Preston és Korum újdonságok a Feederhorgászoknak 2. rész - kényelem és praktikum

Preston és Korum újdonságok a Feederhorgászoknak 2. rész - kényelem és praktikum

A kényelem és a praktikum kétségkívül kulcsfontosságú szerepet játszik a feederbotos horgászoknál is, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mindenért szaladgálni kell a vízparton, vagy egy kényelmes fotelben ülve minden mellettünk van úgy, hogy nem gátol a horgászatban. Ez a „kiváltság” eddig kizárólag az ülőládát használó versenyhorgászoknak járt. A Korum és Preston zseniális fejlesztései lehető tették, hogy egy „hétköznapi horgász” is kedve szerint válogassa össze a számára ideális kiegészítőket, tökéletessé téve ezzel vízparti kényelmet és praktikumot!

Korum Delux feeder fotel NEW

A versenyládák rendkívül praktikusak, mert nagyon sok horgászeszköz rendezett tárolását biztosítják, de 5-6 óránál többet eltölteni még a legjobb ládán is kényelmetlen. Többféle széket és fotelt kipróbáltunk már a hosszabb időtartamú horgászatok során, de mindegyikkel volt valami bajunk. A legfőbb problémánk a hagyományos pontyozó foteleknél az volt, hogy egyenetlen terepen nehezen állíthatók vízszintes helyzetbe, és ez veszélyezteti a stabilitásukat. A Korum Delux Feeder fotelt már ismerheti a nagyközönség, de idén már a megújított változat kerül forgalomba.

A fotel különlegessége, hogy az ülőfelület egy speciális vázszerkezetre lett ráhelyezve. Ez különösen nagy stabilitást ad neki, amelyet mi sem bizonyít jobban, hogy akár 130 kg testtömegű horgászt is elbír! A lábak magassága - az egyedi csavaros megoldásnak köszönhetőn - pont úgy állítható, mint a versenyládáknál. Ez a fotel akár egy 45 fokos lejtésű rézsűn is stabilan felállítható. A 38 cm hosszú lábak billenő talppal vannak ellátva, amelyek még jobban „kapaszkodnak” a talajhoz. Az igényes kivitelű fotel a több napos horgászatok során is kényelmes marad. A komfortérzetet fokozza a párnázott fejtámasz, az állítható háttámla, valamint a feederes horgászatra alkalmas kiegészítők (nyéltartó, csalizó tálca, tripod bottartó, ernyőtartó stb.), amik mind-mind a fotel lábán rögzíthetők. Mindez annak köszönhető, hogy a híres Korum ON BOX versenyládákon rögzíthető kiegészítők tökéletesen passzolnak a Korum Delux Feeder fotel New lábára is! A fotel tartozéka egy párnázott, megvastagított felcsatolható vállpánt.

Erre a kényelmes fotelre…
… számos praktikus kiegészítő helyezhető

További infó: ugrás az áruházba

Preston Oldaltálca, kicsi

A Preston OFF BOX rendszereitől már megszokhattuk, hogy nagyon praktikus dolgokat kínálnak a felhasználóik számára. A Preston kis oldaltálca szinte nélkülözhetetlen a versenyládáról vagy feeder fotelről történő horgászat során. Erre helyezzük a legszükségesebb csalisdobozokat, ollót, horogszabadítót, egyéb szükséges apróságokat. Így minden a kezünk ügyében lesz. A műanyag tálcába öntött rögzítő elem stabilan tartja azt. A tálca mellé jár a Prestontól már megszokott adapter csomag, amivel más típusú ládák lábára is felhelyezhető a tálca. Mérete: 33 x 24 cm.

Erre a tálcára a legszükségesebb kiegészítőket és csalikat helyezhetjük

További infó: ugrás az áruházba

Preston Super oldaltálca

Könnyű, de erős, nagyméretű, fotelre vagy horgászládára szerelhető oldaltálca. A horgász kellékeinek tárolására szolgál a horgászat alatt. Mérete: 42 x 38 cm. 23 mm-es szögletes lábra pl.: Korum fotel, vagy további Preston adapterekkel (tartozék) bármilyen láda lábára felhelyezhető.

