Bemutatom az új TORNADO Feeder botcsaládot

Bemutatom az új TORNADO Feeder botcsaládot

A TORNADO Feeder botcsalád a legszélesebb körű felhasználhatóságot és kínálatot biztosítja a By Döme TEAM FEEDER botok között. A jelenkori feederhorgászat már rendkívül szerteágazó, így lehetetlen egyetlen bottal minden vízterületen helytállni, illetve minden módszert megfelelően kivitelezni. Nos, ebben a szortimentben garantáltan minden körülményhez, valamint technikához megtalálható a megfelelő pálca, legyen szó partközeli finom ponty- vagy keszeghorgászatról, csónakos feederezésről, methodozásról, távdobásról, valamint akár kapitális pontyok, amurok fárasztásáról, vagy épp folyóvizek kőkemény terepeinek a horgászatáról.

Megjelenését tekintve letisztult, igényes kivitel jellemzi a botokat, elegáns fekete dizájnnal. Nemcsak a külcsínt, hanem a botok erejét, terhelhetőségét is magasabb szintre emeli a nyéltagon végigfutó karbon keresztszövés. A nyél minden méret esetében parafa és puha neoprén egyvelege, az botok orsótartója pedig egy új fejlesztésű, ergonomikus markolatú modell, mely egyrészt stabilan tartja az orsót, másrészt kifejezetten jól néz ki. A Boat Carp feederekhez 2 db, míg az összes többi modellhez 3 db rezgőspiccet adunk, amelyekből 1 db medium és 2 db heavy erősségű.

A TORNADO Feeder botcsalád a feederhorgászat minden szegmensét lefedi!
A By Döme TORNADO Feeder botcsalád 11 tagot számlál!
A botok erejét, terhelhetőségét is magasabb szintre emeli a nyéltagon végigfutó karbon keresztszövés
A Boat változatok kéttagosak, míg a többi háromtagos, így könnyen szállítatók
Elegáns, és stabil orsótartóval van ellátva minden bot
A horogbeakasztó fül már kötelező kiegészítő a modern feederbotoknál
Tartós, nagy keménységű SiC gyűrűsort kaptak a TORNADO feederek
A gyűrűk megtámasztása is a masszivitásról árulkodik
Természetesen a spiccgyűrűk is kaptak plusz alátámasztást, így a nagyobb tömegek dobálása esetén sem hajlanak vissza!
A Boat Carp változatok két spiccel rendelkeznek. A piros heavy, míg a narancssárga medium erősségű
A Boat Carp típusokon kívül az összes TORNADO Feeder bot három spiccel kerül forgalomba, méghozzá két heavy és egy medium erősségűvel

TORNADO Boat Carp 270XH, 300XH

„Kicsi a bors, de erős!” Dióhéjban talán ez a mondás jellemzi legtalálóbban ezt a kategóriát. A „boat” névre keresztelt feederek ideálisak a csónakos álló- és folyóvízi, valamint a nem túl széles tavakon vagy csatornákon való horgászatokhoz, ahol a maximális dobótávolság 40-50 méter. Ezekkel a botokkal egy termetesebb hal irányítása és hatékony fárasztása sem lehet már probléma!

Dobósúlyok: 270XH 50-170 g, 300XH 50-180 g

Dobótávolság: 40-50 m

A TORNADO Boat Carp botok két változatban találhatók meg a kínálatban a csónakos horgászok nagy örömére!

TORNADO Power Carp 330M

Ez a finomság átmenetet képez a rövid picker- és az átlagos feederbotok között. Rendelkezik a pickerbotok lágyságával és a feederbotok erejével, miközben a dobótávolsága is nőtt.

Dobósúly: 330M 15-60 g

Dobótávolság: 40-60 m

A Power Carp változatok legrövidebb tagja a 330M, mely a partközeli horgászatok remek alternatívája

TORNADO Power Carp 360MH, 360H, 360XH

Tulajdonképpen az univerzális, leggyakrabban használt méret, amely három különböző erősségű változatban kerül forgalomba. Ezek között található közepesen erős, erős, valamint extra erős változat is. A megfelelő paraméterű botok kiválasztása során figyelembe kell venni a meghorgászandó távolságot, a halak méretét és erejét, valamint a bevetésre váró végszerelék össztömegét. Ahogy e számok nőnek, úgy kell egyre erősebb bothoz nyúlni.

Dobósúlyok: 360MH 20-80 g, 360H 30-100 g, 360XH 40-130 g

Dobótávolság: 60-80 m

A 360 cm az univerzális, leggyakrabban használt feederbot-méret, a TORNADO Power Carp modell esetében e hossz három különböző erősségű változatban kerül forgalomba
A megfelelő paraméterű botok kiválasztása során figyelembe kell venni a meghorgászandó távolságot, a halak méretét és erejét, valamint a bevetésre váró végszerelék össztömegét
A 360-as botok a közepes távolságú methodozáshoz is ideális változatok
Komoly erőtartalékok bújnak meg a tetszetős bottestek alatt!
A TORNADO Power Carp 360 MH a finomabb kezű pecásoknak sem fordul ki a kezéből!

TORNADO Power Carp 390H, 390XH

Szintén az egyik legnépszerűbb, legkedveltebb mérettartomány, melyek között található erős, illetve extra erős változat is. Ez a bothossz akkor jöhet számításba, amikor az eredményes horgászat érdekében már növekszik a dobástáv, és minimum 70 métert vagy akár ennél nagyobbat is kell dobni. Természetesen itt is, ahogy nő az igénybevétel, ahogy nő a bevetésre váró végszerelék összsúlya, úgy kell egyre erősebb feedert választani. A karakterük egyszerre rugalmas, ugyanakkor megfelelően gerinces, így e botokkal méltó módon és jó eséllyel vehetjük fel a küzdelmet akár egy kapitális ponttyal vagy amurral is!

Dobósúlyok: 390H 40-120 g, 390XH 50-170 g

Dobótávolság: 70-100 m

A 390-es botokkal már a 70 métert meghaladó dobások is elérhetők. Ebből a méretből megtalálható a kínálatban Heavy és Extra Heavy változat
Ahogy nő az igénybevétel, ahogy nő a bevetésre váró végszerelék összsúlya, úgy kell egyre erősebb feedert választani!
A parttól távolabbra dobva sokszor nagyobb az esély a termetesebb pontyok megfogására is

TORNADO Long Cast 420LC

Nem hiányozhat a TORNADO botok palettájáról a távdobó nagyágyú sem! Ha a partszéli zónában képtelenek vagyunk kapást kicsikarni, muszáj távolabb, sőt minél távolabb horgászni. Ekkor nem ritkán 100 métert vagy még ennél is nagyobbat kell dobni, hogy elérjük a halak tartózkodási helyeit. Ehhez egy ilyen hosszúságú és paraméterű botra van szükség!

Dobósúly: 420LC 50-170 g

Dobótávolság: 90-120 m

Egy valamirevaló feederbot-családból ma már nem hiányozhat a Long Cast változat sem!
A nagy dobásokhoz elengedhetetlen a nagyobb dobósúly-tartomány!
Az orsó és a keverőgyűrű megnövelt távolsága is nélkülözhetetlen a távdobáshoz
A megnövelt nyélhossz szintén fontos feltétele a lendületes dobások kivitelezésének!

TORNADO River Carp 360RXH, 390RXH

Ez a bottípus külön fejezetet érdemel, ugyanis nem hétköznapi paraméterekkel bír. Egyre nagyobb igény mutatkozik az extra erős, mégis kellően rugalmas folyóvízi feederbotok iránt. Ez pont ilyen! Maximálisan helyt áll a legvadabb folyóvizek horgászata során is, amikor 200-250 gramm súlyú kosár képes csak a nagy sodrásban megállni.

Dobósúlyok: 360RXH 70-200 g, 390RXH 100-250 g

Dobótávolság: 70-100 m

A TORNADO River Carp 360RXH és a 390RXH maximálisan helyt áll a legvadabb folyóvizek horgászata során is
Az erősebb változattal akár a 250 grammos tömeg is bevethető

TORNADO Rakós merítő nyél 3,5 m

A Tornado egy rendkívül kedvező árú, rakós rendszerű merítő nyél, amelynek a pontyok és márnák szákolása sem jelenthet akadályt. A tagok levételével többfajta méretben használható, mert nemcsak az utolsó tag, hanem a középső tag végében is található menet a merítő fej befogadására. Így 3,5 vagy 2,1 m-es hosszban is használható. A nyél könnyű, mindössze 375 grammot nyom. Külső felülete sima, nem tapad a kézhez, mégis jól, stabilan fogható. Azoknak ajánljuk ezt a nyelet, akik egy megfizethető, jól használható nyélre vágynak. Rendeltetésszerű használat mellett törhetetlen, de mint minden nyél, ez is gyorsan megadja magát, ha „péklapátként” használva, emelve próbáljuk a halat partra tenni vele…!

A botcsalád kiegészül egy merítő nyéllel is!
A nyelet 350 és 210 cm-es hosszban is lehet használni
A festett tag erősített, így bátran rá lehet markolni
Bírja a gyűrődést!
Fontos szempont, hogy ezek a botok nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek

Ha a feederbotos ponty- és amurhorgászatok során felmerülő összes kívánságodat teljesítő, hosszú távon hű társra vágysz, ne keress tovább, mert megtaláltad! Döme Gábor neve a garancia arra, hogy egy valóban tartós, mégis megfizethető feederbottal válik tökéletessé feeder felszerelésed!

Írta: Sipos Gábor
Fotó, videó: Bank Bálint

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.