Hasznos ajándék a horgászoknak: kényelmi eszközök

Hasznos ajándék a horgászoknak: kényelmi eszközök

A kényelem - némi túlzással - minden pénzt megér… pláne miután, hogy az ember egy horgásztúra alatt néhány éjszakát összekucorodva fekszik egy kis horgászszékben vagy kocsija ledöntött ülésén. De az sincs sokkal jobb helyzetben, aki a több napos horgászat alatt egy polifoamra helyezett hálózsákban tölti az éjszakákat. Ez fokozottan igazzá válik, ha csak lejtős helyre lehet parkolni, és emiatt folyamatosan lecsúszik az ideiglenes „ágyról”, vagy ha a talaj mindenütt hepehupás, és emiatt lehetetlen kényelmes pozícióban aludni. A diszperzites vödröt vagy hokedlit szintén érdemes lehet lecserélni egy kényelmes pontyozó fotelre. És ha már kényelem, a halakról se feledkezzünk meg… az ő kényelmükről a pontymatracok gondoskodnak. Nézzük, milyen újdonságokat tartogat a Halabama!

Az ágyaknál és a székeknél is fontos a kényelmes ülő- és fekvőfelület, valamint a teleszkóposan állítható lábak. Ágyak esetében pihentetőbb az alvás vízszintesben, és ahogy a bevezetőben említettem, ez egyben „csúszás biztos” is. A székeket és fotelek ülőfelületét szintén célszerű vízszintesbe állítani. Gondoljunk csak bele, elég egy pár fokos dőlés előre ahhoz, hogy lábunk izmai a székben eltöltött idő alatt folyamatosan megfeszített állapotban legyenek, hiszen ezek tartják vissza testünket az előrecsúszástól! Ehhez képest egy vízszintes felület tökéletes kényelemben pihenteti az izomzatot is.

Pontyozó fotel - fix háttámlás

Ezt a pontyozó fotelt azoknak a horgászok ajánljuk, akik ez idáig a vízparti fapadokra vagy otthonról vitt székre ültek, de azt már kényelmetlennek tartják. Számukra lehet alternatíva ez a fotel. Egyszerű, stabil, kényelmes, miközben kedvező ára is figyelmet érdemel. A háttámla fix, dőlésszöge nem állítható. A lábak magassága egy gombnyomással állítható, így az egyenetlen terepen is vízszintesen ülhet benne. A háttámla és az ülőfelület is kellően vastagon párnázott. Ezt a fotelt 95 kg fölötti horgászoknak nem ajánljuk.

Ülőfelület: 47 x 40 cm, háttámla: 47 x 55 cm.

Kényelmes pontyozó fotel, kedvező áron

Pontyozó fotel - állítható háttámlás

Erről a fotelről már ránézésre is látszik, hogy szinte ugyanolyan, mint az előző. A különbség azonban - ahogy a nevében is benne van - az állítható háttámlában rejlik. Nagy előny ez a fix háttámlájú fotelekkel szemben, hiszen különböző partszakaszokon különböző módon állítható be. Ezt a modellt - az előzőhöz hasonlóan - 95 kg feletti horgászoknak nem ajánljuk.

Ülőfelület: 47 x 45 cm, háttámla: 47 x 55 cm.

Az állítható háttámla kényelmesebbé teszi a fotelt

Pontyozó fotel - karfás

Ennek a fotelnek a háttámlája nem állítható, hanem fix, cserébe viszont kapott karfát, növekedett a mérete, és a talpa is jobban „kapaszkodik” a nehezebb terepeken. Míg az előző két fotelnél a lábak állítására egy gomb megnyomásával, 2 cm-es ugrásokkal volt lehetőség, addig ennél a modellnél milliméterre pontosan beállítható a lábak magassága, ráadásul a talp dőlésszöge felveszi a talajét, így téve még biztonságosabbá a lejtős terepen történő használatot. 100 kg fölötti horgászoknak nem ajánljuk.

Ülőfelület: 50 x 43 cm, háttámla: 50 x 54 cm.

A karfás változat a nehezebb terepen is megállja a helyét

Pontyozó fotel - extra nagy

Ahogy a nevében is benne van, ez egy extra nagy pontyozó fotel. Olyan horgászoknak lehet ideális választás, akik az átlagosnál szélesebb testalkatúak. A fotel váza alumíniumcsőből készült, mely kellően masszívvá és könnyűvé teszi a fotelt, a rajta található párnázat pedig kellően vastag. A háttámla állítható az oldalt található, puha tapintású tekerőgombok segítségével. A lábak itt is precízen állíthatók, alkalmazkodnak a terephez. Ezt a fotelt maximum 110 kg-os horgászoknak javasoljuk.

Ülőfelület: 60 x 62 cm, háttámla: 60 x 72 cm.

