TOP MIX - új termékek bemutatója

TOP MIX - új termékek bemutatója

Az évek során folyamatosan változnak a horgászmódszerek, változik a horgászok igénye. Cégem az egyre fejlettebb, kifinomultabb horgászmódszerek és az egyre igényesebb horgászok lehető legmagasabb színvonalú termékekkel történő ellátását tűzte ki céljául és ennek megfelelően fejleszti termékeit. Nem a mennyiségi, sokkal inkább a minőségi termékek előállítása, forgalmazása a célunk.

A TOP MIX az idei évre is sok újdonságot tartogat a horgászoknak. Az etetőanyag paletta jelentős része kicserélődött, teljesen új, kizárólag magas minőségű etetőanyagokkal jelentünk meg a piacon. Az etetők összetétele és csomagolása is jelentős korszerűsítésen esett át.

De természetesen vannak más új termékek is, melyeket együttesen január 29-én egy nyilvános termékbemutatón mutattunk be az azon résztvevő horgászoknak, most pedig az Interneten keresztül Önök is betekintést nyerhetnek az újdonságok sorába.

A résztvevők folyamatosan érkeztek

Az Interneten sokan láttak és olvastak már az új termékekről, azonban sokkal másabb az, amikor azokat kézbe lehet fogni, meg lehet szagolni és nem utolsósorban a termékekről kérdezni is lehet. Továbbá más a hangulata egy termékbemutatónak, ha az nemcsak száraz szöveg, hanem élő közönség előtt zajlik. Így jól lehet látni a résztvevők rezdüléseit, kíváncsiságát és reagálni lehet kérdéseikre, melyekkel olyan területeket tárnak fel, melyre az előadó esetleg nem is gondol, növelve ezzel a bemutató életszerűségét. Ennek felismerése jegyében rendeztük meg első ízben a TOP MIX új termékeinek bemutatóját.

A vendégek belépéskor azonnal kézbe vehették a TOP MIX 2011. évi, frissen készült katalógusát

A termékbemutatót az üzemben rendeztük meg. Úgy gondoltam, a meghirdetést követően az első 20 fő jelentkezését fogadom el, akiket a bemutató teremben akartam leültetni. Nagy meglepetésemre és nem kis büszkeségemre több százan jelentkeztek, de helyhiány miatt a legtöbb jelentkezőt vissza kellett utasítanom és így 35 fő részvételével tartottuk meg a bemutatót. A résztvevők számára a csomagoló üzem helyiségét alakítottuk át rendezvényteremmé, így „életszagú” is lett a premier.

Az előadáson több ismert horgász is részt vett

A programot négy részre osztottuk, ennek megfelelően az első két részt a termékbemutató töltötte ki egy 15 perces szünettel, ami egy rövid üzemlátogatás beiktatását jelentette. Ezt követően a résztvevőket meghívtuk egy svédasztalos ebédre, majd az utolsó részben kötetlen beszélgetés, kérdés-felelet program zajlott, melyben már a TOP MIX versenyhorgásza, Gyulai Ferenc és feeder teszthorgászunk, Molnár Tamás is részt vett.

A termékbemutató előadói
A programnak megfelelően tíz órakor megnyitottam a termékbemutatót

Most pedig nézzük az újdonságokat:

A Protein Bomba etetőanyag család kifejezetten a feederbotos horgászoknak készült, method feeder jellegű, finomszemcsés, magas fehérjetartalmú etetői tavaly jelentek meg a piacon. A korábbi három (Szuper Ponty, Explosive Feeder és Édeskender-Halibut) változat mellé egy új csatlakozott, a Fűszeres-Húsos Feeder etető.

A korábbi Protein Bomba etetők
Ez pedig a család új tagja, a Fűszeres-Húsos Feeder etető

Az etető jellemzője az igen erős fűszeres-húsos illat és íz, a vörös szín és a sok mikropellet. Használata elsősorban intenzíven telepített és nagyhalas tavakban javasolt, elsősorban meleg vizeknél. Tapasztalatunk szerint erős a szelektáló hatása, csaknem minden halfaj esetében (ponty, dévér, compó) a nagyobb példányok kedvelik.

Háromasztalnyi hely sem volt elég az újdonságok kipakolásához. A képen az Extra etetők, a csalizó és etető pelletek láthatók
A képen a forgalmazott Preston, Korum és Sonubaits termékek egy része

Az egyik új etetőcsalád az EXTRA etetők családja, mely kilenc magas minőségű etetőből áll és lefedi a pontyozás, keszegezés és folyóvízi horgászat igényeit. Egyaránt alkalmasak etetőkosaras, match-, spicc-, vagy rakós botos horgászathoz. Az Extra etetők családja:

 • Extra Ponty
 • Extra Piros Ponty
 • Extra Sárga Ponty
 • Extra Nagy Ponty
 • Extra Dévér
 • Extra Dévér, fekete
 • Extra River
 • Extra Márna, piros
 • Extra Bodorka-Sneci

Magasabb, prémium kategóriát képviselnek a WINNER etetőcsalád tagjai, melyek a legmagasabb igényeket, a versenyhorgászat igényeit is kielégítik. A nyolc etetőből álló termékcsalád szintén lefedi az etetőkosaras, match-, spicc-, vagy rakós botos horgászmódszereket. Az elmúlt évek teszthorgászatai és versenyeredményei alapján csak jókat lehet az etetőkről elmondani. A Winner etetők családja:

 • Winner Piros Ponty
 • Winner Ponty Big One
 • Winner Ponty-Kárász Match
 • Winner Ponty-Kárász
 • Winner Ponty, hallisztes
 • Winner Dévér
 • Winner Márna
 • Winner Sneci

Az etetőkről részletes leírás, ismertetés a TOP MIX honlapon és a 2011 évi katalógusban olvasható.

Az bemutató során csaknem minden új etetőanyagot elkészítettem és így, bekevert állapotban adtam közre. Így aztán minden résztvevő megnézhette a megfelelő állagot, megszagolhatta, „megízlelhette” az elkészített etetőket.

A rendezvényen az újdonságok java részét bekeverve mutattam be
Minden etetőt külön vödörbe kevertem be
Az elkészített etető került aztán a résztvevők kezébe
Minden bemutatott etetőhöz külön felhasználási és bekeverési tanácsot is adtam
Megkülönböztetett figyelmet szenteltem a WINNER etetőknek
Bemutattam azt is, hogy a zacskóban piros színű etetőanyag bekeverve…
… és a vízbe dobva, akár hosszú vízben állás során sem veszti el színét, nem fakul ki

Az akváriumba dobott etetőanyag gombócok nemcsak színtartásukra hívták fel a figyelmet, hanem jól látható volt az oldódásuk is. A közreadott vödrökben lévő etetőanyagok láttán sokak véleménye volt, hogy jóval hatásosabb az etető bemutatása, ha azt bekeverve lehet ízlelni, tapintani és nem utolsósorban így a megfelelően bekevert etetők állagáról is képet alkothattak. A bemutató 45 percre tervezett első része ezzel be is fejeződött.

A bemutató szünetében üzemlátogatásra invitáltam az érdeklődőket
Végigvezettem őket az üzem területén
Betekintést nyerhettek az általam publikusnak ítélt üzemrészekbe, raktárakba
Majd bemutattuk az idei év két új pontyos rakós botját
Itt lehetőség nyílt egy kis eszmecserére is
A szünetben jó hangulatú beszélgetések folytak

Szünet után aztán folytatódott a termékbemutató. Sorra kerültek a CARSTEN és Fine Match úszók, valamint ezek tartozékai, a nagy távolságról is látható antennák. Bemutattam az alumíniumból készült, állítható magasságú bottartó állványt, mely még otthon, a horgászszobában is jó lehet.

A CARSTEN úszó ismertetése

Ezután következtek az általunk forgalmazott PRESTON, KORUM és SONUBAITS termékek. Azt tudni kell, hogy az általunk használt Preston név mögött tulajdonképpen három márka húzódik meg. A PRESTON a finomszerelékes pontyhorgászat teljes szegmensét lefedi a rakós botozástól a feederezésig, a KORUM ugyanezt teszi, de a rakós botos horgászat kivételével, kiegészítve viszont a bojlizással. A SONUBAITS pedig ehhez szolgáltat etetőt és csalit. Ez a hármas együtt kiváló egységet alkot.

A TOP MIX is a finomszerelékes horgászat, pontyhorgászat igényeit igyekszik maradéktalanul kielégíteni, ezért tavaly elkezdtük e termékek forgalmazását, kiegészítendő saját választékunkat. A SONUBAITS etetőit nem forgalmazzuk, hiszen olyan nekünk is van, viszont nem tudunk olyan csúcsminőségű puha pelleteket és bojlikat készíteni (legalább is egyelőre), mint ők, ezért azokkal kiegészítettük választékunkat.

A SONUBAITS soft pelletjei teszt alatt
Szintén az angol cég új terméke a paszta pellet, amely fűzhető, tűzhető, formázható
A Boosted Wraps, az oldódó pasztával bevont bojli szintén sikeres csali lesz

Az angol Sonubaits általunk forgalmazott termékeinek bemutatása után a PRESTON és KORUM termékekből tartottam egy kis ízelítőt.

A KORUM KXI 60 orsója és a PRESTON Competition feeder botja jó párost alkotnak
A Preston kiváló minőségű és tulajdonságú INCEPTION 4000 orsóját az igényes, céltudatos horgászoknak készítették

A bemutató gyakorlati része ezzel befejeződött. A résztvevőket meghívtuk egy svédasztalos ebédre, miközben természetesen folytatódtak az eszmecserék és biztosítottuk a kedvezményes vásárlás lehetőségét is.

„Terülj, terülj asztalkám!”

Ebéd után háromnegyed órára még visszaültünk a helyünkre, ahol a résztvevők kérdéseire próbáltunk meg, most már mindannyian, válaszolni.

Gyulai Ferenc versenyhorgászunk válaszol a kérdésekre
Molnár Tamást, feederes teszthorgászunkat is megszólították a résztvevők

Úgy gondolom, a termékbemutató elérte célját. A résztvevők megismerték új termékeinket és érdeklődésükkel, kérdéseikkel megadták annak hangulatát. Természetesen film is készült, melynek rövidített változata megtekinthető. A új termékek teljes részletességgel történő bemutatására az egész nap sem lett volna elég, sőt e cikk is véges kell, hogy legyen. Akiket viszont érdekel, megtekinthetik az összes új termékünket az új, 60 oldalas, olvasmányos és pdf formátumban itt letölthető termékkatalógusunkban, illetve honlapunkon, a www.topmix.hu oldalon.

(X)
Papp József

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: