Haldorádó új termékek 2020

Haldorádó új termékek 2020

Valahányszor elérkezünk az új évi termékeink bemutatójához és e bevezető sorok megírásához, megdöbbenek rajta, mennyire repül az idő és mennyi minden történik 1 év leforgása alatt. Tavaly ilyenkor büszkén álltunk a nagyközönség elé és mutattuk be legújabb fejlesztéseinket, emellett tele voltunk tervekkel, reményekkel a jövőre nézve (nincs ez másként most sem). Nos, 2019 olyan sikereket hozott, amiről mindannyiunk nevében mondhatom, hogy talán csak álmodni mertünk, és most elérkezett az idő, hogy nagyító alá vegyük, mit tudtunk kamatoztatni az elért fantasztikus versenyeredményekből, illetve az elmúlt esztendő(k) tapasztalataiból. Lássuk hát, milyen Haldorádó újdonságokkal várunk Titeket 2020-ban!

Pont 1 évvel ezelőtt ugyanígy, saját otthonomban kezdtük a Haldorádó újdonságait bemutató filmünket. Akkor még csak titkon bíztunk abban, amely mára már mindenki számára köztudott, hogy 2019 februárjában Sipos Gábor és jómagam a magyar nemzeti válogatott tagjaiként a Dél-afrikai Köztársaságban világbajnoki címet szereztünk. Az elmúlt év is rendkívül termékeny volt, sok szép eredményt értünk el, de a VB cím mindegyiket felülmúlja. Mielőtt folytatnám, itt szeretnénk megköszönni azt a hihetetlenül sok kedvességet, gratulációt és elismerést, amelyet nemcsak a verseny utáni egy hétben, hanem szinte az egész évben kaptunk!

A 2019-es év történelmi sikereket hozott Sipos Gábor és jómagam munkásságában, soha olyan eredményes esztendőt nem zárhattunk még, mint amilyen a tavalyi volt
2019 februárjában Sipos Gábor és jómagam a magyar nemzeti válogatott tagjaiként a Dél-afrikai Köztársaságban világbajnoki címet szereztünk
Az elmúlt év is rendkívül termékeny volt, sok szép eredményt értünk el, de a VB cím mindegyiket felülmúlja

A következő kiemelkedő eredmény, amelyre joggal lehetünk büszkék, az Sipos Gábor Országos Feeder Bajnokságon megszerzett 2. helyezése. Ezt a kupát bár Sipi kapta, egy olyan csapatmunka eredményként sikerült ezt elérni, amelyhez minimum további három ember kellett. Ennek a második helyezésnek köszönhetően 2019-ben újfent sikerült a Feeder ranglistát, majd a Method Feeder ranglistát is megnyernie, így 4 év alatt már 3-szor tudta ezt elérni!

A következő kiemelkedő eredmény, amelyre joggal lehetünk büszkék, az Sipos Gábor Országos Feeder Bajnokságon megszerzett 2. helyezése!

Nagyon büszkék vagyunk Pintér Zoltán kollégánk LXI. Casting Országos Bajnokság – Háromtusa Haladó kategóriában elért magyar bajnoki címére is, valamint a Klubcsapatok Feeder Országos Bajnokságán elért 3. helyezésünkre, amelyet a Top Mix csapattal közösen értünk el.

Nagyon büszkék vagyunk Pintér Zoltán kollégánk LXI. Casting Országos Bajnokság – Háromtusa Haladó kategóriában elért magyar bajnoki címére is!
A Klubcsapatok Feeder Országos Bajnokságán a dobogó 3. fokára állhattunk 2019-ben, a Top Mix csapattal közösen

Fantasztikusan, VB aranyéremmel indult februárban az év, és mi magunk sem hittük volna, hogy a 2019 novemberében, az Olaszországban megrendezett „elő” Method Feeder VB-t, pontos nevén az I. International Feeder Challenge elnevezésű horgászversenyt a magyar nemzeti válogatott tagjaiként Gáborral újfent egy csapatban sikerült megnyernünk!

Újabb nemzetközi arany! A 2019 novemberében, Olaszországban megrendezett „elő” Method Feeder VB-t, pontos nevén az I. International Feeder Challenge elnevezésű horgászversenyt a magyar nemzeti válogatott tagjaiként Gáborral újfent egy csapatban sikerült megnyernünk!

Nagyon jó dolog a magyar bajnokság vagy bármilyen hazai verseny dobogóján állni, de a legfelemelőbb érzés, amikor messze a hazádtól neked és csapatodnak szól a magyar himnusz. Most is beleborzongok, amikor erre gondolok. Azon fogunk dolgozni a jövőben is, hogy ezt még sokszor átélhessük!

Sipos Gábor és Putz Tamás kollégáimmal azon dolgoztunk, hogy a fejlesztési időszak végére, 2020-ban is újabb különleges, fogós termékek lássanak napvilágot a feederes vonalon!

Elsőként kezdjük a feederes termékek bemutatásával, melyek fejlesztése elsősorban Sipos Gábor és Putz Tamás kollégáimhoz fűződik, de a végeredményből a komplett Haldorádó Feeder Team kivette a részét!

A Haldorádó egyik zászlóshajója a BlendeX termékcsalád. Ezek elsőként csalikban, majd különleges aromákban, ettől az évtől pedig már egy komplett etetőanyag családban is megtestesülnek

Elsőként azokat a termékeket szeretnénk bemutatni, amelyeken nemcsak mi, hanem összesen 7 ember (Haskó Tamás, Sipos Gábor, Putz Tamás, Borbiró Ádám, Bugyinszki Gábor, Holler Imre és jómagam) dolgozott! A Haldorádó egyik zászlóshajója a BlendeX termékcsalád. Ezek elsőként csalikban, majd különleges aromákban, ettől az évtől pedig már egy komplett etetőanyag családban is megtestesülnek.

BlendeX 2 in 1 etetőanyag család

A BlendeX 2 in 1 etetőanyag család ötlete a termékeinket eredményesen használó horgászoktól származik, irányukból ugyanis igény mutatkozott egy olyan fogós, értékes csalogatóanyagra, amely passzol a BlendeX család többi tagjához. Így jutottunk el oda, hogy a horgászok által leggyakrabban csalogatásra használt anyagokat, az etetőanyagot és a mikropelletet kevertük egyetlen termékbe, méghozzá olyan arányban, hogy az megfelelő legyen etetőkosaras, method vagy akár PVA hálós használatra is. A tökéletes elosztásnak köszönhetően a finomszemcsés kaja „füstje” lerobban a kosárról, majd ott maradnak a pellet szemek, amelyek megvárják a később érkező termetesebb halakat is!

Örömmel mutatom be a BlendeX 2 in 1 etetőanyag családot!

Etetőkosaras felhasználása nem tér el más etetőanyagokétól, hiszen ezt is vízzel (ízlés szerint különböző aromával) kell bekeverni, majd a tökéletes állag elérése után rostán áttörni. Nagyon fontos, hogy a rostán fennmaradó értékes pelleteket vissza kell keverni az etetőanyaghoz!
PVA hálós felhasználás esetén a keverékhez nem szabad vizet adni, hisz az oldaná a hálót, hanem a kínálatunkban elérhető SpéciAdditive termékek közül kell választani a szárazanyag megnedvesítéséhez. A halas kajákhoz a májas, halas adalékok (pl. Fűszeres Vörös Máj), míg a hallisztmentesekhez a növényi alapú (pl. Fokhagyma) kivonatok passzolnak a legjobban.
A BlendeX 2 in 1, 6 különböző változatban található meg a kínálatban: Ananász + Banán, Eper + Méz, Fokhagyma + Mandula, Tintahal + Polip, TripleX és Vajsav + Mangó.
A Tintahal + Polip és a TripleX durván halas, hallisztes, míg a többi négy (Eper + Méz, Fokhagyma + Mandula, Ananász + Banán, Vajsav + Mangó) édes alapú, szénhidrátos keverékek.

A BlendeX 2 in 1 Eper + Méz piros színű etetőanyag sárga színű mikropelletekkel keverve – nagyon kellemes, édes ízű és aromájú, szénhidrátos kaja. Különösen fogós a tavaszi, felmelegedő és őszi, lehűlő vizekben. Az egyesületi tavak egyik nyerő keveréke!
A BlendeX 2 in 1 Ananász + Banán citromsárga színű etetőanyag lila színű mikropelletekkel keverve – finom, édes ízű és aromájú, szénhidrátos kaja. Különösen fogós az átmeneti (felmelegedő/ lehűlő) időszakban és a nyári meleg vizekben. Bármelyik vízterületen eredményes lehet!
A BlendeX 2 in 1 Fokhagyma + Mandula fehér színű etetőanyag zöld színű mikropelletekkel keverve – nagyon intenzív illatú, hallisztmentes etetőanyag. Azon kaják egyike, amely egész évben hatásos és bármelyik vízterületen eredményes lehet!
A BlendeX 2 in 1 Vajsav + Mangó fehér színű etetőanyag narancssárga színű mikropelletekkel keverve. Az egyik legkellemetlenebb szagú, orrfacsaró, szénhidrátos etetőanyagunk, amely a felmelegedett nyári vizekben igazán hatásos. Ahogy a víz hőfoka 20 Celsius-fok fölé emelkedett, bárhol bevethető!
A BlendeX 2 in 1 Tintahal + Polip fekete színű etetőanyag rózsaszínű mikropelletekkel keverve. Markáns, hallisztes kaja, amely lazacolajjal van még felturbózva. Már a hideg vizekben is jól működő keverék, amely a víz hőfokának emelkedésével egyre kívánatosabb lesz. Az intenzíven telepített tavak egyik titkos fegyvere!
A BlendeX 2 in 1 TripleX Nagy Ponty + Tintahal + Frankfurti kolbász aromák mesteri kombinációja. Fekete színű, intenzíven halas, hallisztes etetőanyag piros és sárga mikropelletekkel keverve. A legkülönlegesebb, legösszetettebb etetőanyagunk, amely a nagy halsűrűségű, nagy nyomásnak kitett tavakon igazán fogós!
Tökéletesen használható method technikához…
… valamint Pellet Feederes módszerhez is
PVA hálós felhasználás esetén a keverékhez nem szabad vizet adni, hisz az oldaná a hálót, hanem pl. a kínálatunkban elérhető SpéciAdditive termékek közül kell választani a szárazanyag megnedvesítéséhez
Így működik a tökéletesen összehangolt rendszer
A Haldorádó egyik zászlóshajója a BlendeX termékcsalád, melynek 2020-as újdonságain összesen 7 ember, Haskó Tamás, Sipos Gábor, Putz Tamás, Borbiró Ádám, Bugyinszki Gábor, Holler Imre és jómagam dolgoztunk!

A Haldorádó BlendeX 2 in 1 etetőanyag család tagjai 2020. 01. 30-tól lesznek elérhetők a webáruházban!

BlendeX Pop Up és Hydro csalik Method, illetve Big Carps méretben
A BlendeX név a „blend”, azaz a „kevert” szóból ered, amely tökéletesen illik ezekre a csalikra. Az évek, évtizedek alatt legjobban bevált ízeket és színeket ötvöztük, amelyek hatékonyságát a dobozban található, kis fiolában rejlő tömény aromával még tovább fokozhatjuk. A BlendeX Pop Up, illetve Hydro csalinak van nagy pontyos (Big Carp) és feederes (Method) változata. A pontyozóknak a nagyobb, 12 és 14 mm-es csalik készültek, míg a feederezőknek 8 és 10 mm-es méretűek. Gyors pecákhoz nehezen lehet ezeknél jobbat elképzelni, legyen szó feeder, bojlis, vagy hagyományos pontyhorgász módszerről.

Íme, a nagysikerű BlendeX csaliszéria legújabb, hatodik típusa, a TripleX!

Az előző évben is megszámlálhatatlanul sok javaslatot kaptunk, hogy melyik legyen a hatodik BlendeX íz. Próbáltuk ebből a lehető legjobbat kihozni és így alkottuk meg a TripleX fantázianevű csalinkat, amely 3 különböző színű: piros, sárga és fekete, illetve három nagyon népszerű arománk: a Nagy Ponty, a Tintahal és a Frankfurti Kolbász keveréke. Így van benne édes, halas és fűszeres aroma is. Nagyon érdekes, hogy ezek mindegyike kiérződik, de az együttes – megfelelő arányban keverve – nagyon harmonikus és különleges aromakeveréket képez.
A TripleX az év bármely időszakában nagyon hatásosnak bizonyult, nagyon szép halakhoz segített hozzá önállóan vagy más csalikkal kombinálva is. A BlendeX csalikhoz hasonlóan ez is megtalálható a kínálatban Pop Up (lebegő) és Hydro (wafters, más néven kikönnyített) változatban is.
Tehát a komplett BlendeX Pop Up és Hydro család most már elérhető: Eper + Méz, Fokhagyma + Mandula, Tintahal + Polip, Ananász + Banán, Vajsav + Mangó és TripleX (Nagy Ponty + Tintahal + Frankfurti Kolbász) ízesítésekben is. A Method változat tégelye 8 és 10 mm-es, míg a Big Carps 12 és 14 mm-es csalikat tartalmaz.

Az új TripleX Pop Up és Hydro csaliknak éppen olyan az állaguk, mint az elődjeiknek, így tökéletesen használhatóak csalitüskére tűzve
A TripleX az év bármely időszakában nagyon hatásosnak bizonyult, nagyon szép halakhoz segített hozzá minket
Szintén kiváló csalizási alternatíva, ha két szemet hajszálelőkére fűzünk
Ez a nagyobb falat már jól kiválogatja a termetesebb pontyokat
Sok szép halat köszönhetünk neki, többek között Tomi ezt a gyönyörű, hideg vízi tőpontyot!
A korábbiakhoz hasonlóan, ezekhez a csalikhoz is tartozik egy fiola extra aroma, amivel tovább lehet növelni a csalogatóhatást!

A Csapatmunka c. film megtekintése után nagyon sok visszajelzést kaptunk. A leggyakrabban elhangzó kérdés ez volt: „Miért 3, miért nem 4-6-8, stb. színű és ízű a csali?”.
A jelenlegi gyártástechnológiánk bármire képes, bármennyi szín kombinálható. Nagyon sokat kísérleteztünk ezekkel, de 3 különböző szín után – az általunk leggyakrabban használt méretű csaliknál – ez egyszerűen összefolyik és jellegtelenné válik a csali, nincs értelme több színt vegyíteni, mert a fogóssághoz semmit nem tesz hozzá, sőt meggyőződésünk, hogy rontja azt. Abból indultunk ki, hogy hazánkban a legfogósabb csali színek a következők: sárga, narancssárga, piros, lila, fehér, rózsaszín, barna és fekete. Ezekkel is sokat „játszottunk”, hogy melyik 3-at kombináljuk? Ha mondjuk a TOP 3-ból (sárga, narancssárga, piros) hoztuk volna létre a TripleX-et, akkor nem lett volna elég kontrasztos a színek közötti különbség, ezért kellett egy erős kontrasztot biztosító (elválasztó), a csali láthatóságát fokozó szín. Sok próba után, a fekete bizonyult ehhez a legjobbnak, amely a sárgával és pirossal válik valóban ütőssé!

A Haldorádó BlendeX Pop Up és Hydro TripleX csalik 2020. 01. 30-tól lesznek elérhetők a webáruházban!

BlendeX Serum TripleX

A BlendeX Serum aromacsalád legújabb tagja a TripleX, amelynek a különlegessége, hogy nem két, hanem három ízt hordoz magában. A dupla tartályos flakon egyik felébe a Nagy Ponty, míg a másikba keverve a Tintahal és Frankfurti kolbász aromakoncentrátum került.

A Blendex Serum aromacsalád legújabb tagja a TripleX, amelynek a különlegessége, hogy nem két, hanem három ízt hordoz magában!

A speciális flakonból külön-külön, de egyszerre is ki lehet nyomni a két aromát csalira, megtöltött kosárra vagy akár PVA csomagokba is. Felhasználásának csak a fantázia szab határt! Természetesen a PVA hálót sem oldja.
Az így kiegészült BlendeX Serum szintén hat fogós ízvariációban kerül forgalomba: Tintahal + Polip, Eper + Méz, Fokhagyma + Mandula, Ananász + Banán, Vajsav + Mangó, TripleX (Nagy Ponty + Tintahal + Frankfurti Kolbász)

A dupla tartályos flakon egyik felébe a Nagy Ponty, míg a másikba keverve a Tintahal és Frankfurti kolbász aromakoncentrátum került
A duplatégelyes adagoló segítségével lehet akár az egyik, akár mindkét (jelen esetben mindhárom) aromával fokozni a csalogatóhatást
A PVA háló tartalmát is ízesíthetjük vele, hiszen nem víz bázisú, így a PVA-t nem oldja
Felturbózhatjuk vele közvetlenül a csalinkat is!
Ennek a finom, egyedi aromának a sokat látott, nagy pontyok sem tudnak ellenállni!

