Praktikus táskák és eszközök

Praktikus táskák és eszközök

Kereskedőként gyakran szembesülünk a horgászok első érdekes reakciójával, amikor például a táskák kerülnek szóba. Sokan idegenkednek a különböző szerelékes és aprócikk tartó táskák használatától, mert pénzkidobásnak vagy egyszerűen csak feleslegesnek, helyfogónak tartják… Addig, amíg a kezükbe nem akad egy olyan méretű és kialakítású változat, amelybe pont az Ő felszerelései is szépen, rendezetten elférnek. Nem kell mindenkinek bőröndnyi mennyiségű cuccot magával cipelni, de amire tényleg szükségünk van, az rendezetten, áttekinthető módon utazzon velünk!

Az vitathatatlan, hogy egy praktikus kialakítású táska szinte aranyat ér, hiszen a sok fachnak köszönhetően mindent rendezetten tárolhatunk bennük, így nem kell kutakodni a vödörben vagy a szakadt szatyorban. Minden egy helyen megtalálható, mégis könnyen hozzáférhető. Ebben a cikkben olyan táskákat és kiegészítőket gyűjtöttem össze, amelyek hasznosak lehetnek nemcsak a feederhorgászoknak, hanem az igényes, rendszerető pontyhorgászat minden képviselőjének is.

CARP ACADEMY Feeder szerelékes táska (lábakkal)

A legpraktikusabb, profi módon összeállított táskák egyike, amely első ránézésre egy utazótáskára hasonlít, de belseje remek kiegészítőket és ötletes megoldásokat rejt. A legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy lábakkal látták el, így a táskát nem kell a földre tenni. A lábakat viszont nem a táskához, hanem egy tálcához erősítették, mely igény esetén ki is vehető és szerelékes asztalként is használható. A tálca mérete: 50 x 30 cm, a lábak maximális hossza 22 cm, a helytakarékosság érdekében pedig lehajthatóak. A táska elején található egy 26 x 26 cm-es és egy 18 x 26 cm-es zseb, melyekbe törölközőt, laposabb dobozt vagy más kiegészítőket lehet tenni. A legnagyobb rekesz teteje teljesen hátranyitható, de két tépőzáras pánt segítségével szabályozhatjuk, hogy milyen szögben álljon a támla, kényelmessé téve ezzel a hozzáférést. A fedélen belülről található egy 26 x 11 cm-es előketartó tábla, 2 db 6 rekeszes doboz, 1 db 9 rekeszes doboz, 2 szivacsos pánt, melybe toll, fűzőtű vagy egyéb apróság fér el. A táska belsejében található 2 kivehető kisebb táska, amelyek egyenként 3 rekeszesek, ezekbe rendezetten tehetünk ólmokat, kosarakat, ollót, stoppert, de előkezsinórt is. Emellett a táskában egy szintén kivehető, 1 nagyobb és 6 kisebb rekeszes szivacsos tartó is található, melyben 6 dipes doboz kapott helyet. A táska szállítása a hozzá adott vállpánttal igazán kényelmes. A táska mérete: 51 x 31 x 16 cm.

A legpraktikusabb, profi módon összeállított táskák egyike a Feeder szerelékes táska, amely belsejében egy kivehető asztalka található, amely tovább növeli a stabilitását és 4 (behajtató) lábat ad a táskának

CARP ACADEMY Szerelékes asztalka

A vízparton örök dilemma, hogy hova pakolja ki a horgász a csalizáshoz, végszerelék készítéshez legfontosabb kellékeket, úgymint horgok, ólom, zsinór, olló vagy épp pelletek, dipek. Nem minden vízparton van olyan asztal, ahová ezek az eszközök kirakhatóak, és ha vannak is, akkor sem mindig esnek kézre. Erre az asztalra különleges kialakítása révén számos olyan eszközt helyezhetünk el, ami fontos, hogy mindig kéznél legyen és ne kelljen a fűben, vagy épp a horgászdobozunk mélyén keresnünk. 4 lába teleszkópos kivitelű, így szinte bármilyen partviszony mellett vízszintesen felállíthatjuk horgászszékünk közelében. Többfachos kialakítása segít, hogy még ezen a kis asztalkán is rendet tudjunk tartani, hogy áttekinthető legyen, mit hova tettünk, így a lehető leggyorsabban újra tudunk csalizni és be tudjuk vetni végszerelékünket. A tálca mérete: 60 x 30 cm, magassága pedig 21-33 cm között állítható.

A szerelékes asztalka biztosítja, hogy minden szükséges kellék horgászat közben is kéznél legyen

CARP ACADEMY Komplett szerelékes box

A gyors és hatékony horgászat egyik fontos feltétele a rend és a precizitás. Rengeteg idő spórolható meg azzal, ha a horgász pontosan tudja, mit hol talál a dobozában. Ebben az angol típusú dobozban a horgok, forgók, kapcsok és egyéb aprócikkek szortírozását 6 darab, hatféle osztásban gyártott doboz (10,5 x 6,5 x 2,3 cm) segíti. Az előre megkötött előkék haszna éjjel, rossz időben érezhető igazán. Ezek szakszerű, sérülésmentes tárolására készült a doboz belsejében található előketároló (34 x 8 x 2,3 cm). A doboz belsejében igény szerint alakítható ki a fachok mérete. Összesen 6 kicsi és 4 nagy rekeszelválasztó található a dobozban. A rugalmas, strapabíró anyag, a megbízható villámzárak hosszú élettartamot biztosítanak. A klasszikus, elegáns vonalvezetés vonzóvá teszi ezt a dobozt. Megbízhatóságának, minőségének és elérhető árának következtében a Carp Academy termékcsalád nagy népszerűségnek örvend a horgászok körében. A rohamos léptekben fejlődő márka igazi ínyencségekkel szeretne örömet szerezni a ponty- és a békéshal-horgászat kedvelőinek. A termék kapható „nagy” és „közepes” méretben.

A komplett szerelékes boxban rendezetten, áttekinthető módon tárolhatjuk nélkülözhetetlen aprócikkeinket

CARP ACADEMY Exclusive pontyozó hűtőtáska

Ezt a táskát olyan horgászok számára készítették, akik csupán egy táskát tudnak magukkal vinni, de abban helyet kell szorítani a lényeges kiegészítőknek, csaliknak és akár több kilogramm etetőanyagnak is! Ezzel a táskával ez gond nélkül kivitelezhető, sőt még több is! A táska belső, vízhatlan része csali tárolására is alkalmas. A rekeszbe összesen akár 6 kg etetőanyagot, pelletet, bojlit is tehetünk. Ha ide nem a halak eledele, hanem a mi ételünk kerül, akkor a legnagyobb nyári melegben sem kell azon aggódni, hogy az megromlik. A táska összesen 6 rekeszt tartalmaz. A legfölső zsebben található egy doboz, mely tetszés szerint akár 11 rekeszre is osztható. Az első zsebet lenyitva található benne 2 db víz- és légmentesen záródó műanyag henger, illetve egy 20 rekeszes horogtartó doboz is. A táska egyik oldalán található egy előketartó táska, a másik oldalán pedig egy diptartó táska 6 db flakonnal. Mindkét táska kivehető. A táska egy kemény talprészt kapott, mely vízhatlan, így tud felázni, felnedvesedni. Mellesleg még ide is tehetünk vékonyabb dobozokat. A táska mérete: 50 x 38 x 22 cm.

Ha mindennek bele kell férni egy táskába, akkor kiváló alternatíva az Exclusive pontyozó hűtőtáska

CARP ACADEMY Exclusive orsó- és pótdob-tartó táska

A táskát arra tervezték, hogy szállítás és tárolás közben teljes védelmet nyújtson a benne lévő orsó számára. A bélelt orsótartó tok ütés- és vízálló. Az orsót egy 20 x 20 x 11 cm-es rekeszbe tehetjük, emellett 2 nagyméretű pótdobot is szállíthatunk benne. A fedélre belülről egy hálós zsebet is varrtak. A kényelmes fogás érdekében a fogantyút neoprén borítással látták el.

Az orsó biztonságos szállítását, tárolását hivatott szolgálni az Exclusive orsó- és pótdob-tartó táska

CARP ACADEMY Hűtőtáska és csalitartó diptartó flakonokkal

Egy jó táska legyen természetesen strapabíró, vízálló, UV-álló és ellenálló a kosszal szemben. A táska bírja a hideget és a meleget is, cipzárjai is állják a sarat, legyenek az időjárással szemben ellenállóak. Ez a táska a legjobb minőségű anyagokból készült. Többször varrott, és a legjobb minőségű poliészterből készült. Szigetelt belső anyagának és alumíniummal ellátott belső bevonatának köszönhetően a csalik mindig frissek, és ha kell, hűvösek maradnak. Remek pakolási lehetőség és tökéletes rendezettség jellemzi a táskát. A táskában 10 db dipes doboz található. Ebben garantáltan elférnek és frissen maradnak kedvenc csalijai és dipjei!

