Már csak 1 nap és itt a XIV. Haldorádó Pontyhorgász Napok!

Már csak 1 nap és itt a XIV. Haldorádó Pontyhorgász Napok!

Épp csak elkezdődött a 2020-as év, máris célegyenesbe fordult a XIV. Haldorádó Pontyhorgász Napok, hiszen már csak 1 napot kell várni, és a rendezvény megnyitja kapuit Kiskunhalason, a Haldorádó Centrumban! Az eddigi beharangozók során folyamatosan találkozhattatok az idei kiállítás érdekességeivel, azonban mostanra bizonyára sokan kíváncsiak vagytok arra, hogy konkrétan milyen programokkal, újdonságokkal és akciókkal várjuk a pontyhorgászat szerelmeseit. Ebben a cikkben minden lényeges információt összefoglaltunk, s minden újdonságunkról lerántjuk a fátylat! Ha a Te is unod már a hideget és gondolataid a pontyhorgászat körül forognak, köztünk a helyed!

Közeleg a XIV. Haldorádó Pontyhorgász Napok, amire már nagyon készülünk és Téged is szeretettel várunk! Tekintsd meg az újabb beharangozóban, mivel készülünk, de előre szólunk, ez még közel sem minden! ;-)

Az elmúlt években gyakran hangzott el a „Nálunk már tavaszodik!”, főszlogen a Pontyhorgász Napok kapcsán. Nem véletlenül választottuk ezt az esemény hírnökeként, hiszen a pontyhorgászat szerelmeseinek a tél egy véget érni nem akaró kényszerpihenő, amelyben enyhülést csak egy 100%-ig pontyos érdekeltségű rendezvény jelenthet. A Haldorádó márkanév mostanra egybeforrt a pontyozó technikákhoz fejlesztett minőségi etetőanyagok, csalik és kellékek fogalmával. 12 évvel ezelőtt, 2008-ban indult útjára a Haldorádó termékek sikertörténete, ami akkor mindössze 4, míg mára több mint 800 különböző termékben testesül meg. Minden elfogultságtól mentesen állítható az is, hogy ez az esemény meghatározó szerepet vívott ki magának a horgászkiállítások, nyílt napok között, s mára hazánk egyik legkedveltebb, legdinamikusabban fejlődő horgászorientált rendezvényévé vált, így tökéletesen testhezálló mindenkinek, akit érdekelnek a pontyozással kapcsolatos legfrissebb újdonságok, vagy csak egyszerűen szeretne kimozdulni a szürke téli hétköznapokból és horgászok között lenni. Mindhárom napon nyitott kapukat talál az, aki ellátogat a Kiskunhalasi Haldorádó Centrumba. Hogy mikor is?

A XIV. Haldorádó Pontyhorgász Napok időpontja: 2020. január 31. és február 1-2. (péntek, szombat, vasárnap)

A 2020-as év sem kezdődhet el Haldorádó Pontyhorgász Napok nélkül! Ha érdekelnek a pontyozással kapcsolatos legfrissebb újdonságok, vagy csak egyszerűen unod már a telet és szívesen kimozdulnál, hogy horgászok között lehess, köztünk a helyed Neked is!
Mindenkit szeretettel és rengeteg újdonsággal, meglepetéssel készülve várunk a Haldorádó Centrumban!
Itt kicsiknek és nagyoknak egyaránt kiváló lehetősége nyílik felkészülni a horgászszezonra, megtekinteni, kipróbálni az újdonságokat, és természetesen nem kevés élmény is vár rátok!

Ezen a hétvégén a Haldorádó Centrum egy nyüzsgő, kedves arcokkal teli pontyhorgász övezetté változik. A megszokott módon ezúttal is nagy figyelmet fordítunk arra, hogy minden rendelkezésünkre álló négyzetméter a látogatók rendelkezésére álljon. A bolt csupán egy lesz a sok helyszín közül! Itt a nap minden percében zajlik az élet, azonban az események egy része a fűtött rendezvénysátorban történik majd, ahol a szakmai előadások, beszámolók mellett több, kellemes meleget adó fűtőberendezés is emeli a pontyozók hőérzetét. Ezen a három napon egyaránt bőven lesz alkalom a nagyponty-horgászatra szakosodott pontyvadászokkal konzultálni, valamint a finomszerelékes vonalon a legismertebb és legjobb horgászok is az érdeklődők rendelkezésére állnak!

A külső rendezvénysátorban, a bolt mellett párhuzamosan folynak az események, folyamatosan színvonalas szakmai előadásokat tekinthetnek meg látogatóink, ráadásul kellemes melegben élvezhetik azokat!

Az utóbbi évek alatt elengedhetetlen kellékké vált a kitelepített bojlis sátor, ahol a pontyhorgászat darabosabb kiegészítőit lehet megszemlélni és természetesen kipróbálni. Ez kiváló lehetőség azok számára, akik már a kiállítás előtt szemeztek egy horgászfotellel vagy bármilyen más felszereléssel, de nem voltak biztosak benne, hogy valóban a kiszemelt típus a számukra legmegfelelőbb. Nos, itt garantáltan eloszlik minden kétely, hiszen mindenki saját maga foghatja kézbe leendő felszerelését és győződhet meg annak rátermettségéről! Szintén a rendezvény közkedvelt pontja a bőséges kínálattal rendelkező büfé. Aki esetleg átfázna a bojlis cuccok tanulmányozása során, annak a Sóstó Csárda kitelepülése nyújthat enyhülést. Itt van minden, ami szem-szájnak ingere. Különböző meleg egytálételek mellett forró italok is kaphatóak lesznek!

