Bemutatjuk a legnépszerűbb Shimano termékeinket!

Bemutatjuk a legnépszerűbb Shimano termékeinket!

A Shimano botok és orsók hosszú évek óta a hazai horgászok nagy kedvencei. Ennek elsősorban az az oka, hogy az e márkanév alatt megjelenő termékek egyet jelentenek a megbízhatósággal. Aki hosszú időre szeretne felszerelést vásárolni, amely garantáltan nem fogja őt cserbenhagyni, azoknak ajánljuk ezt az összeállítást, melybe a kínálatunkban megtalálható legnépszerűbb Shimano botokat és orsókat gyűjtöttük csokorba.

Botok
Legyen szó pergető vagy bojlis botokról, a Shimano mindkét módszerben az élen jár. Az alábbi felsorolásban az elmúlt időben legtöbb érdeklődésre szert tett botok láthatók.

SHIMANO Technium AX Predator 240MH
Az új Technium AX Predator sorozat első ránézésre igényes kialakításával fogja meg az embert. Annak ellenére, hogy a vásárlásnál a bot használhatósága a fő szempont, a modern design mindenképp előnyös tulajdonság. A Technium AX blankja XT100-as karbonból készült, mely rendkívül erős, emellett igen könnyű bottestet eredményezett. Gyors akciójú botok, melyek bármilyen pergető technikához alkalmasak lehetnek. Fuji SS KR gyűrűsor, EVA markolat és Fuji orsótartó emeli az alapból minőségi blank fényét. Ennek a modellnek a szállítási hossza 127 cm, súlya pedig mindössze 130 gramm.

Technium AX Predator 240MH
Fuji SS KR gyűrűsor, EVA markolat és Fuji orsótartó emeli az alapból minőségi blank fényét

SHIMANO Tribal Carp TX-2 366 3 Lbs
A Shimano Tribal Carp TX 2 Intensity pontyozó botokkal egy újabb mesterművet alkotott a méltán híres japán cég fejlesztőgárdája. Ezek a modellek a magyar piacon is nagy népszerűségnek örvendő Velocity széria utódjai. Túlzás nélkül állítható, hogy a legjobb anyagokból készültek, azonban most is gondosan ügyeltek rá, hogy a végtermék ár/teljesítmény aránya is kedvező legyen. A bottest XT-60 karbonra épül, mely plusz karbonszövet erősítést kapott. Ezzel sikerült elérni, hogy szemet gyönyörködtetően karcsú és elegáns legyen a bot megjelenése, de mindemellett remek dobási és fárasztási tulajdonságokkal is bírjon. Tovább növeli a pálca használati értékét, hogy a nyél egy szolid, esztétikus EVA markolatot kapott, mely egyben kényelmes és csúszásmentes fogást is biztosít. A TX-2 Intensity keverőgyűrűje 50 mm-es, a spiccgyűrű pedig 16 mm-es, ami segíti a zsinór akadálymentes lefutását, így a távoli dobások elérését. A Hardlite kéttalpas gyűrűsor másik előnye, hogy tökéletesen elosztja a terhelést a bottest egészén. A bot alsó zárókupakja rozsdamentes, karcálló fémből készült, a Slim DPS típusú orsótartó pedig garantáltan kotyogástól és elmozdulástól mentesen tartja orsónkat minden körülmények között. Vegye kézbe ezt a botot és azonnal érezni fogja, mit nyújt egy ízig-vérig profi pontyozó felszerelés!

Tribal Carp TX-2 366 3 Lbs

SHIMANO TX-1A Intensity 390
A TX-1A típusjelzésű modell az átlaghorgászok számára is elérhető árszabást kapott, ugyanakkor sok-sok olyan csúcs paraméterrel rendelkezik, amitől bárki új kedvencévé válhat! A blank XT-40 karbon anyagból készül, így a bottest a karcsúsága ellenére is remek dobó és fárasztási tulajdonságokkal bír. Ezzel a botcsaláddal a Shimano magasra tette a mércét, ugyanis valós minőséget ad kedvező áron! A keverőgyűrű átmérője 50 mm, ami segíti a zsinór akadálymentes lefutását, a Seaguide gyűrűsor pedig tökéletesen elosztja a terhelést a bottest egészén. Egyszerű, ám masszív, csavaros DPS orsótartója garantáltan elmozdulástól mentesen fixálja orsónkat. Minden minőségi felszerelésre vágyó bojlis pontyhorgásznak nyugodt szívvel ajánljuk!

TX-1A Intensity 390

SHIMANO Tribal Carp TX-4 365 3 Lbs
A 2003-as hivatalos bemutatkozása óta a Shimano Tribal koncepció jelentős fejlődésen esett át. A család tagjai a bojlis botoktól a ruhákig nagy népszerűségnek örvendenek egész Európában. Az esztendők folyamán a „Tribal” egy életforma-fogalommá vált, amely vonzza céltudatos pontyhorgászokat, akik a bojlis közösség tagjává szeretnének válni. Most, évekkel a Tribal megszületése után örömmel mutatjuk be webáruházunkban a csodálatos, új Tribal bot sorozatot, mely még magasabb minőségi szintet képviselve erősebb, mint ezelőtt bármikor!
A Tribal TX-4 modelljét kimondottan a nagy dobásokhoz fejlesztették. Az ehhez hasonló botok általában nem nyújtanak túl nagy élményt fárasztáskor, így a Shimano mérnökei a különböző blankok tesztelése során igyekeztek egy olyan bottestet létrehozni, amely kellően gerinces, így elérhetők vele a távoli dobások, ugyanakkor nem túl merev és élvezetet nyújt a fárasztások során. A blank HPC100, illetve bioszál keresztezéséből készül, ezáltal a végeredmény kifejezetten erős, mégis rugalmas anyag. Érdemes említést tenni a bot kecses, elegáns megjelenéséről, mely szintén a kiváló anyaghasználatnak, illetve tervezésnek köszönhető. A komfortos használatért az EVA orsótartó és markolat felel, míg Seaguide rozsdamentes acél SiC gyűrűi a tökéletes erőátvitelt garantálják.

SHIMANO Tribal Carp TX-4

SHIMANO Vengeance AX Boat 270H
Az új Shimano Vengeance botcsalád minden csónakos horgász számára tartogat valamit. Mindezt olyan áron, amit nehezen hiszünk el, ha megnézzük a horgászbotok paramétereit. A megújult Vengeance AX Boat a legerősebb harcsás botok egyike, amely valamennyi szigorú követelményének megfelel! A bot árban és teljesítményben is utolérhetetlen. A kiváló teljesítményt az XT-30 carbon anyagnak és a Shimano Hardlite gyűrűknek köszönheti. A bottestet összehasonlítva korábbi modellekkel azt vehetjük észre, hogy robosztusabb, erősebb, ugyanakkor könnyebb is lett. Tökéletesen kivédi a kapitális halak kirohanásait még extrém szituációkban is, nyugodtan számíthatunk rá! A gerincessége ellenére a spicc tömör és rendkívül érzékeny, amely kuttyogató horgászat során nyújt nagy segítséget. A csúszásmentes fogórésznek köszönhetően kemény fárasztás közben is biztos fogást nyújt. A legnagyobb halak sem lehetnek ellenfelei! A teljes botszéria bárkinek elérhető és remek ár/érték aránnyal bír.

Vengeance AX Boat 270H

Orsók
A Shimano orsók már évtizedek óta szolgálják a horgászokat, megbízhatóságuk már-már legendássá tette őket. Azóta a folyamatosan változó igényekhez maximálisan alkalmazkodva fejlesztik a kifinomult szerkezeteket, melyek a híres elődök méltó utódai.

SHIMANO Aerlex 10000XTB
A Shimano Aerlex 10000 XTB orsó egy fantasztikusan elegáns, páratlanul jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkező modell a japán cég palettáján. Ez a modell új keletű hazánkban, ám biztosra vesszük, hogy nagy népszerűségre fog szert tenni, amint a horgászok megismerik! A fekete orsótest jól mutat minden boton, legyen az bojlis vagy távdobó feeder. Esztétikuma mellett természetesen számos olyan funkcióval is bír, amelyek egytől egyig a hatékony nagyhal-horgászatot hivatottak segíteni. A közel 7 cm-es dobátmérő, az AR-C távdobó dob és az Aero Wrap II dobemelő rendszer biztosítja a nagy dobástávok elérését kevésbé tapasztalt kezekben is, valamint az orsón a Shimano Instant Drag rendkívül precíz elsőfék-rendszere található, ami a célzott nagyhalas horgászatot folytatók igazi kedvence. Műszakilag a fenti funkciókat az egyedi zsinóralákapás-gátló megoldás, a hatalmas és kényelmes hajtókar, az erőteljes, 5,3:1-es áttétel és a jól elhelyezett, minőségi 3 db csapágy egészíti ki. A Shimano Aerlex 10000 XTB orsó kiváló választás azon horgászok számára, akik megbízható minőségi pontyozó orsót keresnek elérhető áron!

Aerlex 10000XTB

SHIMANO Big Baitrunner LC 14000XTB
A Shimano ikonikus pontyhorgász orsója, a méltán híres Big Baitrunner Long Cast legújabb modellje, az XTB LC megérkezett webáruházunkba! Akárcsak a horgászok részéről, úgy részünkről is nagy érdeklődés várta, s mostanra nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy e több évtizede fennálló konstrukció legfrissebb fejlesztése is mérföldkövet állít a típus történetében! Az XTB LC a legjobb, legmodernebb Shimano technológiákkal felvértezve kínál tökéletes alternatívát a minőségre, megbízhatóságra és garantáltan hosszú élettartamra vágyó horgászoknak! Az orsó minden eleme tudatos, szisztematikus tervezés eredménye, melyek elsősorban a távdobást segítik. Ezek fő komponense a hatalmas AR-C fém dob, amely lassú oszcillációs rendszerrel, illetve 2 sebességes Aero Wrap II zsinórfektetéssel társul. Ez a kombináció elképesztően pontos, egységes zsinórprofilt eredményez a dobon, amelyről könnyedén és villámgyorsan pereg le a damil dobás után. Az orsó elmaradhatatlan része az X-Ship rendszer, amely kétpontos támasztással biztosítja a fogaskerekek gördülékeny átvitelét és stabilitását. Ebből a horgász a gyakorlatban annyit érzékel, hogy az orsója gyönyörűen sima futással dolgozik. Szintén ezért felel a 4 db rozsdamentes acél golyóscsapágy, amelyek extra A-RB védelmet kaptak a tartósság érdekében. Érdemes megemlíteni a szerkezet kapcsán, hogy a fogaskerekek újratervezése minimalizálta a súrlódást és nem utolsósorban növelte az erőátvitelt a hosszú alumínium hajtókartól egészen a rotorig! Mindez nagyobb forgatónyomatékot és csévélési teljesítményt biztosít, így könnyebbé teszi a legnagyobb halak fárasztását is! Az XTB LC 14000 ideális választás azok számára, akik a nagy felületű vízterületeken keresik a halakat, s ehhez a lehető legnagyobb dobástáv elérésére van szükségük! Aki bizalmat szavaz a Shimano legújabb remekművének, biztosra veheti, hogy olyan segítő társra lel ebben az orsóban, amit sok-sok éven keresztül használhat megelégedéssel!
A SHIMANO Big Baitrunner XTB LC 14000 főbb technikai jellemzői:

 • Hidegen sajtolt alumínium AR-C dob
 • Masszív fém hajtókar
 • Könnyű és szuper erős XT-7 carbon ház és rotor
 • 2 sebességes Aero Wrap II dobemelés
 • X-Ship meghajtó rendszer
 • Alumínium hajtókar
 • 4 + 1 db porvédett (A-RB) rozsdamentes acél csapágy
 • Precíziós első- és nyeletőfék-rendszer
 • Fékerő: 20 kg
 • 1 teljes tekerésre 110 cm behúzás!
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,30 mm / 600 m, 0,35 mm / 550 m, 0,40 mm / 400 m, 0,45 mm / 300 m
 • Tartozék dobszűkítők (1 db 10000 és 1 db 3500 méretű)
 

Big Baitrunner LC 14000XTB

SHIMANO Medium Baitrunner CI4 5500XTB LC
A Medium Baitrunner Long Cast Ci4+ nyeletőfékes orsó bámulatos teljesítményre képes, melyet kiváltképp a közepes távolságokba horgászó bojlis pontyhorgászok, valamint a nagyhalas feederhorgászok fognak értékelni. A lenyűgöző megjelenésű orsó teste Ci4+ kompozit anyagból készült, így lényegesen könnyebb lett, mint a kategóriájában található versenytársak. Egyesek szerint ez az orsó a valaha gyártott legjobb Baitrunner! Az orsóház alatt X-Ship hajtómű és 6 + 1 csapágy gondoskodik a tökéletesen sima futásról, Aero Wrap II zsinórrakó rendszere és a Slow Oscillation – lassú dobemelő rendszer – pedig segíti az extra nagy távolságú dobásokat. Hidegen megmunkált alumínium dobján az AR-C dobperemet találjuk, mely megkönnyíti a zsinór lefutását a dobról. A nagy és erős alumínium hajtókar, a nagy áttételű hajtómű, a soklamellás első fék mind azt a célt szolgálja, hogy ez a műszaki műremek egyedülálló bevontató erejével kombinálva fantasztikus fárasztási élményt nyújtson a horgásznak. Fékereje brutálisan erős, 20 kg!

Medium Baitrunner CI4 5500XTB LC

SHIMANO Medium Baitrunner LC 5500XTB
A Shimano ikonikus pontyhorgász orsójának kistestvére, a méltán híres Medium Baitrunner Long Cast legújabb modellje, az XTB LC megérkezett webáruházunkba! Akárcsak a horgászok részéről, úgy részünkről is nagy érdeklődés várta, s mostanra nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy e több évtizede fennálló konstrukció legfrissebb fejlesztése is mérföldkövet állít a típus történetében! Az XTB LC a legjobb, legmodernebb Shimano technológiákkal felvértezve kínál tökéletes alternatívát a minőségre, megbízhatóságra és garantáltan hosszú élettartamra vágyó horgászoknak! Az orsó minden eleme tudatos, szisztematikus tervezés eredménye, melyek elsősorban a távdobást segítik. Ezek fő komponense a tekintélyes AR-C fém dob, amely lassú oszcillációs rendszerrel, illetve 2 sebességes Aero Wrap II zsinórfektetéssel társul. Ez a kombináció elképesztően pontos, egységes zsinórprofilt eredményez a dobon, amelyről könnyedén és villámgyorsan pereg le a damil dobás után. Az orsó elmaradhatatlan része az X-Ship rendszer, amely kétpontos támasztással biztosítja a fogaskerekek gördülékeny átvitelét és stabilitását. Ebből a horgász a gyakorlatban annyit érzékel, hogy az orsója gyönyörűen sima futással dolgozik. Szintén ezért felel a 4 db rozsdamentes acél golyóscsapágy, amelyek extra A-RB védelmet kaptak a tartósság érdekében. Érdemes megemlíteni a szerkezet kapcsán, hogy a fogaskerekek újratervezése minimalizálta a súrlódást és nem utolsósorban növelte az erőátvitelt a hosszú alumínium hajtókartól egészen a rotorig! Mindez nagyobb forgatónyomatékot és csévélési teljesítményt biztosít, így könnyebbé teszi a legnagyobb halak fárasztását is! Az XTB LC 5500 ideális választás azok számára, akik közepes kiterjedésű vízterületeken, rövidebb bojlis bottal vagy feeder technikával keresik a halakat, s ehhez nem kiemelt kritérium a legnagyobb dobások elérése, de nem árt, ha van az orsóban tartalék! Aki bizalmat szavaz a Shimano legújabb remekművének, biztosra veheti, hogy olyan segítő társra lel ebben az orsóban, amelyet sok-sok éven keresztül használhat megelégedéssel! Ráadásul ehhez olyan kedvező áron juthat hozzá, amilyenre még nem volt példa a Medium Baitrunner orsók történetében!
A SHIMANO Medium Baitrunner XTB LC 5500 főbb technikai jellemzői:

 • Hidegen sajtolt alumínium AR-C dob 
 • Masszív fém hajtókar
 • Könnyű és szuper erős XT-7 carbon ház és rotor
 • 2 sebességes Aero Wrap II dobemelés
 • X-Ship meghajtó rendszer
 • Alumínium hajtókar
 • 4 + 1 db porvédett (A-RB) rozsdamentes acél csapágy
 • Precíziós első- és nyeletőfék rendszer
 • Fékerő: 15 kg
 • 1 teljes tekerésre 105 cm behúzás!
 • Zsinórtároló kapacitás: 0,30 mm / 390 m, 0,35 mm / 290 m, 0,40 mm / 210 m
 • Tartozék dobszűkítők (1 db 4500 és 2 db 3500 méretű)
 

Medium Baitrunner LC 5500XTB

SHIMANO SpeedMaster 14000XSC
A Shimano legújabb konstrukciónak egyike a speciális igénykehez kialakított, nagyhalas SpeedMaster 14000 XSC orsó. Magas műszaki paraméterekkel rendelkezik, ami minden vérbeli pontyhorgász szívét megdobogtatja, aki csak kézbe veszi! A SpeedMaster 14000 XSC a legnagyobb méretű távdobó orsó azoknak, akik a leglehetetlenebb távolságokat szeretnék meghorgászni. Az X-Ship meghajtó rendszerrel kombinált 4,3:1-es áttétel és a 4 + 1 csapágy egy igazi erőgéppé teszi az orsót, a legnagyobb erőhatásokat, terheléseket is gond nélkül bírja! Hasznos elem a Super Stopper II rendszer is, mely az eszköz holtjátékát teljesen a nullára redukálja. Ez az orsó szuper lassú dobemelési technológiával és hidegsajtolási megmunkálással készült AR-C dobóperemmel ellátott, 76 mm átmérőjű dobbal készül. Mindez tökéletes zsinórfektetést és nagy dobásokat tesz lehetővé, ami alapfeltétel egy ilyen típusnál! Hajtókarjának fordulatonként 103 cm-es zsinórbehúzó képessége megoldja a távoli dobások hosszas visszacsévélésének problémáját is. Az 14000 XSC zsinórkapacitása 0,35 mm / 550 m; 0,40 mm / 400 m; 0,45 mm / 300 m, azonban extra tartozékként 1-1 dobszűkítő is jár ehhez a Shimano orsóhoz, egyikkel 10000-es, másikkal 3500-as méretűre lehet csökkenteni a zsinórkapacitást. Az orsó kiváló alapanyagai, precíz mérnöki megoldásai és az ezek által nyújtott kiemelkedő használati élmény éreztetik az eszköz tulajdonosával, hogy hosszú időre és igénybevételre tervezték orsóját. Az orsón megtalálható a könnyen hozzá férhető külső olajozási pont is, amely gyors és hatékony kenőanyag utánpótlást biztosít. Mindezt a Shimano 2 év gyári garanciával pecsételi meg!

