat is túlszárnyalja: a rendezvény immáron 6000 m2-en várja a pontyozás megszállottjait. Még nem szeretnénk elkiabálni, de az előzetes bejelentkezések szerint minden eddiginél több kiállító és soha nem látott akciók várják majd a látogatókat három napon át.

Ray Dale Smith’s a végszerelékek professzora munka közben
Európa egyik legelismertebb nagyponty specialistája, Leon Hoogendijk a tavalyi show-n

Az idén is felvonul a magas színvonalú látványkonyha, természetesen ismét alacsony árakkal, sőt mivel a színpad közvetlen közelében lesz, a jó hangulat garantált. Ebben az évben már naponta többszöri tombolahúzások és még több érdekes látnivaló hívogatja a vendégeket, többek között bojlisuli, bojlikészítés élőben, horgász szimulátor is várja majd a látogatókat, és természetesen lehetőség nyílik a hazai és nemzetközi szaktekintélyektől már a jövő évre tanácsokat kérni.

A Pontyvilág csapata

A 2011-es PontyShow sok meglepetést tartogat, addig is figyeljék a http://www.carplove.com/pontyshow weboldalt, de még biztosabb, ha ellátogatnak 2011. november 11-13. között a Budapest melletti M1 Expo-ra, ahol garantáltan olyasmit láthatnak, amit eddig még soha!