FeHoVa 2017, Haldorádó szemmel

FeHoVa 2017, Haldorádó szemmel

A FeHoVa kétségkívül az év legnagyobb horgász-vadász kiállítása. A tavaszra áhítozó pecások már türelmetlenül várják a jó időt, és ez a rendezvény jó lehetőséget kínál számukra, hogy a szezonra feltölthessék készleteiket és megvásárolják azokat a felszereléseket, csalogatóanyagokat, amelyekre szükségük lehet. A Haldorádó standjához azonban nemcsak vásárolni jöttek az érdeklődők, hanem azért is, hogy első kézből kaphassanak érdemi információkat a 2017-es újdonságokról.

Legyen szó a feederbotos horgászatról vagy a nagyponty-horgászatról, a Haldorádó Team tagjainak ismertségét és a horgász szakmán belüli elismertségét a különböző kiállítások, rendezvények mutatják meg leginkább. A FeHoVa előtti hétvégén került megrendezésre a XI. Haldorádó Pontyhorgász Napok, amely nyugodtan mondhatjuk, egyedülálló esemény. A tartalmas előadások, az ismert horgászokkal való találkozás élménye és a kedvezményes vásárlás lehetősége rengeteg érdeklődőt vonzott Kiskunhalasra, de azok számára sem okoztunk csalódást, akik a FeHoVa kiállításon szerettek volna elsőként megismerkedni az új termékeinkkel vagy éppen azokkal a horgászokkal, akik a termékek mögött állnak. Nálunk ugyanis minden egyes új csalogatóanyag, csali vagy horgászfelszerelés mögött áll egy olyan horgász, aki már évek óta a Haldorádó Team tagja. Egyetlen olyan termékünk sincs a polcon, amelyet valamelyikünk ne tesztelt, próbált volna hosszú ideig. Ez is bizonyítja azt, hogy nem árulunk zsákbamacskát! A Haldorádó Team tagjainak eredményeit lehet vitatni, lehet mellébeszélni, de azokat letagadni nem. Legyen szó feederbotos, vagy bojlis pontyhorgászatról, netán éppen a versenysportról, mindenhol elismertség övezi a munkánkat.

Döme Gábor minden kiállításon tart előadást, amelyek kivétel nélkül telt házasak
A FeHoVa első napján került megrendezésre a MOHOSZ Horgászsport Gála, amelyen a 2016-os Feeder Ranglista versenyeken elért eredményeimért elismerésben részesültem (fotó: MOHOSZ)
A Haldorádó Carp Team már számtalanszor bizonyított nehéz terepen is!

A 2017-es új termékeinket már több ízben is bemutattuk, aminek eredményeként nemcsak a konkrét csalogatóanyagot vagy csalit ismerhette meg a nagyközönség, de azokat a nélkülözhetetlen praktikákat is, amelyek talán fontosabbak, mint maguk a termékek. A kiállítások beszámolóiban gyakran olvasni azt, hogy melyek azok az újdonságok, amelyek a vásárlók számára a legérdekesebbek, leginkább keresettek, valamint melyek azok, amelyeknek az alkalmazásával a legtöbben azonosulni tudnak, mert azt remélik, hogy minden eddiginél több és nagyobb halat fognak majd segítségükkel. A kiállítás alatt volt szerencsém sok vásárlóval beszélgetni, ezért nem nehéz azokat a termékcsaládokat bemutatni, amelyeket a legnagyobb érdeklődés övezte.

Kétségkívül a SpéciPellet aratta a legnagyobb sikert! Akik látták, hogy mennyire egyszerű ezzel a csalival a horgászat, azok biztosan vettek belőle legalább egy tégellyel
A Kék Fúzió feederes termékeit sokan fogják már az első horgászatukon bevetni
A Method Spray-t főleg a kísérletező kedvű sporttársak vásárolták meg
Aki method technikával, kifejezetten nagyhalas horgászatra készül, annak ezt az összeállítást javasoltuk
A feederes és a bojlis horgászok tetszését is elnyerte a Record Carp Stick Mix család
A kék golyók is szépen fogytak, hiszen egyre többen próbálnak bojlizni a természetes, nagy kiterjedésű vízterületeken
Akik még nem töltötték fel orsóik dobját, azok vittek az új feeder zsinórjainkból, amelyek színükkel is kitűnnek az átlagos zsinórok közül

Természetesen tudom jól, hogy az is megkülönböztet minket sok más márkával szemben, hogy személyes kapcsolatot is ápolunk a vásárlóinkkal. A kiállításokon mindenki pontosan tudja, hogy éppen aktuális kérdésével csapatunk melyik tagjához kell fordulnia.

