Energofish a FEHOVA kiállításon!

Energofish a FEHOVA kiállításon!

Azok a horgászcikk forgalmazó cégek (legyen szó kis- és nagykereskedésekről egyaránt!), akik meghatározók a magyar piacon, szinte biztos, hogy megjelennek a két legnépszerűbb horgászcikk kiállítás valamelyikén. A horgászcikk forgalmazók krémje, igen színvonalas és bőséges kínálattal verseng a hazai a horgászok kegyeiért. Minden cég megpróbálja úgy időzíteni beszállításait, hogy legkésőbb a két kiállítás valamelyikén, a hazai nagyközönség már megtekinthesse, kézbe vehesse újdonságaikat! Az elmúlt héten (2007. február 28. - március 4.) megrendezett FEHOVA kiállításra mentünk ki. Itt az ENERGOFISH Kft. standján néztünk szét, annál is inkább, mivel talán itt volt a legszélesebb választék a horgászfelszerelések palettáján.

Az Energofish standja

Az Energofish standján, talán a legtöbben Koós Ferencnél, az Energo Team csapatának profi harcsa specialistájánál ragadtak le. A háttérben pörgő videó sokakat lekötött, e mellet a felmerülő kérdésekre rögtön választ is kaphattak az érdeklődők. Akik már ismerik mind a három részét filmjeinek, azok leginkább a következő, negyedik részt követelték. Erre sajnos egy évet még várnunk kell, viszont az idő nekünk is dolgozik, hiszen két év anyagát láthatjuk majd viszont benne!

Lehet még egy kérdésem? Koós Ferenc készséggel válaszolt mindenkinek!
Egy kis vízparti hangulat is bekerült a terembe. Ez a csónak, a harcsavadász nélkülözhetetlen „munkaeszköze”

Tovább lépve, ismét ismerős arcokat fedezhettünk fel. Sokat nem kellett a néven gondolkodniuk a rossz memóriájúaknak sem, hiszen az etetőanyagos zacskók árulkodtak a tulajdonos kilétéről, a Tímár családról. Ebben az évben a piaci igényekhez igazodva ők is bevezették a pelletet a kínálatukba. Sőt etetőanyaggal kombinálva is lehet kapni belőle, így nem kell azzal vesződni, hogy vajon mennyi pelletet bír el az etetőanyagunk. Ezek az etetőanyagok voltak talán az érdeklődők körében a legnépszerűbbek, a 2007 évi újdonságok közül.

Tímár Szabolcsot (Bübüt) is folyamatosan bombázták az érdeklődők kérdéseikkel
A Tímár Mix etetőanyag paletta egy apró morzsája…

Azok, akik már előző évben is kint voltak emlékezhettek a népszerű kocsi húzási próbára. Ebben az évben sem maradt el ez a látványosság. Érdekes volt látni, ahogyan a horgászok először csak érdeklődve vették körül, majd egy bátrabb horgász nekiveselkedett…. Az Opel Corsa személyautó vontatószemébe kötött zsinórt kellett a bivalyerős ENERGOTEAM SILVER SOLID DOMINANT 240 bottal, a horgásznak magához csévélni. És bármilyen hihetetlenül is hangzik, de bírta! Elképedve nézték a látogatók a nem hétköznapi erőpróbát!

Kocsi húzással a Salmo teszthorgásza is megpróbálkozott
De mennyi is az annyi? Tizenhét kilogrammnyi húzóerő szükséges a kocsi megmozdításához!

A stand közepén találhattuk a már ismert, Magyarországon is különösen népszerű Salmo wobblereket, kiegészülve az ez évi újdonságokkal. Ezek közül a Thril és a Skinnerek kisseb változatai voltak a legnépszerűbbek. Sőt a Thril annyira sikeresnek bizonyult, hogy az utolsó darabig elkapkodták az élelmesebb pergető horgászok.

Salmo legnépszerűbb jerk csalija, a Slider. Ez a pergető technika is egyre ismertebb lesz hazánkban!

Ha már a jerk csaliknál tartunk, meg kell említeni a legújabb jerk botokat kínáló márkát is. A BANAX kiváló minőségű új pergető botjai, az eddig szegényes jerk botok magyarországi választékát növeli. Sokan nem tudtak ellenállni a kedvező paraméterű, különösen jó árban kínált botoknak és vásároltak is belőle. Természetesen nem csak jerk botokat gyárt a Banax. Az új bojlis, feeder, peregtő és match pálcákat is megsuhogtatták az érdeklődők. Ezeket egyébként orsóval felszerelve is kipróbálhatták, hogy még valósabb képet kapjanak a későbbi használhatóságukról.

A Banax jerk botjai

Az Energofish Kft. különösen nagy hangsúlyt fektet olyan méltánytalanul elhanyagolt technikák népszerűsítésére is, mint például a legyezés. De nem csak a technikát kívánják népszerűsíteni, hanem minden ehhez szükséges eszközt is rendelkezésre bocsátanak. A nagynevű, legyezésben ismert gyártókkal kötött megállapodásaik révén, hosszú távon garantált, e speciális eszközök folyamatos elérhetősége. Így végre, ezen a kiállításon a legyező horgászok sem maradtak látnivaló nélkül! A Vision márka termékeit megcsodálhatták, és akár meg is vásárolhatták az érdeklődők.

Nem vízió a Vision legyes márka

A kiállításon az Energofish által forgalmazott rakós botokat - teljesen összerakott állapotban - akár ki is próbálhatták az érdeklődök, természetesen a legújabb Fix2-es horgászládákról.

Mind többen ismerik, és elégedetten használják az amerikai SUFIX zsinórgyártó termékeit. Az exclusiv megjelenésű, valós szakítószilárdságú, nagy teherbírású monofil zsinórok közül a Duo Core volt igazi sláger. Az egyedülálló, új generációs zsinóron különleges színezet (fekete-olajzöld) látható. A speciális gyártási feltételeket igénylő festési mód, szinte láthatatlanná teszi a zsinórt a halak számára, így a ravasz, kapitális öreg pontyok is horogra csalhatók. A felhasznált vegytiszta anyagoknak és precíz kivitelezésnek köszönhetően, ez a zsinór kivételes kopásállósággal és magas (valós!) szakítószilárdsággal rendelkezik. Hazánkban a hagyományos és bojlis pontyhorgászatban biztos, hogy óriási sikerre számíthat!

Az új generációs Sufix Duo Core, különleges tulajdonságai révén (elsősorban) a pontyspecialistáknak ajánlott

Szinte mindenki megtalálhatta számítását az Energofish standon. A rendkívül bőséges választékból, nem hiányoztak a gumicsónakok, a speciális horgászeszközök, különleges csalik (pl.: Mystik) és a megszámlálhatatlan mennyiségű aprócikk sem. Ha netalán valakinek a sok összegyűjtött eszközzel meggyült volna a baja, arra is kínáltak megoldást. A Fishing Box horgászládák széles választékából, mindenki a saját igénye szerint válogathatott.

Dobozrészlet

A felsorolás koránt sem teljes, csak azokat emeltem ki a megismert dolgokból, amelyek nekem leginkább „szemet szúrtak”.

Egyébként az említett termékek egy részét, amely remélhetőleg folyamatosan bővül, itt a Haldorádó áruházban is megvásárolhatják az olvasók.

Az Energofish Kft. ügyvezetője Pál István (bal oldalt) méltán lehet büszke remek csapatára és a jól sikerül kiállításra!

Íme néhány perc, a mely visszaadja a nem hétköznapi esemény hangulatát:

(X)
Írta és fényképezte: Lukácsi Béla
Videó: PR TV produkció

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: