Alias : pappjozsi
Név : Papp József
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1957-01-19
Lakhely : Dombóvár
Kedvenc horgászmódszerei : rakós bot, matchbot, bolognai, folyóvízi fenekezés
Kedvenc vízterületei : Duna és általában a természetes vizek
Legnagyobb halai : ponty 18,6 kg, harcsa 78 kg, kecsege 5,4 kg, süllő 9,6 kg, Dévér 3,9 kg
Mióta horgászik : 1963 óta

Szerző írásai - 1.oldal

Top Mix - Preston Feeder Kupa versenykiírás

Papp József 2013-07-30 16:00:00
A Top Mix - Preston Egyéni Feederbotos Horgászverseny két fordulóban kerül megrendezésre a Kisgyaláni Horgásztavon. A Kaposvár és Dombóvár vonzáskörzetében megtalálható 40 hektáros tó kiváló helyszín a versenyhez, halállományz is szép eredményekkel kecsegtet.

TOP MIX Országos Finomszerelékes Pontyfogó Bajnokság, 2012, Baté

Papp József 2012-08-29 20:00:00
Egy új verseny alapjait tettük le a két évvel ezelőtt a finomszerelékes pontyfogó verseny megrendezésével. Országszerte nagyon sok ehhez hasonló, helyi jellegű versenyt rendeznek különböző helyszíneken. Kisebb társaságok állnak össze és rendeznek egymás közt versenyeket. Szinte minden hétvégére jut egy-két ilyen rendezvény, a sok verseny pedig kineveli a saját versenyző rétegét, azokat a versenyzőket, akik a finomszerelékes pontyozás műfaját magas szinten művelik.

Bemutatom a TOP MIX Csalitüskét

Papp József 2012-05-10 07:00:00
Alapjában véve egy sima feederezésnek is vehetnénk ezt a kora tavaszi desedai horgászatot, ha nem fedeztem volna föl egy érdekes kis szerkezet, melynek első kipróbálására ezt a horgászatot szántam. Történt ugyanis, hogy egy unalmas órámban más honlapokat nézegetve egy írásra bukkantam, melyet Berényi Zoltán barátom készített. Ott említést tett egy tűről, melyet hajszálelőkére kötve a csali feltűzésére használt. Ötletesnek találtam és gyorsan utánanéztem a külföldi publikációkban is a tűnek, de nem találtam róla semmit. A gyártója a legyező horgászoknak ajánlotta a legyezőzsinór és a dobóelőke csatlakoztatásához. Felvettem a kapcsolatot Zolival és megbeszéltük, hogy komoly fantáziát látok benne mind a rakós botos, mind a feederbotos horgászatban, így aztán továbbviszem a dolgot.

TOP MIX - MAHOR Kupa 2012 versenykiírás

Papp József 2012-03-21 07:00:00
Az idei évben immár 11. alkalommal kerül megrendezésre a TOP MIX - MAHOR Kupa Nyílt Egyéni Horgászverseny. A verseny helyszíne ebben az évben is a Nyugati-övcsatorna (Balatonmáriai-árok) Balatonújlak melletti szakasza lesz. A szép környezetben lévő, halban gazdag csatorna egyenletes feltételeket, meglehetősen sok halat és jó, kényelmes körülményeket biztosít a versenyzők részére.

2012. évi PRESTON és KORUM új termékek bemutatója

Papp József 2012-02-02 07:00:00
2012-t írunk, és ahogy ez tőlünk mint a PRESTON és KORUM termékek forgalmazójától megszokott, adunk egy kis ízelítőt a cég ez évi újdonságaiból. Köztudott, hogy a két cég tulajdonképpen egy, csak a Preston pontyos „szárnya” a Korum. A cég székhelye Anglia, így legfőképp az angol piacra dolgozik, ez azonban nem jelenti azt, hogy csúcsminőségű termékei a kontinensen ne állnák meg a helyüket az igényes finomszerelékes horgászok köreiben. Sőt, a komoly fejlesztőcsapattal és kiváló teszthorgászokkal rendelkező cég nagy precizitással készített termékei hazánkban is ismertek és kedveltek.

Horogpaszta TOP MIX módra

Papp József 2012-01-31 07:00:00
Nem én fedeztem fel a spanyolviaszt, így a horogpasztát sem. Csupán lépést tartok a fejlődéssel és nem utasítom el az új dolgokat - sőt, ha lehet, továbbfejlesztem azokat, elkészítem a saját verziómat, ami esetenként még jobb is lehet. Így vagyok a horogpasztákkal is. Évek óta vannak a választékunkban horogpaszták, azonban ezek lassú oldódású, feederes, bojlis horgászoknak való paszták. Bírják a dobást és a vízbe csapódást, felgyúrhatók horogra, pasztakosárba, pelletre, bojlira. Azonban igazi gyors hatást, mely rakós botos horgászatnál fontos, nem lehet velük elérni, pontosan a lassú oldódásuk miatt.

TOP MIX Országos Finomszerelékes Pontyfogó Bajnokság, 2011, Baté

Papp József 2011-09-07 07:00:00
Egy új verseny alapjait tettük le a tavalyi évben, a finomszerelékes pontyfogó verseny megrendezésével. Országszerte nagyon sok ehhez hasonló, helyi jellegű versenyt rendeznek különböző helyszíneken. Kisebb társaságok állnak össze és rendeznek egymás közt versenyeket, szinte minden hétvégére jut egy-két ilyen verseny. A sok verseny pedig kineveli a saját versenyző rétegét, azokat a versenyzőket, akik a finomszerelékes pontyozás műfaját magas szinten művelik. Ezzel a versennyel ezeket a horgászokat szándékoztuk egységbe kovácsolni és lefektetni egy jövőbeli Országos Bajnokság alapjait.

Feederezés pasztakosárral

Papp József 2011-04-28 07:00:00
Két éve van a TOP MIX választékában pontypaszta, de igazi bemutatására eddig nem került sor. Még annak ellenére sem, hogy magam is gyakran használom azt rakós botos és feederbotos pontyozásnál is. Külföldön, Angliában, Ausztriában, Olaszországban, már nagy hagyományai vannak a pasztával történő pontyozásnak, de hozzánk még nem jutott el kellőképp a pasztahorgászat gyakorlata, pedig az egyik leginkább sokoldalú felhasználást biztosító pontycsali. A teljesség igénye nélkül szeretnék most egy kis felhasználási útmutatót nyújtani a pontypaszták és néhány hozzájuk készített eszköz használatához.

TOP MIX - MAHOR Kupa 2011, Balatonújlak - versenykiírás

Papp József 2011-04-13 16:00:00
Az idén 10. alkalommal kerül megrendezésre a TOP MIX - MAHOR Kupa Nyílt Egyéni Horgászverseny. A verseny helyszíne ebben az évben is a Nyugati-övcsatorna (Balatonmáriai-árok) Balatonújlak melletti szakasza lesz. A szép környezetben lévő, halban gazdag csatorna egyenletes feltételeket, meglehetősen sok halat és jó, kényelmes körülményeket biztosít a versenyzők részére.
Videóval

TOP MIX - új termékek bemutatója

Papp József 2011-03-03 22:30:00
Az évek során folyamatosan változnak a horgászmódszerek, változik a horgászok igénye. Cégem az egyre fejlettebb, kifinomultabb horgászmódszerek és az egyre igényesebb horgászok lehető legmagasabb színvonalú termékekkel történő ellátását tűzte ki céljául és ennek megfelelően fejleszti termékeit. Nem a mennyiségi, sokkal inkább a minőségi termékek előállítása, forgalmazása a célunk.

Preston INCEPTION 4000 orsóteszt

Papp József 2011-02-14 07:00:00
Egy üzleti partnerem mondta egyszer, mikor az aromákról beszélgettünk, hogy egyfajta aromán belül is lehet nagyon sok és nagyon sok jó is, de amelyikre a két ujjaddal csettintve azt mondod: „Ez igen!”, olyan csak egy van! Így voltam eddig a matchorsókkal is. Nagyon sok fajtát próbáltam és most is a legjobbakkal horgászom, de mindegyikből, ahogy a mostaniakból is, hiányzott az a csettintés…

Az év első horgászata

Papp József 2011-01-10 07:00:00
2011. január 1-et mutat a naptár, az új év első napja és egyben az év első horgásznapja is. Fontos az évet horgászattal kezdeni, mert a népi bölcsesség azt tartja, amilyen az év első napja, olyan lesz a többi is. Ha munkás, akkor munkás lesz a maradék 364 nap is, ha bosszús, akkor olyan, ha pedig horgászós, akkor olyan. Ragaszkodom ennek a regulának a szigorú betartásához, különös tekintettel a horgászatra. Ezért az év első napján a közeli kis patakot vettem célba, hátha sikerül valami hallal találkoznom.

Matchbottal 80 méter felett!

Papp József 2010-12-06 07:00:00
Nem is olyan régen, amikor egy 80 méterről fogott pontyot tettem föl a rekordlistára, megszóltak érte... Nem akarták elhinni, hogy nyolcvan méterről fogtam a halat, és hogy látni lehet az úszót erről a távolságról. Ezen eléggé berágtam, de aztán hagytam a témát. Igazából nem szeretem, ha kétségbe vonják, amit mondok, állítok. Tulajdonképpen meg sem engedhetem magamnak, hogy valótlant állítsak…
Videóval

Elkészültek a CarSten úszók!

Papp József 2010-10-14 07:00:00
Sok-sok utánjárás és egyeztetés eredményeképpen az EXNER-rel közös fejlesztésben elkészültek a CARSTEN waggler úszók. Számtalan minta, árajánlat, vagyis nagyon sok munka fekszik ebben a látszólag egyszerű termékben. De ha azt mondom, a rajta lévő tungsten lamellák egy kanadai cég kínai gyárában készülnek, az talán sok mindent elárul. Az úszó már több korábbi cikkemben is látható volt. Most elkészült a teljes széria, én pedig megpróbálom részletesen bemutatni.

Az idei első dunai pontyaim

Papp József 2010-10-01 07:00:00
Ez azon kevés nap egyike volt, amikor az idei évben horgászni lehetett a Dunán. Napok óta figyeltem a vízállásjelentést, hogy mikor jönnek elő a kövezések. Ehhez a budapesti vízmérce szerinti 300-asnál kisebb víz kell. Alapjában véve kuttyogatást terveztem, de vittem magammal a bolognai botomat is és néhány zacskóval az egyik új pontyos etetőnkből. A kuttyogatás ilyen összevissza mozgó víznél nem mindig eredményes, azonban a pontynak már eljött az ideje, hiszen augusztust írtunk.
Videóval

A rakós botos horgászat iskolája 8. rész - Összetapadt bottagok szétszedése

Papp József 2010-09-06 07:00:00
Rakós botos horgászatnál időnként előfordul, hogy horgászat közben a top szettet nem tudjuk levenni a botról, mert a tagok összetapadnak, vagy horgászat végén a rakóst hasonló probléma miatt nem tudjuk szétszedni. A közelmúltban egy verseny végén fordult elő, hogy kétségbeesve jött oda hozzám az egyik versenyző, mert a botját nem tudta szétszedni, hogy mi a megoldás. De az is nemrég történt, hogy hasonló problémával a neten kerestek meg, de még mielőtt válaszoltam volna, megérkezett a következő levél, hogy késő, a botot sikeresen eltörték és inkább tagra lenne szükség. Ekkor elhatároztam, hogy elkészítem ezt az anyagot.
Videóval

Halmentés magyar módra

Papp József 2010-08-02 07:00:00
És jött a TERMÉSZET. Májusban az első nagy esőkkel, aztán egy hétre rá a második özönvízzel. Azt mondta: „most helyreállítjuk a rendet, visszaveszem az EMBERTŐL, ami az enyém! Megmutatta, hova nem szabad építkezni, hol kell erősebb gátakat építeni és a folyókat, tavakat is betelepítette az EMBERTŐL elvett halakkal. Mégpedig olyan mennyiségben, amelyre már rég volt példa. Ráadásul az időpontra is figyelt, májusban és júniusban, amikor a kiszabadult halak le is tudtak ívni a kiöntések meleg vizében és a lassan visszahúzódó árral az ivadék jelentős része is visszakerült a mederbe.
Videóval

A rakós botos horgászat iskolája 7. rész - Filmes összefoglaló

Papp József 2010-06-28 10:00:00
Az elmúlt hetekben kimerítő részletességű anyagot olvashatott minden érdeklődő a rakós botról és minden hozzá tartozó, általam fontosnak ítélt tudnivalóról, a botok származásától azok kiválasztásáig, kiegészítve a fontosabb tartozékokkal. Ez az anyag nem a rakós botos horgászatról szólt, sokkal inkább annak eszközét, a rakós botot mutatta be A-tól Z-ig. Megígértem, hogy a sorozatot egy videóval zárom le. Szavamat tartottam: Takács Petivel egy szép tó partján elkészítettük a vizuális változatot és néhány ponttyal tettünk pontot a film végére.
Videóval

