Bemutatkozik a Nevis orsócsalád

Bemutatkozik a Nevis orsócsalád

Új termékcsaláddal, a Nevis orsócsaláddal bővült a Haldorádó Horgászportál kínálata. Akik figyelmesek voltak a 2009. évi Horgászsport kiállításon és vásáron, már megtalálhatták a kiállítótérben, illetve az elárusító standon az új márkát, a NEVIS-t. Legnagyobb megelégedésünkre a látogatók voltak azok, akik miután a kiállítótérben kézbe vehették az orsó első példányait, vásárlássukkal szavaztak bizalmat a Nevis orsóknak. Ismerkedjünk hát meg közelebbről is a Nevis-szel!

Nevis orsócsalád

A Top-Fish 2001 Kft, a SPRO magyarországi importőrének jóvoltából a Haldorádó kínálatába a Nevis orsócsalád 7 új tagja került fel. Ezekkel szinte valamennyi népszerű horgászmódszerhez kínálunk kedvező árú, megbízható, prémium kategóriás terméket.

A Nevis orsók szigorú gyártástechnológiájának egyik fontos pontja a minőségellenőrzés, amelyet minden egyes orsónál háromszor végeznek el. Ez a garancia arra, hogy csak első osztályú orsók kerüljenek forgalomba. A gyártási folyamat során nemcsak a végterméket, hanem az egyes alkatrészek minőségét is folyamatosan ellenőrzik.

A Nevis orsók árukhoz képest rendkívül magas szintű műszaki tartalmat kínálnak, ami ezekben az árkategóriákban eddig elérhetetlennek tűntek. A piacra kerülést több évig tartó tesztidőszak előzte meg, ezért biztos az, hogy ezek az orsók horgászat közben nem hagynak cserben minket.

Legend Carp

A Nevis távdobó nyeletőfékes orsója, a Legend Carp 80 új távlatokat nyit a pontyhorgászatban. Rendkívül magas műszaki színvonalat nyújt elérhető áron.

A Nevis Legend Carp 80 távdobó orsóval nincsenek elérhetetlen távolságok

A tervezés előtt figyelembe vették a pontyhorgászok igényeit: minden apró részletet és alkatrészt ezek alapján dolgoztak ki. Az egyik ilyen kérés a különböző méretű dobokra irányult, ezért a pótdob és a normál dob különböző zsinórkapacitású, ami lehetővé teszi, hogy vastagabb zsinórból is ugyanolyan mennyiségűt tekercseljünk fel.

Precíz első fék található az orsón

Már a felhasznált alapanyagok kiválasztásánál is csak az első osztályú anyagok jöhettek szóba, mivel a pontyozó orsóknál különösen fontos a strapabírás és a hosszú élettartam.

SLC nyeletőfék rendszer segíti a precíz zsinóradagolást
Nagy méretű távdobó dob található az orsón

Az orsó főtengelye nem szokványos acélból készül, mint a tömegorsóknál, hanem a 9A-13 kódjelű krómacélból, ami az egyik legkeményebb acélötvözet. Ez garantálja a kopásmentes hosszú élettartamot, vele az orsó rendkívüli igénybevételeknek is ellenáll.

A megerősített főtengely 9A-13 krómacél ötvözetből készül
Nagyméretű, a zsinórcsavarodást kiküszöbölő görgő

Azonban hiába csinálják a legjobb anyagokból a fő alkatrészeket, mit sem ér, ha azok ki tudnak kopni a helyükről, és előbb-utóbb elkezdenek lötyögni-mozogni. Ezért 13 rozsdamentes golyóscsapágy biztosítja minden fontos helyen a megfelelő alátámasztást, illetve az ilyen nagyméretű orsónál eddig nem tapasztalt sima futást.

Az új SLC (Safety Line Control) nyeletőfék rendszer kiküszöbölte a nyeletőfékes orsók eddigi legnagyobb hibáját, az egyenetlen zsinóradagolást. Az SLC még a legerősebb nyeletőfék beállításnál is egyenletes zsinóradagolásra képes.

Navy Carp

A pontyhorgászok igényeinek megfelelően fejlesztették az új Navy Carp orsót

Ha nincs szükség kifejezetten speciális távdobó orsóra, akkor pontyhorgászathoz remek választás lehet a Navy Carp. A kedvezőbb árhoz 4 golyóscsapágy, egy tűgörgős csapágy, valamint a magasabb kategóriájú Legend Carp orsón is megtalálható SLC (Safety Line Control) nyeletőfék rendszer társul. A tökéletes zsinórprofilért csigatengelyes dobemelés felel.

A precíz első fék…
… a SLC nyeletőfék rendszerrel lesz teljes

A 60-as méret ideális bojlis horgászatokhoz, de a hagyományos pontyhorgászok is garantáltan nagy megelégedéssel fogják használni a Nevis Navy Carp orsót.

Alumínium dob és pótdob jár az orsóhoz

Espirit

A Nevis új nyeletőfékes orsója, az Espirit új távlatokat nyit szinte minden horgászmódszernél.

Kedvező árfekvésű nyeletőfékes orsó az Espirit

A széles méretválaszték miatt a feederezésre, rablóhalazásra és a pontyozásra egyaránt találunk megfelelő orsót ebben a típusban, mégpedig verhetetlen áron. Ez az orsócsalád rendkívül magas műszaki színvonalat nyújt a sokak által könnyen megfizethető kategóriában.

A precíz fék ennél a modellnél is elengedhetetlen

Az orsó legfontosabb eleme a főtengely, ami e típusnál is a 9A-13 kódjelű krómacélból, az egyik legkeményebb acélötvözetből készült. 4 golyós-, és egy tűgörgős csapágy segíti az orsó precíz munkáját.

Természetesen ezen az orsón is megtalálható az új SLC (Safety Line Control) nyeletőfék rendszer, ami az egyenletes zsinóradagolásért felel.

Ixxus Match

Az Ixxus Match grafit-fém hibrid testében egy megbízható, erős szerkezet lapul. Az Ixxus család kétfajta fékrendszerrel kerül forgalomba. Az FD az első fékes, míg az RD a hátsó fékes változat. Mindenki kiválaszthatja azt a fékrendszert, amivel a legszívesebben horgászik.

Az FD az első fékes változat…
… míg az RD a hagyományos hátsó fékhez szokott horgászoknak készült

Mindkét típus fékrendszere rendkívül finoman hangolható. Az orsó futását 5+1 rozsdamentes acélcsapágy segíti. Zsinórprofilja is figyelemreméltó, melyet az S-Stroke zsinórcsévélő rendszer produkál.

Mindkét orsótípushoz alumínium dob és pótdob jár

További figyelmesség a gyártó részéről az erősített, krómozott cső felkapókar és a nagysebességű, 6,2:1 áttétel, melynek köszönhetően az orsó villámgyorsan vontatja be a szereléket.

Egy igazi match orsónál elengedhetetlen a 6,2:1-es áttétel

Mindkét dobja finoman megmunkált alumínium, amely tovább növeli az orsó értékét. A tökéletes és gyors használatot a dupla hajtókar biztosítja.

A sekély dob költségkímélő, hiszen kevesebb zsinór kell rá az optimális használathoz

Legacy RD

A Nevis orsók közül a legtágabb méretsorral a Legacy RD univerzális orsók rendelkeznek.

Univerzális orsó a Legacy RD

A méretsor a 20-astól egészen a 60-asig terjed, így mindenki megtalálhatja magának a legszimpatikusabbat, ráadásul verhetetlen ár/érték aránnyal rendelkeznek.

Fém dob jár az orsóhoz

Az orsón hátsó mikroféket találunk. A rotor sima futásáról a 4 golyóscsapágy és 1 tűgörgős csapágy gondoskodik.

Legacy FD

8 csapágyas pergető orsó a Legacy FD

A pergető horgászok táborára is gondoltak a Nevis orsócsalád kínálatának összeállításakor. Számukra fejlesztették ki a Legacy FD típust. A modern formatervezésű grafit házba 8 acél (7 golyós-, 1 tűgörgős) csapágy került a hosszú élettartam, valamint a sima futás érdekében.

Precíz első fék segít bennünket a fárasztás során
Modern formatervezés és színvilág, grafit-fém hibrid ház jellemzi a Legacy FD-t

A tökéletes zsinórprofilt az S-Stroke zsinórcsévélő rendszer segíti elő. A precíz, finoman hangolható első fék, valamint a megerősített felkapókar a garancia, hogy a horogra akadt hal nem tud menekülni…

A forgalmazó Top-Fish 2001 Kft. valamennyi orsóra 3 év garanciát vállal

(X)
Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.