SpeedMaster 14000XSC
AR-C dobóperemmel ellátott, 76 mm átmérőjű dobbal készül

SHIMANO Catana 4000RC
A Catana széria orsócsaládja a minőséget és szaktudást sugallja számunkra. A 4000 RC elegáns design-ja 2 golyós és egy tűgörgős csapágyas belsőt tartalmaz. Rendkívül erős és mégis könnyű alumínium dobbal látták el, mely ideális mind monofil damil, mind fonott zsinór használatához. A forgórészek Dyna Balance kiegyensúlyozása precíz futást, a holtjáték nélküli visszaforgásgátló (Super Stopper II) pedig azonnali megakasztást eredményez. A nagy átmérőjű zsinórvezető görgő csavarodástól mentesen, egyenletesen tölti fel a dobot. XT7 grafitból készült az orsóháza könnyű, ugyanakkor hihetetlenül erős. Az orsó áttétele 5,1-es, ami villámgyors zsinórbeszedést tesz lehetővé.

Catana 4000RC

SHIMANO Nexave 4000FE
A Shimano Nexave orsók legújabb generációja az FE széria. Ez az évtizedes múltra visszatekintő orsócsalád mindig is pergető, illetve finomszerelékes horgászok kedvencei közé tartozott, ami nem meglepő, hiszen időről időre az egyik legjobb ár/érték arányt képviselő típus testesült meg a hangzatos Nexave-ben! Ebből nem adtak alább a legújabb családtag fejlesztésénél sem! A 4000FE ezüstszínű orsóházat kapott, a korábbi modellekre jellemző kék szín pedig most a dobnak jutott, méghozzá impozáns metál sötétkék árnyalatban! Működését rendkívül szép, egyenletes, kotyogásmentes futás jellemzi, első benyomásra is jól érezhető, hogy precíz szerkezet lapul az eszközben. Finoman hangolható precíziós elsőfék-rendszere lehetővé teszi, hogy egészen vékony zsinórokat alkalmazzunk, garantáltan nem kell tartanunk a letapadástól!
A Shimano Nexave 4000FE főbb műszaki jellemzői:

 • Orsóház anyaga: XT-7 carbon
 • Csapágyak száma: 4 db (3 Shielded Stainless Steel + 1 Roller Bearing)
 • Súlya mindössze 325 g
 • Áttétel: 5,2:1
 • Zsinór kapacitás: 0,30 mm / 180 m
 • Zsinórbehúzás: 82 cm / hajtókar fordulat
 • Fékerő: 8,5 kg
 

Nexave 4000FE
Működését rendkívül szép, egyenletes, kotyogásmentes futás jellemzi

SHIMANO Sahara 4000DH-R
Örömmel vettük fel webáruházunk kínálatába a Shimano Sahara 4000DH-R orsót, hiszen egy remek ár/érték arányú, egyedi modell, ami elsősorban duplakaros kialakításának és precíz harcifék-rendszerének köszönhető adja. Ez utóbbinak köszönhetően akár a legvékonyabb zsinórokat is használhatjuk, hiszen a harcifék villámgyors reagálást tesz lehetővé a fárasztások során! Az orsóház mögött a Shimanóra jellemző precíz szerkezet lapul, elegendő csupán a sima, egyenletes, kotyogásmentes futását szemügyre venni, s máris megbizonyosodhatunk, hogy ezen az orsón nem akartak spórolni a tervező mérnökök! Felszereltségét 3 golyós- és 1 csúszócsapágy teszi teljessé. Az 5,1:1-es áttétele kellően gyorssá és hatékonnyá teszi az orsót, tökéletes társ feederezéshez, illetve a matchbotos horgászatban is megállja helyét. Zsinórtároló kapacitása: 0,25 mm / 260 m.

