Night Wasppel az éjszakában

Night Wasppel az éjszakában

Köztudott, hogy az éjszakai kapásészlelésben a világítópatronok elsődleges szerepet töltenek be. Saját tapasztalataink és a horgászok visszajelzése szerint a Night Wasp által kínált minőség felelt meg leginkább az igényeknek. Az elégedettség érthető, a Night Wasp élettartama átlagosan 80 százalékkal haladta meg az általános patronokét, mely elsősorban a folyadék-por kettős reagens teljesítménynövelő hatásának köszönhető. A tartósság tehát tényleg tiszteletet parancsoló, a patron által kibocsátott zöld fény pedig úgy határozza meg a test helyét, helyzetét, hogy az egyáltalán nem vakít, a szemünket tökéletesen kíméli!

Ha már a tartósságnál tartunk, a folyadék-por reagensek másik óriási előnye az, hogy nincs felhasználási limit, az idő múlása nem korlátozó tényező a biztonságos és zavartalan, úgymond „üzemkész” állapot tekintetében. A vékony, de tartós héjnak köszönhetően garantáltan nem lép egymással kölcsönhatásba a két elem, így felbontás nélkül akár évekig is használatra kész állapotban tarthatjuk patronunkat horgászdobozunk mélyén.

Az Energofish által forgalmazott ET. Night Wasp világítópatront már hosszú évek óta használjuk éjszakai horgászataink során. Ez az aprócska kiegészítő óriási mértékben könnyítette meg a dolgunkat és segített hozzá bennünket ahhoz, hogy éjszaka is eredményesek legyünk, horgásszunk akár az úszós vagy a fenekező technikák bármelyikével.

A parányi fényforrásban rejlő lehetőségeket, a használatuk iránt mutatott fokozott igényt számos gyártó felismerte, így fejlesztéseik során az új úszókat, kapásjelzőket és még számos horgászeszközt alkalmassá tettek a patronok stabil és biztonságos befogadására. Mára az összes úszós módszerhez választhatunk világítópatronos adapterrel ellátott modellt; a kétpontos versenyúszóktól kezdve a wagglereken át a legváltozatosabb ragadozóhalas úszócsodákig élvezhetjük eme előnyöket. Természetesen a modern fenekező technikákhoz is találunk a Night Wasp családjából speciális patronokat.

Komoly folyóvízi feederbotok várják az éjszakai műszakot
A nappali viszonyok között tökéletes kapásészlelést biztosító feltűnő színű spiccvégek éjjel láthatatlanok. Egy darab Night Wasp Feeder világítópatron felhasználásával pillanatok alatt megcáfolhatjuk az előbbi kijelentést!

A Night Wasp Bulb Light és a Feeder verziók mind tökéletesen alkalmasak a spiccek megvilágítására. A fényt a 3 mm-es műanyag csövecskében található speciális reagens folyadék és az eredetileg szilárd halmazállapotú fluoreszkáló anyag kémiai reakciójának előidézésével (a parton több helyen való megtörésével!) érjük el.

ET Night Wasp Bulb és Feeder patronok tartósságot szavatoló csomagolásban

A feederes horgászatra tervezett Night Wasp Feeder patronok kétféle méretben készülnek, S és SS verzióban. A patronok hossza és vastagsága egy és azonos, a különbség csupán a vékony jelzőspiccekre való felhelyezést biztosító karmocskák méretében mutatkozik. Ez viszont lényeges különbség, a választásnál mindezt figyelembe kell venni!

Zacsin keresztül tapintásra egyformának fognak tűnni a patronok, de a csomagoláson feltüntetett S és SS jelzések különbözősége ne kerülje el a figyelmünket!
A tartó körmöcskékkel egybeöntött forma rendkívül előnyös
Pillekönnyű, ráadásul tartós fényforrás, mely garantáltan 24 órán keresztül működik!

A patronok tartósságára nem lehet panasz. Mint említettem, a gyártó minden egyes darabra legalább 24 órás működést garantál. Ez olyannyira így van, hogy az egyik szombat esti dunai pecán élesített Night Wasp Feeder patron még otthon, kedd este is világított garázsom sötétjében. Pedig akkor már 72 óra telt el! Hihetetlenül hangzik, de igaz!

Ahogy fentebb szó volt róla, az S és SS jelölések nem a méretbeli különbségek jelzései, hanem a felfogató rész nagyságára utalnak
Az S jelölésű változat az erős, nagyobb átmérővel rendelkező karbon és üvegspiccek befogadására tökéletes
A világítópatront még élesítés előtti állapotban próbáljuk a spiccrészhez
Erős, határozott mozdulattal pattintsuk a spiccre a patron talpacskáit
Már az odaérintés pillanatában láthatjuk, hogy az S, vagy az SS típus lesz jó nekünk
A műanyag patron kapaszkodói erősek, rugalmasak. A biztosabb tartás érdekében nyugodtan felhúzhatjuk akár a spiccgyűrű szárára

A Night Wasp Bulb (azaz magyarul izzó, villanykörte) bóbitás alakjával könnyen megkülönböztethető a feederes változattól. Különlegessége abban rejlik, hogy a vékony, 3 mm-es csövecske végén található körtében koncentrálódik a fény jelentős része, ami nagyobb távolságról jobb láthatóságot eredményez.

A Bulb változatból is 2 darabot találunk a csomagban
Formabontó alakja révén a feederes változattól könnyen megkülönböztethető

Az ET Night Bulb és a korábban megjelent Classic változat spiccre való felhelyezését a leleményes magyar horgászok általában vékony, átlátszó cellux vagy gumi segítségével oldják meg. A helyzet megkönnyítése érdekében a Carp Expert cég egyszerű adapter is gyártott, melynek a segítségével a különféle vastagságú hagyományos fenekező botokra, valamint a feederspiccekre is stabilan és biztonságosan rögzíthetjük a világítópatronokat.

A Carp Expert által gyártott patronrögzítő adapterek S, M és L méretekben kerülnek forgalomba. A méretek különbsége a rögzítés helyéül szolgáló furat átmérőjében van!
Az adapter alulról nyitott része teszi lehetővé a vékony spiccekre való felhelyezést
A felső furatba kell szorosan illeszteni a patront, így a legerőteljesebb bevágásoknál sem mozdul el helyéről a kis eszköz
A legkomolyabb folyóvízi botjaim, az ET Elite Feederek méltóságteljesen várják dunai téli estét
Fényváltás utáni, közel kétkilós dévérem megfogásában a feedereim spiccére szerelt világítópatronoknak is jelentős szerepe volt
Egy minden körülmény között jól látható, extra tartós fényforrás a legsötétebb éjszakákban. Ezer és egy érv szól mellette, hogy miért ne mondjunk le róla…

Forrás: Halmos Mihály

(X)
EnergoTeam

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.