Bemutatjuk a legnépszerűbb Shimano termékeinket!

Bemutatjuk a legnépszerűbb Shimano termékeinket!

A Shimano botok és orsók hosszú évek óta a hazai horgászok nagy kedvencei. Ennek elsősorban az az oka, hogy az e márkanév alatt megjelenő termékek egyet jelentenek a megbízhatósággal. Aki hosszú időre szeretne felszerelést vásárolni, amely garantáltan nem fogja őt cserbenhagyni, azoknak ajánljuk ezt az összeállítást, melybe a kínálatunkban megtalálható legnépszerűbb Shimano botokat és orsókat gyűjtöttük csokorba.

Botok
Legyen szó pergető vagy bojlis botokról, a Shimano mindkét módszerben az élen jár. Az alábbi felsorolásban az elmúlt időben legtöbb érdeklődésre szert tett botok láthatók.

SHIMANO Beast Master Pilk 240H

A Beast Master Pilk nagyhalas botokhoz képest vékony, kecses és könnyű blankja ne tévesszen meg senkit, ez a modell egy hamisítatlan erőgép, mely kimondottan tengeri horgászatra, illetve Európában harcsapergetésre lett kifejlesztve. XT100-as grafit bottest, DPS orsótartó, EVA markolat és szigorú karakterisztika jellemzi.

SHIMANO Beast Master Pilk 240H

SHIMANO Sustain Spinning Fast 236MH

Ha a sokoldalú teljesítmény és a szenzációs megjelenés a fő szempont, akkor a Sustain pergető horgászbot család a legjobb választás. A modellek széles választékával, mind az extragyors, mind a mérsékelten gyors spicc tartományban is elérhetőek. Az első szembetűnő dolog ennél a botcsaládnál a kifinomult, szemet gyönyörködtető megjelenés. A selyemfekete blank, ezüst és arany betétekkel, eloxált fém díszítéssel kiegészítve, illik az azonos nevű orsóhoz. A Sustain High Modulus Full Carbon blank is a Spiral X technológiát használja. Ennek eredményeként pontosabb dobás, nagyobb erőátvitel, jobb csalivezetés és jobb fárasztási élmény érhető el. Minden bot Fuji K Alconite gyűrűkkel és CI4+ orsótartóval van szerelve.

SHIMANO Sustain Spinning Fast 236MH

SHIMANO Technium AX Predator 240MH

Az új Technium AX Predator sorozat első ránézésre igényes kialakításával fogja meg az embert. Annak ellenére, hogy a vásárlásnál a bot használhatósága a fő szempont, a modern design mindenképp előnyös tulajdonság. A Technium AX blankja XT100-as karbonból készült, mely rendkívül erős, emellett igen könnyű bottestet eredményezett. Gyors akciójú botok, melyek bármilyen pergető technikához alkalmasak lehetnek. Fuji SS KR gyűrűsor, EVA markolat és Fuji orsótartó emeli az alapból minőségi blank fényét. Ennek a modellnek a szállítási hossza 127 cm, súlya pedig mindössze 130 gramm.

Technium AX Predator 240MH
Fuji SS KR gyűrűsor, EVA markolat és Fuji orsótartó emeli az alapból minőségi blank fényét

SHIMANO Tribal Carp TX-2 366 3 Lbs
A Shimano Tribal Carp TX 2 Intensity pontyozó botokkal egy újabb mesterművet alkotott a méltán híres japán cég fejlesztőgárdája. Ezek a modellek a magyar piacon is nagy népszerűségnek örvendő Velocity széria utódjai. Túlzás nélkül állítható, hogy a legjobb anyagokból készültek, azonban most is gondosan ügyeltek rá, hogy a végtermék ár/teljesítmény aránya is kedvező legyen. A bottest XT-60 karbonra épül, mely plusz karbonszövet erősítést kapott. Ezzel sikerült elérni, hogy szemet gyönyörködtetően karcsú és elegáns legyen a bot megjelenése, de mindemellett remek dobási és fárasztási tulajdonságokkal is bírjon. Tovább növeli a pálca használati értékét, hogy a nyél egy szolid, esztétikus EVA markolatot kapott, mely egyben kényelmes és csúszásmentes fogást is biztosít. A TX-2 Intensity keverőgyűrűje 50 mm-es, a spiccgyűrű pedig 16 mm-es, ami segíti a zsinór akadálymentes lefutását, így a távoli dobások elérését. A Hardlite kéttalpas gyűrűsor másik előnye, hogy tökéletesen elosztja a terhelést a bottest egészén. A bot alsó zárókupakja rozsdamentes, karcálló fémből készült, a Slim DPS típusú orsótartó pedig garantáltan kotyogástól és elmozdulástól mentesen tartja orsónkat minden körülmények között. Vegye kézbe ezt a botot és azonnal érezni fogja, mit nyújt egy ízig-vérig profi pontyozó felszerelés!

Tribal Carp TX-2 366 3 Lbs

SHIMANO TX-1A Intensity 390
A TX-1A típusjelzésű modell az átlaghorgászok számára is elérhető árszabást kapott, ugyanakkor sok-sok olyan csúcs paraméterrel rendelkezik, amitől bárki új kedvencévé válhat! A blank XT-40 karbon anyagból készül, így a bottest a karcsúsága ellenére is remek dobó és fárasztási tulajdonságokkal bír. Ezzel a botcsaláddal a Shimano magasra tette a mércét, ugyanis valós minőséget ad kedvező áron! A keverőgyűrű átmérője 50 mm, ami segíti a zsinór akadálymentes lefutását, a Seaguide gyűrűsor pedig tökéletesen elosztja a terhelést a bottest egészén. Egyszerű, ám masszív, csavaros DPS orsótartója garantáltan elmozdulástól mentesen fixálja orsónkat. Minden minőségi felszerelésre vágyó bojlis pontyhorgásznak nyugodt szívvel ajánljuk!

TX-1A Intensity 390

SHIMANO Tribal Carp TX-4 365 3 Lbs
A 2003-as hivatalos bemutatkozása óta a Shimano Tribal koncepció jelentős fejlődésen esett át. A család tagjai a bojlis botoktól a ruhákig nagy népszerűségnek örvendenek egész Európában. Az esztendők folyamán a „Tribal” egy életforma-fogalommá vált, amely vonzza céltudatos pontyhorgászokat, akik a bojlis közösség tagjává szeretnének válni. Most, évekkel a Tribal megszületése után örömmel mutatjuk be webáruházunkban a csodálatos, új Tribal bot sorozatot, mely még magasabb minőségi szintet képviselve erősebb, mint ezelőtt bármikor!
A Tribal TX-4 modelljét kimondottan a nagy dobásokhoz fejlesztették. Az ehhez hasonló botok általában nem nyújtanak túl nagy élményt fárasztáskor, így a Shimano mérnökei a különböző blankok tesztelése során igyekeztek egy olyan bottestet létrehozni, amely kellően gerinces, így elérhetők vele a távoli dobások, ugyanakkor nem túl merev és élvezetet nyújt a fárasztások során. A blank HPC100, illetve bioszál keresztezéséből készül, ezáltal a végeredmény kifejezetten erős, mégis rugalmas anyag. Érdemes említést tenni a bot kecses, elegáns megjelenéséről, mely szintén a kiváló anyaghasználatnak, illetve tervezésnek köszönhető. A komfortos használatért az EVA orsótartó és markolat felel, míg Seaguide rozsdamentes acél SiC gyűrűi a tökéletes erőátvitelt garantálják.

SHIMANO Tribal Carp TX-4

SHIMANO Tribal Carp TX-4 Intensity 396
A Shimano Tribal Carp bojlis botok eddig is megtalálhatóak voltak kínálatunkban, legújabb modellünk, a TX-4 Intensity azonban megkoronázza a kategóriáját! Bátran állíthatjuk, hogy ez a bot zseniális kombinációja a letisztult, egyszerű dizájnnak és a kompromisszumokat nem tűrő minőségnek! A végeredmény egy hihetetlenül jó karakterrel rendelkező távdobó bot, ami minden apró részletében megfelel a modern nagyponty horgászat elvárásainak! A bottest könnyű és nagy terhelhetőségű karbonra épül, mely plusz karbonszövet erősítést kapott. Ezzel sikerült elérni, hogy szemet gyönyörködtetően karcsú és elegáns legyen a bot megjelenése, de mindemellett remek dobási és fárasztási tulajdonságokkal is bírjon. Tovább növeli a pálca használati értékét, hogy a nyél egy szolid, esztétikus EVA markolatot kapott, mely egyben kényelmes és csúszásmentes fogást is biztosít. A TX-4 Intensity-n lévő alsó keverőgyűrű 50 mm, mely segíti a zsinór akadálymentes lefutását, s így a távoli dobások elérését. A Hardlite kéttalpas gyűrűsora másik előnye, hogy tökéletesen elosztja a terhelést a bottest egészén. A bot csavaros orsótartója garantáltan kotyogás és elmozdulás mentesen tartja orsónkat, minden körülmények között. Vegye kézbe ezt a botot és azonnal érezni fogja, mit nyújt egy ízig-vérig profi pontyozó felszerelés!

SHIMANO Tribal Carp TX-4 Intensity 396

SHIMANO Tribal Carp TX-5 396 3,5 Lbs Intensity
A 2003-as hivatalos bemutatkozása óta, a Shimano Tribal koncepció jelentős fejlődésen esett át. A család tagjai, a bojlis botoktól, a ruhákig, nagy népszerűségnek örvendenek, egész Európában. Az esztendők folyamán a „Tribal” egy életforma-fogalommá vált, amely vonzza céltudatos pontyhorgászokat, akik a bojlis közösség tagjává szeretnének válni. Most, évekkel a Tribal megszületése után boldogan mutatjuk be webáruházunkban a csodálatos új Tribal bot-sorozatot, mely még magasabb minőségi szintet képviselve erősebb, mint ezelőtt bármikor.
A Tribal TX-5-ös szériája, egy HPC200-as grafitból és Biofibre keverékéből készülő ultrakönnyű, ám igen erős pontyozó bot. Fuji Alconite gyűrűsor és orsótartó díszíti, emellett visszafogott, angolos design jellemzi. A 3.96 méteres, 3.5 lbs változat egy igazi távdobó nagyágyú, egy kellőn nagyméretű, nyújtott dobú orsóval, illetve megfelelő zsinórral kombinálva, ezzel garantáltan elérhetők a parti dobástáv felső határai!

SHIMANO Tribal Carp TX-5 396 3,5 Lbs Intensity

SHIMANO Aero X5 Distance HP Feeder 427
Shimano az Aero X5 Feederbot megalkotásával egy teljesen új irányba vitték el a bot építést. Számtalanszor visszatértek a fejlesztő asztalhoz, hogy kimaxolják a botban rejlő lehetőségeket. Az érdekessége, hogy három teljesen különböző karbon szövetet alkalmaztak, három olyan szövetet, amikből külön építettek eddig botokat. Nanosheet képezi a magot, ez a legalacsonyabb gyanta tartalmú szövet, nagyon könnyű, erős és villámgyors. XT karbon a középső, ezt az anyagot már jól ismerjük, minél magasabb az XT utáni szám, annál nagyobb a karbon modulusa, ereje. Ez egy jó átmenet az erő és a rugalmasság között. HPC karbon a külső réteg. Különlegessége az eljárás, ahogy készül, ezt a karbon nem csak az injektálás után préselik, hanem kiégetés közben is. Ez egy hihetetlen egyenletes szövetet eredményez, aminek nincsenek gyenge pontjai. EVA-parafa markolat és Shimano DPS orsótartó garantálja a maximális teljesítményt.

Főbb paraméterek:
- Hossz: 4,27 méter
- Tagok száma: 3 + 3 db spicctag
- Súly: 365 gramm
- Szállítási hossz: 150 cm
- Dobósúly maximum: 150 gramm
- Gyűrűk száma: 15 db

SHIMANO Aero X5 Distance HP Feeder 427

Orsók
A Shimano orsók már évtizedek óta szolgálják a horgászokat, megbízhatóságuk már-már legendássá tette őket. Azóta a folyamatosan változó igényekhez maximálisan alkalmazkodva fejlesztik a kifinomult szerkezeteket, melyek a híres elődök méltó utódai.

SHIMANO Big Baitrunner LC 14000XTB

A Shimano ikonikus pontyhorgász orsója, a méltán híres Big Baitrunner Long Cast legújabb modellje, az XTB LC megérkezett webáruházunkba! Akárcsak a horgászok részéről, úgy részünkről is nagy érdeklődés várta, s mostanra nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy e több évtizede fennálló konstrukció legfrissebb fejlesztése is mérföldkövet állít a típus történetében! Az XTB LC a legjobb, legmodernebb Shimano technológiákkal felvértezve kínál tökéletes alternatívát a minőségre, megbízhatóságra és garantáltan hosszú élettartamra vágyó horgászoknak! Az orsó minden eleme tudatos, szisztematikus tervezés eredménye, melyek elsősorban a távdobást segítik. Ezek fő komponense a hatalmas AR-C fém dob, amely lassú oszcillációs rendszerrel, illetve 2 sebességes Aero Wrap II zsinórfektetéssel társul. Ez a kombináció elképesztően pontos, egységes zsinórprofilt eredményez a dobon, amelyről könnyedén és villámgyorsan pereg le a damil dobás után. Az orsó elmaradhatatlan része az X-Ship rendszer, amely kétpontos támasztással biztosítja a fogaskerekek gördülékeny átvitelét és stabilitását. Ebből a horgász a gyakorlatban annyit érzékel, hogy az orsója gyönyörűen sima futással dolgozik. Szintén ezért felel a 4 db rozsdamentes acél golyóscsapágy, amelyek extra A-RB védelmet kaptak a tartósság érdekében. Érdemes megemlíteni a szerkezet kapcsán, hogy a fogaskerekek újratervezése minimalizálta a súrlódást és nem utolsósorban növelte az erőátvitelt a hosszú alumínium hajtókartól egészen a rotorig! Mindez nagyobb forgatónyomatékot és csévélési teljesítményt biztosít, így könnyebbé teszi a legnagyobb halak fárasztását is! Az XTB LC 14000 ideális választás azok számára, akik a nagy felületű vízterületeken keresik a halakat, s ehhez a lehető legnagyobb dobástáv elérésére van szükségük! Aki bizalmat szavaz a Shimano legújabb remekművének, biztosra veheti, hogy olyan segítő társra lel ebben az orsóban, amit sok-sok éven keresztül használhat megelégedéssel!

A SHIMANO Big Baitrunner XTB LC 14000 főbb technikai jellemzői:

Hidegen sajtolt alumínium AR-C dob

Masszív fém hajtókar

Könnyű és szuper erős XT-7 carbon ház és rotor

2 sebességes Aero Wrap II dobemelés

X-Ship meghajtó rendszer

Alumínium hajtókar

4 + 1 db porvédett (A-RB) rozsdamentes acél csapágy

Precíziós első- és nyeletőfék-rendszer

Fékerő: 20 kg

1 teljes tekerésre 110 cm behúzás!

Zsinórtároló kapacitás: 0,30 mm / 600 m, 0,35 mm / 550 m, 0,40 mm / 400 m, 0,45 mm / 300 m

Tartozék dobszűkítők (1 db 10000 és 1 db 3500 méretű)

Big Baitrunner LC 14000XTB

SHIMANO Medium Baitrunner CI4 5500XTB LC
A Medium Baitrunner Long Cast Ci4+ nyeletőfékes orsó bámulatos teljesítményre képes, melyet kiváltképp a közepes távolságokba horgászó bojlis pontyhorgászok, valamint a nagyhalas feederhorgászok fognak értékelni. A lenyűgöző megjelenésű orsó teste Ci4+ kompozit anyagból készült, így lényegesen könnyebb lett, mint a kategóriájában található versenytársak. Egyesek szerint ez az orsó a valaha gyártott legjobb Baitrunner! Az orsóház alatt X-Ship hajtómű és 6 + 1 csapágy gondoskodik a tökéletesen sima futásról, Aero Wrap II zsinórrakó rendszere és a Slow Oscillation – lassú dobemelő rendszer – pedig segíti az extra nagy távolságú dobásokat. Hidegen megmunkált alumínium dobján az AR-C dobperemet találjuk, mely megkönnyíti a zsinór lefutását a dobról. A nagy és erős alumínium hajtókar, a nagy áttételű hajtómű, a soklamellás első fék mind azt a célt szolgálja, hogy ez a műszaki műremek egyedülálló bevontató erejével kombinálva fantasztikus fárasztási élményt nyújtson a horgásznak. Fékereje brutálisan erős, 20 kg!