A hűtőtáska és csalitartó diptartó flakonokkal a kedvenc pellettartó táskám, mert ebbe - a szivacsos rekeszek eltávolítása után - akár 40 doboz csalizó pelletet is bele tudok tenni!

CARP ACADEMY Pontyozó táska extra

Számtalan nélkülözhetetlen apróbb-nagyobb kellék és horgászfelszerelés praktikus tárolását teszi lehetővé ez a zseniálisan megtervezett és felépített táska. A táska anyaga vízlepergetős és dörzsálló. Különleges kialakítást kapott, összesen 3 külön részből áll. A fölső két rekesz kihajtható oldalra, így az alattuk található nagyobb rekesz teteje tálcaként is funkcionál. Az egyik kisebb rekesz belseje a térelválasztó lapocskáknak köszönhetően akár 4 részre is osztható. Különösen nagy hangsúlyt fektettek a cipzárak minőségére. Ez azért volt fontos, mert a piacon található legtöbb táskába igen gyenge minőségűt varrnak. A cipzárak fogantyúi még akkor is könnyen használhatóak, amikor a hidegben ujjunk már teljesen elgémberedett… A táska vállpántja szivacsos, így minden körülmény között kényelmes szállítást biztosít. A táska mérete: 40 x 31 x 28 cm.

Zseniálisan megtervezett és felépített extra kivitelű pontyozó táska, amely több funkció együttes ellátására is képes

CARP ACADEMY Pontyozó szerelékes táska

Igényes szerelékes táska igényes feeder- és pontyspecialistáknak - röviden így lehetne jellemezni. Nagy mérete miatt sok horgászcuccot tudunk szállítani benne. Minden oldala merevített, ami rendkívüli tartást biztosít számára. A legnagyobb rekesze 45 x 30 cm, mely a nagyobb dobozokat könnyen elnyeli. A táska két oldalán található 1-1 zseb. Az egyikben 4 db dipes flakon is található, míg a másikba egyéb apróságokat helyezhetünk. Elöl is található még rajta egy zseb, melybe laposabb dolgokat lehet tenni. A táska merevített teteje szerelékes asztalként is funkcionál. A könnyű szállíthatóságot a vastagon párnázott vállpánt segíti. A táska mérete 55 x 35 x 26 cm.

Ez a Pontyozó szerelékes táska nemcsak remek tároló eszköz…
… hanem akár csalizó tálcaként is funkcionál

CARP ACADEMY Feeder gyűrűvédő sapka

A feeder- és pickerbotok érzékeny spicce szállítás közben könnyen sérül(het). Erre a kellemetlen problémára kínál 100%-os megoldást a Carp Academy gyűrűvédő sapkája. Kifejezetten a feeder-, picker-, pergető és 2-3 részes botokhoz készült. Méretei miatt a hagyományos teleszkópos botokhoz alkalmatlan. A párnázott botvédő belső átmérője 4,5 cm, hossza 25 cm. Használatával nincs többé sérült, törött spicc szállítás közben!!!

Feeder gyűrűvédő sapka használatával nincs többé szállítás során eltört rezgőspicc

NEVIS Neoprén botrögzítő pánt

A szállítás során egymás mellé helyezett bottagok rögzítését szolgálja. A rugalmas neoprén csík végén egy tépőzár található, ez rögzíti a pántot. Átlagos vastagságú botokhoz ajánlott. 2 db található egy csomagban.

A befőttes gumi helyett stabilabban tartja szállítás közben az egymás mellé helyezett bottagokat a Neoprén botrögzítő pánt

CARP ACADEMY Lebegő szivacs merítőhöz

Nagyon praktikus és egyszerű megoldást kínál a Carp Academy azoknak a horgászoknak, akik a vízben állva fárasztják ki halukat, és ugyanitt szeretnék megszákolni. Fárasztás közben a merítőháló elsüllyedhet, és pont a legkritikusabb pillanatban nincs kéznél. Ha ezt a lebegő szivacsot használja, mindez elkerülhető. Az ideális méretű, vízhatlan szivaccsal bélelt hengert fel kell húzni a merítő nyelére egészen a V alakú csatlakozóig (a háló fejéhez). Ez fenntartja annyira a merítőt, hogy az nem tud a vízben elmerülni.

A merítőhálót fenntartja a vízen a lebegő szivacs, amely megkönnyíti a vízben álló horgász dolgát a szákolás során

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.