Haldorádó új termékek 2021

Haldorádó új termékek 2021

Nagy tisztelettel köszöntök mindenkit a Haldorádó 2021. évi újdonságait bemutató írásunkban és filmünkben. A 2020-as év finoman szólva sem volt egyszerű, de megpróbálok minden helyzetet pozitívan szemlélni és annak jó oldalát megfogni. Az elmúlt évben kollégáimmal még több időt tudtunk a horgászattal tölteni, aminek meg is lett az eredménye. 2021-ben olyan mennyiségű újdonsággal, érdekes és hasznos termékkel lépünk piacra, amelyre a Haldorádó történetében még soha nem volt példa! Lássuk hát ezeket!

Kollégáimmal rengeteget dolgoztunk az elmúlt év során, melynek meg is lett az eredménye! 2021-ben olyan mennyiségű újdonsággal, érdekes és hasznos termékkel lépünk piacra, amelyre a Haldorádó történetében még soha nem volt példa!

LEGEND PELLET
A LEGEND PELLET a három legismertebb csali családunk, a Haldorádó Oldódó Pellet (süllyedő), az Oldódó Lebegő Pellet, valamint az Oldódó Fluo Lebegő Pellet MEGÚJULT változatai!
Ki gondolná, hogy ezek a csalik több mint 10 éve kerültek forgalomba és mind a mai napig töretlen sikernek és népszerűségnek örvendenek? Manapság már az is csoda, ha ebben a rendkívül gyorsan változó világban egy csali megél ilyen hosszú időt, az pedig végképp csoda, ha az iránta mutatkozó igény évről évre nő!

A LEGEND PELLET a három legismertebb csali családunk, a Haldorádó Oldódó Pellet (süllyedő), az Oldódó Lebegő Pellet, valamint az Oldódó Fluo Lebegő Pellet MEGÚJULT változatai!

Az talán már csak „hab a tortán", hogy jómagam a csalicsalád emblematikus tagjával, a Haldorádó Oldódó Lebegő Pellet - Édes Ananász csalival 8 év alatt körbejártam a Földet és (feeder technikával, saját felszereléssel) mind az 5 földrészen fogtam vele pontyokat.

Az egyik csalicsalád emblematikus tagjával, a Haldorádó Oldódó Lebegő Pellet - Édes Ananász csalival 8 év alatt körbejártam a Földet és (feeder technikával, saját felszereléssel) mind az 5 földrészen fogtam vele pontyokat

Sokat törtük a fejünket, hogy szabad-e ezeket a legendás csalikat „bántani”, bármit változtatni rajuk? Végül bátor elhatározásra jutottunk, ugyanis a jót is lehet még jobbá, jelen esetben még fogósabbá tenni! Minimális mértékben javítottunk a már bevált csalikon, amely még intenzívebb aromákban, könnyebben fűzhető, fúrható állagban nyilvánul meg elsősorban. Létrehoztunk egy egységes, könnyen érthető és áttekinthető rendszert, amelyben már a megnevezés is egyértelművé teszi, hogy az a csali miként viselkedik. A gyűjtőnévként pedig nem is adhattunk volna találóbb nevet a régi/új csaliknak, mint azt, hogy LEGEND PELLET.
A megszokott, jól bevált és fogós ízek mellett ÚJ ÍZEK, SZÍNEK és SZINKOMBINÁCIÓK is megjelentek a palettán, érdemes ezeket tüzetesen is megvizsgálni. A modern feederes pontyhorgászathoz pop-up (lebegő), wafter (mérsékelten lebegő) és sinking (süllyedő) csalik egyaránt nélkülözhetetlenek, így mostantól mindhárom változatban elérhetőek a Haldorádó legendás csalijai!

Nem is adhattunk volna találóbb nevet a régi/új csaliknak mint azt, hogy LEGEND PELLET, hisz ahogyan eddig, ezután is legendás fogások fognak fűződni hozzá!

LEGEND PELLET Sinking
Ez a legendás Haldorádó Oldódó Pellet megújult változata. Olyan süllyedő = sinking csali, amely a mederfenéken marad, az erőteljes áramlatok is csak nehezen tudják elsodorni. Fogósságának igazi titka és „ereje", hogy a csali a vízbe érés után azonnal elkezd oldódni. Ez az oldódás azonban lassú, egyenletes folyamat! Hideg vízben ez akár 5-6 óra is lehet, míg 20 Celsius-fok felett 1-2 óra, miközben a közepe még mindig kemény és stabil marad (gyakorta a legóvatosabb halak pont ilyekor húzzák el…). Oldódás közben amorf, szakadozott formájúak lesznek a szemek, miközben a csalikból „ömlenek” a finom ízek, aromák, étvágyfokozó attraktánsok, nem csoda, hogy legendásan fogósak! 8, 12 és 16 mm-es szemek találhatók a dobozban, így minden módszerhez kínálunk ideális méretet.
FOGÓS TIPP!
Használd a család Pop Up (lebegő) változatival kombinálva! Ezek lehetnek teljesen eltérő színek és ízek. Együtt egy balanszírozott, nagyméretű, nagyon attraktív csalit kapsz, amelyet ritkán hagynak érintetlenül a halak. A család legkisebb, 8 mm-es tagját a Method Feeder technikához optimalizáltuk. Ha semmilyen pop-up vagy wafter csalira nincs kapásod, tűzz fel a csalitüskére egy szemet ebből!
Elérhető ízek: Édes Ananász, Brutális Máj, Tüzes Ponty, Mézes Pálinka, Vörös Démon, Fokhagymás Hal, Chilis Tintahal (ÚJ ÍZ), Csoki Narancs (ÚJ ÍZ), Vajsav (ÚJ ÍZ)

Ez a legendás Haldorádó Oldódó Pellet megújult változata. Olyan süllyedő = sinking csalik, amelyek a mederfenéken maradnak és ott folyamatosan oldódnak
8, 12 és 16 mm-es szemek találhatók a dobozban, így minden módszerhez kínálunk ideális méretet

LEGEND PELLET Wafter
Ez a legendás Haldorádó Oldódó Fluo Lebegő Pellet megújult változata. Olyan mérsékelten lebegő = wafter csali, amelyeket akár egy 7-10 mm-es csalitüske vagy egy közepes méretű horog már a fenékhez tapaszt, mégis egy pillekönnyű, könnyen felszippantható, csábító falat marad. A fogósságot tovább fokozza a vizuális inger, a csalik rikító, fluo színezetének köszönhetően szinte világítanak a vízben, amit a kíváncsi pontyok és amurok szívesen fogadnak. Lehet ezt még fokozni? IGEN! A csali a vízbe érés után azonnal elkezd oldódni. Ez az oldódás azonban lassú, egyenletes folyamat! Hideg vízben, akár 5-6 óra is lehet, míg 20 Celsius-fok felett 1-2 óra, miközben a közepe még mindig kemény és stabil marad (gyakorta a legóvatosabb halak pont ilyekor húzzák el…). Oldódás közben amorf, szakadozott formájúak lesznek a szemek, miközben a csalikból „ömlenek” a finom ízek, aromák étvágyfokozó attraktánsok, nem csoda, hogy legendásan fogósak! 12 és 16 mm-es méretekben található meg ez a pellet a dobozban. 
FOGÓS TIPP! Hideg vízi horgászatok során ne a dobozból kivett csalit tűzd vagy fűzd fel! Áztasd be előre, puhítsd fel egy kicsit a külsejét, gyorsítsd fel így az oldódást, ennek jutalma a gyorsabb kapás lesz. Hatékony trükk ez a nagytestű, óvatos halak horgászata során is!
Elérhető ízek: Édes Ananász, Brutális Máj, Tüzes Ponty, Mézes Pálinka, Vörös Démon, Fokhagymás Hal, Chilis Tintahal (ÚJ ÍZ), Csoki Narancs (ÚJ ÍZ), Vajsav (ÚJ ÍZ)

Ez a legendás Haldorádó Oldódó Fluo Lebegő Pellet megújult változata. Olyan mérsékelten lebegő = wafter csalik, amelyek egy megfelelő méretű horoggal, illetve csalitüskével tökéletesen balanszírozhatóak, ezáltal optimális módon kínálhatók fel, miközben folyamatosan oldódnak
A fogósságot tovább fokozza a vizuális inger, a csalik rikító, fluo színezetének köszönhetően szinte világítanak a vízben, amit a kíváncsi pontyok és amurok szívesen fogadnak
Anyaga tökéletesen stabil, de nem túl kemény, könnyedén átszúrható fűzőtűvel…
… illetve tűzhető csalitüskére
Így a legegyszerűbb és leghatékonyabb a csalizás!