Erre a tálcára kétszer annyi eszköz tehető, mint az előzőre

További infó: ugrás az áruházba

Preston Mega oldaltálca tetővel

Akik versenyeken vesznek részt - legyen az úszós vagy feederbotos -, azok számára örök gond a nagymennyiségű csali megfelelő elhelyezése. Két fontos dolog az, amire gondolni kell. Megfelelő hely álljon stabilan rendelkezésre a csalik elhelyezésére, illetve azokat védeni kell a nap erejétől, versenyszituációban pedig a szomszédok kíváncsi tekintetétől. A Mega oldaltálca mérete önmagában is figyelemfelkeltő, hiszen 55 cm-es szélessége és 44 cm-es hosszúsága már kellő teret biztosít csalijaink elhelyezésére. Azonban a szett tartalmaz egy tetőt is, amivel egyrészt árnyékot tudunk biztosítani csalijaink számára, másrészt a kíváncsi tekintetektől is védett területet kapunk, ami alatt kedvünk szerint aromásíthatjuk, dipelhetjük, kombinálhatjuk a csalinkat versenykörülmények közepette. Nem utolsósorban, ha esetleg elkap minket egy nem várt eső, a tetőt lehajtva megvédhetjük csalijainkat az elázástól. Ennél a tálcánál is a szett részét képezi a Prestontól már megszokott adapter csomag, amivel más típusú ládák és fotelek lábára is felhelyezhető a tálca.

A naptól, az esőtől és a kíváncsi szemektől is véd a tálcára helyezhető tető

További infó: ugrás az áruházba

Preston Mega oldaltálca tető

A Mega oldaltálca tető - mint ahogy a nevében is benne van - a Preston saját Mega oldaltálcájához kínál lehajtható tetőt. De akár a Monster oldaltálcához is használható. Mérete: 55 x 44 cm.

A Mega tálcához való tető külön is megvásárolható

További infó: ugrás az áruházba

Preston Monster oldaltálca

A Preston Monster oldaltálca neve hallatán is sejteni lehet a valós méretét. A Monstert azok számára tervezték, akiknek valóban nagyon nagy helyre van szükségük a láda vagy fotel mellett eszközeik, csalik, aromák, etetőanyagok stb. tárolására. A könnyű, két részre szedhető alumínium tálcát egyszerűen lehet szállítani. A szett részét képezi két darab láb is, amik a tálca maximális stabilitását biztosítják. Annak érdekében, hogy a Monster oldaltálca valamennyi ládához és fotelhez megfelelő legyen, az egyik oldalon lévő két darab lábrögzítő elem elcsúsztatható, így némi túlzással az összes ládára felrakható. Minimális távolság, amire felhelyezhető 17 cm, míg a legnagyobb állásban 75-cm-ig elhúzható. Mivel a tálca két darabból áll, ha nem szükséges a teljes méret, akár egy darab is használható egy támasztó lábbal. A szett részét képezi a Prestontól már megszokott adapter csomag, amivel más típusú láda lábára is felhelyezhető a tálca. Mérete: 95 x 56 cm.

Ezen a tálcán valóban minden szükséges kiegészítő elfér

További infó: ugrás az áruházba

Preston XS Feeder kar

A Preston XS Feeder kar már az új, „kilincses” rendszerű rögzítéssel készült. Ez azt jelenti, hogy nem kell az ülőláda vagy épp a feeder fotel lábáról semmit se lepakolni ahhoz, hogy a feeder kart felrögzítsük, hanem elég a rögzítő kilincset kinyitni és oldalról fel lehet csatlakoztatni a lábra. A kétpontos rögzítés a lehető legstabilabban rögzíti a feeder kart, mindezt úgy, hogy tetszőlegesen, fokozatmentesen tudjuk a magasságát állítani. A belső cső - a korábbi kör változattól eltérően - D formájú szekcionált profilt kapott, így küszöbölték ki, hogy a feeder kar belső része elforduljon. A szett az adapterek teljes sorával szinte bármelyik népszerű ülőládához felhasználhatóvá teszi a feeder kart. Legrövidebb állásban 80 cm, míg teljesen kinyitva 140 cm-es.

A kétpontos rögzítés a lehető legstabilabban rögzíti a kart
Ez a kar már az új, „kilincses” rendszerű rögzítéssel készült

További infó: ugrás az áruházba

Korum Universal Arm

Ez a Korum versenyládák és a Korum Delux Feeder Fotel New lábára is csatlakoztatható speciális adapter. Ez a kiegészítő elem a nyéltartó(k) vagy csalizó tálca tartóként hasznosítható univerzális alkatrész.