A Haldorádó Blendex Serum - TripleX termékek 2020. 01. 30-tól lesz elérhetők a webáruházban!

GOLD FEEDER Champion Corn etetőanyag

Míg a BlendeX 2 in 1 etetőanyag család főként a hétköznapi horgászatokhoz kínál tökéletes megoldást, addig a GOLD FEEDER etetőanyag széria a kiélezett helyzetekben és versenyhorgászatok során nyújt kimagasló eredményt. Nem titok, hiszen sokat beszéltünk róla, hogy Dél-Afrikában egy helyben készült, natúr, finomszemcsés, kukorica bázisú etetőanyaggal lettünk világbajnokok. Hoztunk ebből a kajából haza és sokat próbálgattuk a hazai vizeken is, majd ezt addig csiszolgattuk, alapanyagait, összetevőit addig variáltuk, amíg megkaptuk az számunkra legjobb változatot. Hosszas kísérletező munkára és sok-sok teszthorgászatra volt szükség ahhoz, hogy összeálljon az az etetőanyag, amellyel világbajnok lett a magyar csapat. Hogy miért is annyira összetett ez a dolog? Ennek oka, hogy elég minimális eltérés az alapanyagokban (több mint 10 összetevő!), a feldolgozásban, vagy éppen a keverési arányokban, és máris nem úgy dolgozik az etetőanyag, ahogy azt Dél-Afrikában tapasztaltuk. És ha már egy etetőanyag a „bajnok” nevet hordozza, akkor a tökéletesség a minimum elvárás! No de mi is teszi különlegessé ezt az etetőanyagot?

A Haldorádó Gold Feeder etetőanyag kínálat egy olyan családtaggal bővül 2020-ban, amely az eddigi legnagyobb sikerünkhöz kapcsolódik!

A Champion Corn egy 100%-ban természetesen összetevőket tartalmazó, brutál intenzív kukorica illatú és ízű, finomszemcsés etetőanyag. Amikor a halak már elteltek a különböző aromáktól, és ízektől, akkor ezzel a „tiszta” keverékkel csodát lehet művelni. Nagyon gyorsan oldódik, közben hatalmas füstöt képez, de minden szemcséje a mederfenéken marad, amely gyorsan a kosár közelébe irányítja a halakat, és mivel nincs benne laktató, nagy darabos szemcse, kizárólag egy tartalmas falat van a közelében, ez pedig a csali!
Ajánlott method horgászathoz vagy kukorica csalival történő, hosszúelőkés pontyozáshoz is. Önmagában elsősorban a melegedő és felmelegedett vizekben hatékony, azonban a Master Fish etetőanyaggal keverve eredményesen használható átlátszó, hideg vizekben is.

Hosszas kísérletező munkára és sok-sok teszthorgászatra volt szükség ahhoz, hogy összeálljon az az etetőanyag, amellyel világbajnok lett a magyar csapat
Dél-Afrika után hoztunk ebből a kajából haza, majd sokat próbálgattuk a hazai vizeken, versenyeken is
Ha már egy etetőanyag a „bajnok” nevet hordozza, akkor a tökéletesség a minimum elvárás!
A Champion Corn egy 100%-ban természetesen összetevőket tartalmazó, brutál intenzív kukorica illatú és ízű, finomszemcsés etetőanyag

A Haldorádó GOLD FEEDER Champion Corn etetőanyag 2020. 01. 30-tól lesz elérhető a webáruházban!

Ready Method etetőanyagok és Pelletek

A Haldorádó termékeket használók megtapasztalhatták már, hogy nemcsak egy terméket, hanem egy komplett megoldást, felhasználási javaslatot is kapnak. Illetve azzal is próbáljuk a horgászok életét megkönnyíteni, hogy pl. használatra kész, nedves etetőanyagokat adunk a kezükbe. A hosszadalmas kísérletek során szembesültünk vele, hogy az etetőanyagokat különböző magas ásványi anyag tartalmú, betain, illetve aminosav koncentrátumokkal kezelve, kicsit érlelve sokkal fogósabb kajákat kaptunk, mint amikor bármelyik száraz etetőanyagunkat csupán vízzel bekevertük. Így olyan csalogatóanyagokat hoztunk létre, amilyenek még nincsenek a piacon, olyan csúcs method etetőanyagokat, amelyeket házilag szinte lehetetlen elkészíteni és lehetetlen elrontani, túlvizezni, csupán át kell törni, és már mehet is a kosárba. Nagyon népszerűek a Ready Method etetőanyagok és Ready Method Pelletek, amelyek 2020-tól már 8 különböző változatban érhetők el.

Az egyedi összetételű, komplett, használatra kész Ready Method etetőanyagok, illetve Ready Method Pelletek sora egy-egy igazán különleges újdonsággal bővül!
Olyan csalogatóanyagokat hoztunk létre, amilyenek még nincsenek a piacon, olyan csúcs method etetőanyagokat, amelyeket házilag szinte lehetetlen elkészíteni, mégis nagyon egyszerű őket használni!

Az új változat az AMANDA. Mit jelent ez a kellemes női név, milyen ízesítés rejtőzik mögötte?

Az etetőanyag zöld színű, erőteljesen sós ízű és nagyon intenzív pisztácia, mandula és csokoládé aromával van ízesítve. Hallisztet vagy állati fehérjét nem tartalmaz. Teljesen eltérő, teljesen szokatlan és más, mint az eddigi Ready kaják bármelyike!
A Ready Method Pellet halas alapú mikropelletek keveréke, és természetesen ez is az etetőanyaghoz használt, nagyon intenzív pisztácia, mandula és csokoládé aromával van ízesítve

Mindkettő egész évben hatásos, de ahogy nő a víz hőmérséklete, úgy lesznek egyre fogósabbak. Kifejezetten ajánlott nagy kiterjedésű természetes vizeken való horgászathoz is, amikor pontyok, nagy kárászok, nyáron pedig amur a célhal.

A Haldorádó Ready Method és Ready Method Pellet - Amanda termékek 2020. 01. 30-tól lesznek elérhetők a webáruházban!

Big River etetőanyag család

Többször beszéltünk már róla, hogy több szálon futnak folyamatosan fejlesztéseink, amelyet nem mind január végén hozunk forgalomba. Amikor úgy látjuk, hogy beérett, forgalomba hozható, akkor évközben is kiadjuk azokat. Így volt ez a 2019 augusztusában forgalomba került Big River etetőanyag családdal is, melynek tagjai az Öreg Ponty, a Fürge Márna és a Mohos Dévér. Ezek közös jellemzője, hogy jól tapadó, de gyorsan oldódó, emellett nehéz, durva, így a legnagyobb sodrásban is a mederfenéken maradó szemcséket tartalmazó keverékek. Ez azért fontos, mert ezek az etetőanyagok így nemcsak csalogatják, hanem helyben is tartják a halakat. Mindhárom keverékben megtalálható egy új, ehhez az etetőanyag családhoz fejlesztett elliptikus pellet, amely egy lapos, nagy fajsúlyú, édes granulátum, olyan, mint egy kavics, de ha megízleli a hal, biztosan szívesen fogyasztja majd. Mivel a folyóvíz etetőanyag-igénye azért nagyobb, mint egy állóvízé, ezek az etetőanyagok az átlagosnál nagyobb, 1,5 kg-os kiszerelésben kerülnek forgalomba.

A Haldorádó Big River etetőanyag család három taggal jelent meg cégünk palettáján

Az élénksárga színű „Öreg Ponty” magas karotin tartalmú piros kukoricát, 4 fajta módon feltárt kukoricát, TTX-et, kenyérmorzsát, piskótát, édes kekszet és 3 mm-es mikropelletet is tartalmaz. Az enyhén édes keverék tökéletes ízharmóniáját a Vajsav + Mangó aromakeverék teszi teljessé. Kevéske dobozos csemegekukoricával vagy főtt kukoricával lehet csalogatóhatását fokozni.