LEGEND PELLET Pop Up
Olyan erősen lebegő = Pop Up csalik, amelyeket régóta vártak már a termékcsalád kedvelői. Ez a legnagyobb felhajtóerejű csali a LEGEND PELLETEK között. Tökéletesen használható önmagában is megemelt előkés csali-felkínáláshoz, de más csalik balanszírozásához, lebegtetéséhez ajánlott igazán. Ekkor az alap csali lehet tigrismogyoró, kisebb méretű vagy felezett bojli, nagyobb csalizó pelletek és kukoricaszem(ek). Méretét tekintve 12 és 16 mm. Tapasztalataink azt mutatták, hogy ezek a méretek kellenek ahhoz, hogy e csali a fent említett tulajdonságoknak tökéletesen megfeleljen.
A Pop Up csalik a legmasszívabb állagúak a LEGEND PELLETEK között, ez a típus egyáltalán nem puhul fel, nem lesz kocsonyás a felszíne, nem oldódik, akár több napot is kibír a vízben. E tulajdonságaiból adódóan ez egy tökéletes nagyhalas csali, eredményesen használható a kivárós, szelektív horgászatokhoz, ahol nem a mennyiség, hanem a méret növelése a cél! Kifejezetten ajánlott szelektív nagyponty- és amurhorgászathoz!
A fogósságát tovább fokozza a vizuális inger, a csalik rikító, fluo színezetének köszönhetően szinte világítanak a vízben, amit a kíváncsi pontyok és amurok szívesen fogadnak. 
FOGÓS TIPP! Használd a család Sinking (oldódó süllyedő) változatival kombinálva! Ezek lehetnek teljesen eltérő színek és ízek. Együtt egy balanszírozott, nagyméretű, nagyon attraktív csalit kapsz, amelyet ritkán hagynak érintetlenül a halak.
Elérhető ízek: Édes Ananász, Brutális Máj, Tüzes Ponty, Mézes Pálinka, Vörös Démon, Fokhagymás Hal, Chilis Tintahal (ÚJ ÍZ), Csoki Narancs (ÚJ ÍZ), Vajsav (ÚJ ÍZ)

Olyan erősen lebegő = Pop Up csalik, amelyeket régóta vártak már a termékcsalád kedvelői. Ez a legnagyobb felhajtóerejű csali a LEGEND PELLETEK között
Tökéletesen használható önmagában is megemelt előkés csali-felkínáláshoz…
… de más csalik balanszírozásához, lebegtetéséhez ajánlott igazán!
Ez már egy igazán tekintélyes méretű csali, amivel kiválóan megcélozhatók akár a kapitális pontyok és amurok is!
A LEGEND PELLETEK ezernyi lehetőség és minden eddiginél kimagaslóbb fogások kulcsát adják a horgászok kezébe! Válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet és fogd meg az új rekordodat!

Tornado Wafter - Fokhagyma & Mandula és Puncs & Menta
Az elmúlt évben került forgalomba és némi túlzással mindent elsöpört a Tornado! Köszönjük az újdonságaink iránt mutatott rendkívüli érdeklődést, a sok pozitív visszajelzést és eredményes fogásokról készült beszámolókat, amiket küldtetek nekünk! Első körben olyan színekben és hozzá passzoló ízekben hoztuk forgalomba, amelyek nekünk kiemelkedően jól teljesítettek. Az Édes Szamóca piros színben, az N-Butyric & Ananász sárga színben, a büdös sajt aromájú Rokfort Sajt narancssárga színben pomázik, míg a Mézeskalács barna színű lett. A kezdő ízek mellé 2020 nyarán kiadtuk a Mangót is, szintén narancssárga színben.
2021-től megjelent a szortimentben a Fokhagyma & Mandula a jól bevált, feltűnő, fehér színben, valamint egy különlegesség, a rózsaszínű Puncs & Menta.

Az eredeti ízek, színek mellé 2021-től megjelent a szortimentben a narancssárga Mangó, a Fokhagyma & Mandula a jól bevált, feltűnő, fehér színben, valamint egy különlegesség, a rózsaszínű Puncs & Menta

A termékeket eredményesen használó horgászok azonban folyamatosan bombáztak minket a jobbnál jobb ötleteikkel, kéréseikkel! Sokan mondták, hogy jó lenne ebből kisebb, jó lenne ebből nagyobb, miért nincs hozzá aroma? Nekünk nem volt más dolgunk, mint vevőink kérései a lehető legmagasabb színvonalon megvalósítani! 

Tornado Pop Up XL
A Tornado Pop Up XL egy különleges formájú, rendkívül attraktív, főzött, lebegő csali, amely napokig képes a vízben megőrizni formáját és lebegőképességét, miközben folyamatosan áramoltatja ki magából vonzó ízét és aromáját, de nem „füstöl”. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ezzel a csalival foglalkoztunk talán a legtöbbet. Számos helyszínen próbáltuk, legyen az kicsi vagy nagy tó, vagy akár egy nagy természetes víz. Mindenhol elképesztően fogósnak bizonyult!

Büszkén mutatjuk be 2021-es fejlesztéseink közül a TORNADO Pop Up XL csalikat!

Tökéletesen használható önmagában is megemelt előkés csali felkínáláshoz, de más csalik balanszírozásához, lebegtetéséhez ajánlott igazán. Ekkor az alap csali lehet tigrismogyoró, kisebb méretű vagy felezett bojli, nagyobb csalizó pelletek és kukoricaszem(ek). Méretét tekintve 15 mm. Tapasztalataink azt mutatták, hogy ez a méret kell ahhoz, hogy e csali a fent említett tulajdonságainak tökéletesen megfeleljen.
Említést érdemel az is, hogy lényegesen masszívabb a Pop Up XL csalik állaga, mint a Tornado Wafter csaliké, ez a típus egyáltalán nem puhul fel, nem lesz kocsonyás a felszíne. E tulajdonságaiból adódóan ez egy tökéletes nagyhalas csali, eredményesen használható a kivárós, szelektív horgászatokhoz, ahol nem a mennyiség, hanem a méret növelése a cél! Kifejezetten ajánlott szelektív nagyponty- és amurhorgászathoz!
Ez a termékcsalád a wafter változattal azonos ízekben kerül forgalomba: Édes Szamóca, Rokfort Sajt, N-Butyric & Ananász, Mézeskalács, Mangó, Fokhagyma & Mandula, Puncs & Menta

Ez egy különleges formájú, rendkívül attraktív, főzött, lebegő csali, amely napokig képes a vízben megőrizni formáját és lebegőképességét, miközben folyamatosan áramoltatja ki magából vonzó ízét és aromáját, de nem „füstöl”
Ez a pop-up csali más csalik balanszírozásához, lebegtetéséhez ajánlott igazán
Kifejezetten ajánlott szelektív nagyponty- és amurhorgászathoz…
… ahol nem a mennyiség, hanem a méret növelése a cél!
Putz Tamás kollégánk a Tornado Pop Up XL Mangó csalival fogta többek között a tavalyi évben a legnagyobb amurját…
… illetve az új tükörponty rekordját is ennek a csalinak köszönheti!

Tornado Method
Ez a nagysikerű Tornado Wafter csalik method horgászathoz optimalizált változata, mely ugyanúgy árasztja magából a szín- és illatanyagokat, mint nagynevű elődje. Egy tégelyben 6 és 8 mm-es wafter (mérsékelten lebegő) pelletek találhatók meg a már ismert és bevált Tornado ízekben.

Ez a termék a nagysikerű Tornado Wafter csalik method horgászathoz optimalizált változata

Csalitüskés felkínálása immár lehetővé teszi, hogy finomabb horgászatoknál is élvezzük a „füstölős csalik” előnyeit. Ez a csali nem az egyedi Tornado formát kapta, hanem a klasszikus hengeres method csalikét, mert így érvényesül a legjobban. Lebegőképességére jellemző, hogy a kisebb, 7 mm-es vagy a Fine csalitüskék is elegendőek ahhoz, hogy elsüllyesszék, így a csali optimális pozícióban várja a kosár közelébe érkező halakat. 

Egy tégelyben 6 és 8 mm-es wafter (mérsékelten lebegő) pelletek találhatók meg a már ismert és bevált Tornado ízekben

Az összes Tornado ízben elérhető: Édes Szamóca, Rokfort Sajt, N-Butyric & Ananász, Mézeskalács, Mangó, Fokhagyma & Mandula, Puncs & Menta

Csalitüskés felkínálása immár lehetővé teszi, hogy finomabb horgászatoknál is élvezzük a Tornado csalik előnyeit
Lebegőképességére jellemző, hogy a kisebb, 7 mm-es vagy a Fine csalitüskék is elegendőek ahhoz, hogy elsüllyesszék, így a csali optimális pozícióban várja a kosár közelébe érkező halakat
Elképesztően fogós method csali, amely számtalan szép pontyot csalt már Sipos Gábor kollégánk horgára

Sokan kérték, hogy szeretnék ezeket a fogós ízeket és aromákat külön is megvásárolni – íme, elkészítettük!