Medium Baitrunner CI4 5500XTB LC

SHIMANO Medium Baitrunner LC 5500XTB
A Shimano ikonikus pontyhorgász orsójának kistestvére, a méltán híres Medium Baitrunner Long Cast legújabb modellje, az XTB LC megérkezett webáruházunkba! Akárcsak a horgászok részéről, úgy részünkről is nagy érdeklődés várta, s mostanra nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy e több évtizede fennálló konstrukció legfrissebb fejlesztése is mérföldkövet állít a típus történetében! Az XTB LC a legjobb, legmodernebb Shimano technológiákkal felvértezve kínál tökéletes alternatívát a minőségre, megbízhatóságra és garantáltan hosszú élettartamra vágyó horgászoknak! Az orsó minden eleme tudatos, szisztematikus tervezés eredménye, melyek elsősorban a távdobást segítik. Ezek fő komponense a tekintélyes AR-C fém dob, amely lassú oszcillációs rendszerrel, illetve 2 sebességes Aero Wrap II zsinórfektetéssel társul. Ez a kombináció elképesztően pontos, egységes zsinórprofilt eredményez a dobon, amelyről könnyedén és villámgyorsan pereg le a damil dobás után. Az orsó elmaradhatatlan része az X-Ship rendszer, amely kétpontos támasztással biztosítja a fogaskerekek gördülékeny átvitelét és stabilitását. Ebből a horgász a gyakorlatban annyit érzékel, hogy az orsója gyönyörűen sima futással dolgozik. Szintén ezért felel a 4 db rozsdamentes acél golyóscsapágy, amelyek extra A-RB védelmet kaptak a tartósság érdekében. Érdemes megemlíteni a szerkezet kapcsán, hogy a fogaskerekek újratervezése minimalizálta a súrlódást és nem utolsósorban növelte az erőátvitelt a hosszú alumínium hajtókartól egészen a rotorig! Mindez nagyobb forgatónyomatékot és csévélési teljesítményt biztosít, így könnyebbé teszi a legnagyobb halak fárasztását is! Az XTB LC 5500 ideális választás azok számára, akik közepes kiterjedésű vízterületeken, rövidebb bojlis bottal vagy feeder technikával keresik a halakat, s ehhez nem kiemelt kritérium a legnagyobb dobások elérése, de nem árt, ha van az orsóban tartalék! Aki bizalmat szavaz a Shimano legújabb remekművének, biztosra veheti, hogy olyan segítő társra lel ebben az orsóban, amelyet sok-sok éven keresztül használhat megelégedéssel! Ráadásul ehhez olyan kedvező áron juthat hozzá, amilyenre még nem volt példa a Medium Baitrunner orsók történetében!

A SHIMANO Medium Baitrunner XTB LC 5500 főbb technikai jellemzői:

Hidegen sajtolt alumínium AR-C dob 

Masszív fém hajtókar

Könnyű és szuper erős XT-7 carbon ház és rotor

2 sebességes Aero Wrap II dobemelés

X-Ship meghajtó rendszer

Alumínium hajtókar

4 + 1 db porvédett (A-RB) rozsdamentes acél csapágy

Precíziós első- és nyeletőfék rendszer

Fékerő: 15 kg

1 teljes tekerésre 105 cm behúzás!

Zsinórtároló kapacitás: 0,30 mm / 390 m, 0,35 mm / 290 m, 0,40 mm / 210 m

Tartozék dobszűkítők (1 db 4500 és 2 db 3500 méretű)