A Öreg Ponty élénksárga, magas karotin tartalmú, savanykás-gyümölcsös kaja, ami felkelti a vad pontyok figyelmét
Gyönyörű amurokat is köszönhetek neki, sőt részben ez az etetőanyag adta az új egyéni amurrekordomat is!

A „Fürge Márna” bővelkedik minden olyan összetevőben, amely felkeltheti és fenn is tartja folyóvizeink legfürgébb halának figyelmét. Itt sem hiányoznak a különböző ízű és színű pelletek, a roppantott magvak és a keverék esszenciáját jelentő Sajt + Vajsav aroma. Ez a penetráns „illatú”, sós ízű keverék nemcsak a márnáknak, hanem a paducoknak és jászoknak is tetszik. Kevéske csontkukaccal lehet csalogatóhatását fokozni, amely az egyik legfogósabb márnacsali is egyben.

A „Fürge Márna” bővelkedik minden olyan összetevőben, amely felkeltheti és fenn is tartja folyóvizeink legfürgébb halának figyelmét
Megfelelő módszerrel alkalmazva fantasztikus folyóvízi élményekhez segíthet hozzá
Egy gyönyörű márna a sok közül!

A „Mohos Dévér” talán a legösszetettebb, legtartalmasabb a három közül, ebben a gondosan válogatott, különböző ízű és színű pelletek mellett roppantott olajos magvak is gazdagon fellelhetők. A kellemesen édes ízű keveréket a spekulatius kivonat aromásítja, amely annyira markáns és meghatározó, hogy szinte minden más aromát semlegesít, így további aromásítása nem szükséges, illetve csak a Haldorádó Aroma Tuning Nagy Dévérrel lehet ezt még tovább fokozni, hiszen ez az aroma is tömény spekulatius kivonat.

A „Mohos Dévér” talán a legösszetettebb, legtartalmasabb a három közül, ebben a gondosan válogatott, különböző ízű és színű pelletek mellett roppantott olajos magvak is gazdagon fellelhetők
Mindig öröm ilyen csodaszép, termetes dévérkeszegeket fogni, pláne folyóvízből!

Haldorádó Big River - Öreg Ponty – Ugrás az áruházba!

Haldorádó Big River - Fürge Márna – Ugrás az áruházba!

Haldorádó Big River - Mohos Dévér – Ugrás az áruházba!

 

FermentX FX 1 etetőanyag + FermentX Additive Tejsavas Micro Mag mix

Ugyanígy az elmúlt évben debütált két nyári finomságunk a FermentX családból. Ezek a FermentX FX 1 etetőanyag és a FermentX Additive család első tagja, a Tejsavas Micro Mag Mix. Ezt a „Nyári feederes kalandok 4. rész – Visszatérés az amurok birodalmába” c. filmünkben mutattuk be először. A FermentX termékcsalád olyan erjesztett etetőanyag és magkeverékekből áll, amelyek főként a felmelegedett vizekben lehengerlően hatékonyak. Ezek a termékek 60 nap fermentálás után kerülnek forgalomba. A speciális tartályokban a készítés során úgy érlelődik a keverék, mint a legjobb borok. Garantáltan 100%-ig természetes és nem tartalmaz tartósítószert!

Két szuper újdonságot hoztunk forgalomba már a tavalyi év nyarán, melyek a FermentX FX 1 etetőanyag, illetve a FermentX Additive Tejsavas Micro Mag Mix!

FermentX - FX 1
Ez egy teljesen új gyártástechnológiával készülő, világító narancssárga színű, édes narancs esszenciával ízesített, használatra kész, nedves etetőanyag. Talán a világon az első olyan etetőanyag, amely természetes módon (élesztőgombák segítéségével) előállított alkoholt és tejsavat is tartalmaz. A termék előállítása során többszörös fermentációt alkalmaztunk, melynek eredménye egy olyan édes-savanyú keverék, amely a FermentX termékcsalád legösszetettebb, legkülönlegesebb tagja. Jól működik már a felmelegedő tavaszi, a nyári meleg és az őszi hűlő vizekben egyaránt, azaz áprilistól októberig eredményesen bevethető. Imádják a pontyok és amurok, remekül szelektál, kiválogatja a nagyját. Érdekességképpen jegyezzük meg, hogy ennek a kifejlesztése pont 3 évet vett igénybe, amely során gyógyszerészek, kutatómérnökök, a legmodernebb technológiával rendelkező gyártók és teszthorgászok összehangolt munkájára volt szükség. A termék 100%-ban természetes, növényi eredetű összetevőket tartalmaz és 100%-ban Made in Hungary!

A FermentX FX 1 egy teljesen új gyártástechnológiával készülő, világító narancssárga színű, édes narancs esszenciával ízesített, használatra kész, nedves etetőanyag. Talán a világon az első olyan etetőanyag, amely természetes módon (élesztőgombák segítéségével) előállított alkoholt és tejsavat is tartalmaz

FermentX Additive - Tejsavas Micro Mag Mix
A legújabb fejlesztéseink közé tartozik a FermentX Additive termékcsalád, aminek az első, debütáló tagja a Tejsavas Micro Mag Mix. Ez tulajdonképpen tökéletesre érlelt, fermentált kisméretű magok keveréke. Ha röviden kellene jellemeznünk, azt mondanánk, hogy olyan meghökkentő a hatása, mint amilyen a szaga, amikor a horgász kibontja a zacskót! Nagyon-nagyon erőteljes, intenzív tejsavas mag mixről van szó, amit a pici szemcséi miatt nyugodtan használhatunk akár method etetőanyaghoz is, mert nem fogja szétdobni a kaját, nagyon jól megmarad majd a bordák között, illetve akár bordás Pellet Feeder kosárral is remekül használható bármilyen etetőanyaghoz. Gazdagíthatjuk vele a keverékünk beltartalmát, illetve fontos megemlíteni azt is, hogy ha eredendően nem tejsavas keveréket használunk, de szeretnénk azt egy kicsit „nyáriasítani”, tartalmasabbá tenni, ez a mag mix tökéletes hozzá! A kiszerelését úgy terveztük, hogy az adagolása a lehető legegyszerűbb legyen, ugyanis egy csomag (0,8-1 kg) etetőanyaghoz éppen optimális mennyiség egy csomag FermentX Additive Tejsavas Micro Mag Mix.

Legújabb nyári fejlesztéseink közé tartozik a FermentX Additive termékcsalád, aminek az első, debütáló tagja a Tejsavas Micro Mag Mix. Ez tulajdonképpen egy tökéletesre érlelt, fermentált, kisméretű magokból álló keverék. Ha röviden kellene jellemeznünk, azt mondanánk, hogy olyan meghökkentő a hatása, mint amilyen a szaga, amikor a horgász kibontja a zacskót!
A kiszerelését úgy terveztük, hogy az adagolása a lehető legegyszerűbb legyen, ugyanis egy csomag (0,8-1 kg) etetőanyaghoz éppen optimális mennyiség egy csomag FermentX Additive Tejsavas Micro Mag Mix
Brutál látványos, tökéletes nyári csalogatóanyag, ami egyaránt jól működik method kosárba töltve…
… valamint bordás, Pellet Feeder kosaras technikával kombinálva is!
Ezek a termékek a nyári horgászatok tökéletes eszközei, és ami a legfontosabb, már nyugodtan mondhatom, hogy nem csak nekünk bizonyították hatékonyságukat!

Haldorádó FermentX - FX 1 – Ugrás az áruházba!

Haldorádó FermentX Additive - Tejsavas Micro Mag Mix – Ugrás az áruházba!

BlendeXCorn és SpéciCorn Mega TripleX

Évek óta töretlen a gumi csalijaink sikere, sőt évről évre nagyobb igény mutatkozik ezek iránt. Rendkívüli sikerük a fogósságukban és tartósságukban rejlik. Egy szemmel, ha nem veszik el, akár több 10 db halat is megfoghatunk. Ellenállnak az apró halak és törpeharcsák támadásának is, kiválogatják az értékes halakat. A BlendeXCorn és SpéciCorn Mega kukoricák között 2020-tól elérhető a TripleX, amely 3 különböző színű: piros, sárga és fekete csalikat jelent egy tégelyen belül. Mindezek egy praktikus 6-os készletben vagy külön-külön is megvásárolhatók.