Minden eddiginél nagyobb standdal és kiállítótérrel vártuk az érdeklődőket, így tágasabb tér volt a nézelődésre, társalgásra
Az aprócikkek közül ezen a kiállításon az új Csalitüske Horogbeakasztó füllel volt a legnépszerűbb
A By Döme Team Feeder orsók sokak érdeklődését felkeltették
Talán az sem véletlen, hogy a Long Cast volt az egyik legkeresettebb modell

Ám most nem a vásárlóktól, hanem a Haldorádó neves horgászaitól érdeklődtem, hogy milyen terveket szövögetnek az évre, és a tervek megvalósításához az újdonságok közül melyek lesznek azok, amelyek biztosan szerephez jutnak majd. Kezdjük a sort a Carp Team két oszlopos tagjával:
Haskó Tamás
„Természetesen, aki bojlis horgászatra adja a fejét, annak mindig az a célja, hogy minél nagyobb halat fogjon. Nincs ez másként velem sem, ám tudom jól, hogy aki görcsösen akarja megdönteni saját rekordjait, azt általában „parkoló pályára” teszi Fortuna. Engem mindig az motivál, hogy az általunk kidolgozott módszerekkel, stratégiával és nem utolsósorban csalikkal ki tudjuk hozni az adott helyzetből a maximumot! Nincs annál nagyobb élmény, mikor azt mondhatom, hogy „ez a terv is sikerült”! Aztán, ahogy lenni szokott, a rekordok mindig akkor jönnek, amikor a legkevésbé számítok rá. A Record Carp Stick Mixek különösen közel állnak hozzám, mivel ez az a család, amelyben a legtöbb munkánk van. Addig finomítottuk, csiszoltuk, míg el nem nyerte a végleges formáját, ami kis túlzással tökéletesnek mondható! Éppen ezért ezek minden túrán komoly szerephez jutnak majd.

Haskó Tamás: „A Haldorádó Stick Mixekre különösem büszke vagyok, ugyanis hosszú és kemény munka után nyerték el végső formájukat”

Kerekes Ernő
„Tomi szavait azzal egészíteném ki, hogy azért a rekord halért meg kell ám dolgozni rendesen, és nemcsak az adott túrán, hanem egész évben. Ami talán még a saját céljainknál is fontosabb, az az, hogy egyre több olyan „követőnk” legyen, aki sikeresen használja mindazt, amit tőlünk ellesett, és a vízpartokon a Haldorádó Carp Teamen kívül a halakkal való kulturált bánásmódot is megismertethesse a többi horgásszal. Az új Kék Fúzió bojli család olyan ízvilágot képvisel, amely kiegészíti az eddigi szortimentünket. Így most már a legtöbb vízterületre tudunk olyan csalit ajánlani, amely fogós.”

Kerekes Ernő: „Nemcsak az számít, mit adunk a vásárlónknak, hanem az is, hogy megismertessük a termék használatával!”

