Garmin újdonságok a Haldorádó kínálatában 2021

Garmin újdonságok a Haldorádó kínálatában 2021

A Garmin márkát senkinek sem kell bemutatni, hiszen talán a legismertebb GPS gyártó a világon. Azt azonban kevesebben tudják, hogy az autós készülékek mellett az utóbbi években igen komoly szonár palettát vonultatott fel horgászok és hajósok számára, így kínálva minden felhasználónak alternatívát. Ebben az írásban a szortimentünkben megtalálható Garmin készülékek kerülnek bemutatásra, sőt, bemutatkoznak a Haldorádó kínálatban a modern, designos Garmin okosórák is.

Garmin Striker Vivid 4cv és Garmin Striker Vivid 5cv
A megújult Vivid széria műszakilag nem változott, szoftveresen annál inkább. 7 új szín is megjelenik a színpalettán, és a képi megjelenítés és sokat javult. A STRIKER Vivid 4cv halradar fényes, 4 colos kijelzőt, míg a STRIKER Vivid 5cv halradar fényes, 5 colos kijelzőt, beépített GPS vevőt, hagyományos CHIRP és CHIRP ClearVü képes pásztázó szonárt is tartalmaz, valamint képes a Quickdraw Contours programjával mélységvonalas formában megjeleníteni a feltérképezett területet. A beépített GPS vevővel ön elnavigálhat az eltárolt pontokra, útvonalakon haladhat és megjelenítheti hajója sebességét.

Garmin Striker Vivid 4cv
Garmin Striker Vivid 5cv

Garmin Quickdraw Contours
Senki sem ismeri olyan jól azokat a vizeket, ahol hajózik, mint ön. Amikor halad a vízen, a Quickdraw Contours térképi alkalmazás nagyfelbontású hajós térképeket készít a bejárt területről. Nincs szükség speciális tudásra, egyszerűen csak haladni kell, a STRIKER Vivid elvégez mindent a háttérben és akár 35 centi sűrűségű mélységvonalakat rajzol.

CHIRP ClearVü tisztaság
Mindkét halradar Garmin CHIRP technológiát használ, mely a Garmin ClearVü™-vel ötvözve közel fényképszerű képet biztosít a hajó alatti területről. Tisztán láthatók az építmények, az aljzat szerkezete és a halak. Hagyományos Garmin CHIRP jeladóval használva lenyűgöző célpontelválasztást biztosít, így több halat foghat.

A Striker Vivid 4cv és az 5cv is hajós térképeket készít a bejárt területről
Mindkét készülék fényképszerű képet biztosít a csónak alatti területről

GPS-es halradar
A beépített, nagyérzékenységű GPS mindenhol megtalálja és megtartja a pozícióját, legyen bárhol is vízen. Eltárolhat kedvenc helyeket, így ha valahol különösen jó a kapás, később visszanavigálhat oda. Megjelölheti a kikötőket, sólyázó helyeket és egyéb, fontos pontokat a tavon. A GPS-nek köszönhetően a STRIKER Vivid 4cv és 5cv képes megjeleníteni a sebességét, így biztos lehet benne, hogy nem megy túl gyorsan a letapogatáshoz, vagy nem lépi túl a megengedett határt az adott területen.

Önnek készült
A STRIKER Vivid cv halradarokkal könnyű a horgászat, hiszen ahhoz fejlesztették őket, hogy minden körülmény között jól használhatók legyenek. A fényes, napfénynél is olvasható kijelző pontosan mutatja a hajó alatti területet még szikrázó napsütésben is. A fejlett kezelőfelülettel egyszerűen navigálhat a menüben, így könnyen elérheti bármelyik funkciót.

Mindkét készülék hátoldalán található a táp- és adatkábel csatlakozó

Méret és műszaki paraméterek:

Garmin Striker Vivid 4cv
Méret: 9,8 x 17,4 x 4,5 cm
Kijelző felbontása: 272 x 480 pixel
Kijelző típusa: LCD
Működési frekvencia: 50/77/83/200 kHz

Garmin Striker Vivid 5cv
Méret: 18,8 x 11,6 x 5,4 cm
Kijelző felbontása: 800 x 480 pixel
Kijelző típusa: LCD
Működési frekvencia: 50/77/200/260/455/800 kHz

Garmin Striker Vivid 7sv és Garmin Striker Vivid 9sv
A megújult Vivid széria műszakilag nem változott, szoftveresen annál inkább. 7 új szín is megjelenik a színpalettán, és a képi megjelenítés és sokat javult. A STRIKER Vivid 7sv halradar fényes, 7 colos kijelzőt, a STRIKER Vivid 9sv halradar fényes, 9 colos kijelzőt beépített GPS vevőt, hagyományos CHIRP és CHIRP ClearVü képes pásztázó szonárt is tartalmaz, valamint képes a Quickdraw Contours programjával mélységvonalas formában megjeleníteni a feltérképezett területet. A beépített GPS vevővel ön elnavigálhat az eltárolt pontokra, útvonalakon haladhat és megjelenítheti hajója sebességét. Használja a beépített Wi-Fi-t, hogy az ActiveCaptain app segítségével okos értesítéseket kapjon és elérhesse a Quickdraw Contours Közösséget.

Garmin Striker Vivid 7sv
Garmin Striker Vivid 9sv

Garmin Quickdraw™ Contours
Senki sem ismeri olyan jól azokat a vizeket, ahol hajózik, mint ön. Amikor halad a vízen, a Quickdraw Contours térképi alkalmazás nagyfelbontású hajós térképeket készít a bejárt területről. Nincs szükség speciális tudásra, egyszerűen csak haladni kell, a STRIKER Vivid elvégez mindent a háttérben és akár 35 centi sűrűségű mélységvonalakat rajzol.

ActiveCaptain App
A STRIKER Vivid 7sv és 9sv beépített Wi-Fi-vel rendelkezik, így az ingyenes ActiveCaptain alkalmazással is használható. Ha kapcsolódott, okos értesítéseket kaphat képernyőjére, valamint elérheti a Quickdraw Contours közösséget is, ahol megoszthatja az elkészített térképet vagy letölthet mások által megrajzolt új területeket a közösségből. Mindezen felül még készüléke szoftverét is frissítheti az ActiveCaptain alkalmazáson keresztül.

A STRIKER Vivid 7sv és 9sv beépített Wi-Fi-vel rendelkezik, így az ingyenes ActiveCaptain alkalmazással is használható

Clear Scanning Sonar Images
A STRIKER Vivid 7sv és 9sv halradarok Garmin CHIRP technológiát használnak, mely a Garmin ClearVü™ és SideVü funkciókkal ötvözve közel fényképszerű képet biztosít a hajó alatti és melletti területről. Tisztán láthatók az építmények, az aljzat szerkezete és a halak. Hagyományos Garmin CHIRP jeladóval használva lenyűgöző célpontelválasztást biztosít, így több halat foghat.

Tisztán látható a hajó alatti mederszerkezet

SideVü és ClearVü GPS-es halradar
A beépített, nagyérzékenységű GPS mindenhol megtalálja és megtartja a pozícióját, legyen bárhol is vízen. Eltárolhat kedvenc helyeket, így ha valahol különösen jó a kapás, később visszanavigálhat oda. Megjelölheti a kikötőket, sólyázó helyeket és egyéb, fontos pontokat a tavon. A GPS-nek köszönhetően a STRIKER Vivid 7sv és 9sv képes megjeleníteni a sebességét, így biztos lehet benne, hogy nem megy túl gyorsan a letapogatáshoz, vagy nem lépi túl a megengedett határt az adott területen.

Önnek készült
A STRIKER Vivid halradarokkal könnyű a horgászat, hiszen ahhoz fejlesztették őket, hogy minden körülmények között jól használhatók legyenek. A fényes, napfénynél is olvasható kijelző pontosan mutatja a hajó alatti területet még szikrázó napsütésben is. A fejlett kezelőfelülettel egyszerűen navigálhat a menüben, így könnyen elérheti bármelyik funkciót.

A Striker 7sv-nek és a 9sv-nek is a hátoldalán van a táp- és adatkábel csatlakozó

Méret és műszaki paraméterek:

Garmin Striker Vivid 7sv
Méret: 23,5 X 14,0 X 5,8 cm
Kijelző felbontása: 800 X 480 pixel
Kijelző típusa: LCD
Működési frekvencia: 50/77/200/260/455/800 kHz

Garmin Striker Vivid 9sv
Méret: 28,2 X 16,5 X 6,0 cm
Kijelző felbontása: 800 X 480 pixel
Kijelző típusa: LCD
Működési frekvencia: 50/77/200/260/455/800 kHz

Garmin Striker Cast és Garmin Striker Cast GPS
Partról bedobható mélységmérő, ami a telefonodat halradarrá alakítja!
Találd meg könnyedén és fogd ki a halakat az ellenálló STRIKER Cast mélységmérővel. Csak dobd be akár 60 méterre, majd tekerd vissza, hogy szonárképet kapj okostelefonodon vagy táblagépeden.

