Colmic újdonságok a Haldorádó kínáltában 2021

Colmic újdonságok a Haldorádó kínáltában 2021

A finomszerelékes horgászatban a Colmic már letette a névjegyét Európában. Főleg az úszós horgászatban, azon belül is a versenyszerű horgászatban alkotott maradandót, és immár a Haldorádó kínálatában is megtalálható. Elsősorban versenyképes árfekvésű rakós versenybotokat, valamint prémium minőségű kiegészítőket mutatunk be ebben az írásban. Ezek olyan eszközök, amelyek praktikus darabjai lehetnek minden finomszerelékes horgász kelléktárának.

Rakós botok
Minden kínálatunkban megtalálható Colmic rakós bothoz passzolnak a szintén elérhető Colmic top szettek, így lehetőség van egyedileg összeválogatott pakkokat létrehozni, amelyek maradéktalanul megfelelnek a felhasználó igényeinek. Tagellátás szempontjából mindig van készleten több darab ilyen bot, így normál esetben, ha fő tag sérül, nem kell hónapokat várni annak a pótlására!

ERA SL rakós versenybot 13 m
Az ERA SL egy 13 méteres, professzionális versenybot, amely két darab minitoldóval kerül forgalomba. E bot különlegessége, hogy nem két nyéltag van egymás után, amellyel 13 vagy 11,5 méterben lehet használni, hanem mindössze egy festett, erősített nyéltag van. Ennek oka, hogy, ha rövidebben, 11,5 méterben használnánk a botot, akkor a nyéltag előtti, 8-as tagot kell kivenni, és az azt megelőző tagba tolva lehet immár 11,5 méterben használni a botot. A minitoldókat is ennek megfelelően alakították ki, mindkét végük kompatibilis a bot egyes tagjaiba.
A bottest maga nagyon gerinces, feszes. Ennek megfelelően az eredeti bothoz keszeges (match) top szett kapható, amellyel egy nagyon gyors botot kapunk. Azonban ez ne tévesszen meg senkit. A bottest úgy lett kialakítva, hogy terhelhető legyen, és akár pontyos top szettekkel is bevethető, sőt, folyóvízen is megállja a helyét.
A modern versenyhorgászathoz igazították a bot minden tulajdonságát, így aztán nem meglepő, hogy tapadásmentes felülettel, valamint a toldások külső felületén titán erősítéssel vértezték fel. A duplán szövött (2KR) tagtoldások miatt ezek a részek kevésbé kopnak, időtállóbbak, valamint a tagok összetapadásának veszélye is kisebb. A boton található Joint Line nyilak segítenek az összerakásban, így mindig az optimális botgerincet kapjuk.

Tulajdonságok:

  • hossz minitoldó nélkül: 12,59 m
  • hossz minitoldóval: 13,29 m
  • súly: 1015 gramm (súlyeloszlása alapján egy igazán kezes, könnyű versenybot, de a benne lévő anyag miatt a komolyabb halak megfogására vagy folyóvízi horgászatra is kiválóan alkalmas)
  • 1 méteren mért tartóerő (down force): 3750 g
  • a gyári „match” top szettel is 2,1 mm-es csőgumiig nyugodtan használható, az első 3 tagot AB tipre cserélni csak ennél erősebb gumik esetében indokolt!
  • a bot egy jó minőségű, bélelt botzsákban kerül forgalomba
 

ERA SL rakós versenybot 13
A tagok titán erősítést is kaptak
A bottáska mellett műanyag csövek is védik az értékes botokat
Erős, párnázott bottáskában kerül forgalomba ez a bot

Carpa 2.0 Rakós bot 13 m
A Carpa 2.0 L egy 13 méteres, professzionális versenybot, amely egy minitoldóval kerül forgalomba. A 80 cm-es minitoldó a nyéltag mindkét végébe illeszthető. A bottest maga bivalyerős, igazi erőgép. Kifejezetten ajánlott nagytestű halak horgászatához vagy akadók közelében történő pontyhorgászathoz. Folyóvízen a nagy felhajtóerejű úszók vezetéséhez is ideális lehet ez a bot. PVC csőben kerül forgalomba.

Carpa 2.0 Rakós bot 13 m
Ez a tag a 6. és a 7. tagba is illeszthető attól függően, hogy 13, vagy 11,5 méterben szeretnénk használni a botot
A bot csúszást segítő bevonatot kapott, így nedvesen is gyorsan mozgatható
A bot bivalyerős, mégis könnyű!

Proto Carp NX rakós versenybot 11,5 m
A Proto Carp egy 11,5 méteres pontyos bot, amely minitoldóval kerül forgalomba. Kiegyensúlyozott, bivalyerős rakós bot, amely ideális a céltudatos pontyhorgászathoz, kapitális halakhoz, de folyóvízen is bevethető. Kiváló ár/érték arány jellemzi ezt a botot. A minitoldó a 6. és 7. tagba is behelyezhető. Hossza miatt ez a rakós bot kifejezetten ajánlott női horgászoknak, de maradéktalanul kiszolgálja a kezdő rakós botos horgászok igényeit is.

Proto Carp NX rakós versenybot 11,5 m
A tagok helyes összeillesztését jelzik ezek a kis nyilak
A nagy halakkal történő viaskodáskor elkel a titán erősítés

Nucleare rakós bot 10 m
A Nucleare egy 10 méter hosszúságú, bivalyerős, kifejezetten ponty horgászatára kifejlesztett rakós bot. Ideális a part menti, úgynevezett „margin” módszerhez, de akár folyóvízen is megállja a helyét. Nagyobb tetű halak fárasztásához ajánlott vastagabb csőgumival használni.

Nucleare rakós bot 10 m
Természetesen ezen a boton is megtalálhatók az illesztést segítő nyilacskák
A Colmic botok nyéltagjain minden infó megtalálható arról, hogy milyen tulajdonságokkal van felvértezve az adott modell

Top szettek
Ezek a top szettek univerzálisak, tehát minden kínálatunkban elérhető Colmic rakós bottal használhatók!

EC-95S 3 tagos top szett
A Colmic rakós botokkal kompatibilis 3 tagos (4,3 méter hosszúságú), AB tippel ellátott pontyos top szett, amelyet kifejezetten a kemény pontyhorgászathoz optimalizáltak. Erősített, így bírja az extrém igénybevételt is, ennek megfelelően a vastagabb csőgumikat is bátran lehet vele használni! Ez a top szett is erősített, így fúrható, ha esetleg oldalkivezetéses gumizásban gondolkodna a felhasználó.

EC-95S 3 tagos top szett

EC-200S Oversize Power Kit
A Colmic rakós botokkal kompatibilis 2 tagos (2,9 méter hosszúságú), könnyített kivitelezésű AB tip, amelyet kifejezetten a kemény pontyhorgászathoz optimalizáltak. Erősített, így bírja az extrém igénybevételt is, ennek megfelelően a vastagabb csőgumikat is bátran lehet vele használni! Ez a top szett is erősített, így fúrható, ha esetleg oldalkivezetéses gumizásban gondolkodna a felhasználó.

EC-200S Oversize Power Kit

EM-95 4 tagos topset
A Colmic rakós botokkal kompatibilis 4 tagos (4,5 méter hosszúságú) keszeges top szett, amelyet elsősorban a gyors horgászathoz alakítottak ki. Merevsége miatt gyorsan fel lehet venni a kontaktust a hallal, ezáltal a bevágás biztosabb lesz, még a gyors keszegkapások esetében is. Funkciójának megfelelően nem kell bele bivalyerős gumikat fűzni, de 2,1 mm-es csőgumi vastagságig el lehet menni. Ez a top szett is erősített, így fúrható, ha esetleg oldalkivezetéses gumizásban gondolkodna a felhasználó.

EM-95 4 tagos top szett

Hyper-30 Power Kit fúratlan
A Colmic rakós botokkal kompatibilis 2 tagos (2,95 méter hosszúságú), AB tip, amelyet kifejezetten a kemény pontyhorgászathoz optimalizáltak. Erősített, így bírja az extrém igénybevételt is, ennek megfelelően a vastagabb csőgumikat is bátran lehet vele használni!

Hyper-30 Power Kit fúratlan

HM-40 Super Cupping Kit
A Colmic rakós botokkal kompatibilis 2 tagos etető top szett, amely kellő erősítést kapott ahhoz, hogy bírja a nagyobb gombócok betolásával járó extrém megterhelést is. Spiccére visszavágás nélkül ragasztható fel a csészetartó adapter.

HM-40 Super Cupping Kit

Oldalkivezetés fúrt top szett
A rakós botos horgászmódszer egyik nagy találmánya az oldalkivezetéses gumizás. Ennek a lényege, hogy a top szett végének közelében van egy lyuk, amelyen keresztülfut a gumizás. Így a bot rövidítése után, a fárasztás közben kézzel tudjuk feszíteni a gumit, így könnyebben merítő távra tudjuk terelni még a nagyobb halakat is. Az oldalkivezetésnél kell ezt a hasznos apróságot alkalmazni, amely a gumit úgy vezeti át a fúrt lyukon, hogy az ne törjön meg, ne tapadhasson le, és ne sérülhessen meg! Az eszköz három részből áll!

Oldalkivezetés fúrt top szettbe
Az eszköz három részből áll!
A gumit úgy vezeti át a fúrt lyukon, hogy az ne törjön meg, ne tapadhasson le, és ne sérülhessen meg
Ennek köszönhetően a nagyobb testű halak megfogása is lehetővé válik a rakós botokkal

Rakós bot görgők, top szett tartó
A hosszú, rakós versenybotok használatának egyik legfontosabb eszköze a görgő. Ezen lehet a botot tolni, és míg a top szettel fárasztunk, a bot többi része biztonságban van a szivacsos, puha, stabil görgőn. A tartalék top szettek és tartalék botok tárolására szolgáló eszköz a top szett tartó, ami szintén megtalálható a kínálatban.

Competizione görgő 75 cm
Ez a modell a profi versenyhorgászok igényeit is maximálisan kielégíti. Stabil, 4 lábas kivitelezésű, gyorsan összeállítható. Lábai teleszkóposan állíthatók. Alaphelyzetben 55 cm magas, de maximálisra emelve akár 152 cm magasságig is fel lehet emelni.
A váza igen erős, így még erősebb szélben is megtartja a bottagokat. A görgő szélessége 75 cm, ez két részre van osztva (30-30 cm) annak érdekében, hogy az esetleges oldalszél ne tolhassa meg túlságosan a botot, így kiküszöbölhető az állvány borulása. Természetesen a felület, amellyel a bot találkozik, végig párnázott, puha, így karcolás sem eshet az értékes eszközökön. A görgő egy ízléses és praktikus táskában kerül forgalomba.

Competizione görgő 90 cm
Ez a modell a profi versenyhorgászok igényeit is maximálisan kielégíti. Stabil, 4 lábas kivitelezésű, gyorsan összeállítható. Lábai teleszkóposan állíthatók. Alaphelyzetben 55 cm magas, de maximálisra emelve akár 197 cm magasságig is fel lehet emelni.
A váza igen erős, így még erősebb szélben is megtartja a bottagokat. A görgő szélessége 90 cm, ez két részre van osztva (37-37 cm) annak érdekében, hogy az esetleges oldalszél ne tolhassa meg túlságosan a botot, így kiküszöbölhető az állvány borulása. Természetesen a felület, amellyel a bot találkozik, végig párnázott, puha, így karcolás sem eshet az értékes eszközökön. A görgő egy ízléses és praktikus táskában kerül forgalomba.

A Competizione görgő 75 cm vagy 90 cm széles változatban kapható

Competition 15 férőhelyes bottartó
Ez a modell 15 férőhelyes, és a maga 103 cm-es szélességével igazán impozáns kiegészítő. A szerkezet 4 állítható lábbal van ellátva, amelyek magassága a teleszkópos lábak segítségével állítható. A tartó közepén lévő kampóba nagy szél esetén lehet valamilyen súlyt akasztani, így a borulás veszélye minimalizálható. Az állvány összecsukható, így szállítása kényelmes és egyszerű. Ízléses táskával kerül forgalomba.

Competition 15 férőhelyes bottartó
Ízléses táskával kerül forgalomba

Bottáska
A botok sérülését elsősorban a helytelen szállítás okozza. Ez halmozottan érvényes a nagy értékű, sérülékeny karbon botoknál. a Colmic erre is gondolt, íme, a rakós botok biztonságos szállítását szolgáló prémium minőségű botzsák!

Barbo rakós bot táska 190 cm
Prémium minőségű anyagokból készült, 190 cm-es, bélelt bottáska, amely kifejezetten a nagy szállítási hosszúságú, rakós versenybotok biztonságos tárolását és szállítását szolgálja. A nagy tároló részen kívül egy oldalzseb is van a táskán, amely ideális lehet ernyő tárolására. A botzsák természetesen rendelkezik vállpánttal, amely a kényelmes szállítást garantálja.

Barbo rakós bot táska 190 cm

Etetőcsészék
A legpontosabb és a legcsendesebb etetést kétségkívül az etetőcsésze használatával lehet elérni. A Colmic kínálatában két remek modell is megtalálható!

Etetőcsésze
E dupla etetőcsésze különleges alakja lehetővé teszi, hogy segítségével dupla annyit etessünk egy betolással, mint egy hagyományos csészével. Ezenkívül az is megoldható a segítségével, hogy különböző etetőanyag és föld kombinációkat használjunk. A csészéhez 2 csavaros csatlakozó jár (egy 4,25 mm belső átmérőjű és egy 5,45 mm belső átmérőjű), így különböző etető szettekhez is alkalmazható. Űrtartalma: 250 ml

Etetőcsésze

Etetőcsésze szett
Ebben a csomagban 3 különböző méretű csésze található meg, amelyek közül az éppen ideális méretűt az etető top szett végére kell helyezni. A csomagban 1-1 db, 75, 150, és 200 ml-es etetőcsésze található meg.

Etetőcsésze szett

Tálak, edények, dobozok, kiegészítők
A Colmic kínálatában számos olyan kiegészítő is megtalálható, amelyek megkönnyítik a csalogatóanyagok kezelését, etetőanyagok bekeverését, sőt azok bejuttatását is.

Vödörbetét 4 l - 13 l-es vödörbe, vagy 5 l - 18 l-es vödörbe
Praktikus, 4 vagy 5 literes tálka, amelyek közül a kisebb pontosan beleillik a 13 literes vödrökbe, míg a nagyobb a 18 literes vödrökbe. Ezek használatával nem kell könyékig a mély vödörben nyúlkálni, hanem a tálat a vödörbe – a vödör tartalmát pedig a tálba – helyezve, kényelmesen hozzáférünk a csalogatóanyaghoz. Önmagában is jól használhatók ezek a tálkák, főleg, ha kis mennyiségű etetőanyagot kell keverni, például method horgászatnál.

Vödörbetét 4 l - 13 l-es vödörbe vagy 5 l - 18 l-es vödörbe

Csalipermetező
Gyakran előforduló probléma, hogy horgászat közben kiszárad az etetőanyag vagy a horgászföld. Ekkor jöhet jól egy kézi permetező, amely annyira finoman porlasztja a vizet, hogy akár csonti ragasztásánál is használható. A Colmic kézi permetező űrtartalma 1 liter. Felpumpálható, így használat közben mindössze a gombot kell nyomni, és jön is belőle a vízpermet. Állítható réz fúvókával van ellátva, így lehetőség van a permet erősségét szabályozni.

Csalipermetező

Kötény
Horgászversenyzéshez készített kötény, amely a ruházatot óvja a szennyeződésektől. A kötény 65% poliészterből és 35% pamutból készült. Több zseb is található rajta, így az aprócikkeket, horogszabadítót, ollót stb. el tudjuk tenni anélkül, hogy azok a vízben kötnének ki. Kényelmes, állítható nyaki pánttal van ellátva, így akár 4-5 órán keresztül sem zavaró a viselete. A derékrészen található „kötő” segítségével stabilan lehet a ruhaneműt rögzíteni.

Kötény

Tűzőszúnyog limitáló doboz
Komolyabb horgászversenyeken, magyar bajnokságokon és nemzetközi versenyeken szigorú korlátozás vonatkozik a felhasználható csalik mennyiségére. Ez a hasznos edény a csalik limitálásakor alkalmazható, ebben kell a tűzőszúnyogot bemutatni. A doboznak egyszerre csak az egyik felébe szabad lárvát helyezni úgy, hogy a fedéllel lezárható maradjon. A tároló egyik oldala két részre van osztva, így könnyedén szeparálni lehet a különböző méretű lárvákat. Fontos, hogy a doboz a FIPS által is elfogadott, hivatalos limitáló eszköz!

Tűzőszúnyog limitáló doboz

Spectra csontkukac csúzli
Kifejezetten csontkukac, micro pellet és kukorica bejuttatására készített csúzli, amely ideális kiegészítője rakós botos horgászatnak vagy más, partközeli úszós horgászatoknak. A csúzli markolata csúszásmentes gumiból készült, így még vizes kézzel is stabilan fogható. A 3 mm vastagságú extra rugalmas gumi speciálisan van rögzítve azért, hogy semmilyen módon ne tudjon csavarodni, hanem lövés után azonnal visszaálljon eredeti helyzetébe. Ez különösen fontos akkor, amikor kézben tartott bottal kell használni, és nincs kapacitás a gumit rendezgetni.

Spectra csontkukac csúzli

Rozsdamentes sarló
Előfordulhat, hogy a horgászállásunk előtt hínár vagy más vízi növényzet van, amely zavarhat a horgászatban vagy a hal merítésében. Ekkor jön jól ez a merítő nyélre rögzíthető sarló, amellyel könnyedén kivághatjuk a nem kívánatos, zavaró növényzetet. A penge rozsdamentes fémből készült, így hosszú élettartamú. Vigyázat! A sarló rendkívül éles, használata elővigyázatosságot igényel! Mivel sérülést okozhat, megbízható védőtokban kerül forgalomba az esetleges balesetek elkerülése végett. Szabvány menettel van ellátva, így minden merítő nyéllel kompatibilis.

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.