Szintén közkedvelt a külső helyszínek közt a bojlis sátor, ahol a pontyhorgászat darabosabb kiegészítői találhatóak…
… illetve rengeteg aprócikk is várja az érdeklődőket!
Természetesen ezúttal is jó hangulatra, kedves kiszolgálásra…
… illetve finom ételekre, italokra számíthat, aki betér a Sóstó Csárda büféjébe!
Innen mindenki jó szájízzel távozik! :-)

Minden nap végén lesz a nagy valószínűség szerint legjobban várt esemény, a tombolasorsolás. Azok között, akik egész nap nálunk vendégeskednek, egy kis tudáspróbával egybekötve kisorsolunk számos ajándékot, és végül a nagy értékű fődíj(ak) is gazdára talál(nak)!

A tombolasorsolás rendszerint a nap fénypontja
Ez nem véletlen, hiszen itt értékes ajándékok találnak gazdára. Hogy melyek lesznek ezek? Hamarosan kiderül!

Az előző évekhez hasonlóan 2020-ban is számos ismert és elismert márkával találkozhatnak a látogatók. A kiállítótérben minden igényt kielégítő horgászcikk választékkal várjuk vendégeinket, illetve itt lehetőség nyílik a termékek megtekintésére, kipróbálására és az eladók, hozzáértők szaktanácsainak meghallgatására. Sőt, a jövő évi újdonságokról (botok, orsók, csalik stb.) is itt értesülhet először a pontyozó társadalom! A felszereléseket, kiegészítőket, csalikat ezúttal is jelentős kedvezményekkel lehet majd megvásárolni, miközben ismét neves hazai szakértők adnak majd választ a felmerülő gyakorlati kérdésekre.
Mint már említettük, a Haldorádó márkanév egy ideje etalonnak számít a szakmában, de nincs ezzel másképp azok neve sem, akik a termékek mögött állnak. A csapat első embere, a Haldorádó Team Kft. tulajdonosa Döme Gábor, aki a feederbotos pontyhorgászat hazai ikonja. Az a rengeteg innováció, amely az ő fejéből kipattant, gyökeresen változtatta meg a finomszerelékes pontyhorgászatot!

A By Döme TEAM FEEDER Royal Method Carp botokat hatalmas érdeklődés övezi megjelenésüktől fogva, s egyre több horgász használja őket megelégedéssel. A többi típus mellett ez a prémium széria is teljes kínálattal elérhető lesz a rendezvényen!
Szintén az újdonságok közé tartozik a Big River, vagyis a speciális, folyóvízi körülményekhez és extra igénybevételhez tervezett feederbotok családja
A BlendeX Method és Big Carp, valamint Pop Up főzött csalizó bojlijaink sorozatával összesen 6 méretben, szinte minden gyakori méretben, bármilyen pontyos technikához tudunk adni 3 színű csalit!
A BlendeX Serum aromacsalád legújabb tagja a TripleX, amelynek különlegessége, hogy nem két, hanem három ízt hordoz magában!
Évek óta töretlen a gumi csalijaink sikere, sőt évről évre nagyobb igény mutatkozik ezek iránt, így a TripleX ízesítést nem hagytuk ki a BlendeXCorn, valamint SpéciCorn Mega családokból sem!
Gábor élete a horgászat, megszállottan keresi a tökéleteset! Nap mint nap komoly erőfeszítéseket tesz termékeink fejlődéséért, legyenek bármilyen zordak a körülmények, vagy legyen bármilyen messze egy horgászhely, ahol újabb ismeretekkel gyarapodhat, Őt e nehézségek nem állítják meg!

Kevés olyan ember létezik, aki nála hitelesebben tudna képet adni a feederbotos horgászat különböző szekcióinak praktikáiról, mesterfogásairól. Gábor szinte a Föld minden részén próbára tette már tudását, melyek során a legextrémebb körülményekkel megbirkózva is gyönyörű fogásokat ért el. Fantasztikus versenyeredményei évtizedek óta szegélyezik életpályáját, s munkásságát immáron két nemzetközi aranyérem is megkoronázta a 2019-es évben (IX. Feeder Horgász Világbajnokság, Dél-afrikai Köztársaság valamint I. International Feeder Challenge, Olaszország). Rendkívül értékes tapasztalatait nemcsak készséggel osztja meg a horgászokkal, de át is ülteti őket a Haldorádó és By Döme TEAM FEEDER termékekbe. Irányelve, hogy a kísérletezés soha nem állhat meg, hiszen a számtalan vízparton töltött nap mindig új gondolatokat ébreszt, amelyek megvalósítása csupán idő kérése! Hogy milyen ötletek testesülnek meg új termékekben, új horgászbotokban és különféle praktikus kiegészítőkben 2020-ban? A válaszra ezen az eseményen fény derül!

Eredményei magukért beszélnek, számtalan gyönyörű hal díszíti fotóalbumát, melyekkel időről időre megdönti saját rekordjait!
Döme Gábor és Sipos Gábor fantasztikus versenyeredményeire a 2019-es év tette fel a koronát, hiszen a magyar nemzeti válogatottal a dobogó legfelsőbb fokára állhattak a Dél-afrikai Köztársaságban megrendezett IX. Feeder Horgász Világbajnokságon
Ősszel ismét aranyérem csilloghatott a nyakukban, mivel az olaszországi I. International Feeder Challenge-en is bajnokok lettek a magyar válogatott színeiben
A Haldorádó Gold Feeder etetőanyag kínálat egy olyan családtaggal bővül 2020-ban, amely az eddigi legnagyobb sikerünkhöz kapcsolódik! Ha már egy etetőanyag a „bajnok” nevet hordozza, akkor a tökéletesség a minimum elvárás!

Sipos Gábor a Haldorádó Feeder Team tagja és 2015-től már főállásban segíti a termékek fejlesztését. Gábor a feederbotos horgászat minden formájáért rajong, ezáltal az álló- és folyóvízi módszerek minden területén széleskörű ismeretekkel rendelkezik. Évek óta folyamatosan erősíti a magyar feeder válogatottat a nemzetközi porondon, melynek kitartó munkája 2019-ben csúcsosodott ki, amikor először a Dél-afrikai Köztársaságban megrendezett IX. Feeder Horgász Világbajnokságon a csapattal felállhatott a dobogó legfelsőbb fokára, majd ezt ősszel megismételhette az olaszországi I. International Feeder Challenge-en is! Kiváló versenyeredményei közül szintén kiemelkedik a 2018-ban megszerzett Method Feeder Országos Bajnoki cím, valamint az a páratlan statisztika, miszerint 4 év alatt 3-szor végzett a MOHOSZ Feeder ranglista élén! Új ötletei nyomán olyan „Spéci” termékek láttak már napvilágot, melyek a methodos horgászatban mára szinte mindennapossá váltak. Horgásztudása és ötletei mellett közvetlensége és szakmai alázata az, ami miatt mára a csapat nélkülözhetetlen tagjává vált. Előadásai mellett minden nap áll az érdeklődők szolgálatára.

Sipos Gábor kiváló ismerője a különféle pontyos feeder technikáknak, amit rendszeresen igazolnak versenyeredményei
Kiváló versenyeredményei közül szintén kiemelkedik a 2018-ban megszerzett Method Feeder Országos Bajnoki cím, valamint az a páratlan statisztika, miszerint 4 év alatt 3-szor végzett a MOHOSZ Feeder ranglista élén! 2019-ben pedig a Feeder OB-n a 2. helyet szerezte meg
A feederes termékvonal sok-sok izgalmas újdonsággal bővül a 2020-as évben

Csapatunk másik neves feederes tagja nem más, mint Putz Tamás, akinek a nevéhez számos Haldorádó sikertermék megalkotása fűződik. Tamás a nagyhalas feederhorgászat szenvedélyes művelője és szakértője, illetve a 2016-os évtől cégünk főállású, tartalomfejlesztő munkatársa is. Munkásságával egyrészt minden nap találkozhattok, ha a Haldorádó Horgászportálra vagy bármelyik kapcsolódó online médiafelületünkre kattintotok, hiszen a megjelenő írásaink, posztjaink, egyéb anyagaink többek között az ő keze alól kerülnek ki, mielőtt elétek tárjuk őket, másrészt pedig Tomi aktívan dolgozik azon is, hogy még jobb, ötletes Haldorádó, illetve TEAM FEEDER újdonságok lássanak napvilágot. Kreativitása, precizitása és megrögzött maximalizmusa évről évre csodálatos fogásokat eredményez, a vízpartokat járva pedig rengeteg tapasztalatra tesz szert, amiket önzetlenül oszt meg az érdeklődőkkel. Tanácsai és eredményei számos 2020-as újdonságunkba beépültek, melyeket ezen a rendezvényen lehet majd először kézbe venni, megszaglászni, s persze használatukkal kapcsolatban informálódni.

Putz Tamás kollégánk a nagyhalas feederhorgászat szenvedélyes művelője és szakértője
Kreativitása, precizitása és megrögzött maximalizmusa évről évre csodálatos fogásokat eredményez, így mindenképpen érdemes hozzá fordulnia bárkinek, aki a nagyhalas feederezés kapcsán szeretne hasznos tippeket, praktikákat kapni!
A különleges új csalik sora még nem ért véget! Sőt, az egyik igazán nagy durranás még csak most következik! Büszkén mutatjuk be a TORNADO Wafter termékcsaládot, ami a XIV. Haldorádó Pontyhorgász Napokon fog debütálni!
A TORNADO Wafter talán minden eddigi csalink közül kiemelkedik, különleges, egyedi megjelenésével és nagyfokú attraktivitásával

A feederes vonalból már kaphattatok ízelítőt, de nem szabad megfeledkezni a céltudatos nagyhal-fogás iránt érdeklődőkről sem. Nos, ők sem maradnak kedvencek nélkül! A „Nagy Pontyok Nyomában” sorozat kiváló horgászai s egyben a Haldorádó Carp Team oszlopos tagjai, Haskó Tamás és Rokolya Péter mindhárom napon érdekes előadásokkal örvendeztetik meg a jelenlévőket. Nevük a garancia a nagypontyos termékek minőségére! Számtalan horgászfilm és rengeteg kapitális hal koronázza munkásságukat, amivel sok-sok néző kedvenceivé váltak. A Pontyhorgász Napok specialitása, hogy népszerű horgászaink elvegyülnek a látogatók közt, úgyhogy bárki, bármikor cserélhet tapasztalatot a képernyőről már ismerős fiúkkal.

