Ismerd meg a DEEPER Chirp+ okos halradart!

Ismerd meg a DEEPER Chirp+ okos halradart!

Talán egyidejű a horgászattal az a dilemma, hogy hol is találjuk meg a halakat. Mára ez annyiban módosult, hogy melyik halradart használjuk a halak és haltartó helyek feltérképezéséhez, hiszen a XXI. századra már olyan technológiák váltak széles körben elérhetővé, melyek lehetővé teszik a partról történő halkeresést egy mandarin nagyságú eszközzel és okostelefonunkkal. Ebben a cikkben a DEEPER halradarok legújabb generációjának csúcsmodelljét, a Chirp+ típust próbáltam ki, és szeretném megmutatni tudását.

Haldorádó Centrumban hozzánk intézett leggyakoribb kérdéseket megválaszolva szeretnék a DEEPER Chirp+ halradarról még részletesebb bemutatást adni. Ha pedig mindez nem lenne elég informális, egy rövid videóban is bemutatom ezt a halradart, ami az írás alján található meg.

Mit érdemes tudni a DEEPER Chirp+ okos halradarról?
Először is azt, hogy ez egy partról, horgászbottal bedobható, Wi-Fi kapcsolat segítségével, az okostelefonunkkal vagy táblagépünkkel kommunikáló halradar, mely alkalmas a mederviszonyok, növényzet/vegetáció, esetleges akadók és persze a halak, valamint azok elhelyezkedésének felderítésére. A Deeper CHIRP+ az első vontatható, GPS-szel ellátott, Wi-Fivel rendelkező halradar, amely CHIRP technológiával rendelkezik. A beépített GPS helymeghatározójának köszönhetően menthetjük nemcsak a kiszemelt horgászállást, hanem azt a haltartó helyet is, amely felett a halradar lebeg. Mobilinternet és a Lakebook webes alkalmazás segítségével komplett medertérképeket is készíthetünk, megoszthatunk és letölthetünk.

A kialakítás a megszokott gömbforma, viszont a technikai tartalom a legmodernebb

Mit van a halradar mellé csomagolva?
A gyári dobozban természetesen a DEEPER Chirp+ halradar kapott helyet, mellette még kettő rögzítő szemet, egy töltőkábelt és egy párnázott, szövet hordtáskát találunk. Ezeken felül használati utasítás és műszaki leírás is található a dobozban.

Legmodernebb csónakos halradarok tudását kapjuk szó szerint a kezünkbe

Van esetleg valamilyen extra kiegészítő, amit érdemes használni?
Lényegében a DEEPER Chirp+ halradar nem igényel semmilyen extra kiegészítőt, azonnal és hiánymentesen használatba vehető. Viszont a legkényelmesebb és egyben legkézenfekvőbb használati lehetőség, ha a kiszolgáló telefont nem kell fognunk. Ennek érdekében a DEEPER egy olyan hasznos rögzítő pántot is kínál, mely segítségével az orsótartó fölé tudjuk helyezni a kijelzőként funkcionáló telefont. Ez olyan stabil tartást biztosít, hogy a legerőteljesebb dobások alkalmával sem engedi el a telefonunkat. Így nem kell összevissza kapkodni tekintetünket, és kényelmesebb is úgy a radar használata, ha nem kell a telefont is tartanunk. Ez a termék a DEEPER okostelefon rögzítő. További információk a termékről: https://www.haldorado.hu/termekek/halradar-viz-alatti-kamera-c26/vezetek-nelkuli-halradar-c206/deeper-okostelefon-rogzito-i28555 #

A DEEPER okostelefon rögzítő nagyban megkönnyíti a radar használatát…
… segítségével a bot nyelére tudjuk a kijelzőként működő telefont rögzíteni
Olyan stabil rögzítést biztosít, hogy a legnagyobb telefonok sem mozognak benne

Mi szükséges a DEEPER Chirp+okos halradar beüzemeléséhez?
Gyakorlatilag csakis a feltöltött halradarra és egy szintén megfelelő töltöttségi szintű akkumulátorral rendelkező okostelefonra vagy táblagépre. Nem szükséges SIM kártya sem a telefonba vagy táblagépbe, hiszen az a nélkül is elindítható, és a Wi-Fi modul sem igényel mobilhálózati kapcsolatot, tehát nincs szükség még térerőre sem. Viszont szükséges DEEPER SMART SONAR alkalmazás letöltése a használt eszközre. LAKEBOOK webes alkalmazás futtatásához viszont szükséges a mobilinternet. Ez azonban extra funkció, e nélkül is üzemel a DEEPER Chirp+ készülék.

Mit takar a Chirp elnevezés?
A hagyományos hangradarok egyszerre egy frekvencián bocsájtanak ki jelet. A CHIRP (Compressed High-Intensity Radiated Pulse = sűrített nagyfeszültségű pulzáló sugárzás) technológiát alkalmazó hangradar az alacsonytól a magasig terjedően több frekvencián folyamatosan bocsájt ki hanghullámokat, ezáltal a hagyományos hangradaroknál sokkal tisztább és nagyobb felbontású képet ér el.
Hihetetlen bemérési pontosság jellemzi, hiszen 1 cm-es az érzékelés felbontása. Ennek köszönhetően borotvaéles képet kapunk a mederviszonyokról, akadókról, halakról.
A CHIRP+ halradar szinte alig zavarja meg a víz felszínét, használata minimális zajjal jár, ezért a nagyon sekély vízben is precíz felvételeket készít és akár 15 cm-es vízben is képes működni, viszont ha kell, akár 100 méter mélységig is „lelát” és részletes képet mutat.

DEEPER SMART SONAR alkalmazás letöltése és a halradar beüzemelése után ezt a részletes képet láthatjuk a DEEPER Chirp+ működése közben

Milyen felszereléssel érdemes bedobni a DEEPER Chirp+ okos halradart?
A halradar súlya 90 gramm, ennek megfelelő erősebb horgászbotra és lehetőleg vastagabb fonott zsinórra van szükség a biztonságos használatához.

Hogyan működik a DEEPER Chirp+ okos halradar?
Ez már egy olyan összetett kérdés, amelyet nem tudnék pár mondatba foglalni, így inkább egy rövid videóval szeretném a DEEPER Chirp+ okos halradar működését bemutatni:

Írta: Haszilló István
Fotók: Haszilló István, Csapi Károly
Videó: Haszilló István, Csapi Károly, Takács Péter

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.