TOP MIX - MOHOSZ Finomszerelékes Pontyfogó Kupa, 2010, Baté

Papp József 2010-06-26 07:00:00
Egy új verseny alapjait fektettük le idén a finomszerelékes pontyfogó verseny megrendezésével. Nagyon sok ehhez hasonló, helyi jellegű versenyt szerveznek országszerte, különböző helyszíneken, kisebb társaságok állnak össze és rendeznek egymás közt versenyeket. Szinte minden hétvégére jut egy-két ilyen verseny. A sok verseny pedig kineveli a saját versenyzőrétegét, azokat a versenyzőket, akik a finomszerelékes pontyozás műfaját magas szinten művelik. Ezzel a versennyel ezeket a horgászokat szándékoztuk egységbe kovácsolni és letenni egy jövőbeli Országos Bajnokság alapjait.

A rakós botos horgászat iskolája 6. rész - A rakós botos horgászat tartozékai

Papp József 2010-05-24 07:00:00
Az 1-5. részben a rakós botos sorozat elméleti részét „veséztük” ki. Megismertük a botokat gyártásuktól a kiválasztásukig. Aki botot akar venni, mindent tud a botválasztásról, megveheti azt. A következő részekben gyakorlatiasabb mezőkre evezünk. A 6. részben a rakós botos horgászat kiegészítőit nézzük át.

A rakós botos horgászat iskolája 5. rész - A rakós bot ára és kiválasztása

Papp József 2010-05-15 12:00:00
A korábbi írásokban részletesen megtárgyaltuk a rakós botok gyártását, alkatrészeit, jellemzőit. Ezekkel az írásokkal az volt a szándékom, hogy ha a jövőben rakós botról beszélünk, akkor egy nyelvet beszéljünk és az alapvető dolgokkal minden mostani és jövőbeli rakós botot használó horgász tisztában legyen. A következőkben még szót ejtünk egy zsebbevágó kérdésről, a botok áráról, majd áttérünk gyakorlatiasabb mezőkre és megpróbálok segítséget adni a bot kiválasztásához.

TOP MIX - MOHOSZ Országos Finomszerelékes Pontyfogó Kupa 2010.

Papp József 2010-05-15 07:00:00
Magyarországon is egyre nagyobb teret hódít a finomszerelékes pontyhorgászat. Természetes vizeink elsőszámú célhala is a ponty, hiszen e halfaj példányai kapitális méretűre nőnek, erősek, próbára teszik a horgászt és felszerelését. Sokan sokféle módszerrel horgásznak pontyra, azonban a pontyhorgászat csúcsa a finomszerelékes pontyhorgászat, amikor az úszón látjuk a kapást és a pontyot a finom szerelék és a horgász minden tudását igénybe véve fárasztjuk ki. Milyen fenséges érzés egy több kilós pontyot rakós bottal szákba terelni!

A rakós botos horgászat iskolája 4. rész - A mini toldó és a rakós botok fontos jellemzői

Papp József 2010-05-09 07:00:00
A sorozat előző részében a rakós bothoz tartozó top szettekhez kapcsolódó tudnivalókat részleteztem, azonban a bot másik végéhez illeszthető kiegészítőt sem hanyagolhatjuk el, folytassuk tehát a mini toldóval!

Dévérek a Kapos folyóból

Papp József 2010-05-01 07:00:00
Érdekes ez a kis folyó! Sokkal fontosabb itt a megfigyelés és a jó helyismeret, mint a kiváló felszerelés és csalogatóanyag. Aki a járja a vad, természetes vizeket is, tudja, sejti, hogy miről mesélek. Meghökkentő, hogy ez a kis folyó, amelyet talán sokan észre sem vesznek, milyen szép halakat rejt az értő, vizet jól ismerő horgászok számára. Nyitott szemmel járva a partját, türelmesen pásztázva a vizét, árulkodó jelekre lehetünk figyelmesek, amelyek termetes halak jelenlétére utalnak. A mostani történet egy számomra emlékezetes dévérkalandról szól.