A bojlis horgászok után térjünk rá a Feeder Team tagjaira:
Döme Gábor
„Komoly kihívás évről évre megújulni, újat mutatni. Nekünk ez eddig minden évben sikerült, és munkánkat minden téren egyre hatékonyabban végezzük. Talán sokan nem is hinnék, de 2016 őszén a 2018-as újdonságok egy jelentős részét már véglegesítettük. Megszámlálhatatlan kreatív ötlet, új termék és megoldás kavarog a fejemben, ha ezek töredékét sikerül megvalósítani, már rengeteg újdonsággal szolgálhatunk a nagyközönségnek. Több téren folyik párhuzamosan a fejlesztés, tesztelés, ezért a legfőbb feladatom ezek koordinálása. E mellett nagyon sok időt fordítok külföldi horgászkultúrák és módszerek tanulmányozására, folyamatosan képzem magam, amelyből a lehető legtöbbet szeretnék a téma iránt érdeklődő horgászoknak is átadni. Biztosra veszem, hogy az idén forgalomba hozott új Haldorádó termékek mellett nagyon sokan lepik meg magukat valamelyik By Döme feederbottal vagy orsóval. A horgászok elképedve nézik a megújult botok és orsók paramétereit és örömmel konstatálják, hogy mindössze ennyi?! Igen, ez a lényeg, hogy minden téren kiemelt minőséget tudunk biztosítani, miközben az árak a magyar horgászok pénztárcájában sem tesznek nagy kárt! Biztosra veszem, hogy egy nagyon mozgalmas évnek nézünk elébe, és aki megfogadja tanácsainkat, használja termékeinket, sokkal eredményesebb lesz, mint eddig bármikor!”

Döme Gábor: „A horgászok elégedettsége és kiemelt figyelme a legnagyobb motiváció”

Putz Tamás
„Ahogy tavaly, úgy idén is csak egy cél lebeg a szemem előtt, szeretnék minél hatékonyabb, minél kreatívabb megoldásokat kidolgozni „szakterületemen”, a nagyhalas feederhorgászatban. Szeretnék a horgászoknak segíteni, hogy minél több és nagyobb halat foghassanak. Szeretném saját rekordjaimat is megdönteni, ezért egyre vadabb, számomra ismeretlen vízterületekre is ellátogatok. Abban viszont 100%-ig biztos vagyok, hogy nemcsak engem, hanem sok kísérletező kedvű horgászt segítenek hozzá különleges fogásokhoz a Kék Fúzió termékek 2017-ben!”

Biztosra veszem, hogy sok kísérletező kedvű horgászt segítenek hozzá különleges fogásokhoz a Kék Fúzió termékek 2017-ben

Sipos Gábor
Természetesen azon túl, hogy a világbajnokságon, a magyar bajnokságokon és a Feeder Ranglistán minél előkelőbb pozícióban szeretnék végezni, olyan horgászatokra is jó lenne eljutni, ahol a helyszín természeti adottságai és persze a megfogott halak is elkápráztatnak. Van tervben nagy kiterjedésű, természetes vízterület meghorgászása és néhány olyan tó megismerése is, amelyekben élnek akkora halak, amelyek feederbotjaimat és engem is próbára tesznek majd.

Az eredményesség mellett a legfontosabb dolog számomra az egyszerűség! Versenyhorgászként és hobbihorgászként is mindig a lehető legegyszerűbb alternatívát keresem, ami a legtöbbször a legeredményesebbnek is bizonyul!

Mindenki biztos lehet abban, hogy ez a szezon sem fog unalmas horgászatot tartogatni azoknak, akik meghallgatják és meg is fogadják tippjeinket, praktikáinkat, és a megfelelő helyen, a megfelelő módszerrel, felszereléssel, etetőanyaggal, valamint csalival próbálkoznak.

A By Döme Team Feeder Master Carp Pro botokat sokan keresték, és végre meg is találták minden méretben!
Gondolom, a nagypapa látott már ezt-azt a horgászpályafutása alatt, de le a kalappal előtte, hogy még mindig a fejlődésre törekszik
Hogyan lehet újra és újra megtölteni a nézőteret? Hiteles, szakmai előadásokkal, amelyek mögött tényleges tapasztalat van!

Bízom benne, hogy hamarosan már a jég sem lesz zavaró tényező sehol, és elkezdődhet az igazi horgászszezon, így legközelebb nem egy fűtött csarnokban, hanem a vízparton találkozunk majd. Addig pedig jó készülődést kívánok Mindenkinek!

Írta: Sipos Gábor
Fotók: Sipos Gábor, MOHOSZ

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.