A Haldorádó Carp Team sem tétlenkedett az eltelt év során, nagyszerű hazai és külföldi túrákat tudhatnak maguk mögött, amik komoly eredményeket hoztak a jövő évi termékprogramunk fejlesztéshez is!
Haskó Tamás, cégünk egyik legrégibb munkatársa s egyben a nagyhalas program vezetője
Szintén a Carp Team elhivatott bojlis szakembere Rokolya Péter, aki hasznos tapasztalataival, ötleteivel és jeles eredményeivel időről időre hozzájárul a fejlődéshez

A nagyhalas paletta 2020-as újdonságainak fejlesztése gőzerővel zajlott az eltelt év során, azonban a várható termékeket mindvégig szándékosan homály fedte. Ezt a leplet még nem is szeretnénk teljesen lerántani, ám azt mindenkinek ígérhetjük, hogy számos bomba újdonsággal készülünk! Ezek megvásárlására először január 31-én és február 1-2-án nyílik lehetőség.

Jó hír a nagyhalas pontyhorgászatot kedvelőknek, hogy a Carp Boilie program 2020-tól egy újabb családtaggal, a TripleX szériával bővül!
Számos újdonságot és meglepetést tartogat 2020-ban a pontyos paletta!
Kurrens újdonságokból garantáljuk, hogy nem lesz hiány azok számára sem, akik a nagyhalas technikákat, s naturális csalikat részesítik előnyben!

Természetesen ezúttal is mindent megteszünk, hogy minél színesebb, változatosabb és tartalmasabb programokat biztosítsunk a látogatóknak. Már megszokhatták, hogy a Haldorádó Pontyhorgász Napok színvonalát meghívott vendégek is emelik, akik előadásokat is tartanak mindhárom napon. Nos, ez most sem lesz másként, hiszen legújabb, debütáló vendégünk lesz a Korda Hungary csapata! A világhírű és nagy népszerűségnek örvendő Korda Developments Ltd magyarországi brigádját a hazai bojlis pontyhorgász szféra ikonikus alakjai alkotják, akiket egytől egyig megkérdőjelezhetetlen profizmus jellemez, s ami tán a legfontosabb, mindannyijukat tetőtől talpig átjárja a pontyhorgászat és a természet szeretete! Nem kisebb nevekkel találkozhatnak, mint Szalma József, Bujáki Géza, valamint a cég finom feederes vonalát, azaz a Gurut képviselő Lőrinczi Levente Magor is velünk lesz. Ezek a fiúk különféle érdekes témakörű előadásokkal örvendeztetik majd meg az embereket mindhárom napon.

A következő Pontyhorgász Napokon legújabb, debütáló vendégünk lesz a Korda Hungary csapata! A világhírű pontyos cég magyarországi vezetője, Szalma József mindhárom nap jelen lesz
Bujáki Géza, a nagyponty-horgászat ikonikus alakja is a Haldorádó Centrum vendége lesz!
A cég finom feederes vonalát, azaz a Gurut, Lőrinczi Levente Magor fogja képviselni
Ezek a fiúk különféle érdekes témakörű előadásokkal örvendeztetik majd meg az embereket mindhárom napon, de a színpadon kívül is érdemes lesz hozzájuk fordulni, például mesteri végszerelékeik kapcsán!
Megosztanak velünk néhányat különleges csalizási fortélyaik közül is, lesz érdekesség bőven!

Exkluzív lehetőség a XIV. Pontyhorgász Napokon!
Bujáki GézaNagypontyhorgászatom” című könyve sok horgász számára csenghet ismerősen. Ezzel a könyvvel a kapitális halak becserkészésében és horogra kerítésében nyújt segítséget a szerző kétszáz oldalas terjedelemben. Több száz fénykép és rengeteg grafika színesíti a könyvet, melyek jól áttekinthetően adják át részletes mondanivalóját. A szelektív horgászathoz nélkülözhetetlen széles körű tudással gazdagodhatunk a könyv elolvasásával, melyben a tapasztalt pontyhorgász rávilágít arra a tényre, hogy nem szabad elvesznünk a receptek és részletek kavalkádjában, inkább koncentráljunk a lényegre, s az elveket szem előtt tartva kutassuk a lehető legegyszerűbb megoldásokat. Emellett Géza e könyvben a természetes, régimódi vizek óriásai után vezeti az olvasót, bemutatva, hogy mi az, ami szerinte fontossá és érdekessé teheti ezt a fajta horgászatot. A gigászi pontyok rafináltak, óvatosak, becserkészésük és legyőzésük eredeti élőhelyükön pedig hatalmas feladat, hiszen ők a víz sok mindent túlélt nagy öregjei! Azoknak a horgászoknak, akiknek hozzá hasonlóan ez jelenti a kihívást, garantáltan kedvencévé válik ez az olvasmány!