Ez az univerzális kar nyéltartóként és csalizó tálca tartóként is használható

További infó: ugrás az áruházba

Korum Feeder botvilla, dönthető

Ez a rendkívül egyszerű és praktikus fej különösen hasznos a feederbotos horgászatban. Aszimmetrikus kialakításának köszönhetően a „nagy púp” garantáltan meggátolja, hogy a hal lerántsa róla a botot, de nagyon könnyű róla levenni, lerántani (ha például kapás van). Remekül használható álló- és folyóvízen egyaránt. További különlegessége, hogy a zsinórnak egy határozott bemélyedéssel (vályúval) biztosítottak szabad mozgást, amely a nyeletőfékes orsó használata során különösen hasznos, hiszen így a bottest nem fogja a fejhez szorítani a zsinórt, amelyet (így már) a legóvatosabb hal is ellenállás nélkül húzhat le az orsó dobjáról, amíg be nem vágunk! A bottartó különlegessége, hogy a fejbe be van építve egy gomb, melynek megnyomása után tetszés szerint állítható a fej dőlésszöge, majd a gomb felengedésére rögzül.

Az aszimmetrikus kialakítás meggátolja, hogy a hal lerántsa róla a botot

További infó: ugrás az áruházba

Preston Angle Tilt Rod Rest - botvilla

Rod podra vagy más kereszttartóra csavarozhatjuk ezt a Preston bottartó fejet, aminek nagy előnye, hogy a rajta tartott bot nem tudja megnyomni a zsinórt, mert az U alak alsó részén található egy határozott bemetszés, amiben szabadon tud futni a zsinór. A villa alatt található egy gomb, amivel a dőlésszöget állíthatjuk be, így egy meredek parton is vízszintesen tudjuk használni. A rajta található menet természetesen szabványos méretű. A menetes részen egy kontraanya is található, amely garantálja, hogy a botvilla nem fog használat közben elforogni. A fej különleges, nagyon masszív, szinte törhetetlen műanyagból készült, amely tovább növeli az egyébként is magas minőséget képviselő Preston termékek megbecsülését és élettartamát. Mérete 14 x 9 cm.

Ezt a botvillát nagyon sok feederhorgász nagy megelégedéssel használja

További infó: ugrás az áruházba

Korum Gumis botvilla

Botunk nyéltagjának stabil rögzítésére szolgál ez a gumiból készült botvilla. Különlegessége, hogy a belsején keresztül haladó csavar segítségével lehet növelni a rögzítő oldalfalak távolságát, vagy épp szorosabbra állítani. Így el lehet érni, hogy botunk nyéltagjának vastagságának megfelelő méretűre állítsuk be, tehát hogy ne lötyögjön, hanem pont passzentos legyen. Minden csomagban kettő darabot talál, valamint kettő közcsavart, amikkel beállíthatjuk, hogy megfelelő irányban álljon a botvillánk az ágason, rod-podon vagy egyéb bottartón.

Különlegessége, hogy a belsején keresztül haladó csavar segítségével lehet növelni vagy csökkenteni a rögzítő oldalfalak távolságát

További infó: ugrás az áruházba

Preston Fűrészfogas bottartó fej

Feederbot, pickerbot tárolására alkalmas villafej. A fűrészfogas osztás lehetővé teszi, hogy ne csupán egyetlen, fix pontra rakjuk botunkat. Sőt, akár kettő feederbot is elfér rajta. A Preston bottartók különlegessége, hogy a fej alsó részén, a műanyagba beépítve, talál egy kis gombot. Ha ezt benyomja, a fej dőlésszöge változtatható, amely a gomb felengedésével rögzül. Eredeti angol minőség, amely a bottartó megmunkálásán és kivitelén jól nyomon követhető! Szélessége: 24 cm.