Évek óta töretlen a gumi csalijaink sikere, sőt évről évre nagyobb igény mutatkozik ezek iránt, így a TripleX ízesítést nem hagytuk ki a BlendeXCorn családból sem!
Kedvezve a nagy pontyok horgászatát, s ehhez nagyobb méretű csalikat preferáló horgászoknak, a SpéciCorn Mega szériát is kibővítettük a TripleX aromával!
Ezekben 3 különböző színű: piros, sárga és fekete csalik vannak egy tégelyen belül
Ahogy eddig megszokottá vált, ezek a csali-imitációk is megvásárolhatók külön-külön…
… illetve egy praktikus, 6-os készletben is!

Haldorádó BlendexCornHaldorádó BlendexCorn - MIX-6 / 6 íz egy dobozban – Ugrás az áruházba!

Haldorádó SpéciCorn MegaHaldorádó SpéciCorn Mega - MIX-6 / 6 íz egy dobozban – Ugrás az áruházba!

Fluo Method Wafter – Fokhagyma

Az elmúlt évben került forgalomba az Oldódó Fluo Lebegő Pelletekkel megegyező ízesítésű, de kisebb méretű Fluo Method Wafter csali család. Mint a neve is mutatja ez a csali nem pop-up, hanem wafter. Ez azt jelenti, hogy önmagában a vízbe dobva lebeg, de csalitüskére tűzve nem emeli fel a horgot, sőt még a csalitüskét sem, és nem is „törekszik kifelé a gombócból”, viszont szinte súlytalanul fekszik el a kosárban, így a hal ugyanolyan könnyedén fel tudja hörpölni, mintha lebegne. E kis pellet másik fontos és meghatározó tulajdonsága, hogy folyamatosan oldódik. Ennek köszönhetően az aromáját gyorsabban kibocsátja, így a hal könnyebben megtalálja.
Hiányzott a kínálatból egy fehér színű, intenzív fokhagyma ízű csali. Ezt most pótoltuk, és ettől az évtől már ebben a kicsi, 8 mm-es változatban is kapható lesz, illetve további 5 féle ízben és színben: Vad Szilva, Édes Ananász, Tüzes Ponty, Chilis Fahéj és Brutális Máj érhető el. Mindez egy praktikus 6-os készletben vagy külön-külön is megvásárolható.

A Fluo Method Wafter csalik szortimentjéből hiányzott egy fehér színű, intenzív fokhagyma ízű verzió. Ezt most pótoltuk, és ettől az évtől már ebben a kicsi, 8 mm-es változatban is kapható lesz
Természetesen ez is megvásárolható külön és ún. MIX-6 packban is, még kedvezőbb áron!

Haldorádó Fluo Method Wafter – Fokhagyma – Ugrás az áruházba!

Haldorádó Fluo Method Wafter - MIX-6 / 6 íz egy dobozban – Ugrás az áruházba!

TORANDO Wafter

A Haldorádó 2020-as termékfejlesztései között számos izgalmas újdonság található, azonban a TORNADO Wafter talán mind közül kiemelkedik különleges, egyedi megjelenésével és nagyfokú attraktivitásával!

A kurrens csalik sora még nem ért véget! Sőt, az egyik igazán nagy durranás még csak most következik! Büszkén mutatjuk be a TORNADO Wafter termékcsaládot!
A TORNADO Wafter csalik megalkotása Putz Tamás kollégám nevéhez fűződik

Évek óta nagyon népszerűek az ún. „füstölő” vagy „vérző” csalik a horgászok között. A Haldorádó palettán ilyen eddig még nem volt, de nem véletlenül, hiszen nem tartottuk kellően fogósnak, ezért forgalomba hozhatónak, miközben évek óta kísérleteztünk ezekkel is. Most azonban végre nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy megérkeztünk! Nézzük meg a TORNADO Wafter névre keresztelt csalinkat, hogy mit is tud!

  • Mindjárt az elején tisztázzuk, hogy kiknek készítettük ezt, kinek ajánljuk! Ez nem egy tipikus versenycsali, amely persze nem jelenti azt, hogy nem lehet ott is használni, de inkább a hétköznapi pontyos feederezéshez való. Azoknak a kísérletező kedvű átlaghorgászoknak szánjuk, akik kedvelik termékeinket, fogékonyak az újdonságokra.
  • Említést érdemel a csali szokatlan, különleges, afféle amorf formája, sőt, talán ez tűnik fel elsőként! Ez nem is pellet, nem is bojli, hanem egy új, felfelé kúposodó, bordázott oldalú csali. A forma ötlete egyébként onnan jött, hogy mind a bojlit, mind a pelleteket gyakorta megcsipkedjük, megfaragjuk, szabálytalan, nem megszokott formájúvá tesszük. Lehet, hogy pusztán véletlen, de gyakorta előbb adnak ezek kapást, mint a szabályos formájúak.
  • Nagyon kényesen ügyeltünk a felhajtóerőre. Ez egy wafter csali, amelyet 10 mm-es normál csalitüskéhez optimalizáltunk, a horoggal együtt pont annyira lebeg és pont ott, a mederfenék közelében, ahol a legelőbb felszippantja a ponty.
  • Fontos volt a tökéletes méret kiválasztása is. A versenyszerűen is horgászó feederezők ritkán használnak 8 mm-nél nagyobb csalikat. Sőt, ők inkább 5-7 mm-es csalikat részesítik előnyben. Ezzel szemben a hétköznapi horgászok nagyon ritkán használnak 10 mm-nél kisebbet, ezzel is szelektálva a halakat. E szempontokat figyelembe véve 12 mm-ben határoztuk meg a csali legszélesebb pontját és 10-11 mm-ben a hosszát. Egy olyan jó méretű falat, amelyet már nem bántanak a keszegek, de szívesen fogyasztanak a pontyok. Sőt, kifejezetten ajánlott kísérletezni vele, és pl. 2 db wafter csalit is felfűzni hajszálelőkére! Nos, ez a csali (akár kettő különbözőt egymással szembe fordítva) iszonyatosan fogósnak bizonyult a nagyhalas feederes horgászatok során! Ezt a csalit érdemes Pellet Feeder kosaras végszerelékkel alkalmazni, mivel így érvényesül a legjobban. Ez nem jelenti azt, hogy ne használhatnánk method kosárral, de akkor elvész a csali a kajában, s közel sem lesz annyira attraktív és fogós, mint amikor szabadon hagyjuk.
  • Állagát tekintve valahol a kemény és a félkemény között van, ami a gyakorlatban éppen tökéletes a csalitüskére vagy fűzőtűre tűzéshez. Fúrást nem igényel, könnyen kezelhető és kifejezetten stabilan tart a lendületes, nagy erejű dobások során is.
 

Ami elsőként feltűnik, az a csali szokatlan, különleges, afféle amorf formája. Ez nem is pellet, nem is bojli, hanem egy új, felfelé kúposodó, bordázott oldalú csali!
A TORNADO Wafter csalikat azoknak a kísérletező kedvű átlaghorgászoknak szánjuk, akik kedvelik termékeinket és fogékonyak az újdonságokra!

A bevezetőben már említetem, hogy ezek a csalik füstölnek is, látványos színt és intenzív aromát adnak ki magukból. De az sem mindegy, hogy mennyire! Több cég csalija olyan, mint egy atomrobbanás. A saját tapasztalatunk azt mutatta, hogy ezek finoman szólva sem előnyösek. Azt nem mondom, hogy menekül tőle a hal, de sokkal kevesebb halat adnak, mint a szerényebben, de folyamatosan „vérző” csalik. Ez a csali is dolgozik, de diszkréten, pont annyira, amennyire kell, és ezt akár órákon át tudja, bár szinte kizárt, hogy addig érintetlen maradjon!

Négy olyan színben és hozzá passzoló ízben hoztuk forgalomba, amelyek nekünk kiemelkedően jól teljesítettek
A TORNADO Wafter talán minden eddigi csalink közül kiemelkedik, különleges, egyedi megjelenésével és nagyfokú attraktivitásával
Ez egy különleges, folyamatosan, de szabályozott mértékben „vérző” wafter csali, amelyet 10 mm-es normál csalitüskéhez optimalizáltunk
Ezt a csalit érdemes Pellet Feeder kosaras végszerelékkel alkalmazni, mivel így érvényesül a legjobban a belőle kiáramló íz- és aromafelhő
Kifejezetten ajánlott kísérletezni vele, és pl. 2 db wafter csalit is felfűzni hajszálelőkére! Ez iszonyatosan fogósnak bizonyult a nagyhalas feederhorgászatok során!

