I. Haldorádó Bojli Show beszámoló

I. Haldorádó Bojli Show beszámoló

2007. február 2-3-án került első ízben megrendezésre a Haldorádó nyílt hétvége Kiskunhalason, a vállalkozás „főhadiszállásán”: a Haldorádó Centrumban. Ha egy mondattal kellene összegezni a két napot, akkor az nem is lehetne más, mint hogy remekül sikerült! Az elégedett horgászok erősítettek meg minket abban az elhatározásunkban, hogy rendszeressé tegyük a következő években a pontyhorgászok nyílt napját, amely segített feledtetni a telet, miközben új ötletekkel töltötte fel az érdeklődő horgászokat.

A nyílt napon két fő horgászmódszer került bemutatásra. A finomszerelékes horgászok a SPRO 2007. évi feederbot újdonságait vehették kézbe, míg a bojlis termékbemutatón két - Magyarországon igen népszerű - cég képviseltette magát.

Egy csipetnyi az SBS hihetetlen kínálatból
Az SBS vödrös (CSL és Multimix Proactive) pelletjei különösen kapósak voltak

Az egyik kiállító az SBS volt, amely Anglia piacvezető bojliját, illetve adalékait készíti. A másik kiállító a magyar Big Carp volt, amelyet személyesen a termék gyártói és teszthorgászai mutattak be az érdeklődőknek.

A 13 méter hosszú pultot teljesen beborította a sok száz különböző Big Carp pontycsemege
Kovács Zoltán (SBS-SziKo Team) rendkívül türelmes és segítőkész volt
Hermesz Zsolt (Big Carp Team) még Jeszyt is elkápráztatta újdonságaival

A meghívott szaktekintélyek - Kovács Zoltán, az SBS-SziKo Team tagja, valamint Hermesz Zsolt, Sipos Zoltán és Nagy Gábor (Big Carp Team) - kiegészülve a Haldorádó Centrum csapatával keményen megdolgoztak azért, hogy a több mint 1000 különböző terméket, a legprofibb módon mutathassák be az érdeklődő horgászoknak.

Meghívott vendégeink a Haldorádó Centrum dolgozóinak gyűrűjében

A hihetetlenül nagy választékot felvonultató neves cégek termékei között volt jó néhány olyan újdonság, amely Magyarországon elsőként itt volt megtekinthető, és igazán kedvező, akciós áron megvásárolható! Íme, azok az újdonságok, amelyek a kiállításon már kézzel foghatók voltak és különösen nagy sikert arattak:


Big Carp 2007. évi újdonságok:

  1. Big Carp Pellet & Prakticle Amino Syrup, amelyből több mint 30 különböző készül!
  2. A tavalyi év bombasikere volt a Plasma Dip. Ez most újabb 11 csábító ízzel bővült.
  3. Elkészültek az új, ízesített Big Carp pontypelletek is, amelyek 10 különféle ízben kaphatók.
  4. Ettől az évtől különleges ízesítésű, kész bojlikat is forgalmaz a Big Carp! 13 különböző összetételű és ízesítésű kapható.
  5. A nagysikerű csali mártogatók (dipek) újabb 7 remek ízzel bővültek.
  6. Bojli mixek választéka is kibővült 7 új keverékkel.
  7. A nagy töménységű poraromák 6-féle új ízzel bővültek.
  8. Elkészült a speciális bojlis aromák új családja is. A „New Dimension” (új dimenzió) 10 különféle aromát tartalmaz.

A kiállítás egyik sláger terméke a Big Carp Pellet & Prakticle Amino Syrup volt, amely a pelletek és főtt magvak hatékony ízesítését biztosítja


SBS 2007. évi újdonságok:

  1. Az Ace Lobworm (homoki csaliféreg kivonatot tartalmazó) család teljessé vált. Kibővült aromákkal, pellettel és method mix-szel.
  2. Megjelent az AV2 termékcsalád komplett programja.

Az új AV2 termékcsalád itt már kézzel fogható közelségbe került

Az ország keleti területén szakadó hó, míg a nyugati felén tomboló szél sem vette el a pontyhorgászok kedvét, hogy meglátogassák a Haldorádó történetében első ízben megrendezésre kerülő nyílt hétvégét: szinte az ország minden részéről érkeztek Kiskunhalasra.

Időnként kicsinek bizonyult a bolt…

Az igazi meglepetést azonban a külföldről érkező vendégek okozták. Sok román, szerb és szlovák horgász is megtisztelte érdeklődésével a rendezvényt. Nagy meglepetést okozott a látogatók között feltűnő pontyfogó világbajnok Király Iván is, aki nagyon tüzetesen végignézett mindent és igazán elismerően nyilatkozott.

Király Iván (középen) pontyfogó világbajnok is ellátogatott a rendezvényre

Kétségkívül a legnagyobb sikert, a helyszínen elkészített bojlik, és a bojlikészítő mesterek könyvelhették el. Sikerük záloga az volt, hogy a bojligyúrással ismerkedők élőben, testközelből nézhették végig a profik bojligyártásának minden apró mozzanatát. Amelybe be is kapcsolódhattak!

A rendezvény egyik fő attrakciója a bojlikészítő show volt

Sokan kértek tanácsot saját bojli összeállításában is, amiben a szakértők örömmel segítettek. Legtöbben életük első bojliját itt készíthették el, és hamar rádöbbentek, hogy nem is olyan bonyolult mindez! Látványos része volt a gyártásnak a bojlimassza hengerekké formázása, ami vagy hagyományos kinyomó pisztollyal, vagy az „ipari” mennyiség előállítására is alkalmas kompresszoros kinyomóval készült. Az érdeklődők itt tapasztalhatták meg, mennyire meggyorsítható a bojli legyártása a megfelelő eszközök segítségével, legyen az egy bojliroller vagy egy kinyomó pisztoly.

A két konkurens, bojlis termékeket forgalmazó cég együttműködése példamutató!
Íme, a garantáltan friss, meleg bojli!

A finomszerelékes horgászok sem maradtak újdonságok nélkül. Döme Gábor mutatta be a SPRO 2007. évi feederbot újdonságait. A botok tengerében a legnagyobb sikere a Passion feedereknek és pickernek volt.

Az olcsóbb árkategóriában a Precision és Dyno Force vitte el a pálmát. Néhányan nem tudtak ellenállni a csábításnak, no és a rendkívül kedvező akciós árnak, és megajándékozták magukat a csúcskategóriás Excape feeder 1-1 darabjával.

Itt mutatkozott be elsőként a SPRO 2007. évi teljes feederbot választéka
A jó barátok itt is egymásra leltek

Hogy a megvásárolt botot, csalit rögtön ki is tudják próbálni az érdeklődők, arra tesztpálya gyanánt a közeli Tóth-tó biztosított lehetőséget. A hideg, szeles idő miatt nem kápráztatták el túlzottan a halak a horgászokat, viszont az a rövid ideig tartó februári horgászat elfeledtette mindenkivel, hogy a tél közepén járunk.

Aki horgászni akart a Tóth-tavon, akár ezt is megtehette

Oldalunk aktív fórumozó tagjai közül többen 2 napra érkeztek, így egy mini fórumtalálkozó is kibontakozott a Haldorádó Centrumnál. A pénteki vacsorán lelkes társaság gyűlt össze a Montgomery lovagi étteremben, hogy itt beszéljék végig az elmúlt horgászévet és latolgassák, mit tartogat a 2007-es esztendő.

Ismerős arcok a Fórumból
Kiváló hangulat jellemezte a péntek esti mini fórumtalit
Egy igazi fórumozó minden helyzetben megtalálja a módját, hogy kedvenc oldalával foglalkozzon. Élő hangulatjelentés, egyenesen a vacsoráról!
Bogyó is gyakorolt a leendő 2007-es nagy pontyának fotózásához
Csabió: ekkora BIG Dévért akarok fogni…

Élményekben gazdag hétvégén vagyunk túl, látogatók és kiállítók egyaránt. Reméljük, jövőre találkozunk azokkal is, akik valamilyen ok miatt most nem lehettek itt. Köszönjük mindazoknak, akik megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényünket!

Íme egy kisfilm, amely visszaadja a nem hétköznapi rendezvény hangulatát:

Írta: Haldorádó Team
Fotók: Pintér Zoltán, Takács Péter, Csarsz, Szilards, Döme Gábor
Videó: Takács Péter

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: