Halbarát haltartók és merítőhálók a Haldorádó kínálatában

Halbarát haltartók és merítőhálók a Haldorádó kínálatában

A Haldorádó termékek kínálata folyamatosan bővül, örömmel mutatjuk be a 2013-ban forgalomba került háló kollekciónkat. A fejlesztések során a legnagyobb kihívást mindig az jelenti, hogy miként lehet a Haldorádó termékeknél megszokott és elvárt nagyon magas minőséget végül megfizethető áron kínálni. Bízunk benne, hogy a bemutatásra váró termékek között most is megtalálja mindenki a számára tökéletes megoldást!

Talán közhelynek számít, de tényleg nem hozunk úgy forgalomba semmilyen terméket, hogy azt előtte hosszasan jómagam, főállású munkatársaim vagy a feeder csapat tagjai ne próbálták volna ki. Ha egyszer látná valaki a raktáramat, elszörnyedne, hogy mennyi tesztalany, sikertelen próbálkozás és végül ki nem adott termék hever ott… Amire végül rákerülhet a HALDORÁDÓ márkanév, az valóban a MINŐSÉG szinonimája! Csupán két konkrét terméket emelnék ki a most bemutatásra váró hálók közül.

Nem hozunk úgy forgalomba semmilyen terméket anélkül, hogy azt előtte hosszasan ne tesztelnénk! Igaz ez az új hálókra is!

Pontosan nem tudom megmondani, csupán saccoltam, de például a „Pontyos merítő védett kerettel” első változatában minimum 1.700 kg van! Kicsivel kevesebb hal fordult meg a „Versenyszák szögletes extra erős” névre keresztelt hálóban. Mindkettőt meg lehet nézni, most is tökéletesen használhatók! Ha hozzám hasonló aktív horgászok vesznek ilyen termékeket, minimum 2-3 évre megoldódik a hálóvásárlási gondjuk. Ha pedig az eszközök kevesebb terhelést kapnak, akkor ez az idő a többszörösére is nőhet! Tekintsük át közösen az új Haldorádó hálókat!

Íme, a 2013. évi új Haldorádó háló kínálatunk!

Pontyos merítő fej

Pontyok és amurok gondtalan szákolásához készült ez a kellően erős, de könnyű alumíniumcső kerettel ellátott merítő fej. A széles és hosszú fej könnyen tolható a vízben, de még egy termetes hal is belecsúszik. A kék színű háló elég mély ahhoz, hogy egy nyugtalan, nagyobb testű amurt is biztonságosan megtartson. A háló anyaga jó minőségű, erős és könnyen szárad. A fej súlya nagy méretéhez képest igen csekély, mindössze 195 gramm. A szákfej mérete 60 x 50 cm, a háló mélysége pedig 40 cm. Ezzel akár egy 5-6 kilós ponty vagy amur is könnyedén megszákolható, a maximális halméret 8 kg!

Kedvező árú pontyos merítő fej

Pontyos merítő szivacsos fejjel

A nagyobb testű halak (pontyok, amurok) biztonságos szákolásához készült ez a kellően erős, de könnyű alumíniumcső kerettel ellátott merítő fej. A széles és hosszú fej könnyen tolható a vízben és a termetes halak sem okoznak számára problémát. A háló anyaga gumírozott, ennek következtében rendkívül gyorsan szárad és nem dörzsöli le a halat védő vékony nyálkaréteget. Elég mély ahhoz, hogy egy nyugtalan, nagyobb testű amurt is biztonságosan megtartson. A szákfej oldalai szivacsborítást is kaptak, a stabilabb vízben való tartásért, majd az azt követő szákoláshoz. A fej súlya nagy méretéhez képest igen csekély, mindössze 330 gramm. A szákfej mérete 60 x 50 cm, a háló mélysége pedig 35 cm. Ezzel akár egy 7-8 kilós ponty vagy amur is könnyedén megszákolható, a maximális halméret 10 kg!

A szivacsos rész segít a merítő fej kikönnyítésében, így gyorsabban tolható a vízben

Pontyos merítő védett kerettel

A nagyobb testű halak (pontyok, amurok) horgászata során tehet jó szolgálatot ez a kellően erős merítő fej. A keret anyaga könnyű alumíniumcsőből készült. Az ezen végigfutó anyag az egyedi megjelenésen kívül a horog perembe történő beakadását is megakadályozhatja, valamint a hal megszákolása után (miközben a hálóban vergődik) sem kell attól félni, hogy a háló peremének nekifeszülő vékony horogelőke eldörzsölődik és elszakad. A széles és hosszú fej könnyen tolható a vízben. A háló anyaga gumírozott, ennek következtében rendkívül gyorsan szárad és nem dörzsöli le a halat védő vékony nyálkaréteget. Elég mély ahhoz, hogy egy nyugtalan, nagyobb testű amurt is biztonságosan megtartson. A fej nagy méretéhez képest igen könnyű, mindössze 310 gramm. A szákfej mérete 60 x 50 cm, a háló mélysége pedig 35 cm. Ezzel akár egy 7-8 kilós ponty vagy amur is könnyedén megszákolható, a maximális halméret 10 kg!

A védett keret meggátolja a háló peremének nekifeszülő vékony horogelőke elszakadását

Versenyszák kék 300

Ez egy alap kivitelű, a mindennapos horgászatokhoz kínált, kedvező árú, közepesen sűrű szövésű háló, amely nem szívja magába a vizet, ennek köszönhetően gyorsan szárad. Ideális választás keszegek, kárászok és átlagos méretű (1-5 kilós) pontyok, amurok tárolásához. A háló erős, nem kell félni kiszakadásától és a hal elvesztésétől. A fej dőlésszöge állítható. Olyan horgászoknak ajánljuk, akik nem tudnak sokat költeni egy versenyszákra, mégis egy megbízható minőségű hálót szeretnének vásárolni. A háló hossza 300 cm, átmérője: 45 cm.

Ez egy alap kivitelű, a mindennapos horgászatokhoz kínált, kedvező árú versenyszák
Közepesen sűrű szövésű hálóval készül

Versenyszák kerek erősített 300, 400

Ma már minden versenyen, még az amatőrökön is alapkövetelmény, hogy a kifogott halat mérlegelés után vissza kell engedni. Ahhoz, hogy a hal a verseny ideje alatt életben maradjon, megfelelő haltartóra van szükség! A versenyszabályzatban előírt méret mellett talán sokkal fontosabb szempont a megfelelő minőség, amely eléréséhez a hálót olyan anyagból kell előállítani, ami nem okoz sérüléseket a halak testén. Ez a versenyszák megfelel ezeknek a feltételeknek! A belehelyezett hal megnyugszik, a súlyozott, merev (alumíniumból készült) karikáknak köszönhetően a szák kellően nagy mozgásteret nyújt számára. A sűrű szövésű microháló (amelyből még az ikra sem tud kiúszni) rendkívül erős, ellenáll még tartós hullámzásban is a durva mederfenék dörzsölő hatásainak. Mégis kellően puha, amely nem irritálja a halakat. Nem kell félni kiszakadásától és a hal elvesztésétől sem. Ideális bármilyen méretű hal tárolására, de főként az állóvízi horgászatokhoz javasoljuk. Két méretben készül: 3 és 4 méteres változatban. A hosszabb hálót nemzetközi (hazai és külföldi) versenyeken is lehet használni. Mindkét méretű háló átmérője 50 cm, a fej dőlésszöge tetszés szerint állítható.

Magas minőségű strapabíró versenyszák, amelyben garantáltan nem sérül a hal
A sűrű szövésű microhálóból…
… még az ikra sem tud kiúszni… :)
A fej dőlésszöge minden versenyhálónkon tetszés szerint állítható

Versenyszák szögletes extra erős 300, 400

Ez a versenyszák talán a kereskedelmi forgalomban kapató egyik legjobb, a legmagasabb követelményeknek is maximálisan megfelel. Rendkívül igényes kivitelű és exkluzív megjelenésű versenyszák, amely folyóvízen is stabilan helyben marad, nem csavarodik meg. Köszönhető mindez a szögletes formának és lesúlyozott merevítő elemeknek. A hagyományos versenyszákoknál a legsérülékenyebb pont a háló és a keret találkozása, hiszen ez dörzsölődik legjobban, de ennél a hálónál a keretek védettek, a sarkai pedig külön erősítést kaptak. A háló anyaga gumírozott, ennek köszönhetően rendkívül gyorsan szárad és elnyerte a legszigorúbb „halbarát” minősítést is. A belehelyezett hal megnyugszik, a súlyozott, merev karikáknak köszönhetően a szák kellően nagy mozgásteret nyújt számára. Erős (tetszés szerint állítható) feje stabilan tartja a belső keretet. A keret két oldalára alulról a harmadik „gyűrűre” került 1-1 fogantyú, ezáltal könnyebb a vízből kivenni a halakkal teli hálót. Kifejezetten ajánlott nagyhalas (pontyos) versenyeken, amikor akár 50-100 kg fogásra is lehet számítani, és mindenképpen egy strapabíró, erős hálóra van szükség, de nélkülözhetetlen a folyóvízi horgászatok során is! Két méretben készül, 3 és 4 méteres változatban. A hosszabb hálót nemzetközi (hazai és külföldi) versenyeken is lehet használni. A háló átmérője: 55 x 45 cm.

A legmagasabb minőségű halbarát versenyszák, amely kifejezetten ajánlott a folyóvízi és pontyhorgászatok során
Közepesen sűrű, gumírozott háló lyukbősége is jelzi, hogy nem az ebihalakhoz lett kitalálva
A hálót merevítő fém karikák műanyag borítást kaptak
Sőt, a sarokrészek egy újabb borítással váltak tökéletesen sérthetetlenné. Ebben már a legdurvább kövezés sem tud kárt tenni!
A harmadik „gyűrűre” került 1-1 fogantyú, ezáltal könnyebb a vízből kivenni a halakkal teli hálót
Az erős (tetszés szerint állítható) feje stabilan tartja a belső keretet

Száktartó kerek és szögletes

A nedves haltartó szák „illata” nem nevezhető éppen kellemesnek, jól tudják ezt az autóval közlekedő horgászok. Ha nincs idő megszárítani, valahogy mégis haza kell vinni a hálót, ha nem akarjuk a vízparton hagyni. Ez a száktartó táska (ha hermetikusan nem is, de) a kellemetlen szagot jelentős mértékben elzárja. Készül dupla és szimpla, valamint kerek és szögletes kivitelben. A dupla változat a merítő fej(ek) és a törősziták kényelmes tárolását is biztosítja. Kerek száktartó táskánk dupla kivitelben készül, átmérője: 65 cm, vastagsága: 24 cm. A szögletes változat készül szimpla és dupla kivitelben. Mindkettő mérete 65 x 55 cm, a szimpla vastagsága 12 cm, a dupláé 24 cm. A száktartó táskák színvilága megegyezik a kedvelt Haldorádó Feeder bottáskák színvilágával.

A haltartók és merítő fejek tárolását szolgálják a száktartó táskáink
A száktartó táskák színvilága megegyezik a kedvelt Haldorádó Feeder bottáskák színvilágával
A dupla kivitelben található belső elválasztó segít a merítő fej(ek) és haltartó rendezett tárolásában, szállításában
Készül szögletes és kerek kivitelben
Egy rövid, de annál érdekesebb filmben még több információt láthatnak az érdeklődők

Írta: Döme Gábor
Fotók: Nagy Gábor, Takács Péter, Csapi Károly
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.