TOP MIX - MAHOR Kupa 2010, Balatonújlak versenykiírás

Papp József 2010-04-14 07:00:00
Az idei évben immár 9. alkalommal kerül megrendezésre a TOP MIX - MAHOR Kupa Nyílt Egyéni Horgászverseny. A verseny helyszíne ebben az évben is a Nyugati-Övcsatorna (Balatonmáriai-árok) Balatonújlak melletti szakasza lesz. A szép környezetben lévő, halban gazdag csatorna egyenletes feltételeket, meglehetősen sok halat és jó, kényelmes körülményeket biztosít a versenyzők részére. Külön érdekességet ad a versenynek, hogy egy rá egy hétre ezen a pályán rendezik meg az Egyéni Bajnokság Nyugati elődöntőjét.

A rakós botos horgászat iskolája 3. rész - Rakós botok és tartozékaik

Papp József 2010-02-11 07:00:00
A sorozat újabb részében szeretném tisztába tenni a rakós bot és a hozzá tartozó top szettek dolgait. Tapasztalatom, hogy a botoknál komoly fogalomzavar van e tárgyban. Nagyon aprólékos, részletekbe menő anyagot készítettem, így a legkezdőbb kezdő is megértheti a top szett fogalmát és el tudja képzelni azt. Nem is kevertem hozzá semmilyen más témát, most csak és kizárólag a top szettekkel foglalkozunk. Folytassuk tehát a megkezdett sorozatot!

A rakós botos horgászat iskolája 2. rész - Alapfogalmak, a rakós botok fajtái

Papp József 2010-01-14 07:00:00
A sorozat újabb részében megpróbálom tisztába tenni azokat a sokakat érdeklő alapfogalmakat, hogy mitől lesz egy rakós bot „keszeges” vagy „pontyos”. De az se keseredjen el, aki egy mindenre jó „allround” botot keres! Aki pedig arra kíváncsi, hogy mi a jó rakós ismérve, az a cikkből megtudhatja, hogy milyen összefüggésben van a bot súlya, átmérője és hossza. Tehát, folytassuk a megkezdett sorozatot!

A rakós botos horgászat iskolája 1. rész - Alapfogalmak és a rakós botok gyártása

Papp József 2010-01-09 07:00:00
Sokan tudják, akik pedig eddig esetleg nem tudták, most egyértelművé válik számukra is, hogy a rakós botos horgászat a kedvencem. Nagyon sok időt fordítok erre a technikára és minden apró részletének csiszolgatására. Pénzt, időt, energiát nem kímélve fejlesztem a legjobb olasz botgyártókkal karöltve a saját TOP MIX márkanéven forgalomba hozott rakós botjaimat. Ezekre nagyon büszke vagyok, hiszen saját gyermekeimnek tekintem, és ha majd egyszer elhiszik azt, hogy magyar ember is képes ilyenre, akkor talán nagyobb üzleti siker is lehet belőle. Ettől azonban egyelőre még messze állunk. Addig azonban töretlenül visz előre a szívem, és öröm számomra, hogy mind többen érdeklődnek a módszer iránt. Ezt a sorozatot kifejezetten e nagyszerű technika megismertetésének szentelem, hiszen számos kérdéssel szembesülnek a kezdők, sőt a haladók is. Tehát, aki a rakós botos horgászatról szeretne minél többet megtudni, tartson velem!

Pisztrángos kalandok Boszniában

Papp József 2009-10-30 07:00:00
Igazából nem vagyok profi legyezőhorgász, inkább csak alkalmanként gyakorlom a horgászat e műfaját. Ezért magas színvonalú, a szakmai titkok terén mélyenszántó írást e témában senki se várjon tőlem, ám a módszert nagyon kedvelem, mert vele gyönyörű vizeket, tájakat ismerek meg. Nagyon sok profi horgásszal találkozom, akik tiszteletre méltóak, barátságosak és segítőkészek, igazi úriemberek és hobbijuknak élnek. A túrákat is Eckehart barátom szervezi, aki viszont igazi profi legyező. Én inkább csak csatlakozom hozzá. A legyeket is Eck köti, amelyeknek csak annyi hibájuk van, hogy nem tudnak repülni. A legyezőbotot viszont elég jól kezelem, ami elengedhetetlen az eredményes horgászathoz, hiszen nemegyszer zsebkendőnyi területre kell a szárazlegyet ejteni a bokrok ágai közé.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.