Tornado Activator Spray
A Tornado csalikkal megegyező ízekben és színekben elérhető a Tornado Activator Spray, amellyel bármilyen csalit – legyen az pellet, bojli vagy kukorica – feltűnő és kívánatos falattá lehet varázsolni. Ez az aroma megtapad a csalin és vízbe érve folyamatosan oldódva látványos „füstöt” képez, miközben intenzíven áramlanak ki belőle a csábító ízanyagok. 2-3 spriccelés a csalira vagy a megtöltött kosárra bőven elegendő, azonnal érezhető az intenzív illat!

A Tornado csalikkal megegyező ízekben és színekben elérhető a Tornado Activator Spray, amellyel bármilyen csalit feltűnő és kívánatos falattá lehet varázsolni

A tapadást elősegítő adalék segítségével az aroma és az attraktorok nagy része a fenéken fejti ki hatását, segítve a vízközt mozgó halak kosárhoz csalogatását.
Használhatjuk a megtöltött method kosár ízesítésére is. Teljesen mindegy, hogy ízesített vagy natúr etetőanyagot/pelletet töltöttünk bele, ha ezt ráfújjuk, ez lesz a domináns! A hagyományos aromákkal ellentétben ez folyamatos használat mellett sem lesz „sok(k)” a halaknak, nem telnek el vele, nem hagyják ott a horgászat helyét. Sőt, azt mutatják a tapasztalatok, hogy felgyorsul a horgászat, lerövidül a kapások közötti idő, mert egyre több hal (főként ponty) gyűlik a bedobott, ízesített kosár közelébe. Ennek legfőbb oka, hogy étvágygerjesztő adalékanyag és aminosav is található benne. Így kifejezetten ajánlott akár versenykörülmények között való használatra is. Az év bármely időszakában hatásos, a leghidegebb vizekben is gyorsan és hatékonyan dolgozik!
A Tornado Activator Spray az összes Tornado ízben elérhető: Édes Szamóca, Rokfort Sajt, N-Butyric & Ananász, Mézeskalács, Mangó, Fokhagyma & Mandula, Puncs & Menta

Az aroma fújható közvetlenül a csalira…
… valamint a megtöltött etetőkosár felületére is
Az év bármely időszakában hatásos, a leghidegebb vizekben is gyorsan és hatékonyan dolgozik!

Tornado Activator Gel
A Tornado csalikkal megegyező ízekben és színekben elérhető a Tornado Activator Gel, amely nagy sűrűségű, jól tapadó, kapásfokozó adalékanyag. Elsősorban a megtöltött method kosár és PVA rudacskák koncentrált ízesítésére szolgál. A kezelt felület centruma mindvégig a gombócon, illetve a csali közvetlen közelében marad, így eltéveszthetetlen irányt mutat (főként) a pontyoknak. Garantáltan kibírja a nagy erejű, távoli dobásokat és az ezzel járó intenzív vízbecsapódásokat is.

A Tornado csalikkal megegyező ízekben és színekben elérhető a Tornado Activator Gel, amely nagy sűrűségű, jól tapadó, kapásfokozó adalékanyag

A leérkezést követően lát munkához. A mederfenéken laposan terjed szét a benne található erőteljes ízfelhő. A teljes feloldódás a víz hőmérsékletétől függően 5-20 perc alatt zajlik le, viszont az etetőanyag vagy pellet szemek felületén ekkor is marad belőle egy kis zseléréteg. A mederfenéken maradó, ízesített szemcséket megkóstoló halak egyre bátrabban falatoznak belőle. A hagyományos sűrű aromákkal ellentétben ez folyamatos használat mellett sem lesz „sok(k)” a halaknak, nem telnek el vele, nem hagyják ott a horgászat helyét. Sőt, azt mutatják a tapasztalatok, hogy felgyorsul a horgászat, lerövidül a kapások közötti idő, mert egyre több hal gyűlik a bedobott, ízesített kosár vagy bojlis végszerelék közelébe. Ennek legfőbb oka, hogy étvágygerjesztő adalékanyag és aminosav is található benne, így kifejezetten ajánlott akár versenykörülmények között való használatra is. Az év bármely időszakában hatásos, a leghidegebb vizekben is gyorsan és hatékonyan dolgozik!
A Tornado Activator Gel az összes Tornado ízben elérhető: Édes Szamóca, Rokfort Sajt, N-Butyric & Ananász, Mézeskalács, Mangó, Fokhagyma & Mandula, Puncs & Menta

Elsősorban a megtöltött method kosár és PVA rudacskák koncentrált ízesítésére szolgál
A kezelt felület centruma mindvégig a gombócon, illetve a csali közvetlen közelében marad, így eltéveszthetetlen irányt mutat (főként) a pontyoknak
A koncentrátum elképesztő sűrűsége lehetővé teszi, hogy közvetlenül a csalink felületére nyomjuk
Garantáltan kibírja a dobást és a vízbe csapódást, így megmarad a csali felületén. Használatával egyedi, különleges kreációk alkothatók, amik a vízben hosszasan fejti ki csábító hatását

A nyári időszakban a különböző módon fermentált, azaz erjesztett tejsavas, illetve vajsavas csalogatóanyagok fogóssága már évtizedek óta megkérdőjelezhetetlen. A Haldorádó termékek között egy komplett rendszer alapul erre. Vannak ehhez etetőanyagjaink, csalijaink, erjesztett magvaink, roppantott mag mixeink, illetve különféle folyékony aromáink, koncentrátumaink. A fejlesztés azonban nem áll meg, így újabb hatékony csalogatóanyagokkal állunk a nagyközönség elé!

A FermentX fejlesztés továbbra sem áll meg, újabb hatékony csalogatóanyagokkal állunk a nagyközönség elé!

FermentX Natural Bait
A csali alapját egy 100%-ban természetes anyagból készült, gumis állagú, naturális pellet képezi. Speciális anyagösszetételének köszönhetően képes könnyedén magába szívni a nyomelemekben és fehérjékben gazdag fermentált alaplevet, a precízen adagolt aminosavakat, vitaminokban és ásványi anyagokat. A csali karakterét, ízét és színét meghatározó alaplé, azaz a csali tároló folyadéka ugyanazzal a fermentációs eljárással készült, mint a FermentX etetőanyagok és magvak. A vízbe kerülés után azonnal elkezd dolgozni és az attraktánsokban gazdag, fermentált folyadékot fokozatosan, hosszú idő alatt szivárogtatja magából – olyan, mint egy jeladó, amelyet nem fognak a környéken úszkáló halak elkerülni. Újdonsága abban is rejlik, hogy vízben nem oldódó (ott akár több napot is kibíró), de teljesen természetes anyagból készült, nem gumi, nem műanyag! Természetes eredetének köszönhetően a halak nem tekintenek rá idegen anyagként. 
12 és 16 mm-es méretben kerül forgalomba. A csomagolása sem a megszokott, a csalik egy dupla rétegű műanyag tasakban, a tároló folyadékban ázva várják a bevetést. Nagyon erős a szelektáló hatása, amely nem feltétlenül a méretének, hanem a markánsan savas ízének és karakterének köszönhető. 
Felkínálható önállóan, 10-15 mm-es csalitüskén, hajszálelőkén vagy quick stops segítségével is, de nagyon hatékony más bevált nagyhalas (tigrismogyoró, kukorica, pellet, SpéciCorn Mega) csalikkal kombinálva is. A kreatív amur- és pontyhorgászok új titkos fegyvere lehet ez a felmelegedett vizekben! - Ez a termék 2021. március 1-től lesz rendelhető!
Ízváltozatok: Tejsavas Betainos, Tejsavas Ananász, Tejsavas Nagy Ponty, Tejsavas Nagy Amur, Tejsavas Mézes Pálinka, FX1

A csali alapját egy 100%-ban természetes anyagból készült, gumis állagú, naturális pellet képezi. Speciális anyagösszetételének köszönhetően képes könnyedén magába szívni a nyomelemekben és fehérjékben gazdag fermentált alaplevet

FermentX Activator Gel
Egy nagyon sűrű, zselészerű „aroma gél”, amely a felmelegedett vizekben igazán hatásos! Egyedi fermentációs eljárással készült, amely olyan attraktánsokat tartalmaz, mint pl. a legmagasabb biológiai aktivitással rendelkező fehérjék és ásványi anyagok. Ehhez további adalékként olyan válogatott aminosavakat adtunk, melyek, jelentősen befolyásolják a halak étvágyát. Hogy tovább fokozzuk a fermentált attraktánsok hatékonyságát, mindezt gél szerkezetűvé alakítottuk annak érdekében, hogy a csalogatóhatás a csali és/vagy a megtöltött kosár körül minél tovább fennmaradjon.