Extra nagy méretű fotel, mely a termetesebb horgászoknak lehet ideális választás

Pontyozó ágy

Ez egy 6 lábas ágy, mely kellően nagy egy átlagos méretű és testalkatú horgásznak. A 205 x 80 cm fekvőfelületű ágy az erős alátámasztásnak és az erős lábaknak köszönhetően jól bírja a nagy igénybevételt. Az ágy lábai könnyen a terepviszonyoknak megfelelő helyzetbe állíthatóak, a stabilitást a széles alapú lábak biztosítják. A lábak teleszkóposak, egyszerűen és precízen állíthatóak 30-40 cm között. A fogantyúk gumiborítást kaptak. Praktikus tartozék a lábvédő huzat, mely megvédi az ágy végét a sáros lábbeli miatti elkoszolódástól. Az ágy maximum 100 kg-ig terhelhető.

Kedvező árú ágy átlagos testalkatú horgászoknak

Premium pontyozó ágy

Ez az ágy elsősorban méretében különbözik az előzőtől, de pluszként emelhető még ki a beépített fejpárna is, mely igény szerint ki is vehető. Továbbá - bár a képen ez nem látszik -ez a modell némileg vastagabb párnázattal rendelkezik. Az ágy 205 x 85 cm-es fekvőfelületet biztosít. Az ágy maximum 110 kg-ig terhelhető.

Kiváló minőségű ágy beépített - de kivehető - fejpárnával

Exclusive pontyozó ágy matraccal

Sok ágy kapható a piacon, de ez kiemelkedik közülük az átlagosnál nagyobb mérete, plusz párnázata és a beépített fejpárna miatt. Az ágy 205 x 85 cm fekvőfelületű, tehát akkora, mint az előző modell, de ennek kerete erősebb, miközben könnyebb is. A huzat anyaga 600D poliészter PVC borítással. Kifejezetten kényelmes fekvést biztosít a beépített fejpárna és az ágyhoz járó párnázat együttese. Ez a párnázat 4 cm vastag, mely tépőzár segítségével rögzíthető, de akár le is vehető. Az ágy további érdekessége, hogy oldalirányba se lehet „legurulni” róla, hiszen a derékrészen oldalt megvastagították a falat, ami így tartást ad. Az ágy maximum 120 kg-ig terhelhető.

Ez az ágy a plusz párnázatnak köszönhetően rendkívül kényelmes fekvést biztosít

Extra stabil pontyozó ágy 8 lábbal

Nem csak extra stabil, de extra nagy is! Első ránézésre a „tóparti franciaágy” elnevezés jut róla eszükbe. De ez nem is csoda, hiszen mérete 205 x 105 cm, ami az egyik legnagyobb a piacon kapható ágyak közül. Ebben az ágyban a termetesebb horgászok is kényelmesen pihenhetnek. Az ágykeret teljes egészében alumíniumcső-vázból készült. A háttámlát állító gomb ennél az ágynál is puha tapintású, a huzat anyaga pedig szintén 600D poliészter PVC borítással. A fejrészébe egy párnát is építettek. Ahogy az előző ágynál, itt is megvastagították az oldalfalat. Az ágy maximum 130 kg-ig terhelhető.

Nincs akkora horgász, aki ezen az ágyon ne férne el kényelmesen

Fast pontymatrac

A bevezetőben már említettem, ha kényelemről beszélünk, a halak kényelméről és védelméről is érdemes szót ejteni. Ez a pontymatrac kifejezetten az „átlaghorgászoknak” készült, akiknek fontos a halakról való gondoskodás és kíméletes bánásmód, de fontos a kedvező ár is. Három egyenlő részre hajtható, így szállítási hossza mindössze 30 x 48 cm, míg kiterítve 90 x 48 cm. Vékony szivacs bélése és speciális halbarát borítása már jelentősen csökkenti a nélküle esetleg bekövetkező sérülések kialakulását. Ha pedig a kifogott hal súlyára lennénk kíváncsiak, akkor két szélén található erős műanyag karikáknak köszönhetően a matrac összehajtva a mérleg kampójába is akasztható. Olyan horgászoknak ajánljuk, akik átlagos, 2-5 kilós halakkal találkoznak leggyakrabban.

A halak biztonsága minden horgász számára fontos

Big Fish pontymatrac és mérlegelő

Ahogy a nevében is benne van, ez egy 2 az 1-ben pontymatrac. Normál esetben egy „hagyományos” pontymatrac, de a matracot összehajtva, az oldalt található cipzárakat felhúzva máris mérlegelőként szolgál. Mivel a cipzárak teljesen felhúzhatók, a „matracba zárt” hal megnyugszik, könnyen mérlegelhetővé válik. A matrac széthajtott állapotban 110 x 130 cm-es, melyből egy 100 x 70 cm-es rész kapott bélést. A bélése nem szivacs, hanem hungarocell golyócskák, amely azért jó, mert ha esetleg víz kerülne a bélésanyagba (pl. ha a borítást kiszúrja a hal bognártüskéje), akkor sem penészesedik be. Kettőbe hajtva mérete 110 x 65 cm.

Szétnyitva pontymatrac…
… összecsukva mérlegelő

Figyelem!

Az ágyak két végére egyszerre tilos ráülni! Az ilyen hibákból eredő károkra nincs garancia!

(X)
Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.