Sahara 4000DH-R
Feederezésben, illetve a matchbotos horgászatban is megállja helyét

SHIMANO Sienna 2500FG
Precíz Shimano szerkezet, megfizethető ár. Kezdettől fogva ez jellemzi a Shimano eredetileg amerikai piacra gyártott Sienna orsóit. Az új Sienna FG széria orsói gyöngyházfényű fekete teste, króm díszítőelemei és fém dobja nemcsak szemet gyönyörködtetőek, de rendkívül precíz szerkezetet is takarnak. A Shimano Sienna FG egy rendkívüli kedvező árú, elegáns kivitelű orsószéria. A méretéhez képest kis súly, finom futás, letapadástól mentes, precíz fék jellemzi ezt az orsót. A dob kialakításának köszönhetően lehetővé teszi a nagyobb távolságba történő dobásokat. A nagyméretű zsinórvezető görgő lecsökkenti a zsinór visszacsévélésekor keletkező csavarodását, ami kifejezetten előnyös a kis átmérőjű monofil vagy fonott zsinórok alkalmazásakor. A kínálatban többféle méretben elérhető szinte minden pergető módszerhez. A nagyobb méretű változatot akár feederbotos horgászathoz is használhatjuk. A Shimano pergető orsók több éve visszaforgásgátló kapcsoló nélkül kerülnek piacra. Ezt a technológiát Super Stopper II-nek nevezik. Ez az orsó minden horgászmódszerhez egyaránt jól használható, legyen szó pergetésről vagy épp finom pickerezésről.
Főbb tulajdonságok:

 • Csapágyak száma: 3 + 1
 • Fékerő: 4 kg
 • Zsinórbehúzás: 71 cm
 • Zsinórkapacitás: 0,25 mm / 160 méter
 • Áttétel: 5,0:1
 • Tömeg: 250 gramm
 

Sienna 2500FG
Ez az orsó minden horgászmódszerhez egyaránt jól használható, legyen szó pergetésről vagy épp finom pickerezésről

SHIMANO Stradic 4000FL
A híres Shimano Stradic pergető orsócsalád megújult. Az új orsóban megtalálható minden olyan tulajdonság, amit az elődöktől már megszokhattunk. A 6 + 1 db golyóscsapágynak köszönhető precíz futás nem marad el. Hengerelt alumínium dob került az orsóra, ami hihetetlenül könnyű. A kúpos kialakításnak hála szépen pereg le a dobról a felcsévélt zsinór. Az orsó tervezésekor a Hagane hidegsajtolási technológiát használták fel az erős, tartós, sima futásért.
Főbb tulajdonságok:

 • Hagane orsóház
 • Hagane Gear precíz fékrendszer
 • X-Ship hajtás
 • Súly: 280 gramm
 • Áttétel: 5,3:1
 • Csapágyszám:6 + 1 db
 • Fékerő: 11 kg
 • Zsinórbehúzás: 87 cm
 • Zsinórkapacitás: 0,30 mm / 180 méter
 

Stradic 4000FL

SHIMANO Socorro SW 10000
A Socorro a Shimano elérhető árú nagyhalas orsója. Már kézbe véve sugárzik belőle az erő. A masszív, erős anyagból készült hajtókar és a nagyméretű gomb is azt a benyomást kelti, mintha egy csörlő lenne a kezünkben. A Hagane Gear és az X-Ship hajtómű ezt az erőt meg is adja, hozzá. Kialakítása és anyaghasználata révén tengeri horgászatra is alkalmas!
Shimano Socorro SW technikai jellemzői:

 • 4 + 1 csapágy
 • Egyszeresen forgácsolt alumínium hajtókar
 • Egyrészes felkapókar
 • Kétszer anodizált, hidegen sajtolt alumínium dob
 • Lassú dobemelés
 • Aero Wrap
 • AR-C dob
 • Sósvíz-álló fék
 • Merev alátámasztású fék
 • Visszaforgás gátló II
 • Kiegyensúlyozott forgórészek
 • Nagy átmérőjű zsinórvezető görgő
 • 12 kg-os fékerő
 • Zsinórtároló kapacitása: 0,405 mm / 300 m
 

Socorro SW 10000

Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.