Medium Baitrunner LC 5500XTB

SHIMANO SpeedMaster 14000XSC
A Shimano legújabb konstrukciónak egyike a speciális igénykehez kialakított, nagyhalas SpeedMaster 14000 XSC orsó. Magas műszaki paraméterekkel rendelkezik, ami minden vérbeli pontyhorgász szívét megdobogtatja, aki csak kézbe veszi! A SpeedMaster 14000 XSC a legnagyobb méretű távdobó orsó azoknak, akik a leglehetetlenebb távolságokat szeretnék meghorgászni. Az X-Ship meghajtó rendszerrel kombinált 4,3:1-es áttétel és a 4 + 1 csapágy egy igazi erőgéppé teszi az orsót, a legnagyobb erőhatásokat, terheléseket is gond nélkül bírja! Hasznos elem a Super Stopper II rendszer is, mely az eszköz holtjátékát teljesen a nullára redukálja. Ez az orsó szuper lassú dobemelési technológiával és hidegsajtolási megmunkálással készült AR-C dobóperemmel ellátott, 76 mm átmérőjű dobbal készül. Mindez tökéletes zsinórfektetést és nagy dobásokat tesz lehetővé, ami alapfeltétel egy ilyen típusnál! Hajtókarjának fordulatonként 103 cm-es zsinórbehúzó képessége megoldja a távoli dobások hosszas visszacsévélésének problémáját is. Az 14000 XSC zsinórkapacitása 0,35 mm / 550 m; 0,40 mm / 400 m; 0,45 mm / 300 m, azonban extra tartozékként 1-1 dobszűkítő is jár ehhez a Shimano orsóhoz, egyikkel 10000-es, másikkal 3500-as méretűre lehet csökkenteni a zsinórkapacitást. Az orsó kiváló alapanyagai, precíz mérnöki megoldásai és az ezek által nyújtott kiemelkedő használati élmény éreztetik az eszköz tulajdonosával, hogy hosszú időre és igénybevételre tervezték orsóját. Az orsón megtalálható a könnyen hozzá férhető külső olajozási pont is, amely gyors és hatékony kenőanyag utánpótlást biztosít. Mindezt a Shimano 2 év gyári garanciával pecsételi meg!

SpeedMaster 14000XSC
AR-C dobóperemmel ellátott, 76 mm átmérőjű dobbal készül

SHIMANO Ultegra 14000XSE

A Shimano Ultegra XSE a neves japán cég legnépszerűbb, legkelendőbb pontyozó modelljein alapul. Ezzel a típussal gyakorlatilag újra definiálják a közép árkategóriás, távdobó orsók piacát. Lássuk, mit is érdemes tudni róla! A vadonat új Ultegra 14000XSE könnyű, merev, CI4+ házában a Shimano legfejlettebb technológiáinak tömkelege található. A HAGANE Gear hajtás és az X-SHIP dobemelés mellett az Infinity Drive-val, illetve a Silent Drive-val kombinálva lenyűgöző simaságot és könnyű futást biztosít horgászat közben. A Super Slow Oscillation dobemelés elképesztően precíz, szép zsinórképet eredményez, amely bizonyítottan csökkenti a súrlódást, s ezáltal növeli az távdobási potenciált. Azonban más tényezők is hozzájárulnak ehhez, például, hogy az orsó tökéletes szögben engedi a zsinórt az első keverő gyűrű irányába, valamint, hogy a zsinór játsznyi könnyedséggel folyik át az alumínium AR-C dob peremén, ezzel is minimálisra redukálva az ellenállást. A végeredmény soha nem látott távolságok elérésének lehetősége, méghozzá megfizethető áron! Ezt az orsót tehát elsősorban a szuper távdobási tulajdonságai miatt ajánljuk a nagy ponty-horgászat szerelmeseinek, de garantáltan élmény lesz vele a fárasztás minden pillanata! 

Méret: 14000

Csapágyak száma: 4+1 db

Áttétel: 4,3:1

Maximális fékerő: 20 kg

Súly: 595 gramm

Nyújtott dob

Lassú dobemelés

Zsinórkapacitás: 0.30 / 550 m, 0. 40 / 400 m, 0. 45 / 300 m

Pótdobok száma: 1 db

Pótdob típusa: alumínium

Egy hajtókar fordulattal behúzott zsinórmennyiség: 103 cm

Infinity Drive

Silent Drive

Rigid cast

HAGANE Gear hajtás

X-SHIP dobemelés

Super Slow Oscillation System

SHIMANO Ultegra 14000XSE

SHIMANO Baitrunner ST 4000FB

A Shimano újdonságai közül talán a legjobb ár/érték aránnyal bíró nyeletőfékes orsó a Baitrunner ST 4000FB. Ez az orsó olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Shimano 5 csapágyas nagy Baitrunnerorsói, pedig ebben mindössze 1 golyós és 1 tűgörgős csapágy van. Megfelel olyan árakra figyelő horgászok számára, akik nem hajlandók a teljesítmény terén a kompromisszumokra. A nyeletőfék és elsőfék minősége tökéletes. Rendkívül precíz a belső szerkezete, tökéletes a fék és kiváló a futása. Nem utolsósorban kiváló ár-érték arányú nagyteljesítményű nyeletőfékes orsó. Lassú a dobemelési rendszere, ennek köszönhetően precíz zsinórcsévélése, kényelmesen lehet vele hosszú és pontos dobásokat alkalmazni.

Tulajdonságok:

- áttétel: 4,8:1

- dob anyaga: grafit

- csapágy (db): 1+1

- fékerő: 6 kg

- fékrendszer: nyeletőfék

- méret: 4000

- orsóház anyaga: XT-7

- tömeg: 355 g

- zsinórkapacitás: 0,25 mm / 260 m

Shimano Baitrunner ST 4000FB

SHIMANO Ultegra CI4+ 5500XTC + Ajándék

Ehhez az orsóhoz most ajándékba adunk 1 tekercs NEVIS Trinity 1000 m - 0,35 mm zsinórt, melynek értéke 5190 Ft. 2 orsó vásárlása esetén 2 tekercs zsinórt adunk ajándékba. Az akció a készlet erejéig él!

A Shimano Ultegra családon belül a CI4+ anyag használata jelentős súlycsökkenést eredményezett, mely ennél a modellnél így 540 grammra változott. Ez a számos előnyös tulajdonsággal bíró kompozit egy speciális, 2,5-szer merevebb változata az eredeti CI4-nek. Használata az orsótestnél, illetve a rotornál is lényegesen stabilabb szerkezetet tett lehetővé, mindezt jelentősen könnyebb kivitelben. A tökéletes zsinórprofilért, illetve maximális dobástáv eléréséért a Super Slow Oscillation 5 lassú dobemelés, illetve az Aero Wrap II felel. A kétsebességű dobemelés mellett a belső súrlódás csökkennek, így a dobra kerülő zsinórkarikák szorosabban, illetve párhuzamosabban illeszkednek egymáshoz, ami a pontos, távoli dobások záloga. A másik Shimano szabadalom, a G Free Body szintén növeli az Ultegra hatékonyságát, mivel ezzel a módosítással az orsó tömeg középpontja közelebb került az orsótartóhoz, így a horgász kezéhez is. Gyári tartozék a dobszűkítő, melynek segítségével egyszerűen testre szabhatjuk az orsónk dobját, attól függően milyen horgászmódszert preferálunk.
Technikai jellemzők:
- Hagane Gear
- Xship
- Ci4 Plus
- Xprotect
- G Free Body
- Parallel Body
- Hi Speed Drag
- Aero Wrap II

SHIMANO Ultegra CI4+ 5500XTC + Ajándék

SHIMANO Sienna 4000FG
 

Precíz Shimano szerkezet, megfizethető ár. – Kezdettől fogva ez jellemzi a Shimano eredetileg amerikai piacra gyártott Sienna orsóit. Az új Sienna FG széria orsói gyöngyház fényű fekete teste, króm díszítőelemei és fém dobja nem csak szemet gyönyörködtetőek, de rendkívül precíz szerkezetet is takarnak maguk alatt. Egy rendkívüli kedvező árú, elegáns kivitelű orsó széria a Shimano Sienna FG. A méretéhez képest könnyű súly, finom futás, letapadás mentes precíz fék jellemzi ezt az orsót. A dob kialakításának köszönhetően lehetővé teszi a nagyobb távolságba történő dobásokat. A nagy méretű zsinórvezető görgő lecsökkenti a visszacsévéléskor keletkező zsinór csavarodását, ami kifejezetten előnyös a kis átmérőjű monofil, vagy fonott zsinórok alkalmazásakor. A kínálatban több féle méretben elérhető szinte minden pergető módszerhez. A nagyobb méretű változatot akár feeder horgászathoz is használhatjuk. A Shimano pergető orsók több éve visszaforgásgátló kapcsoló nélkül kerülnek piacra. Ezt a technológiát Super Stopper II-nek nevezik. Ez az orsó minden horgászmódszerhez egyaránt jól használható, legyen szó pergetésről, vagy épp finom pickerezésről.

Főbb tulajdonságok:
- Csapágyak száma: 3+1
- Fékerő: 8,5 kg
- Zsinórbehúzás: 82 cm
- Zsinórkapacitás: 0,30 mm / 180 méter
- Áttétel: 5,2:1
- Tömeg: 320 gramm

SHIMANO Sienna 4000FG

 

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.