Akár 2 bot is elhelyezhető ezen a fejen

További infó: ugrás az áruházba

Korum Kereszttartó, kicsi

Ez egy olyan speciális fej, amely biztosítja, hogy két villafejet vagy nyéltartót egyidejűleg használhassunk. Ennek jelentősége kettő bottal történő horgászat esetén értékelődik fel igazán. Naponta felmerülő probléma, hogy miként kerüljön egymás mellé 1 feeder és 1 pickerbot? Persze mindez úgy, hogy a lehető legstabilabb legyen, ne legyenek túlságosan távol egymástól, hogy könnyű legyen őket figyelemmel kísérni és kapás esetén bevágni. Erre a gyakori problémára kínál praktikus megoldást a Korum kereszttartó, amely (elöl) két tetszőleges villafejjel és hátul két nyéltartóval válik teljessé. Ezeket a kereszttartó rézből készült menetes csatlakozóiba kell betekerni, miután kiválasztotta a megfelelőt. A földbe egy teleszkópos menetes szárral tudjuk leszúrni, vagy tripodon is lehet rögzíteni. Ennél a kereszttartónál - ahogy az előző fejeknél is - a fej alsó részén, a műanyagba beépítve található egy kis gomb, amivel a dőlésszöge változtatható. Szélessége: 20 cm.

Ez a kereszttartó rendkívül népszerű a feederbotos horgászok körében

További infó: ugrás az áruházba

Preston Profi Feederbot tartó fej

Nagy népszerűségnek örvend ez a különleges formájú, kemény szivaccsal borított Profi Feederbot tartó fej. A bot bárhova helyezhető a tartón, így anélkül, hogy orsónk hajtókarját megtekernénk, arrébb vontathatjuk néhány centit a szereléket, majd a botot ismét lerakhatjuk a bottartó fejre. Az egyik oldala kevésbé, a másik jobban magasított, ezért egy nagyobb termetű hal sem rántja le a botunkat. A szivacsos borításnak köszönhetően a bot garantáltan nem karcolódik össze. Szélessége: 35 cm.

A szivacsos borításnak köszönhetően a bot garantáltan nem karcolódik össze

További infó: ugrás az áruházba

Preston Profi nyéltartó

Ez a nyéltartó már első ránézésre is meghökkentő. Lényege, hogy úgy tudjuk a nyéltag pozícióját állítani, hogy közben szinte meg sem mozdítjuk a kosarat. Tehát a hagyományos egy pozíciós nyéltag tartókkal ellentétben ezen csúsztathatjuk botunkat, akár csak milliméterekkel is, hogy annak pozíciója a kapás észlelése szempontjából számunkra ideális legyen. A szett tartalmazza a rövid rögzítő elemet, illetve egy plusz adaptert. Így 19 mm-es szögletes lábra és 23 mm-es lekerekített szögletes lábra is felhelyezhető, amilyennel a Deluxe Feeder fotel New rendelkezik. A szivacsos rész 25 cm széles.

Ezen a nyéltartón úgy lehet a nyéltag pozícióját állítani, hogy közben szinte meg sem mozdul a kosár

További infó: ugrás az áruházba

Preston Ernyőtartó

Nyilvánvaló, hogy esőben stégen ülve vagy betonozott partoldalon horgászva nem lehet az ernyőt más módon rögzíteni, mint egy speciális adapter segítségével. A Preston ernyőtartó egyik fele a láda vagy fotel valamelyik hátsó lábán rögzül, míg a másik fele biztosan fogja az ernyő szárát. Ezt használva lényegtelen, hogy a part puha vagy beton kemény. Ha egyáltalán nem lehet leszúrni az ernyőt, célszerű két adapterrel, két ponton rögzíteni az ernyő szárát, így az garantáltan stabilan marad. A karhoz jár még egy adapter, mely 19 mm-es szögletes lábakra helyezhető fel. Hossza: 27 cm.

Az ernyőtartó adapter nem hiányozhat a tartozékok sorából

További infó: ugrás az áruházba

Preston Szivacsos adaptertartó kar

Ez lényegében egy olyan tartó adapter, amire bármit helyezhetünk, amit szeretnénk, hogy a kézközelben legyen, de mégse szeretnénk a földre tenni. Ilyen lehet a bot nyéltagja, a top szettek a rakós botos horgászat során, a merítő nyél stb. Tehát például, ha több feederbotot tartunk készenlétben, akár egy verseny során, a spicc felőli végek egy top szett tartón kerülnek elhelyezésre, de a ládánk hátsó lábára feltéve ezt az adaptert, a nyéltag felőli oldalon is biztonságban lesznek felszereléseink, nem kell a földre tenni őket, ráadásul garantáltan kézközelben lesznek. A kar mellé még jár egy adapter, melynek belső átmérője 23 mm.

Erre a karra bármit helyezhetünk, akár botnyelet, top szettet vagy merítő nyelet is

További infó: ugrás az áruházba

(X)
Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.