A nagypontyozás első igazán átfogó, magyar nyelven íródott és hazai környezetben csiszolódott könyve megvásárolható lesz a XIV. Haldorádó Pontyhorgász Napokon
Kiváló lehetőség adódik egyedi relikviák begyűjtésére is, hiszen a szerző minden érdeklődőnek szívesen dedikálja is a könyvét

Aligha találni olyan horgászt hazánkban, aki ne ismerné a Shimano felszereléseket akár hírből, akár személyes tapasztalat útján. Miért? A neves japán cég kiválóságai több évtizede jelen vannak a magyar horgászpiacon, a termékeihez pedig kétségkívül egyedülállóan magas színvonal, precizitás és használati érték társul! E remek eszközök népszerűsége a mai napig töretlen, sok ezer elégedett horgász pedig nem téved! Kínálatunkat egészen a kezdetektől gyarapítják a különféle árkategóriát képviselő Shimano botok, orsók és egyéb kiegészítők, 2020-ban pedig további nagyszerű termékek bővítik majd a márka áruházi repertoárját!. A rendezvényen már sok-sok újdonságot vehetnek kézbe az érdeklődők, amik a XIV. Pontyhorgász Napokon nagyszabású akciókkal lesznek megvásárolhatók! Hogy ezek között még könnyebb legyen eligazodni és választani, szakértő munkatársaink folyamatos segítségére is számíthatnak a kiállítás látogatói!

Kínálatunkat egészen a kezdetektől gyarapítják a különféle árkategóriát képviselő Shimano botok, orsók és egyéb kiegészítők, 2020-ban pedig további nagyszerű termékek bővítik majd a márka áruházi repertoárját. Hogy ezek között még könnyebb legyen eligazodni és választani, szakértő munkatársaink folyamatos segítségére is számíthatnak a kiállítás látogatói!

A Shimano márkához (is) kapcsolódva, elérkeztünk a rendezvény egy újabb érdekes színfoltjához. 2020 januárjának utolsó és februárjának első napjait szeretnénk még különlegesebbé és tartalmasabbá tenni azok számára, akik ellátogatnak hozzánk, ezért a pergető horgászat szerelmeseire is gondoltunk. Hogy ebben a témakörben is magas színvonalú szakmai előadásokat, illetve segítséget biztosíthassunk, meghívtunk három kiváló ragadozóhal-horgászt is, így Nagy Gábor, Kecskés Viktor, valamint Kulcsár János is a vendégünk lesz a kiállítás teljes ideje alatt. Bennük nemcsak a pergető horgászstílusok iránti elhivatottság és rajongás közös, hanem az is, hogy mindannyian a Normark Hungary Zrt. rablóhalas márkáinak (Rapala, Blue Fox, Storm) nagyszerű teszthorgászai.

Kulcsár János lassan húsz éve dobál Rapala wobblereket…
… nem is eredménytelenül, de ezek mellett szívesen veszi kézbe az UL felszerelést is
Nagy Gábor balatoni pergető horgász, akinek a vízzel és a halakkal való napi kapcsolat nemcsak a hobbiját, hanem a hivatását is jelenti. Kedvencei a balinok, a fogasok és a csukák, de bármely ragadozóra szívesen perget
Kecskés Viktor a harcsától a keszegig minden halfajra szívesen horgászik műcsalival. Szereti a változatosságot, a Balatontól a kis hegyi patakokig mindenhol örömmel űzi kedvenc sportját, specialitása az ultra könnyű pergetés

Valószínűleg nincs olyan, a pergető technikák vagy általánosságban ragadozó halak horgászata iránt kicsit is érdeklődő horgász kis hazánkban, aki ne ismerné Bokor Károly nevét! Károly úttörő horgász szakíróként évtizedek óta jelen van a szakmában, médiában, találkozhatunk írásaival, ismerhetjük a horgász DVD-iből, a tévéképernyőről, találkozhatunk vele szakkiállításokon és nem mellesleg a MOHOSZ alelnöke, valamint a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetségének elnöke is. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat a XIV. Pontyhorgász Napokra, így a rendezvény szombati napján őt is a Haldorádó Centrumban köszönthetjük! Sőt, ráadás jó hír, hogy még előadást is láthatunk, hallhatunk tőle!

Valószínűleg nincs olyan, a pergető technikák vagy általánosságban ragadozó halak horgászata iránt kicsit is érdeklődő horgász kis hazánkban, aki ne ismerné Bokor Károly nevét!
A rendezvény szombati napján bárki érdeklődhet Károlynál, kikérheti mesteri tippjeit, illetve ráadás jó hír, hogy még előadást is láthatunk, hallhatunk tőle!
A srácok bevezetnek minket a különféle Rapala, Storm, illetve Blue Fox műcsalik világába, s megmutatják leghatékonyabb használati módjaikat
Nem is akárhogyan! A tesztmedencében ezúttal is látványos, interaktív bemutatókkal demonstrálják a csalik működését
Itt mindig nagy az érdeklődés, nem véletlenül!