Nem beszéltünk még az aromákról. 4 olyan színben és hozzá passzoló ízben hoztuk forgalomba, amelyek nekünk kiemelkedően jól teljesítettek. A sikerességéről már jól ismert Édes Szamóca (piros színben) és N-Butyric & Ananász (sárga színben) mellett két különleges, nem megszokott csali van a családban: Rokfort Sajt, amely egy büdös sajt aromát kapott és narancssárga színben pomázik, illetve a Mézeskalács barna színben.

A sajtos nem csak folyóvízen vethető be, azokon a gyakran horgászott tavakon okoz igazi meglepetést, ahol a szokásos csaliktól már menekülnek a halak!
Tökéletes pontyfalat, amit tapasztalataink szerint hideg és meleg vízben egyaránt szívesen fogyasztanak a bajszosok!
Egy szem tigrismogyoróval kiegészítve, ezzel a csalival sikerült Tominak megfognia a tavalyi évi legtermetesebb pontyát! Próbáljátok ki és kísérletezzetek bátran Ti is!

A Haldorádó TORNADO Wafter termékek 2020. 01. 30-tól lesznek elérhetők a webáruházban!

Micro Pellet – TripleX

Az egyik legnépszerűbb adalékanyagunk a Micro Pellet, amely immár 10 különböző ízváltozatban érhető el. A legújabb, 2020-ban forgalomba kerülő a TripleX. Ez 3 különböző színű: piros, sárga és fekete, illetve három nagyon népszerű arománk: a Nagy Ponty, a Tintahal és a Frankfurti Kolbász keveréke. A kisméretű etető pelletek csalogató hatása igen látványos. Használatuk kifejezetten kívánatos apróhalakkal terhelt tavakon, ugyanis nem hagynak vízközt nyomot, nem húzzák le az aljzatra az apróságokat, ezzel is szelektálva a halméretet. Olyan ízesített, 2 mm-es szemekből áll, amelyek vízbe érve gyorsan elkezdik ontani magukból értékes összetevőiket, miközben megázva sem veszítik el formájukat. Etetőanyagba keverve tovább növelhetjük annak beltartalmát és fogósságát, ekkor az adagolási mennyiség 20-40% között mozoghat attól függően, hogy mennyire szeretnénk tartalmas kajával kedveskedni a halaknak. Önmagában vagy pl. magvakkal kombinálva is használható, ebben az esetben csúzlival, spombbal vagy akár etetőcsészével is bejuttathatjuk. 10 féle változatban kínáljuk, ezek: Csoki-Narancs, Kék Fúzió, Édes Ananász, N-Butrity Carp, Eper, Mézes Pálinka, Szuper Színes Ponty, Chilis Tintahal, Fekete Tintahal és TripleX.

Az egyik legnépszerűbb adalékanyagunk a Micro Pellet, amely immár 10 különböző ízváltozatban érhető el
A legújabb, 2020-ban forgalomba kerülő változat a TripleX! Ez 3 különböző színű: piros, sárga és fekete, illetve három nagyon népszerű arománk: a Nagy Ponty, a Tintahal és a Frankfurti Kolbász keveréke

A Haldorádó Micro Pellet – TripleX 2020. 01. 30-tól lesz elérhető a webáruházban!

Black Feeder és Purple Feeder zsinórok

Sokféle kiszerelésű, színű és tulajdonságú zsinórt árulunk, melyek között szinte minden pontyhorgász technikához és horgászati körülményhez megtalálható a megfelelő típusú, illetve méretű változat. Ezek közül talán a kifejezetten feederzéshez kínált alternatívák a legnépszerűbbek, így folyamatosan igyekszünk haladni a trendekkel, vásárlói igényekkel. A korábban megjelent piros és kék monofil zsinórjaink mellett, a kéréseket figyelembe véve ettől az évtől e termékünk már kapható fekete és lila színben is. A Haldorádó Black Feeder és Purple Feeder a céltudatos feederhorgászok új generációjához igazodó, alacsony nyúlással rendelkező monofil főzsinór. A legmodernebb gyártástechnológiával készült, amely végeredményeként egy igazán strapabíró, magas szakítószilárdsági értékkel rendelkező, jól süllyedő zsinórt kaptunk. Kiemelt figyelmet szenteltünk az élénk, de nem zavaró színeknek, amelyek jól láthatók, legyen szó dobásról vagy fárasztásról. A hosszú élettartamért a kopás- és UV-álló bevonat felel.

Széles zsinórválasztékunkból talán a kifejezetten feederezéshez kínált termékek a legnépszerűbbek, így folyamatosan igyekszünk haladni a trendekkel, vásárlói igényekkel
A Haldorádó Black Feeder és Purple Feeder a céltudatos feederhorgászok új generációjához igazodó, alacsony nyúlással rendelkező monofil főzsinór
A kéréseket figyelembe véve ettől az évtől feederes zsinórjaink már kaphatóak fekete és lila színben is, válasszátok ki a számotokra legjobban tetszőt!

A Haldorádó Black Feeder és Purple Feeder zsinórok 2020. 01. 30-tól lesznek elérhetők a webáruházban!

Térjünk rá egy egészen más termékcsoportra, mely a szisztematikus, célzottan nagyhalas horgászathoz kapcsolódik! Noha a Haldorádó fő profilja és erőssége kezdetektől a különféle feederes technikákhoz kínált innovatív termékekben rejlik, a bojlis program is egyre meghatározóbbá válik cégünk életében. Nem véletlen ez, hiszen a termékeket egyre inkább megismerik a horgászok, és az elért eredményekkel kialakul a bizalom is bennük. A nagypontyos szegmensben megvalósult fejlesztések bemutatásában a Haldorádó Carp Team két oszlopos tagja, Haskó Tamás (a csapat vezetője), valamint Rokolya Péter lesz segítségemre. Vágjunk is bele!

A nagypontyos szegmensben megvalósult fejlesztéseket a Haldorádó Carp Team két oszlopos tagjával, Haskó Tamással és Rokolya Péterrel mutatjuk be
A csapat számos emlékezetes, izgalmas horgásztúrát…
… és gyönyörű fogást jegyezhetett 2019-ben, melyek értékes tapasztalatai ezekben a termékekben öltenek formát!

Carp Boilie program – TripleX

Nagyon fontos és egyre meghatározóbb szegmenset képviselnek a bojlis, nagyhalas termékek a Haldorádó kínálatában. Nagyon jól reagálták le a felhasználóink a komplett termékcsalád 2019-es megújítását. A sok éve jól működő ízek mellett most megjelenik a TripleX az összes bojlis termékünk között. A TripleX fantázianevű csalink 3 különböző nagyon népszerű arománk, a Nagy Ponty, a Tintahal és a Frankfurti kolbász keveréke. Így van benne édes, halas és fűszeres aroma is. Nagyon érdekes, hogy ezek mindegyike kiérződik, együtt – megfelelő arányban keverve – mégis nagyon harmonikus és különleges aromakeveréket képez. A TripleX az év bármely időszakában hatásos, akár önmagában, akár más csalikkal kombinálva.

Jó hír a nagyhalas pontyhorgászatot kedvelőknek, hogy a Carp Boilie program 2020-tól egy újabb családtaggal, a TripleX szériával bővül!

Carp Boilie főzött - TripleX

Ezek a prémium minőségű 24 mm-es, etetésre és csalizásra egyaránt alkalmas bojlik „Long Life”, azaz a hosszú életű FŐZÖTT változatban készülnek. Összetevőik és állaguk is módosult, jelentősen javult, így garantáltan alkalmasak a 48, sőt akár 72 órás bevetésre is. Ennek köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy idő előtt leázna a csalink a hajszálelőkénkről, illetve a fehérhalak „rohamainak” is lényegesen jobban ellenáll. Ezeket egyértelműen akkor kell használni, amikor több időt, akár napokat kell várni a halakra és egy-egy kapásra, illetve ha sok apró, zavaró hal él a vízben, amelyek idő előtt felfalnák a nagy halak elől a csalit. 800 grammos kiszerelésben, 7 különböző ízváltozatban kerül forgalomba.

Íme, a Carp Boilie főzött termékcsoport legújabb, TripleX változata!
Ezek a prémium minőségű 24 mm-es, etetésre és csalizásra egyaránt alkalmas bojlik „Long Life”, azaz a hosszú életű FŐZÖTT változatban készülnek

Bevonatos főzött csalizó bojli - TripleX

A Carp Boilie termékpalettán a speciális csalizó bojlik is megtalálhatók. Ezek igazán érdekesek és attraktívak, ugyanis találunk közöttük bevonatos süllyedő, balanszírozott, és pop-up csalikat is. A „Coated”, azaz bevonatos bojli a legfogósabb nagyhal-csali a Haldorádó termékpalettáján. Intenzív aromával rendelkező, panírozott csalizó bojli, mely a külső panírnak köszönhetően a vízbe érést követően azonnal kifejti hatását, mivel folyamatosan áramlanak ki belőle a különböző étvágyfokozó attraktánsok, melyek táplálkozásra ösztönzik a halakat. Emellett jól kitűnik a többi vízbe szórt bojli közül, így hamarabb juthatunk el a kapásig.

A Carp Boilie termékpalettán a speciális csalizó bojlik is megtalálhatók, immár a „Bevonatos TripleX” is!
A bevonatos főzött csalizó bojli roppant attraktív horogcsali, amely a rövid horgászatokon is nagy segítség lehet

Pop Up főzött csaliző bojli - TripleX

A megnövelt méretű Carp Boilie termékekhez igazítottuk a Pop Up főzött csalizó bojlik méretét is, így az eddig megszokott 16-os méret mellett mostantól 20 mm-es csalik is helyet kaptak egyazon tégelyben, megkönnyítve a nagyobb méretű bojlik kikönnyítését is, ami így már egy igazi nagyhalas csemege lehet! Ez a lebegő csali minden körülmények között hosszan megőrzi lebegőképességét, így garantáltan segít kitűnni az etetésből, nem süllyed el az iszapban vagy a vízi növényzetben. „Long Life”, vagyis főzött csaliról van szó, ezáltal a vízben egyáltalán nem oldódik, nem veszít a méretéből. Önmagában is remekül működik, de akár hóember formációban is csalizhatunk vele. E csali további különlegessége, hogy a BlendeX csalikhoz hasonlóan háromszínű. A piros, fekete és citromsárga szín miatt ez a bojli nem csak az aromájával, de vizuálisan is feltűnő a hal számára.

A megnövelt méretű Carp Boilie termékekhez igazítottuk a Pop Up főzött csalizó bojlik méretét is, és természetesen itt sem maradhatott ki a TripleX
A TripleX Pop Up nemcsak háromféle ízű, hanem háromszínű is!
Önmagában is remekül működik, de akár hóember formációban is csalizhatunk vele, ez a klasszikus gyakran bizonyul eredményesnek a nagy pontyos túrákon!

Balanszírozott főzött csalizó bojli - TripleX

A Carp Boilie program egyik különleges tagja a megnövelt méretű, 24 mm-es, kikönnyített csalizó bojli. Ez a család – a bojlis horgászok között is – azoknak készült, akik céltudatosan a legnagyobb és egyben legrafináltabb példányokat szeretnék megfogni. A csali jól ellenáll a kisebb keszegfélék támadásainak, ami nagyon fontos a céltudatos nagyhal-horgászatban, hiszen nemegyszer előfordul, hogy akár 36 vagy 48 órát is ki kell bírnia a hajszálelőkén a csalinak, mielőtt a nagy hal felfedezné azt. Ez a csali garantáltan megfelel ezeknek az igényeknek, így bátran ajánljuk azon horgászok figyelmébe, akik gyakran horgásznak nagy, természetes vizeken.

A Carp Boilie program egyik különleges tagja a megnövelt méretű, 24 mm-es kikönnyített csalizó bojli…
… mely ettől az évtől szintén megkapja az ütős TripleX aromát!
Ez a csali – a bojlis horgászok között is – azoknak készült, akik céltudatosan a legnagyobb és egyben legrafináltabb példányokat szeretnék megfogni
Rokolya Péter e csalinak köszönheti a horvátországi Šumbar-tavon fogott kapitális tükörpontyát!

Carp Syrup – TripleX

A Carp Syrup aromacsalád kifejezetten a szelektív nagyhalas horgászatokhoz ad hatékony segítséget. Az aroma kellően sűrű, hogy felhasználhassuk főtt magkeverékek vagy az etetésre szánt bojlik és pelletek ízesítésére is. Mivel 100%-ban PVA-barát termékről van szó, remekül használható stick mixek készítéséhez is, mellyel még vonzóbb módon kínálhatjuk fel csalinkat. A család hét tagból áll, az ízesítések megegyeznek a bojlijaink ízesítésével.

A Carp Syrup aromacsalád kifejezetten a szelektív nagyhalas horgászatokhoz ad hatékony segítséget, 2020-tól immár TripleX kivitelben is!
Ez az aroma kellően sűrű, hogy felhasználhassuk főtt magkeverékek vagy az etetésre, csalizásra szánt bojlik és pelletek ízesítésére is
A Carp Syrupban áztatott bojli szemek még hamarabb, még hatékonyabban keltik fel a pontyok érdeklődését!
A Carp Boilie program TripleX újdonságainak fontos szerep jutott a fiúk őszi, Petőfi-tavi túrján
Csodálatos bányatavi halakat sikerült rövid időre partra húzniuk!

Milyen méretekben kaphatók a Triplex csalik?

  • A BlendeX Method változat 8 és 10 mm-es csalikat rejt egy dobozban.
  • A BlendeX Big Carp változat 12 és 14 mm-es csalikat rejt egy dobozban.
  • 2020-tól a Pop Up főzött csalizó bojlijaink között is elérhető lesz a TripleX 16 és 20 mm-es változatokban, egy dobozban.
 

Tehát szinte minden gyakori méretben tudunk már adni 3 színű csalit!

A BlendeX Method és Big Carp, valamint Pop Up főzött csalizó bojlijaink sorozatával összesen 6 méretben, szinte minden gyakori méretben, bármilyen pontyos technikához tudunk adni 3 színű csalit!

A Haldorádó Carp Boilie és Carp Syrup TripleX termékek 2020. 01. 30-tól lesznek elérhetők a webáruházban!

Big Feed C6 Pellet - Fokhagyma & Mandula és Big Feed C21 Boilie - Fokhagyma & Mandula

A Haldorádó Big Feed széria a nagymennyiségű szoktató és helyben tartó etetésekhez kínál gazdaságos megoldást. Sikerült olyan jó minőségű etető pelleteket és bojlikat egy családba rendezni, amelyek használatával nem kell kompromisszumot kötni, mégsem kerül majd egy hosszabb túra egy vagyonba. A meglévő 4 íz (Eper & Ananász, Vad Ponty, Tintahal és Fűszeres Kolbász) mellett ettől az évtől elérhető a Fokhagyma & Mandula változat is. 

A Big Feed C21 Boilie széria a nagymennyiségű szoktató és helyben tartó etetésekhez kínál gazdaságos megoldást, ettől az évtől pedig a közkedvelt Fokhagyma & Mandula variáció is elérhetővé válik!

Ehhez kapcsolódva egy rövid történetet megosztunk veletek. 2012-ben voltam először a Dél-afrikai Köztársaságban és ott rengeteg pontyos aromával találkoztam. Ezeket hazánkban kipróbálva egy olyan volt, amely nagyon fogósnak bizonyult, neve: Devil Fork, fokhagyma + mandula aroma kombinációja. 2014-ben került forgalomba az Ördögűző fantázianéven a saját fokhagyma + mandula arománk, amely azóta is az egyik legsikeresebb, legfogósabb termékcsaládunk alapja. E termékek életrevalóságát mi sem jelzi jobban, hogy időközben, ha szétnézünk, szinte minden ismert és kevésbé ismert hazai cég palettáján megtalálhatók a fokhagyma és mandula ízesítésű termékek. A jó példa ragadós…! Az új ízesítésű termékek elérhetők 6 mm-es pellet és 21 mm-es bojli változatban, illetve 800-900 g-os és 2,5 kg-os, gazdaságos kiszerelésben is.

A Big Feed C6 Pellet család számos kiváló megoldást kínál akár alapozó etetés kialakítására, kiegészítésére, akár kosaras keverékek beltartalmának dúsítására. Ez szintén megtalálható palettánkon mostantól Fokhagyma & Mandula aromával és zöld-fehér színnel!