Garmin Striker Cast
Garmin Striker Cast GPS

Miért találgatnád a halak helyét?
A könnyen értelmezhető szonárkép megmutatja, pontosan hol vannak a halak. Kapcsold össze az ingyenesen letölthető alkalmazással Apple® vagy Android mobil készülékeddel. Gyors és könnyű az üzembe helyezés. Percek alatt készen állhatsz a horgászatra. Dobj messzire, horgássz mélyebben! A jeladó akár 60 méteres távolságból is működik. Horgássz, ahogy szeretsz!

Garmin Striker Cast készülékeket a megfelelő helyen kell rögzíteni a zsinórra, és már be is dobhatók

A könnyedén használható STRIKER Cast folyamatosan közvetíti a telefonos felületre a szonárképet. A beállítás rendkívül egyszerű, a megjelenített kép jól értelmezhető jelei révén pedig a halak és az egyéb, víz alatti objektumok könnyen azonosíthatók. Édes- és sós vízben is használható (akár lékhorgászatra is), éles képen mutatja a halakat és víz alatti objektumokat. Ezenfelül a vízhőfokot is mutatja. Könnyedén elérhetsz akár 30 cm-es léptékű térképeket az online Quickdraw felületről, így biztosan tudni fogod, hol volt kapásod.
Választhatod a könnyedén értelmezhető 2D hagyományos képet, vagy a lékhorgászatnál ideális villanó üzemmódot. Ezek finomhangolását is elvégezheted érzékenységre, hatósugárra és számos egyéb opcióra vonatkozóan. Hogy még egyszerűbb legyen a szonár használata, kapcsold be a hal szimbólumokat, ezáltal láthatod a halak helyét és mélységét.

A belső, USB-vel tölthető akkumulátor akár 10 órán át is működik a töltések között

Ez az ellenálló, IPX6 és IPX7 szabvány szerint vízálló, pehelysúlyú szonár hosszú távra készült és könnyedén bedobható minimum 9 kg teherbírású damillal. Hogy energiát takarítson meg, a STRIKER Cast automatikusan bekapcsol, ha vizet ér, majd kikapcsol, ha kikerül a vízből. Hogy meddig tudsz horgászni? A belső, USB-vel tölthető akkumulátor akár 10 órán át is működik a töltések között.

Kapcsold be a hal szimbólumokat, ezáltal láthatod a halak helyét

A Garmin Striker Cast GPS változattal a beépített GPS segítségével 30 cm-es vonalazással készíthetsz saját Quickdraw horgásztérképeket, így biztosan tudni fogod, hol volt nagyszerű kapásod. A Quickdraw térképeket másokkal is megoszthatod.

Garmin Instinct Esports karóra
Hogy mi a különbség a játékos és a bajnok között? A játékos játszik, míg a bajnok ösztönből játszik. Az Instinct – Esports Edition egy GPS-es okosóra, mely a győzelemre készült!

E-sport tevékenység
A kifejezetten e-sportolóknak készült profillal elemezheted teljesítményed játék közben. A STR3AMUP! továbbítja stressz-szinted és pulzusod a játékod során. Kifejezetten játékosoknak szánt kialakítás.

Kifejezetten e-sportolóknak készült óra

PC játékközvetítés
Sugározd a stressz-szinted és szívritmusod közvetlenül a játékod streamjébe a STR3AMUP! alkalmazással, mely új szintre emeli az élményt.

Sportalkalmazás
Okosabban edzhetsz a való életben is az előre betöltött 30 sportalkalmazással – ezáltal tested és elméd is kész lesz az intenzív életre.

Okos értesítések a csuklódon
Fogadj e-maileket, szöveges üzeneteket, értesítéseket az órádon, ha arra alkalmas telefonnal használod!

Hosszabb akkumulátoros üzemidő
Játssz többet, töltsd kevesebbet! Akár 80 órás e-sport üzemidőt és 14 napos okosórás használatot biztosít.

Kirívó kialakítás
Bátor színek, nagy kontrasztú kijelző és célszerű kialakítás kelti életre ezt a szokatlan okosórát, ami mindenki fejét elcsavarja.

Bátor színek, nagy kontrasztú kijelző és célszerű kialakítás kelti életre ezt a szokatlan okosórát, ami mindenki fejét elcsavarja

Stresszfigyelés
Az óra szívritmus információt biztosít riasztási lehetőséggel, így tudni fogod, ha pulzusod túl magasra ugrik, vagy ha túlságosan alacsony. Tudd, hogy mennyire erősen dolgozik a szíved a kritikus pillanatokban! A szívritmus változásából kiszámolható tested stressz-szintje, így látható, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott vagy stresszes napod van.

A szívritmus változásából kiszámolható tested stressz-szintje, így látható, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott vagy stresszes napod van

Fejlett alvásfigyelés
Még a bajnokoknak is szükségük van alvásra. Lásd a teljes képet az alvásodról, mely lebontva tartalmazza a könnyű, mély és REM szakaszokat is.

Body Battery energiamonitor
Optimalizáld tested energiatartalékait a szívritmus-variabilitás, stressz, alvás és egyéb adatokat felhasználva, így láthatod, mikor vagy edzésre kész vagy mikor célszerű pihenned.

A folyamatos érzékelés segítségével tudni fogod, ha pulzusod túl magasra ugrik, vagy ha túlságosan alacsony

Naptár nézet
Könnyedén áttekintheted edzéseidet a speciális naptár képernyővel. Kövesd nyomon egészségi adataid, sikereid és számos egyebet a Garmin Connect alkalmazásban!

Garmin Instinct Tactical karóra

 • Az amerikai 810G katonai szabványok szerint ellenáll a hőnek, rázkódásnak, valamint 100 méteren fellépő víznyomásnak; kémiailag erősített üveg, éjjellátóval is használható megvilágítással
 • A taktikai funkciók többek között tartalmazzák a lopakodó módot, Jumpmastert, útpont kivetítést, kettős koordináta megjelenítést
 • Beépített 3 tengelyű iránytű és barometrikus magasságmérő, valamint GPS, GLONASS és Galileo támogatású műholdvevő
 • Szívritmus, tevékenység és stressz-szint követés, előre betöltött tevékenységprofilok
 • Maradjon kapcsolódva az okos értesítések és a Garmin Connect felületre történő automatikus feltöltéssel!
 • TracBack® funkció, mellyel visszanavigálhat ugyanazon az útvonalon, amelyen érkezett; a Garmin Explore felületen megtervezheti utazásait
 • Akkumulátor élettartam: akár 14 nap okosóra módban, akár 16 óra GPS használattal, akár 50 óra energiatakarékos UltraTrac módban (beállításoktól függően)
 

Garmin Instinct Tactical karóra

Taktikai funkciók
Engedélyezze a lopakodó üzemmódot, így megakadályozza helyzete megosztását, valamint kikapcsol minden vezeték nélküli kommunikációt is. Egyszerűen betájolhat útpontokat, valamint az MGRS, fok/perc/másodperc koordinátákkal akár két rendszert is láthat egyszerre.

GPS, amire számíthat
Ha általában a járt úttól távol kalandozik, akkor az Instinct az ideális társa. A GPS, GLONASS és Galileo műholdas rendszerek támogatásával még olyan helyeken is meghatározza a helyzetet, ahol a GPS egyedül arra nem lenne képes. A beépített, 3 tengelyű iránytű és a barometrikus magasságmérő pontosan mutatja magasságát és haladási irányát. Felejtse el a találgatást útja során, egyszerűen használja a TracBack funkciót a kiindulópontra történő visszatéréshez!

Az amerikai 810G katonai szabványok szerint ellenáll a hőnek, rázkódásnak, valamint 100 méteren fellépő víznyomásnak; kémiailag erősített üveg, éjjellátóval is használható megvilágítással

Edzés és tevékenységkövetés
Az Instinct GPS-es óra figyeli szívritmusát, tevékenységeit és a napi stressz-szintjét. Ha készen áll az edzésre, számos előre betöltött tevékenységprofil biztosítja, hogy futásnál, kerékpározásnál, úszásnál és további sportoknál gyorsan nekikezdhessen.

Gumírozott pántja mindig könnyed, kényelmes viseletet biztosít

Maradjon kapcsolódva
Az okos értesítések használatával telefonját a zsebében hagyhatja. Párosítsa arra alkalmas telefonját az Instincttel, így automatikusan feltöltheti adatait a Garmin Connect online közösségi felületre, valós idejű követést indíthat vagy használhatja a GroupTrack funkciót, a Garmin Explore felületen pedig megtervezheti kalandjait.

Garmin Instinct Solar Tactical karóra

 • A küldetésre készült, ellenállónak született!
 • A saját utad járod, így az Instinct Solar GPS-es okosórát is úgy alkottuk meg, hogy elkísérjen rajta – bármerre is vezessen.
 • Korábban elképzelhetetlen akkumulátoros üzemidővel bír a napelem segítségével. Akár 54 napos üzemidő okosóra módban.
 • Katonai szabványok szerint ellenálló, így bátran használhatod minden szituációban.
 • Eddz okosabban a beépített sportprofilokkal! Értesítések okostelefonodról közvetlenül a csuklódon. Csinálj még többet, tölts kevesebbet!
 

Garmin Instinct Solar Tactical karóra

Ellenállónak készült
Szálerősített polimer tokozás, kémiailag erősített, karcálló corning® gorilla® glass és a nap energiáját is hasznosító akkumulátorával egy olyan eszköz született, ami rendkívül strapabíró.

Bátornak készült
Rejtőzködő színek, nagy kontrasztú kijelző és céltudatos kialakítás hívta életre ezt a szokatlan okosórát, ami elkísér minden küldetésre.

Napfénnyel táplált akkumulátor
A napfény függvényében változik az amúgy is kiemelkedő akkumulátoros üzemidő, mely még többet enged felfedezni a nap alatt.

Military standard 810
Az Instinct az amerikai katonaság 810-es szabványa szerint hő-, rázkódás- és vízálló (100 méteren fellépő nyomásig).

Energiamenedzser
Láthatod, hogyan befolyásolják a szenzorok és beállítások órád energiafogyasztását, így menet közben végezhetsz módosításokat, melyekkel megnövelheted az élettartamot.

Nappali és éjjeli funkció egyaránt elérhető

Éjjellátó kompatibilis
Válts egyszerűen a nappali és éjszakai mód között, mely módban éjjellátóval is olvasható a képernyő!

Rejtett üzemmód
Légy láthatatlan! Ebben az üzemmódban az óra nem tárol új adatokat, lekapcsolja a vezeték nélküli technológiákat és nem osztja meg a GPS helyzetet.

Lopakodó üzemmódban az óra nem tárol új adatokat, lekapcsolja a vezeték nélküli technológiákat és nem osztja meg a GPS helyzetet

Kettős helyformátum
Könnyedén egyeztetheted helyzeted a többiekkel, mivel egyszerre láthatod azt UTM és MGRS formátumban.

Kivetített útvonalpontok
Mindig tudni fogod a visszavezető utat, csak rögzítsd a túra elején.

Jumpmaster üzemmód
Számítsd ki katonai szabványok szerint az ugráspontodat, melyet követően könnyedén navigálhatsz a célodhoz.

Sportalkalmazások
Az előre betöltött tevékenységi profilok szörfözésre, úszásra, futásra, biciklizésre, túrázásra, evezésre, síelésre és számos másra biztosítanak lehetőséget.

Csuklón mért szívritmus
Szívritmus információ akár pihenés közbeni riasztásokkal is túl alacsony vagy magas értékekre. Láthatod, mennyire dolgozik a szíved edzés közben, akár a víz alatt is.

Láthatod, mennyire dolgozik a szíved edzés közben, akár a víz alatt is

Pulzoximéter
Magassági akklimatizálódásért vagy alvásfigyeléshez a pulzoximéter fénysugarakat használ, és az adatokat elemezve megadja, hogyan alakul a véroxigén-szinted.

Stresszfigyelés
A szívritmus változásából kiszámolható tested stressz-szintje, így látható, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott vagy stresszes napod van.

Body Battery energiamonitor
Optimalizáld tested energiatartalékait a szívritmus variabilitás, stressz, alvás és egyéb adatokat felhasználva, így láthatod mikor vagy edzésre kész vagy mikor célszerű pihenned.

Multi-GNSS műholdvevő
Több műholdrendszer használatával (GPS, GLONASS és Galileo) még a kevésbé nyílt terepen is több műholdra láthat rá a készülék, mint csupán a GPS-t használva.

ABC érzékelők
Navigáláskor az ABC érzékelők segítenek (magasságmérő, barométer, iránytű), így tudni fogod, milyen magasan vagy, milyen időjárás-változás várható, továbbá a 3 tengelyes iránytűvel a pontos irányt is láthatod.

Természetesen víz- és hőálló az óra

TracBack® útvonalvezetés
Könnyedén visszatalálhatsz a kiinduló helyre utazásod során, mivel ez a funkció visszanavigál a kaland elejére.

Okos értesítések
Fogadj e-maileket, szöveges üzeneteket, értesítéseket az órádon, ha arra alkalmas telefonnal használod.

Párosítsd műholdas kommunikátorral!
Ha összekapcsolod Instinct órádat inreach® készülékkel (külön vásárolható, további előfizetés szükséges), akkor üzeneteket fogadhatsz, SOS értesítést küldhetsz a GEOS 24/7 vészhelyzeti szolgáltatónak.

Naptár nézet
Könnyedén áttekintheted edzéseidet a speciális naptár képernyővel.

Garmin eTrex 10 GPS

 • Világméretű alaptérkép
 • Gumírozott, por- és nedvességálló tokozás (IPX7)
 • Nagy érzékenységű GPS és GLONASS vevő
 • Akár 25 órás készenléti idő
 

A Garmin tovább javított az eTrex sorozaton. Az új eTrex 10 megőrizte a könnyű kezelhetőséget, a gumírozott borítást, a megfizethetőséget és a hosszú elemes üzemidőt, ami e sorozatot ennyire megbízhatóvá tette. Főbb jellemzői a fejlesztett felhasználói felület, világméretű alaptérkép, papír nélküli geocaching támogatás és egyszerű felszerelhetőség. A minőséget könnyen felismeri a név alapján, bár az eTrex 10 egy teljesen új eszköz – egy eszköz, melyet kizárólag a Garmin nyújthat.

Garmin eTrex 10 GPS

Lássa az irányt!
Az eTrex 10 egy fejlett, 5,6 cm képátlójú monokróm kijelzőt tartalmaz, amely bármilyen fényviszony mellett jól látható. Vízhatlan és megbízható, az eTrex 10-et az elemeknek ellenállóra tervezték. Könnyen használható menürendszerének köszönhetően több időt tölthet a kirándulással és kevesebbet információk keresésével. Az eTrex 10 a legendás megbízhatóságot nyújtja. Por, pára, kosz, nedvesség vagy víz nem árthat ennek a navigátornak.

Szórakozás
Az eTrex 10 támogatja a geocaching GPX állományokat, így a ládák helye egyenesen a készülékre tölthető. Látogasson el az OpenCaching.com oldalra és kezdje el a geocaching kalandokat. A papír nélküli megoldás nemcsak a környezetet kíméli, de hatékonyabb is lesz. Az eTrex 10 tárolja és mutatja a fontosabb információkat, például a hely, terep, nehézség és ládánként a tippek információit, így nem kell többet kézzel bevinni ezeket a hasznos adatokat. Egyszerűen töltse fel a GPX állományokat a készülékre és már indulhat is!

Biztos pozíció
Nagy érzékenységű GPS vevőjének köszönhetően az eTrex 10 gyorsan és pontosan határozza meg a helyzetet, valamint stabilan tartja a műhold-kapcsolatot. Ennek haszna tisztán látható. Legyen akár magas épületek vagy sűrű növényzet alatt, biztosan számíthat az eTrex 10-re akkor, amikor az a legfontosabb.

Globális rendszer
Az új eTrex sorozat az első kereskedelmi GPS, mely egyszerre képes követni a GPS és a GLONASS műholdakat. Az Oroszország által üzemeltetett GLONASS rendszer 2012-től állt szolgálatba. GLONASS műholdak használatával a helyzet-meghatározás átlagosan 20 százalékkal gyorsabb. Ha egyszerre használja a készülék a két rendszert, 24-gyel több műholddal dolgozhat.

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.