Bemutatkozik egy újabb különlegesség! A Norfin márka speciálisan a horgászok, vadászok és túrázók ruházatára szakosodott. A Norfinra jellemző, hogy mindig a legújabb és legmodernebb anyagok felhasználásával készít professzionális termékeket. Nagy figyelmet fordítanak a fejlesztésekre és a horgászoktól szerzett tapasztalatokra, ezeket felhasználják az új termékek készítésénél és mindig a leginnovatívabb gyártókkal dolgoznak együtt. A Norfin jelmondata az „ULTIMATE PROTECTION”, mely annyit tesz, hogy a Norfin termékek használói a lehető legnagyobb biztonságban vannak esőben, szélben, hóban és hőségben egyaránt. A márka hazai importőre és kiváló ismerője, Bíró János is Pontyhorgász Napok vendégkiállítója lesz. Készséggel segít bárkinek eligazodni a debütáló termékek között, valamint előadás keretein belül is bevezet minket a Norfin világába!

A Norfin márka speciálisan a horgászok, vadászok és túrázók ruházatára szakosodott, valamint elsődleges jellemzője, hogy mindig a legújabb és legmodernebb anyagok felhasználásával készít professzionális termékeket!
A márka hazai importőre és kiváló ismerője, Bíró János is Pontyhorgász Napok vendégkiállítója lesz. Készséggel segít bárkinek eligazodni a debütáló termékek között, valamint előadás keretein belül is bevezet minket a Norfin világába!

Az biztosra vehető, hogy ezek a remek horgászok jelenlétükkel és előadásaikkal emelni fogják a XIV. Haldorádó Pontyhorgász Napok fényét, azonban fontos megemlíteni, hogy az eddig felsorolt szakértők sora korántsem teljes! Sokan mások is velünk lesznek, és sok-sok további meglepetéssel is készülünk még a rendezvényre, azonban hogy maradjon meglepetés, egyelőre csak annyit árulunk el, hogy olyan különlegességekkel, új és izgalmas témákkal várunk Titeket, melyekért garantáltan érdemes lesz Kiskunhalasra ellátogatni!

A XIV. Haldorádó Pontyhorgász Napok előadásainak pontos programja:

 

2020. január 31. (péntek) részletes program
Időpontok Előadó Téma
9:15-9:45 Putz Tamás, Sipos Gábor (HDFT) Tavaszi feederes tippek az év első pontyaihoz!
10:00-10:30 Döme Gábor (HDFT) Egy világbajnoki aranyérem története
10:45-11:15 Kecskés Viktor (Rapala) Finomítsunk, de meddig?
11:30-12:00 Haskó Tamás, Rokolya Péter (HDCT) Pontyhorgászat egyesületi vizeken
12:15-12:45 Szalma József (Korda) Az én nagyponty-horgászatom (helykeresés, csali, etetés és  taktika )
13:00-13:30 Sipos Gábor (HDFT) Busahorgászat feederbottal
13:45-14:15 Nagy Gábor (Rapala) Tudatos pergetés
14:30-15:00 Lőrinczi Levente Magor (Guru) Pellet wagglerezés világa
15:15-15:30 Haldorádó Team Tombolasorsolás
     
2020. február 1. (szombat) részletes program
Időpontok Előadó Téma
9:00-9:30 Döme Gábor (HDFT) Haldorádó újdonságok 2020 első élő bemutatója
9:45-10:15 Haskó Tamás, Rokolya Péter (HDCT) Bemutatkozik a TripleX bojli család
10:30-11:00 Kecskés Viktor (Rapala) Ultralight tapasztalatok
11:15-11:45 Szalma József (Korda) Hideg vízi taktikák
12:00-12:30 Lőrinczi Levente Magor (Guru) Ultra finom methodos pontyozás
12:45-13:15 Bíró János (Norfin) Profi thermoruhák bemutatója
13:30-14:00 Bokor Károly (Rapala) Pergető tapasztalatok
14:15-14:45 Sipos Gábor (HDFT) Methodban is Európa előtt, azaz International Feeder Challenge beszámoló
15:00-15:30 Nagy Gábor (Rapala) Pergetés a Balatonon
15:45-16:15 Haldorádó Team Tombolasorsolás
     
2020. február 2. (vasárnap) részletes program
Időpontok Előadó Téma
9:00-9:30 Sipos Gábor (HDFT) Big River, a komplett folyóvízi rendszer
9:45-10:15 Nagy Gábor (Rapala) Tudatos pergetés
10:30-11:00 Döme Gábor (HDFT) By Döme TEAM FEEDER újdonságok 2020
11:15-11:45 Rokolya Péter,Haskó Tamás (HDCT) Pontyhorgászat az országhatáron túl
12:00-12:30 Kulcsár János (Rapala) Normark újdonságok
12:45-13:15 Lőrinczi Levente Magor (Guru) Bomb fishing
13:30-14:00 Kecskés Viktor (Rapala) Finomítsunk, de meddig?
14:15-14:45 Szalma József (Korda) Az én nagyponty-horgászatom (helykeresés, csali, etetés és  taktika )
15:00-15:30 Haldorádó Team Tombolasorsolás

Akciók és árengedmények
Az egész nap folyamatosan zajló bemutatók mellett természetesen olyan egyedi akciókat és vásárlási kedvezményeket biztosítunk látogatóinknak, amelyek garantálják, hogy érdemes lesz Kiskunhalasra, a Haldorádó Centrumba ellátogatni! Az árengedmények mértéke (termékcsoporttól függően) minimum 15%, de egyes termékeknél akár 30%-ot meghaladó mértékű is lehet! Íme, a részletes lista, hogy milyen kedvezményekre számíthatnak az ide érkezők:

HALDORÁDÓ termékek – 15-50% kedvezmény
By Döme termékek – 15% kedvezmény
Shimano termékek – 15% kedvezmény
Rapala termékek – 15% kedvezmény
Storm termékek – 15% kedvezmény
Sufix termékek – 15% kedvezmény
Cannelle termékek – 15% kedvezmény
Nevis termékek – 15% kedvezmény
PB Products termékek – 15% kedvezmény
Carp Academy termékek – 15% kedvezmény
Guru termékek – 15% kedvezmény
Korda termékek – 15% kedvezmény
Norfin termékek – 15% kedvezmény
Garmin termékek – 15% kedvezmény

Nyereménysorsolás
Mint ahogyan a programban is látszik, a regisztrációs lapot kitöltők, akik egyben a Horgász tudáspróbán is részt vesznek, ha helyesen válaszolnak, tárgynyeremény sorsoláson vesznek részt. Az igazán értékes díjak mindegyike a helyszínen jelenlévők között kerül kisorsolásra, ezeket nem postázzuk. Fórumokon, közösségi portálokon a legtöbb érdeklődés a tombolára vonatkozott. Sokan kíváncsiak már arra, hogy milyen nyereményekkel, meglepetésekkel készülünk. Most mindenre fény derül, és amint látható, méltó ajándékokkal készülünk erre a jeles eseményre!

Lássuk, melyek ezek:
Minden nap értékes horgászfelszerelést, nyereményt kapnak azok, akik a tudáspróba során jó válaszokat adnak és kisorsolásra kerülnek. Sok egyéb nyeremény mellett, mindhárom napon a fődíj egy-egy 100.000 Ft értékű ajándékcsomag lesz, a Normark Hungary Zrt., a Korda Hungary, valamint Guru Hungary felajánlásának köszönhetően!

A tudáspróbával összekötött tombola fődíja a pénteki napon egy 100.000 Ft értékű Guru ajándékcsomag!
A tudáspróbával összekötött tombola fődíja a szombati napon egy 100.000 Ft értékű Korda-Mainline-Guru ajándékcsomag!
A tudáspróbával összekötött tombola fődíja a vasárnapi napon egy 100.000 Ft értékű Rapala-Sufix-Storm-Plano ajándékcsomag!

Díjátadó
Vasárnap délután adjuk át a 2019-es év legszebb fogása díjat mind a „nemes hal”, mind az „egyéb hal” kategóriában.

„Nemes hal” kategóriában Balog Boglárka, azaz „Asuna” lett az első, gyönyörű csukájával, míg az „Egyéb hal” kategória győztese Zólyomi Viktor, alias „Zovik88” és gyönyörű compója lett

Ha rossz lesz az idő?
A kiállítás idejére nehéz előre jó időt intézni. Volt már olyan év, hogy naponta 20-30-40 cm friss hó tette szinte járhatatlanná az utakat, de volt már olyan is, hogy a kiállításról rögtön át lehetett sétálni a közeli horgásztóra felavatni a felszerelést! Bármilyen is volt az idő, minden várakozást felülmúlt a látogatók száma. Vélhetően idén sem lesznek kevesebben, sőt bízunk benne, hogy még többen tisztelnek meg minket. Így ha esetleg 1 méteres hó lesz, akkor is megtartjuk a rendezvényt, ha viszont verőfényes napsütés lesz, akkor pláne! Tehát rajtunk nem múlik!

Ha behavazódna a környék, akkor is megtartjuk a rendezvényt! Szerencsére Kiskunhalas fekvéséből adódóan az autópályán, onnan az 53-as főúton (amelyet folyamatosan tisztínak) könnyen megközelíthető

E-mail: horgaszbolt@haldorado.hu
Telefon: +36 20 9457 758

A belépés díjtalan!

Nem szeretnénk minden meglepetésről lerántani idő előtt a leplet, de egyvalamit megígérhetünk: mindent megteszünk, hogy érdemes legyen ellátogatni Kiskunhalasra, a Haldorádó Centrumba kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Ennek érdekében a rendezvényen való részvétel ezúttal is teljesen ingyenes!

Facebook esemény
Kövessétek figyelemmel a Haldorádó Pontyhorgász Napok önálló Facebook-oldalát, ahol újabb részletes infókkal jelenetkezünk folyamatosan. Ha már biztosan tudod, hogy eljössz, lájkold az oldalt és hívd meg ismerőseid is!

Érdemes figyelemmel kísérni az esemény Facebook-oldalát is, mert itt minden nap találkozhattok hasznos új információkkal!

Haldorádó Pontyhorgász Napok Facebook-oldal

Azok számára, akik nem csak egy napra érkeznek!
Az elmúlt években már megtapasztaltuk, hogy sokan 2-3 napot is Kiskunhalason töltenek, tehát az egész hétvégét a rendezvénynek szánják. Ők minden előadást megtekintenek, minden előadóval elbeszélgetnek és olyan mennyiségű információt, tudásanyagot, tippet gyűjtenek össze, amely óriási segítséget adhat a következő szezon megalapozásában. Ja, és mindezt ingyen! Pont ezért nagyon kényesen ügyelünk arra, hogy mindhárom napon más és más témáról szóljanak az előadások, hogy mindhárom napon újat tudjunk adni. 

