Ismerd meg az új EnergoTeam fejlámpákat!

Ismerd meg az új EnergoTeam fejlámpákat!

Bizonyára a legtöbb horgász találkozott már a fejlámpák különféle változataival. Kétség sem férhet hozzá, az egyik legpraktikusabb kiegészítőről van szó. A vaksötét éjszakában, a legrosszabb látási viszonyok közepette érezzük és tapasztaljuk nap mint nap a nélkülözhetetlenségét. Legyen szó horgászatról, kempingezésről, szárazföldi vagy vízi túrázásról, ennek az eszköznek mindig hasznát vehetjük. Ha velünk van, azt természetesnek vesszük, ha nincs, azt pedig pótolhatatlan veszteségnek éljük meg.

Bíborba festette az eget az alkonyat, ha maradni akarunk a vízen, akkor bizony fényt kell csinálnunk

Az EnergoTeam Outdoor családhoz tartozó, legújabb, saját márkás fejlámpái – mint ahogy azt az alábbi leírásból látni fogjátok – kompaktak, gazdaságosan üzemeltethetők, és a LED technológiának köszönhetően óriási fénykibocsátással rendelkeznek. A lámpák a legismertebb égitestekről kapták a nevüket, mintegy szimbolizálva azt a jelenséget, hogy úgy tájékozódunk mellettük és válunk láthatóvá mi magunk is velük, mint ahogyan képesek vagyunk észlelni a bolygók univerzumbeli tündöklését innen, a Földről.

A belépő kategória szereplői, amit a Jupiter modell egészít ki

Az új lámpák teljesítményét nem wattokban adta a gyártó, a fénykibocsátást fényáramban mint fotometriai mennyiségben határozták meg. Tehát a fényáram a látható fény tartományára vonatkozik, ellentétben a sugárzott teljesítménnyel. Ezt figyelembe véve teljesítménybeli erősorrendet is felállíthatunk fejlámpáink között. 45 lumenjével a belépő kategóriát képviseli a Jupiter, 120-as értékével őt követi a Mars és az Uranus, 2000 lumen fényerejével pedig a dobogó tetején a Saturn, a Mercury és a Venus osztozik az elsőnek járó díjon. Na, jó, valójában csak kettő, mert az állítható fókuszú Mercury és Venus technikai tudásával maga mögé utasítja a mezőnyt.

Az egyik legkönnyebb, legegyszerűbb felépítésű fejlámpa is 120 lumen fényáramot produkál
Az Uranus több LED-del rendelkezik, de fényerőben nem marad alul a Marshoz képest

A belépő kategória szereplőinél (Uranus, Mars, Jupiter) egyértelműen az egyszerű, ármérséklést szem előtt tartó gyártás és kialakítás volt jellemző. Tökéletes választás mindegyik az általános igénybevételre, tökéletesen szigetelt műanyag házuk véd az esőtől, pillekönnyűek, ezért viselésük kényelmes, cseppet sem zavaró. A legegyszerűbb Outdoor mellett a Mars és az Uranus 3 db AAA típusú elemmel működik. Fejegységük tetszés szerinti szögben állítható, közelre, magunk elé, végszerelékek készítésénél, kötésnél például célszerű kihasználni a 90 fokos dönthetőséget! Gumírozott fejpántjuk tetszőlegesen állítható, viselésük kényelmes, kicsit sem zavaró, az ergonómia maximális foka érezhető!

A 45 lumen már elegendő fényerő az általános használatra
Dupla fehér LED és egy szóló piros van a 90 fokban dönthető fejben
A legkönnyebb változat jó választás az alap felhasználásra
A Jupiterhez már USB töltő is jár, nem kell elemcserékkel vesződni

A beépített lítium-ion akkumulátor előnyeit a Jupiternél láthatjuk először. Mellékelt USB töltő segítségével tölthetjük a kompatibilis multimédiás eszközeinkről, akár laptopról, de okostelefonunk töltőjével, villás hálózati adapterével akár konnektorról is. Talán mondanom sem kell, mennyire jó, hogy nem kell a bosszantó és költséges elemcserékkel bajlódni.

Portól és víztől véd a házba integrált gumikorong
A töltő csatlakoztatása egyetlen pillanat és mozdulat műve

A kategóriaváltás az állítható fókusztávolságú, 2000 lumen fényáram leadására képes Mercury-n érezhető. Nagyon komoly felépítés jellemzi, a paraméterek magukért beszélnek. A beépített áramforrásként funkcionáló kettő darab, egyenként 5500 mAh-ás akksik nagyon sokáig képesek szolgálni a LED technológia áramellátását.

Megjelenésében éppolyan komoly a Mercury, mint a leadott teljesítményében

A ház hátulján lévő rácsozás a magas hőtermeléssel járó technika hűtését látja el. A lencse háza és a fókuszálható test fémből készült.

Átlagon felüli fényerő: 2000 lumennel refizhetünk a túlparton több száz méteres területet
A műanyag, ütésálló ház foglalja magába az akkukat, emellett a piros jelzőfény is itt kapott helyet
Az óriási fényt szétteríthetjük vagy egy pontra is irányíthatjuk!
Objektívként funkcionáló szigetelt fém ház és csúszásmentesített perem a könnyű fókuszálás érdekében
Az egy pontra közelítés fázisait láthatjuk a házon
Nagyméretű, minden igényt kielégítő, hálózatról tölthető áramforrások

A Saturn az állítható fókusz kivételével mindent tud, amit a Mercury, paraméterei, kibocsátott fényárama is megegyezik vele. 5500 mAh-s nagy teljesítményű akkumulátorai hálózatról tölthetők. Fényirányítási lehetőség tehát nincs, ellenben 3 egymástól külön kapcsolható LED-et találunk a lámpán. A fő fényforrást önállóan is működtethetjük, de lehetőség van a kettő különálló, kisebb fényerejű LED-ek bekapcsolására, igény esetén természetesen a három LED egyszerre is bekapcsolható.

Megjelenésében a legmegnyerőbb változat a Saturn, képességeit a legtöbb időt vízparton töltők is kihasználják
A példás ergonómia miatt fel sem tűnik, hogy súlya a belépő kategóriás fejlámpákénak többszöröse
A lámpa dőlésszöge itt is tetszőlegesen állítható
A középen elhelyezett fő fényforrás fényereje minden szituációra elég…
… ha valamiért mégsem, pluszban a két szélső tartalék is bekapcsolható
A hátsó biztonsági jelzőfény nagy előny…
… akár parti, akár a csónakos horgászatnál

A Venus többfunkciós, zoom lehetőséggel ellátott fényvető, mely amellett, hogy hatalmas területek bevilágítására is képes, az opcióként választott kék fénnyel a legdiszkrétebb környezeti világítást érhetjük el, mivel az élőlények nem riadnak meg tőle, ezáltal a halakat sem zavarjuk.

Csepp- és ütésálló kivitelben készül a Venus fejlámpa
Racsnis zoom funkció található a lámpán, így az állítás mozdulatsorát hang alapján is nyomon követhetjük
Lámpánk kék fényénél köthetünk, szerelhetünk anélkül, hogy a környezetünket zavarnánk
Érdemes kihasználni a Venus fejlámpa előnyeit
Talán a szúnyoriasztó lehet még nagyon fontos a fejlámpán kívül fényváltás után

Forrás: Halmos Mihály

EnergoTeam

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.