A Haldorádó Big Feed C6 Pellet - Fokhagyma & Mandula és Big Feed C21 Boilie - Fokhagyma & Mandula termékek 2020. 01. 30-tól lesznek elérhetők a webáruházban!

Főtt Tigrismogyoró Mix - Natúr és N-Butyric Acid

A szelektív ponty- és amurhorgászat egyik leghatékonyabb csalifajtája a tigrismogyoró,
amely egyre népszerűbb, egyre többen használják hazánkban is. Mi sikerének titka? A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a kemény és viszonylag nagy átmérőjű szemeket egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán fogyasztják el az apró fehérhalak, illetve törpeharcsák, így esélyünk hatványozottan nő – ha ezzel etetünk – a termetesebb, akár kapitális halak megfogására! Ugyanis a leggyakoribb probléma, hogy mire a meghorgászott területre megérkeznének a nagyobb, lényegesen óvatosabb példányok, már csak az üres placc fogadja őket, az meg nem túl vonzó… A tigrismogyoró fogósságának titka a magas, természetes cukorszint. Aki még nem kóstolta, annak érdemes megízlelni, meghökkenve tapasztalja majd, hogy milyen finom. Kellemesen édes íze mellett 25% körüli fehérjetartalommal rendelkezik és értékes vitaminforrásként is szolgál. Spanyolországban nagyon sokféle módon elkészített tigrismogyoró alapú terméket hoznak forgalomba emberi fogyasztásra, a halaknak pedig csak akkor jut, ha marad… :) Mi is az egyik legnagyobb spanyol termelőtől szerezzük be az alapanyagunkat, amelyet idehaza megfőzünk és a legfogósabb aromákkal tovább ízesítünk. (Bár kapható natúr, ízesítés nélküli változatban is.)

Már évek óta kaphatók a kínálatunkban a különféle ízesítésű tigrismogyorók, ám elérkezettnek láttuk az időt egy szinttel magasabbra emelni ezt a programot, így felvettük a palettára a Főtt Tigrismogyoró Mixet! Ez vegyesen tartalmaz főtt tigrismogyorót, valamint főtt fekete tigrismogyorót, plusz kevéske friss főtt kukoricát is hozzáadtunk, ami tökéletes kiegészítője ezeknek a naturális, ropogós halcsemegéknek!

Köztudott, hogy mi is nagyon szeretünk nagy, természetes vizeken (Balaton, Duna) vagy a kisebb-nagyobb csatornákon is horgászni. Ezeken a vízterületeken gyakorta a legjobb, legeredményesebb csalogatóanyag a tigrismogyoró. Már évek óta kaphatók a kínálatunkban a natúr és különféle ízesítésű változatok, ám elérkezettnek láttuk az időt egy szinttel magasabbra emelni ezt a programot, így felvettük a palettára a Főtt Tigrismogyoró Mixet, amely vegyesen tartalmaz főtt tigrismogyorót, valamint főtt fekete tigrismogyorót, plusz kevéske friss főtt kukoricát is hozzáadtunk, ami tökéletes kiegészítője ezeknek a naturális, ropogós halcsemegéknek. Olyan tökéletes mix ez, amely garantáltan helyben tartja a termetes amurokat, pontyokat!
Natúr és N-Butyric Acid, azaz vajsavas változatban kerül forgalomba!

Szoktató etetéshez nagyobb mennyiségben használatos, míg rövid horgászatok alatt etetőanyaghoz keverve, kis adagban is képes horgászhelyünkön tartani a halakat. Utóbbi esetben keverési aránya 15-20% között mozog. A zacskó felbontása után 2-3 napon belül el kell használni, ha esetleg marad, akkor azt hűtőben tárolva még később is felhasználhatjuk.

Kiváló alternatívát kínál alapozó, szoktató vagy helyben tartó etetéshez, gyakorlatilag bárhol, ahol a nagy pontyok és amurok megfogása a cél!

A Haldorádó Főtt Tigrismogyoró Mix termékek 2020. 01. 30-tól lesznek elérhetők a webáruházban!

Turbo Tigris

Ha már ilyen széles szortimentben kínálunk etetésre tigrismogyorót, akkor teljesen logikus, hogy legyen ehhez passzoló csalizó tigrismogyoró is. E koncepcióval jött létre a Turbo Tigris termékünk, amely nagyméretű XL tigrismogyorót, valamint fekete tigrismogyorót is tartalmaz. Ezeket a naturális, ropogós halcsemegéket a legfogósabb aromáinkba áztattuk, az ízesítések pedig passzolnak az elérhető etető tigrismogyorókhoz, azaz kapható: Natúr, N-Butyric Acid, Chilis Fahéj, Mézes Pálinka, illetve Nagy Ponty ízekben.

A szelektív ponty- és amurhorgászat egyik leghatékonyabb csalifajtája a tigrismogyoró, melyet csalizó változatban is kínálunk az idei évtől
A Turbo Tigris termékünk nagyméretű XL tigrismogyorót, valamint fekete tigrismogyorót is tartalmaz
Ezeket a naturális, ropogós halcsemegéket a legfogósabb aromáinkba áztattuk, az ízesítések pedig passzolnak az elérhető etető tigrismogyorókhoz
Ez a csali meghatározó szerephez jutott az Amerikai Egyesült Államokban, a Dale Hollow víztározón folytatott horgászatunk során. Többek között ilyen csodapontyok megfogásához segített hozzá!
Haskó Tamásnak is emlékezetes fogásai fűződnek e termékek teszteléséhez, például ez a kapitális dunai amur!

A Haldorádó Turbo Tigris termékek 2020. 01. 30-tól lesznek elérhetők a webáruházban!

SpéciAdditive Halolaj Complex / Fish Oil Complex

A SpéciAdditive adalékok nem mesterséges folyékony aromák, hanem olyan természetes növényi és állati eredetű kivonatok, amelyeket bizonyítottan szeretnek a pontyok, és amelyek egyértelmű jó hatással vannak táplálkozásukra. A lehűlt vízben is jól oldódnak és olyan nyomelemeket, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak, amelyekben a pontyok jellemzően hiányt szenvednek, ezért ezek zamata számukra kívánatos falatok ígéretét jelzi. Használható etetőanyagok vagy stick mixek ízesítésére, de alkalmas pelletek, magvak, bojlik csalogatóhatásának a fokozására is.

A 2020-ban debütáló SpéciAdditive Halolaj Complex több különböző halolaj és illóolaj keveréke

A Halolaj Complex több különböző halolaj és illóolaj keveréke. Magas az omega-3 és omega-6 zsírsav tartalma, emellett tartalmaz D vitaminokat is. Magas kalóriatartalom jellemzi, garantáltan jó, természetes energiaforrás. Különösen hatásos a felmelegedett vizekben. Etetőanyaghoz, stick mixhez keverve extra csalogatóhatást biztosít, miközben folyamatosan és látványosan dolgozik. Nem avasodik meg, mint a növényi olajok, ezért hosszabb (bojli vagy pellet) pácoláshoz is kiváló. Bojli mixbe 20-30 ml/kg a javasolt adagolás. A PVA termékeket nem oldja.

Különösen hatásos a felmelegedett vizekben való pontyhorgászathoz
A tokhal horgászatához is fantasztikus kiegészítő, a tesztidőszak során sok szép példányt eredményezett

A Haldorádó SpéciAdditive Halolaj Complex 2020. 01. 30-tól lesz elérhető a webáruházban!

Ahogy az elmúlt évek során megszokhattátok, természetesen idén is elkészítettük a Haldorádó új évi fejlesztéseit bemutató filmünket, ezt az alábbi videó ablakra kattintva tudjátok megnézni. Helyezze magát mindenki kényelembe és élvezze munkánk gyümölcsét, először virtuálisan, majd a későbbiek folyamán a vízpartokon! Úgy gondolom, hogy egy igazán mozgalmas és izgalmas év vár ránk megannyi különleges termékkel. Próbáljátok ki ezeket, és azt kívánom, hogy fogjátok meg velük az eddigi legnagyobb halaitokat 2020-ban! :-)

Az írásban bemutatott termékek első alkalommal a XIV. Haldorádó Pontyhorgász Napokon kerülnek bemutatásra és kedvezményes áron meg is vásárolhatók majd!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Csapi Károly, Császár Bence, Bihari Dániel, Nagy Gábor, Takács Péter és Putz Tamás
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.