Kiskunhalas nevezetességei és alternatív programok a család többi tagjának!
Azok az látogatók, akik már voltak városunkban, megtapasztalhatták, hogy Kiskunhalas egy kicsi, de rendkívül vendégszerető város. Érdemes akár a család több tagját is Kiskunhalasra hozni. Amíg apuka a Haldorádó Centrumban időz, addig a család több tagja sem unatkozik. A következő beharangozóban részletes kiegészítő programokkal és kiskunhalasi nevezetességek listájával szolgálunk.

Kiskunhalas egy kicsi, de rendkívül vendégszerető város, ahol nem csak a horgászok találhatnak érdekességeket és remek programokat!

Csipkeház
Az 1902-ben életre keltett halasi csipke – immár évszázados értékeivel – Magyarország és bátran mondhatjuk, a nagyvilág méltó büszkesége. A halasi csipkevarrás élő hagyománya 2010 szeptemberében felkerült a Magyar Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére, így a magyar kultúra védett szellemi örökségének hivatalosan is része lett. A kiskunhalasi Csipkeházban megtekinthető a halasi csipke 115 éves történetét bemutató állandó kiállítás: eredeti rajzok, a kezdeti színes, selyemszállal varrt csipkék, a több világkiállításon díjnyertes alkotások, a „pápai” és a Julianna csipkék, sokféle öltésminta és még rengeteg szemkápráztató csipkecsoda. (Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 9:00-16:00)

Kiskunhalas büszkesége az itt készülő halasi csipke

Thorma János Múzeum
Kiskunhalason látható a világ legnagyobb állandó Thorma János kiállítása és Magyarország legjelentősebb nagybányai festészeti kiállítása! Itt több mint 500 m2-en 114 festményt és 35 nagybányai művész alkotásait tekinthetik meg a kulturális programok iránt érdeklődők! (Nyitva tartás: keddtől szombatig 9:00-17:00)

Halasthermál – termálfürdő, uszoda, wellness, strand és kemping
Városunk többek között egész évben nyitva tartó termálfürdőjével is várja a pihenni, gyógyulni vágyó vendégeit! Minden korosztály igényét figyelembe véve az uszodacsarnokban 3 medencét alakítottak ki: gyógyvizes termálmedence 36 °C, felnőtt úszómedence 26 °C, gyermek medence 31 °C. A fürdő területén a víz jótékony hatása mellett különféle wellness, szépségápolási és gyógy szolgáltatások is igénybe vehetőek, mint a szauna, masszázs, víz alatti vízsugár-masszírozás, fényterápiás álló szolárium, manikűr-pedikűr. (Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig 6:00-21:00, pénteken és szombaton 6:00-20:00, majd 20:30-23:00 között éjszakai fürdőzési lehetőség, vasárnap pedig 6:00-21:00)

Sóstó Csárda
A Sóstó Csárda, motel és camping komplexuma Kiskunhalas északi bejáratánál, a Sóstóval szemben, az 53. sz. főút mellett található, csodálatos természeti környezetben. A csárda és motel egész évben várja vendégeit! Az ide betérőket mindig kedves, barátságos kiszolgálás és fantasztikusan finom ételek várják! (Nyitva tartás: vasárnaptól csütörtökig 8:00-22:00, pénteken és szombaton 8:00-24:00)

A Sóstó csárda mindig finom ételekkel és kedves kiszolgálással várja vendégeit

Kiskunhalas megújult főtere, 3D mozija
Egy 2014-ben megkezdett beruházás eredményeként teljesen megújult Kiskunhalas főtere, ezzel a városközpont egyik legszebb, leglátványosabb részévé vált! A környéken számos üzlet, kávézó és egyéb vendéglátóhely várja a látogatókat, de az is jól érezheti magát, aki egyszerűen csak szép környezetben szeretne sétálni és nézelődni! A városközpontban ingyenes, jelszó nélkül használható wifi hálózat működik. A főtér kapcsán érdemes külön megemlíteni a kiskunhalasi Városi Filmszínházat, mely szintén megújult, és immár modern, 3D vetítőtechnikával vonzza a filmélményre vágyókat! Az aktuális moziműsort érdemes előre megtekinteni a www.halasimozi.hu oldalon!

Kiskunhalas város megújult, impozáns főtere számos látványosság színtere, és itt található a Városi Mozi is

Sóstó Csárda és Motel: http://www.sostocsarda.hu/

Csipke Hotel: http://www.csipkehotel.hu/

Penny Motel: http://www.motelpenny.hu/

Betti Motel: http://www.bettimotel.hu/

Hamarosan újabb, még részletesebb információkkal jelentkezünk!

Ha felcsigáztuk az érdeklődést, ígérjük, nem kell sokáig várni, hamarosan további részletes programokkal és információkkal jelentkezünk. Addig is nézzétek meg a XIII. Haldorádó Pontyhorgász Napok összefoglalóit! Íme, a harmadik nap momentumai:

Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.