Egyedi fermentációs eljárással készült, nagyon sűrű, zselészerű „aroma gél”, amely a felmelegedett vizekben igazán hatásos
A megtöltött kosárra célszerű rányomni a sűrű, jól tapadó gélt

A nyári időszakban a tejsavas erjesztésű csalogatóanyagok hatékonysága megkérdőjelezhetetlen, sőt gyakorta nem is igen lehet mással pontyot vagy amurt a horog közelébe csalni. A FermentX Activator Gel használatával felturbózhatjuk, ízesíthetjük csalijainkat: csalizó pelletet, bojlit, tigrismogyorót, kukoricát, de talán a leghatékonyabb a method kosarak „ízesítésére”. A megtöltött kosárra célszerű rányomni a sűrű, jól tapadó gélt, rátenni a csalit, majd egy újabb réteg etetőanyaggal lefedni. A kosárból kioldódó szemcséket nagyon markánsan megízesíti, és minél több jut be a horgászat helyére, annál agresszívebbek és sűrűbbek lesznek a kapások. Ráadásul, ha ezt megízleli és elfogyasztja a hal, az fokozza az étvágyát. Mivel természetes alapú, nem lehet „túltolni” (a helyet „bedugítani”) vagy túladagolni. Imádják a pontyok és amurok! - Ez a termék 2021. március 1-től lesz rendelhető!
A FermentX Activator Gel a FermentX etetőanyagokkal azonos ízekben kerül forgalomba: Tejsavas FX 1, Tejsavas Ananász, Tejsavas Betainos, Tejsavas Mézes Pálinka, Tejsavas Nagy Amur, Tejsavas Nagy Ponty

Csalijainkat is könnyedén tuningolhatjuk vele, ezzel garantáltan fogósabbá tehető bármilyen főtt mag, pellet, illetve bojli

Haladjunk tovább a különleges csalik sorával! Sokaknak okoz gondot az élő csalik beszerzése és azok tárolása. Talán a legérzékenyebb élő csali a szúnyoglárva. Úgy tűnik, erre is találtunk megoldást!

Bloodworm - Midi és Maxi
A különböző ízű és formájú gumi csalik óriási népszerűségnek örvendenek a horgászok és halak körében, térhódításuk és fogósságuk megkérdőjelezhetetlen! 

2021-től egy különleges, a palettánkról eddig hiányzó csalit, a Bloodworm változatot, vagyis a szúnyoglárvát is kínáljuk a finomszerelékes horgászat szerelmeseinek

Most egy különleges, a palettánkról eddig hiányzó csalit, a Bloodworm változatot, vagyis a szúnyoglárvát kínáljuk a finomszerelékes horgászat szerelmeseinek. Ez egy intenzív vöröses színű, erős aromájú, strapabíró és rugalmas csali, melyet horogra tűzve vagy FINE csalitüskén tudunk felkínálni a halaknak. Kiváló lehet a keszeghorgászat során, de akár az óvatosan táplálkozó pontyokat is becsaphatjuk vele. Két méretben kerül forgalomba, a kisebb Midi, valamint a megnövelt, Maxi méretben.
Ízek: Natúr, Fokhagyma és Eper, de az összes változat kapható egy MIX 6-os gyűjtőben is.

Egy intenzív vöröses színű, erős aromájú, strapabíró és rugalmas csali
A vékony, ámde hosszabb MIDI csalikat egyszerűen, ízlés szerint méretre vághatjuk
Kiváló lehet a keszeghorgászat során, de akár az óvatosan táplálkozó pontyokat is becsaphatjuk vele
A MAXI változathoz jó választás pl. a csalitüskés felkínálás
Finoman lebegő, csábító pontyfalat!

DupleXCorn
A SpéciCorn gumikukorica továbbgondolt, vásárlói igényekre alapozott változata. Van, amikor a normál egy szem gumikukorica kevés, viszont a nagyméretű Mega SpéciCorn már túl nagy. Az ideális a köztes méret: a dupla SpéciCorn. Sokan alkalmazták már eddig is duplán a SpéciCorn csalit, de a különálló szemek felfűzése igen körülményes. Megoldottuk ezt is: készen kínáljuk a dupla szemű kukoricát, amelyet a megszokott aromazáró kupakkal ellátott aromás tégelyben kínáljuk. A kitűnő lebegő képessége, intenzív, TARTÓS íze és aromája, strapabírósága kiemeli ezt a terméket a hasonló imitációk közül.

Íme, a 2021-es év másik nagy Spéci különlegessége, a DupleXCorn!

A tégely 8 db, finom aromában ázó dupla kukoricaszemet tartalmaz. Különösen alkalmas a pontyos method-feeder technikához, ahol a DupleXCorn minden előnyét maradéktalanul ki tudjuk használni.
6 nyerő ízben kerül forgalomba: Ananász + Banán, Eper + Méz, Édes Kukorica, Fokhagyma + Mandula, Kókusz + Tigrismogyoró, Vajsav + Mangó, illetve az összes változat kapható egy Mix 6-os gyűjtőben.

Minden tégely 8 db, finom aromában ázó dupla kukoricaszemet tartalmaz
Kifejezetten ajánljuk csalitüskés előkékhez!
Különösen alkalmas a pontyos method-feeder technikához, ahol a DupleXCorn minden előnyét maradéktalanul ki tudjuk használni

Közkedveltek és népszerűek a használatra kész, nedves etetőanyagok és pelletek, amelyek sora most egy igazán népszerű változattal, a Mangóval bővül!

Ready Method - Mangó
A Haldorádó Ready Method etetőanyagokat készen, megnedvesítve, bekeverve adjuk a horgászok kezébe, amelyeket kibontás után már csak át kell törni egy törőszitán, és mehetnek is a kosárba. A kaják használatánál mindössze egy dologra kell figyelni, mégpedig arra, hogy semmiképpen sem szabad vizet hozzájuk adni!

Az új Ready Method - Mangó egy kellemes, gyümölcsös, édes keverék, mely elsősorban a melegedő és felmelegedett vizekben bizonyult hatékonynak

Az új Ready Method - Mangó egy kellemes, gyümölcsös, édes keverék, így remekül használható minden évszakban. Akár már jégveszte után bevethető, de ahogy melegszik a víz, úgy lesz egyre hatékonyabb! A színe narancssárga, ami még a zavaros vízben is látványos, így utat mutat a halaknak. Amur és ponty method módszerrel történő horgászatához ajánlott. Immár kilencféle keverékkel kerül a polcokra ez a termékcsalád: Winter, Spring, Brauni, Pisty, Fusion, Tropicana, Chili, Amanda, valamint a Mangó.

A színe narancssárga, ami még a zavaros vízben is látványos, így utat mutat a halaknak
Ezt a Ready Method etetőanyagot is készen, megnedvesítve, bekeverve adjuk a horgászok kezébe. Kibontás után már csak át kell törni egy törőszitán, és mehet is a kosárba
Amur és ponty method módszerrel történő horgászatához ajánlott

Ready Method Pellet - Mangó
A Ready Method Pellet – hasonlóan Ready Method etetőanyagokhoz – nedves, használatra kész termék, amely többféle pellet mesteri kombinációja. Semmilyen előkészítést nem igényel, felbontása után azonnal method kosárba vagy PVA tasakba lehet tölteni, és már lehet is bedobni! A család új tagja, a Ready Method Pellet - Mangó egy kellemes, gyümölcsös, édes aromájú, halas pellet keverék, így remekül használható minden évszakban. Akár már jégveszte után bevethető, de ahogy melegszik a víz, úgy lesz egyre hatékonyabb! Ponty és amur method módszerrel történő horgászatához ajánlott.

Nem hiányozhat a Mangó íz a Ready Method Pelletek közül sem!

A Ready Method Pellet az alábbi ízekben érhető el: Winter, Spring, Brauni, Pisty, Fusion, Tropicana, Chili és Amanda és Mangó. A megfelelő kiválasztása során figyelembe kell venni a kiegészítő matricákat, melyek segítenek, hogy mindig az épp aktuális évszakhoz, vízhőmérséklethez legjobban illő ízvilágot válasszuk.

A Ready Method Pellet - Mangó egy kellemes, gyümölcsös, édes aromájú, halas pellet keverék, mely elsősorban a melegedő és felmelegedett vizekben bizonyult hatékonynak
Method és Pellet Feeder kosárba egyaránt kiváló választás

4S Method Pellet Mix
A 4S Method Pellet Mix egy olyan termékcsalád, amelynek alapanyagául a méltán híres Aqua Garant és Coppens pelletek szolgáltak. De ezek között is már olyan sok van, és annyiféleképpen lehet keverni, hogy ember legyen a talpán, aki el tud ezen igazodni és ki tudja választani az adott évszakban legeredményesebb keveréket! Az a dolgunk, hogy ebben is segítsünk és a legfogósabb, számunkra leghatékonyabb keverékeket adjuk a horgászok kezébe. Van ezek között „titkos” versenykeverék is!

A 4S Method Pellet Mix egy olyan 4 évszakra tervezett termékcsalád, amelynek alapanyagául a méltán híres Aqua Garant és Coppens pelletek szolgáltak

Elkészítése egyszerű, mindössze a megfelelő mennyiségű vizet kell hozzátenni, majd összerázni, és néhány perc múlva már tölthető is a method kosárba. Minden változat natúr, aromamentes. Ezeket természetesen a halak ízléséhez igazodva lehet ízesíteni, aromásítani!
Elérhető Tavasz, Nyár, Ősz és Tél változatokban.

4S Method Pellet Mix - Tavasz
4S Method Pellet Mix - Nyár
4S Method Pellet Mix - Ősz
4S Method Pellet Mix - Tél
Elkészítése egyszerű, mindössze a megfelelő mennyiségű vizet kell hozzátenni…
… majd alaposan összerázni és néhány perc múlva már kész is a tökéletes method pellet mix!
Könnyedén tölthető a kosárba, mivel a pellet szemek szépen összetapadnak…
… viszont a vízben folyamatosan puhulnak, szétbomlanak, így különálló egységekként vonzzák a halakat

Micro Pellet - Kókusz + Tigrismogyoró
A Micro Pellet családunk olyan ízesített, 2 mm-es szemekből áll, amelyek vízbe érve gyorsan elkezdik magukból ontani értékes összetevőiket, miközben megázva sem veszítik el formájukat. Etetőanyagba keverve tovább növelhetjük annak beltartalmát és fogósságát. Önmagában is használható, ebben az esetben csúzlival, spombbal, PVA hálóval vagy akár etetőcsészével is bejuttathatjuk.
A Kókusz + Tigrismogyoró a Haldorádó egyik „vezér aromája”, meghatározó ízesítse 2021-ben, és ez ebben a termékcsoportban is megjelenik. A két íz együtt harmonikus, kellemes aromájú egyveleget eredményez. Ez a pellet keverék fehér és barna színű szemeket tartalmaz azonos arányban. Nemcsak, hogy jól néz ki, de fogós is!

A Micro Pellet családot immár 10 féle változatban kínáljuk, az új íz a Kókusz + Tigrismogyoró

A Micro Pellet családot 10 féle változatban kínáljuk, ezek: Csoki-Narancs, Édes Ananász, N-Butyric Carp, Eper, Mézes Pálinka, Szuper Színes Ponty, Chilis Tintahal, Fekete Tintahal, TripleX és Kókusz + Tigrismogyoró

Ez a pellet keverék fehér és barna színű szemeket tartalmaz azonos arányban. Nemcsak, hogy jól néz ki, de fogós is!
Etetőanyagba keverve tovább növelhetjük annak beltartalmát és fogósságát, de remek adalék alapozó etetéshez is

TOP Method Feeder - Spicy Krill
A Haldorádó termékpaletta „Best of”-ja, azaz legjobbja a Top Method Feeder család, amely a legsikeresebb pontyfogó módszerre, a method feederezésre alapul, aminél a csali a lehető legközelebb kerül az etetőkosárban felkínált etetőanyaghoz és kikerülhetetlen a halak számára.

Újabb taggal bővült a Top Method Feeder család, bemutatjuk a Spicy Krill etetőanyagot!

A Spicy Krill a legtartalmasabb, legösszetettebb etetőanyag jelenleg a palettánkon!

 • Többféle halas pellet őrlemény található benne. Ezek között van lebegő, süllyedő, lassan süllyedő. Ezek az alkotók legfőképpen az etetőanyag bontásában és tökéletes állagában játszanak szerepet.
 • A halas pelletek mellett tartalmaz természetesen hallisztet, abból is az elérhető egyik legjobbat: LT 94 halliszt magas fehérjetartalommal.
 • Az állati fehérjék mellett növényi fehérjét is tartalmaz pl.: GMO-mentes szóját, de vannak benne olajos magvak: roppantott, pörkölt kendermag, lenmag és tökmag is.
 • Az etetőanyag fűszeres jellegét nem aromák, hanem fűszerek és fűszerkivonatok adják, ezek: őrölt chili, feketebors, szegfűbors. Ezek nem illannak el, bekeverés után több napig érezhetők maradnak, illetve ha a megmaradt kaját lefagyasztjuk, majd kiolvasztjuk, ugyanúgy ontja magából ezeket. Imádják ezt (főként) a pontyok!
 • Az etetőanyag intenzív krilles illatát egy TERMÉSZETES KRILL aroma adja.
 • Gyorsan és látványosan oldódó etetőanyag, amelyet method horgászathoz optimalizáltunk, és amely az év bármely időszakában eredményesen bevethető!
 

A Spicy Krill a legtartalmasabb, legösszetettebb etetőanyag jelenleg a prémium minőségű Top Method Feeder palettánkon!
Bátran ajánljuk nagyponty-horgászatra bordás kosaras módszerhez…
… és természetesen method technikákhoz!
Gyorsan és látványosan oldódó etetőanyag, amelyet method horgászathoz optimalizáltunk, és amely az év bármely időszakában eredményesen bevethető!

Haldorádó BIG RIVER – Busa
A BIG RIVER etetőanyag család megalkotásakor fontos szempont volt, hogy olyan tartalmas, komplex keverékeket adhassunk a felhasználók kezébe, amelyekhez csak vizet kell önteni. A zacskók felbontása után már jól látszik, hogy ezekben van anyag bőven, semmit sem spóroltunk ki belőlük! A három legnépszerűbb folyóvízi halfajhoz: a ponty, dévérkeszeg és márna ízléséhez optimalizáltuk ezek beltartalmát, sőt 2021-től egy igazán különleges keverékkel, a Busa változattal is bővült a paletta.

2021-től egy igazán különleges keverékkel, a Busa változattal is bővült a Big River paletta

A BUSA egy kicsit kilóg a sorból, ugyanis ez a változat finomszemcsés keverék, hiszen a természetes vizekben hatalmasra növő planktonevők horgászatára fejlesztettük. Óriási felhőt képez a vízben, amellyel felkelti a busák figyelmét. Magas fehérjetartalma miatt a planktonevő halak mohón szűrik át a vizet a gombóc közelében, így horogra is csalhatók! Különlegessége, hogy bár látványosan dolgozik felfelé is, az etetőanyagból gyúrt gombóc magja sokáig egyben marad, így biztosítva azt, hogy a rövid horogelőkét is felszippanthassa a hal. Ez a keverék kellemes menta ízesítést kapott, amely a hosszas tesztelés során a legcsábítóbbnak bizonyult a busák célzott horgászata során. Ezek az etetőanyagok az átlagosnál nagyobb, 1,5 kg-os kiszerelésben kerülnek forgalomba, amely bőven elegendő egy délutáni horgászatra, és így az egységár is kedvezőbb. A folyóvízi horgászatra készülő horgásznak nincs más teendője, mint a megfelelő halfajra specializált változatot kiválasztani, majd élvezni munkánk gyümölcsét!

Kifejezetten finom szemcsés keverék…
… amely óriási felhőt képez a vízben, ezzel kelti fel a busák figyelmét
Tesztidőszaka gyönyörű fogásokat eredményezett

BlendeX 2 in 1 Kókusz + Tigrismogyoró
A BlendeX 2 in 1 etetőanyag család ötlete a termékeinket eredményesen használó horgászoktól származik, irányukból ugyanis igény mutatkozott egy olyan fogós, értékes csalogatóanyagra, amely passzol a BlendeX család többi tagjához. Így jutottunk el oda, hogy a horgászok által leggyakrabban csalogatásra használt anyagokat, az etetőanyagot és a micro pelletet kevertük egyetlen termékbe, méghozzá olyan arányban, hogy az megfelelő legyen etetőkosaras, method, vagy akár PVA hálós használatra is. A tökéletes elosztásnak köszönhetően a finomszemcsés kaja „füstje” lerobban a kosárról, majd ott maradnak a pellet szemek, amelyek megvárják a később érkező termetesebb halakat is!

A BlendeX 2 in 1 etetőanyag szériában is elérhető lesz a Kókusz + Tigrismogyoró íz

A tigrismogyoró fogóssága, hatásossága megkérdőjelezhetetlen, amelyez sikerült egy olyan ízt párosítani, amellyel egymást erősítik. Ez nem más, mint a kókusz. Együtt egy harmonikus, kellemes ízű és aromájú csalogatóanyagot kapunk. Fehér színű etetőanyag barna micro pellettel bőségesen dúsítva.

Fehér színű etetőanyag barna micro pellettel bőségesen dúsítva
Igazán látványos, magas szénhidrát tartalmú, kellemes ízű és aromájú csalogatóanyag

A BlendeX 2 in 1 termék 7 különböző változatban található meg a kínálatban: Ananász + Banán, Eper + Méz, Fokhagyma + Mandula, Tintahal + Polip, TripleX és Vajsav + Mangó.
A Tintahal + Polip és a TripleX durván halas, hallisztes, míg a többi négy (Eper + Méz, Fokhagyma + Mandula, Ananász + Banán, Vajsav + Mangó, Kókusz + Tigrismogyoró) édes alapú, szénhidrátos keverékek.

Nagyhalas termékek

A nagyhalas termékvonal fejlesztése mögött ezúttal is a Haldorádó Carp Team, vagyis Haskó Tamás és Rokolya Péter munkássága áll
A srácok sok emlékezetes túrát és fogást jegyezhettek a tavalyi évben

Ahogy említettem, a Kókusz + Tigrismogyoró a Haldorádó egyik „vezér aromája” meghatározó ízesítse 2021-ben, és ez a nagyhalas programunkban teljesedik ki. A tigrismogyoró fogóssága, hatásossága megkérdőjelezhetetlen, és sikerült hozzá egy olyan ízt párosítani, amellyel egymást erősítik. Ez nem más, mint a kókusz. Együtt egy harmonikus, kellemes ízű és aromájú bojlit kapunk, legyen szó bármelyik változatról. A különböző bojligolyók dupla színűek, egyik felük fehér, a másik barna. Ez nem megszokott a halak számára, így az óvatos, de kíváncsi pontyok figyelmére is számot tarthat!

A Kókusz + Tigrismogyoró a Haldorádó egyik „vezér aromája” meghatározó ízesítse 2021-ben, és ez a nagyhalas programunkban teljesedik ki

Haldorádó Carp Boilie Long Life - Kókusz & Tigrismogyoró
A nagy dobozos főzött Carp Boilie csalik esetében megnöveltük a bojlik méretét 20-ról 24 mm-re. Ezek a prémium minőségű, etetésre és csalizásra egyaránt alkalmas bojlik „Long Life”, azaz a hosszú életű FŐZÖTT változatban készülnek. Garantáltan alkalmasak a 48, sőt akár 72 órás bevetésre is. Ezeket egyértelműen akkor kell használni, amikor több időt, akár napokat kell várni a halakra és egy-egy kapásra, illetve sok apró, zavaró hal él a vízben, amelyek idő előtt felfalnák a nagy halak elől a csalit.
Jellemzők:

 • Etetésre és csalizásra egyaránt alkalmas prémium minőségű bojlik
 • A „Long Life”, azaz főzött (piros dobozos) változat minimum 72 órát kibír a vízben
 • 6 nyerő ízben kapható: Black Squid / Fekete Tintahal, Big Fish / Nagy Hal, Sweet Pineapple / Édes Ananász, Spicy Red Liver / Fűszeres Vörös Máj, TripleX és a Coconut & Tigernut / Kókusz & Tigrismogyoró
 • Ez a változat magas szénhidrát tartalmú, hallisztmentes bojli
 • Mérete: 24 mm
 • Kiszerelés: 800 gramm
 

Etetésre és csalizásra egyaránt alkalmas, prémium minőségű bojlik

Haldorádó Bevonatos főzött csalizó bojli - Kókusz & Tigrismogyoró
A „Coated”, azaz bevonatos bojli a legfogósabb nagyhal-csali a Haldorádó termékpalettáján. Intenzív aromával rendelkező panírozott csalizó bojli, mely a külső panírnak köszönhetően a vízbe érést követően azonnal kifejti hatását, mivel folyamatosan áramlanak ki belőle a különböző étvágyfokozó attraktánsok, melyek táplálkozásra ösztönzik a halakat. Emellett jól kitűnik a többi vízbe szórt bojli közül, így hamarabb juthatunk el a kapásig.
Jellemzők:

 • Olyan egyedi bevonatos csalizó bojli, amely a legfogósabb nagyhal-csali a Haldorádó termékpalettáján!
 • A „Long Life”, azaz főzött (piros tetővel és címkével ellátott) változat minimum 72 órát kibír a vízben
 • 6 nyerő ízben kapható: Black Squid / Fekete Tintahal, Big Fish / Nagy Hal, Sweet Pineapple / Édes Ananász, Spicy Red Liver / Fűszeres Vörös Máj, TripleX és a Coconut & Tigernut / Kókusz & Tigrismogyoró
 • Ez a változat magas szénhidrát tartalmú, hallisztmentes bojli
 • Mérete: 18 mm
 • Kiszerelés: 70 gramm
 

Haldorádó Pop Up főzött csalizó bojli - Kókusz & Tigrismogyoró
A megnövelt méretű Carp Boilie csalikhoz igazítottuk a Pop Up főzött csalizó bojlik méretét, így a 16-os méret mellett 20 mm-es csalik is helyet kaptak egyazon tégelyben, segítve ezzel a nagyobb méretű bojlik kikönnyítését is, amik így már igazi nagyhalas csemegék lehetnek! Ez a lebegő csali típus minden körülmények között hosszan megőrzi lebegőképességét, így garantáltan segít kitűnni az etetésből, nem süllyed el az iszapban vagy a vízi növényzetben. „Long Life”, vagyis főzött csaliról van szó, ezáltal a vízben egyáltalán nem oldódik, nem veszít a méretéből. Önmagában is remekül működik, de akár hóember formációban is csalizhatunk vele.
Jellemzők:

 • Erős lebegőképességű csali, amely önállóan, vagy más süllyedő csalikkal kombinálva is rendkívül fogós!
 • A „Long Life”, azaz főzött (piros tetővel és címkével ellátott) változat minimum 72 órát kibír a vízben
 • 6 nyerő ízben kapható: Black Squid / Fekete Tintahal, Big Fish / Nagy Hal, Sweet Pineapple / Édes Ananász, Spicy Red Liver / Fűszeres Vörös Máj, TripleX és a Coconut & Tigernut / Kókusz & Tigrismogyoró
 • Ez a változat magas szénhidrát tartalmú, hallisztmentes bojli
 • Mérete: 16-20 mm
 • Kiszerelés: 40 gramm
 

A Pop Up és a Bevonatős főzött csalizó bojlik önállóan, valamint egymással kombinálva is rendkívül fogósak

Haldorádó Balanszírozott főzött csalizó bojli - Kókusz & Tigrismogyoró
A termékpalettán a speciális csalizó bojlik is megtalálhatók, ezek egyike a megnövelt méretű – 24 mm-es –, kikönnyített csalizó bojli. Ez a család – a bojlis horgászok között is – azoknak készült, akik céltudatosan a legnagyobb és egyben legrafináltabb példányokat szeretnék megfogni. A csali jól ellenáll a kisebb keszegfélék támadásainak, illetve akár 48 órát is kibír a hajszálelőkén.
Jellemzők:

 • A „Long Life”, azaz főzött változatban kerül forgalomba, ami minimum 72 órát kibír a vízben
 • 6 nyerő ízben kapható: Black Squid / Fekete Tintahal, Big Fish / Nagy Hal, Sweet Pineapple / Édes Ananász, Spicy Red Liver/ Fűszeres Vörös Máj, TripleX és a Coconut & Tigernut / Kókusz & Tigrismogyoró
 • Ez a változat magas szénhidrát tartalmú, hallisztmentes bojli
 • Mérete: 24 mm
 • Kiszerelés: 70 gramm
 

A termékpalettán a speciális csalizó bojlik is megtalálhatók, ezek egyike a megnövelt méretű – 24 mm-es –, kikönnyített csalizó bojli
A Kókusz & Tigrismogyoró magas szénhidrát tartalmú, hallisztmentes bojli, igazi nagyhalas fegyver!

A Haldorádó Big Feed széria a nagymennyiségű szoktató és helyben tartó etetésekhez kínál gazdaságos megoldást.

C21 Boilie
A C21 Boilie a céltudatos nagyponty-horgászok számára készül. Ezek a minőségi alapanyagokból készült, bojlik 21 mm-es mérettel, valamint 0,8 és 2,5 kg-os, illetve egy ÚJ! 1 kg kiszereléssel, melyet egy ízben azonos 100 ml-es flakon aromával + egy praktikus vödörben hozunk forgalomba, melyekkel a rövidebb és akár hosszabb horgásztúrák etetését is hatékonyan megoldhatjuk. Fontos és előnyös tulajdonsága, hogy „Long Life”, azaz főzött csali, amely a víz hőmérsékletétől függően akár 48 órát is kibír a vízben és remekül ellenáll a fehérhalak csipkedéseinek, így képes megvárni a később érkező nagy pontyokat.

A C21 Boilie a céltudatos nagyponty-horgászok számára készül és az idei évtől új kiszerelésben, illetve ízekben is elérhetővé válik
Újdonságként 1 kg-os kiszereléssel + egy ízben azonos 100 ml-es flakon aromával, egy praktikus vödörben hozzuk forgalomba
Két új változattal bővül 2021-től a paletta, ezek az Amur és Tigrismogyoró

C6 Pellet
A Big Feed C6 Pellet család számos kiváló megoldást kínál akár alapozó etetés kialakítására, kiegészítésére, akár kosaras keverékek beltartalmának dúsítására. A pellet szemek átmérője 6 mm, textúrájuk tömör és kemény, a vízben viszont szép lassan felpuhulnak, s közben mindvégig áramoltatják magukból csábító aromájukat. 0,9 és 2,5 kg-os, gazdaságos kiszerelésekben kerül forgalomba melyekkel a rövidebb és akár hosszabb horgásztúrák etetését is hatékonyan megoldhatjuk.
Két új változattal bővül 2021-től a paletta, ezek az Amur és Tigrismogyoró.
Így már 7 nyerő ízben kínáljuk (a C21 Boilie és C6 Pellet termékeket azonosan), melyek közül minden időszakra megtalálható a leghatékonyabb alternatíva: Eper & Ananász, Vad Ponty, Tintahal, Fűszeres Kolbász, Fokhagyma & Mandula, illetve Amur és Tigrismogyoró.

BlendeX Pop Up és Hydro újdonságok
A BlendeX név a „blend”, azaz a „kevert” szóból ered, amely tökéletesen illik ezekre a csalikra. Az évek, évtizedek alatt legjobban bevált ízeket és színeket ötvöztük, amelyek hatékonyságát a dobozban található, kis fiolában rejlő tömény aromával még tovább fokozhatunk. Az első változatok 2018-ban kerültek forgalomba, azóta e termékcsoport igazán kiforrottá vált. Van ezek között nagy felhajtóerejű lebegő csali, azaz Pop Up nagy pontyos (Big Carp) és feederes (Method) változattal. A pontyozóknak a nagyobb, 12 és 14 mm-es csalik készültek, míg a feederezőknek 8 és 10 mm-es méretűek. A Hydro változat a mérsékelten lebegő wafter csalik gyűjtőneve, amelyek között szintén megtalálható a nagy pontyos (Big Carp) és feederes (Method) változat.

A BlendeX Pop Up és Hydro csalik sorozata is a Kókusz + Tigrismogyoró ízzel egészül ki

A népszerű 6 különböző ízű csali mellé bekerült a Haldorádó 2021-es nagyhalas „vezér aromája”, meghatározó ízesítse, a kókusz + tigrismogyoró is. Nagyon kellemes aromájú, nagyon intenzív az új csali, amelynek egyik fele fehér, másik fele barna. Gyors pecákhoz nehezen lehet ezeknél jobbat elképzelni, legyen szó feeder, bojlis vagy hagyományos pontyhorgász módszerről.

Nagyon kellemes aromájúak és nagyon intenzív illatúak az új csalik, amiknek az egyik fele fehér, másik fele barna

SpéciAdditive újdonságok
A SpéciAdditive adalékok nem mesterséges folyékony aromák, hanem olyan természetes növényi és állati eredetű kivonatok, amelyeket bizonyítottan szeretnek a pontyok, és amelyek egyértelmű jó hatással vannak táplálkozásukra. A lehűlt vízben is jól oldódnak, és olyan nyomelemeket, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak, amelyekben a pontyok jellemzően hiányt szenvednek, ezért ezek zamata számukra kívánatos falatok ígéretét jelzi. Használható etetőanyagok, vagy stick mixek ízesítésére, de alkalmas pelletek, magvak, bojlik csalogatóhatásának a fokozására is.

A nagysikerű SpéciAdditive széria két új ízzel bővül!

Kókusz + Tigrismogyoró
Ebbe a sűrű folyadékba az alap összetevők mellé még kókuszőrleményt is tettünk, amely főleg a naturális csalogatóanyagok (magvak, pelletek, stick mixek, etetőanyagok) további ízesítésére szolgál.

Mangó koncentrátum
A Mangó egy igazi gyümölcsbomba! Brutálisan intenzív íze, aromája megdöbbentően jó hatással van főként a pontyokra és amurokra. Különböző csalikban már visszaköszönt a Haldorádó palettán, és kiemelkedő eredményessége indokolta, hogy adalék formájában is megjelenjen a SpéciAdditive termékcsaládban. Nyári, felmelegedett vizek amur- és pontyhorgászatain mutatja meg igazán fogósságát ez különleges ízvilág.

A Mangó koncentrátum egy igazi gyümölcsbomba!
Hihetetlenül sűrű! Brutálisan intenzív íze, aromája megdöbbentően jó hatással van főként a pontyokra és amurokra!

Haldorádó BlendeX Serum - Kókusz + Tigrismogyoró
Íme, a sokak által várt új BlendeX aromakoncentrátum! Egy különleges, nagyon ütős termék, egyedi, pumpás adagoló flakonban két különálló ízzel és színnel. Ebből külön-külön vagy akár egyszerre is ki lehet nyomni a két különböző aromát, melyet lehet a csalira, a megtöltött kosárra vagy PVA csomagokba is nyomni az extra íz- és csalogatóhatás érdekében, bár eredményes felhasználásnak csak a fantázia szab határt! Természetesen a PVA hálót sem oldja.
A népszerű 6 különböző ízű aromakoncentrátum mellé bekerült a Haldorádó 2021-es nagyhalas „vezér aromája”, meghatározó ízesítse, a kókusz + tigrismogyoró is. Nagyon kellemes, nagyon intenzív az új aroma. Az adagoló egyik tégelyébe a fehér kókusz, míg a másikba a barna színű tigrismogyoró került.

A népszerű 6 különböző ízű aromakoncentrátum mellé bekerült a Haldorádó 2021-es nagyhalas „vezér aromája”, meghatározó ízesítse, a kókusz + tigrismogyoró is

A BlendeX Serum 7 fogós ízvariációban kerül forgalomba: Tintahal + Polip, Eper + Méz, Fokhagyma + Mandula, Ananász + Banán, Vajsav + Mangó, TripleX (Nagy Ponty + Tintahal + Frankfurti Kolbász) és a Kókusz + Tigrismogyoró

Üveges csalik, amelyek soha nem mennek ki a „divatból"!

Klasszikus, favorit csalik új köntösben és a legfogósabb ízekben!

Halcohol
Ősrégi fogós csali a pálinkás kukorica, amely hideg vízben a pontyok, nyáron pedig az amurok kedvelt csemegéje. Sokan mind a mai napig otthon készítik el kedvenc pálinkájukkal. Elérkezettnek láttuk az idejét a sok próbahorgászat után, hogy piacra dobjuk ennek profi, legfogósabbnak ítélt Haldorádó változatát.

A Halcohol nem csupán ízesített, hanem valódi szatmári szilvapálinkában ázó, horgászatra előkészített magvak termékcsaládja. Három különböző változatban kerül forgalomba
A Hard Corn = kemény kukorica, amelyben található egész és roppantott piros kukoricaszem is

A Halcohol nem csupán ízesített, hanem valódi szatmári szilvapálinkában ázó, horgászatra előkészített magvak termékcsaládja. Három különböző változatban kerül forgalomba:

 1. A Hard Corn = kemény kukorica, amelyben található egész és roppantott piros kukoricaszem is.
 2. A Sweet Corn = édes kukorica a klasszikus csalizó csemegekukorica.
 3. A Tigernut Mix = tigrismogyoró mix a normál barna tigrismogyoró mellett tartalmaz fekete változatot is.
 

Törpeharcsás vizeken is bevethető, oda a keménykukoricát és a tigrismogyorót javasoljuk!

Haldorádó Turbo Tigris - Kókusz
A szelektív ponty- és amurhorgászat egyik leghatékonyabb csalifajtája a tigrismogyoró, amely megtalálható a palettánkon etető és csalizó változatokban egyaránt.
A Turbo Tigris olyan csalizásra szánt termékünk, amely nagyméretű XL tigrismogyorót, valamint fekete tigrismogyorót is tartalmaz. Ezeket a naturális, ropogós halcsemegéket a legfogósabb aromáinkba áztattuk, az ízesítések pedig passzolnak az elérhető etető tigrismogyorókhoz, azaz kapható: Natúr, N-Butyric Acid, Chilis Fahéj, Mézes Pálinka, Nagy Ponty, illetve ettől az évtől már elérhető Kókusz ízesítéssel is!

Haldorádó Kukorica Tuning - N-Butyric Acid és Kókusz
A modern csalik térhódítása mellett mind a mai napig egyértelműen a kukorica bizonyul a leguniverzálisabb, minden vízen és minden körülmények között legtöbb halat (főként pontyot és amurt) adó csalinak. Ráadásul egyszerre akár 3 különböző csalival tehetünk próbát, ugyanis ebben az üvegcsében a csemegekukorica mellett mega mais (óriás kukorica), valamint tigrismogyoró is található. Ettől az évtől két nyári „ízbombával”, az N-Butyric Acid, azaz vajsavval, illetve a Kókusszal ízesített változatok is elérhetők a szortimentben.

Kiegészítők, hasznos aprócikkek

Haldorádó Dart Metal
A nagysikerű (műanyag alapanyagú) Dart kosarak továbbfejlesztett változata a Dart Metal.
Az új Dart Metal method feederkosár alapanyaga FÉM, amely egyetlen darabból van kiöntve. Ezzel még a „MINDENT (is) tökre teszek!!!” típusú horgászoknak is meggyűlik a baja. Azt nem állítjuk, hogy elpusztíthatatlan, de egy biztos, fel kell gyűrni hozzá a gatyaszárat, hogy ebben kárt lehessen tenni. Így akár rá is lehet lépni, át lehet menni rajta autóval, földhöz lehet verni, ezeket is bírja.

A nagysikerű (műanyag alapanyagú) Dart kosarak továbbfejlesztett változata a Dart Metal
Extrém tesztekkel, próbákkal bizonyosodtunk meg róla, hogy ez a kosár ki fogja állni a legkeményebb próbákat is!

Az első generációs műanyag alapú Dart kosártól további két paraméterében tér még el:

 • A kosár alján 6 db apró kapaszkodó karom található, amelyek a kisebb súlyú kosarakat is remekül stabilizálják, sokkal kevésbé csúszik el kemény aljzaton.
 • Az alul található fősúly minden kosáron aszimmetrikus, a súlypont a kosár eleje felé mutat, ezáltal sokkal stabilabb a repülési íve!
 

Minden csomagban egy fém kosár és egy műanyag vezetőszár található. Ha nem túl nagy távolságba kell bevetni, akkor szükségtelen felpattintani a vezetőszárat, de 60 méter felett mindenképpen ajánlatos, mert drasztikusan növelhető a dobás stabilitása, pontossága és nem utolsósorban az elérhető távolság. Vezetőszárral úgy repül, mint a nyílvessző!!!
Az L méret kifejezetten ajánlott a finom, pontos és középtávú, azaz 60-80 méteres horgászatokhoz, míg a nagyobb, XL méret a 80 méter feletti távok könnyed eléréséhez. Hol lehet ennek a vége? Határ a csillagos ég, de nagyban függ a használt felszereléstől és horgász dobótechnikájától, hogy végül meddig repül a végszerelék. A kosarak jól átgondolt kialakítása és precíz tervezése biztosítja, hogy rendkívül erős lendítés mellett is megmaradjon ezekben az etetőanyag, ezt az alsó + felső korlát és az oldalperem garantálja. Nagyméretű csalik is belehelyezhetők, és a horog is nagyon nehezen akad bele. Ezek a Long Cast kosarak gumis töltőjéhez vannak optimalizálva. - Ez a termék 2021. március 1-től lesz rendelhető!


Méretsor: Dart Metal L 35, 45, 55 g; Dart Metal XL 50, 60, 70 g 

Haldorádó Dart 3 és 4 bordás Pellet Feeder
Az egyik legrégebbi és legnagyobb darabszámban eladott kosarunk a 3 bordás Pellet Feeder. Ennek elkészültek a továbbfejlesztett változatai, amelyek Dart 3 és 4 bordás Pellet Feeder nevet kaptak.
A pelletes és magvakkal dúsított etetőanyagok népszerűsége egy újabb eszköz, egy speciális feederkosár kifejlesztését tette szükségessé, ugyanis a hagyományos kosarakba beleszorulnak a pellet szemek és főtt magvak. Az új fejlesztésű feederkosarunk minden pelletes/magvas horgászat során felmerült problémára megoldást kínál!

Az egyik legrégebbi és legnagyobb darabszámban eladott kosarunk a 3 bordás Pellet Feeder. Ennek elkészültek a továbbfejlesztett változatai, a Dart 3 és 4 bordás Pellet Feeder!
A Dart vitorla segít a még pontosabb dobások kivitelezésében

Jellemzői:

 • Tökéletes, áramvonalas forma a nagy dobások érdekében.
 • Aszimmetrikus súlyelosztás. Minden kosár felső súlya kisebb, az alsó pedig nagyobb. Egy 45 grammos kosár esetében ez 15 + 30 g. Ezzel még stabilabbá vált a dobás, még pontosabban és távolabbra dobható, mint a hagyományos bordás kosarak bármelyike!
 • Megtöltve úgy repül, mint az ágyúgolyó!
 • Megnövelt, kibővített drótozásnak köszönhetően az átlagosnál nagyobb a tárolókapacitása.
 • A 3 vagy 4 nagy borda összefogja, megtartja a belenyomott pelletes vagy szemes csalival vegyített etetőanyagot, amely vízbe érkezés után gyorsan kioldódik belőle. Garantáltan nem ragadnak, szorulnak a szemek a bordák közé.
 • A kosár felett található hosszú cső vezetőszárként biztosítja a kosár nyílegyenes, stabil repülését.
 • A műanyag szár felső végére egy 3 lamellás dart vég került, amely tovább stabilizálja a repülést.
 • A 4 bordás változat kifejezetten ajánlott a mély vagy áramló vizekben is, mert a lapos változat sokkal nehezebben mozdul el és fordul át, mint a hagyományos kosarak.
 • Három méretben, 25, 35, 45 g kerül forgalomba.
 

HALDORÁDÓ SpéciMethod Rig - profi előkötött csalitüskés horogelőke 10 mm-es FINE csalitüskével 12-es horoggal
Tovább bővült a Haldorádó SpéciMethod Rigek sora egy igazán FINOM változattal. Ez a minőségi alapanyagok felhasználásával készült, profi csalitüskés horogelőke 8 cm hosszú, 0,10 mm átmérőjű Braxx Pro fonott zsinórra kötött, 12-es horoggal és 10 mm-es FINE csalitüskével ellátott előke, amely szorgos magyar kezek munkáját dicséri. Pont olyan, amelyet mi is használunk, amelyet jó szívvel ajánlunk!

Tovább bővült a Haldorádó SpéciMethod Rigek sora egy igazán FINOM változattal

Kibővült a zsinór programunk is, ezek már 2020 őszétől elérhetők voltak: 

Kibővült zsinór repertoárunk tagjai a Big River Main Line, valamint a Method Mono Main és Hook Line

Method Mono Main Line
Ez a monofil feeder főzsinór egy remek adottságokkal rendelkező, acélszürke színű zsinór, amit kifejezetten method technikához fejlesztettünk. Gyártási technológiájából adódóan kiemelkedő szakítószilárdsággal, valamint remek csomótűrő képességgel és kopásállósággal rendelkezik.

Method Mono Hook Line
E monofil feeder előkezsinórt kifejezetten method technikához fejlesztettük. Egyre több helyen nem lehet használni a fonott előkéket sem, ott lehet jó alternatíva! Talán az egyik legfontosabb jó tulajdonsága, hogy jól bírja a füles horgoknál bevált csomómentes kötést is, rövid, 8-15 cm-es hosszban (jól megkötve!!!) szinte eltéphetetlen!

Big River Main Line
Kifejezetten folyóvízi horgászathoz készített monofil feeder főzsinór. A zsinór kifejlesztésénél az elsődleges szempont a kellően nagy teherbírás, valamint a magas kopásállóság volt. A szokásos méretek mellett megtalálhatók a vastagabb, 0,30; 0,35; 0,40 mm-es méretek is!

Ahogy az elmúlt évek során megszokhattátok, természetesen idén is elkészítettük a Haldorádó új évi fejlesztéseit bemutató filmünket, ezt az alábbi videó ablakra kattintva tudjátok megnézni. Helyezze magát mindenki kényelembe és élvezze munkánk gyümölcsét, először virtuálisan, majd a későbbiek folyamán a vízpartokon!
Hát, úgy érzem, lesz miből csemegézni idén is! Kívánunk sok szép halat és felejthetetlen horgászélményeket a Haldorádó 2021 újdonságait használva!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Putz Tamás, Nagy Gábor
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.