Új generációs fejlámpák a Haldorádó kínálatában

Új generációs fejlámpák a Haldorádó kínálatában

Már benne vagyunk júniusban, következik a július, majd az augusztus: 3 nyári hónap, ami a nyaralások mellett az éjszakai horgászatokról is szól. Egyrészt a nappali kánikulai hőség, másrészt a kellemes éjszakai idő, a halak aktívabb esti táplálkozása, valamint e horgászatok semmivel nem összehasonlítható hangulata teszi ezt az időszakot különlegessé. Egy dolog van, ami valamennyi módszerhez elengedhetetlen kiegészítő, legyen szó bojlizásról vagy a ragadozó halak kergetéséről, ez pedig egy kifogástalanul működő, nagy fényerejű fejlámpa.

Ha végignézünk áruházunk kínálatán, több gyártó sok fajtájával találkozhat a vásárló. Kapható szerényebb árú kivitel is, de olyan lámpa is van, amelyet - némi túlzással - egy autó is megirigyelhetne. Ezzel a cikkel most ezek között segítenénk eligazodni egy kicsit. Melyik lámpának mi a különlegessége amellett, hogy „világít”? Kezdjük rögtön a „reflektorokkal”!

A horgászok számára talán még ismeretlen lehet a Fenix lámpacsalád. E név mögött egyedi technológiák, tudatos tervezés és fejlesztés, valamint tökéletes minőség áll. Minden egyes modell világszínvonalú LED-del készül, és magán hordozza a Fenix egyedülálló optikai designjának, valamint az állandó áramerősséget biztosító áramkörének páratlan előnyeit. Mit is jelent ez? Az egyedülálló optikai designnak köszönhetően a fénysugár kiváló szórással rendelkezik, mely a nagy hatótávolságú fény és a fényudvar zseniális elrendezésében is megmutatkozik. Az ultra-tiszta, edzett, tükröződés-gátló bevonattal rendelkező üveglencsék biztosítják a rendkívül hatékony fénykibocsátást. A felülmúlhatatlan, folyamatos áramerősséget biztosító áramkör lehetővé teszi, hogy a Fenix lámpák fényereje az elem merülése esetén is állandó legyen, így az elemek fokozatosan csökkenő teljesítménye ellenére is a konstans fényerősség és a hosszú világítási idő legjobb kombinációját nyújtják.

Fenix HP25 fejlámpa

Talán nem túlzás rá az a jelző, hogy a fejlámpák nagyágyúja! Első ránézésre feltűnő rajta a dupla lencse kialakítás. Az egyik LED a távoli fénysugárért felel, míg a másik a közeli szórt fényt biztosítja! Maximális fényereje mindkét LED használata esetén kiemelkedő, 360(!!) lumen. A távoli lencséjével kiegyensúlyozott fénysugarat biztosít 153 méterig. A két LED egymástól függetlenül kapcsolható be, ki, illetve különböző üzemmódokba. Így a beállítási lehetőségek száma összesen 12 különböző változat. A lámpa 2 darab Cree XP-E (R4) LED-del van szerelve.

A fejlámpa legfontosabb jellemzői:

 • 2 darab Cree XP-E (R4) LED, 50,000 óra élettartammal
 • Négy darab AA méretű alkáli elemmel, illetve Ni-MH akkuval működik (a négy darab elem tartozék)
 • Súly: 183,5 gramm (elemek nélkül)
 • A digitálisan szabályozott teljesítmény állandó fényerőt biztosít
 • Két fényforrás külön-külön vezérléssel
 • Lezárt funkció megakadályozza, hogy a lámpa véletlenül bekapcsolódjon, pl.
 • táskában
 • 60 fokos előrebillentési lehetőség
 • Fordított polaritás elleni védelem megóvja az elemlámpát a károsodástól
 • Tartós alumíniumötvözetből és nagy teherbírású műanyagból készült
 • Edzett, ultra-tiszta üveg tükröződésmentes borítással
 • Mérsékelten ütés- (1 m) és vízállóság (IPX-6 szabvány)
 • Maximális üzemideje teljes fényerőnél 4 óra 40 perc, minimális fényerőnél 206 óra

Jelenleg a legnagyobb teljesítményű fejlámpa a kínálatunkban
A 2 LED-es kialakítás 12 különböző világítási beállítást tesz lehetővé
Hatótávolsága elképesztő

Bővebb információ a Fenix HP25 fejlámpáról: ugrás az áruházba

Fenix HP05 fejlámpa

Könnyű használat és nagy teljesítmény jellemzi ezt a fejlámpát. Maximális fényereje „Turbó” fokozatban 350(!!) lumen. Fókuszálható, ultra-tiszta lencséjének köszönhetően kiegyensúlyozott fénysugarat biztosít 122 méterig, míg közeli hatótávolságú megvilágításnál 80 fokos szöget tud lefedni! Elképesztő, amit ez a lámpa tud! A fényereje 4 fokozatban állítható: Turbó 350 lumen, Erős 150 lumen, Közepes 50 lumen, valamint Gyenge 4 lumen. Az elemlámpa Erős fényerősségre kapcsol, miután 10 percnél tovább volt Turbó fokozaton, hogy kímélje az elemeket. Emellett a lámpa rendelkezik vörös fénnyel, ami ideális, ha sok a szúnyog, de minimális fényre szükségünk van, illetve 50 lumenes villogó SOS móddal.

A fejlámpa legfontosabb jellemzői:

 • Cree XP-G (R5) LED és Nichia vörös fény LED-del, 50,000 óra élettartammal
 • Három darab AA méretű alkáli elemmel, illetve Ni-MH akkuval működik (a három darab elem tartozék)
 • Súly: 161 gramm (elemek nélkül)
 • A digitálisan szabályozott teljesítmény állandó fényerőt biztosít
 • Gyors, kényelmes, kétállású kapcsoló
 • Gyorsan leszerelhető elemtartó
 • 60 fokos előre billentési lehetőség
 • Fordított polaritás elleni védelem megóvja az elemlámpát a károsodástól
 • Tartós alumíniumötvözetből és nagy teherbírású műanyagból készült
 • Edzett ultra-tiszta üveg tükröződésmentes borítással
 • Mérsékelten ütés- (1 m) és vízállóság (IPX-6 szabvány)
 • Maximális üzemideje teljes fényerőnél 2 óra 35 perc, minimális fényerőnél 160 óra

Ez a lámpa is messzire „ellát”
A fejlámpa strapabíró burkolattal rendelkezik
Természetesen a fejlámpa dőlésszöge állítható

Bővebb információ a Fenix HP05 fejlámpáról: ugrás az áruházba

Fenix HL30 fejlámpa

Csekély súly, nagyszerű teljesítmény és kompakt méret jellemzi a Fenix HL30-at. Maximális fényereje teljes fokozaton 200(!!) lumen, ami az áruházunkban kapható egyéb márkák termékeinél is minimum 30%-kal erősebb lámpát jelent. Ultra-tiszta lencséjének köszönhetően 40 méteres terület megvilágítására alkalmas. Lencséje 80 fokos szöget tud lefedni! A fényereje 4 fokozatban állítható: Turbó 200 lumen, Erős 100 lumen, Közepes 45 lumen, valamint Gyenge 4 lumen. Emellett a lámpa rendelkezik vörös fénnyel, illetve 45 lumenes villogó SOS móddal.

A fejlámpa legfontosabb jellemzői:

 • Cree XP-G (R5) LED és Nichia vörös fény LED-del, 50,000 óra élettartammal
 • Kettő darab AA méretű alkáli elemmel, illetve Ni-MH akkuval működik (a kettő darab elem tartozék)
 • Súly: 86,8 gramm (elemek nélkül)
 • A digitálisan szabályozott teljesítmény állandó fényerőt biztosít
 • Gyors, kényelmes, kétállású kapcsoló
 • Gyorsan leszerelhető elemtartó
 • 60 fokos előre billentési lehetőség
 • Fordított polaritás elleni védelem megóvja az elemlámpát a károsodástól
 • Tartós alumíniumötvözetből és nagy teherbírású műanyagból készült
 • Edzett ultra-tiszta üveg tükröződésmentes borítással
 • Mérsékelten ütés- (1 m) és vízállóság (IPX-6 szabvány)
 • A HL30 megjegyzi a legutoljára használt fényerősséget ki/bekapcsoláskor, kivéve az SOS módot
 • Üzemideje maximális teljesítménynél 1 óra 40 perc, minimális teljesítménynél 140 óra.

E fejlámpa fényerejére sem lehet panasz
Kialakításának köszönhetően nem árt neki a víz

Bővebb információ a Fenix HL30 fejlámpáról: ugrás az áruházba

FOX Halo HT-100

A FOX fejlámpákat, akárcsak az összes általuk gyártott terméket a kimagasló minőség és praktikum jellemzi. A FOX Halo HT-100 a cég legerősebb és legmasszívabb modellje. A fejen történő biztonságos és kényelmes rögzítést a gumírozott pánt segíti. A lámpa fényerejét egy darab nagyméretű, kimagasló minőségű, alacsony fogyasztású LED szolgáltatja, aminek fényereje 100 lumen. A lámpa a tetején található gomb megnyomásával kapcsolható be. A praktikus, kényelmes kezelhetőség érdekében mozgásérzékelővel van ellátva, mely annyit jelent, hogy a felső gombbal már bekapcsolt lámpát nem kell a gombbal ki- és ismét bekapcsolni, elég a lámpa elé tenni a kezünket, és máris kikapcsol, és ugyanilyen mozdulattal be is kapcsolhatjuk. További különlegessége, hogy a burát elforgatva távolabbra, illetve közelebbre is világíthatunk vele, tehát fénye fókuszálható. Csalizásnál a lámpafej tetszés szerint billenthető! A lámpán található még 2 db vörös fényű LED is, melyek folyamatos világításra és villogásra is beállíthatók. Hasznos lehet a kis fogyasztású vörös fény, ha nem találjuk a sötét sátorban a lámpát, de ennek az alacsony fogyasztású LED-nek a segítségével azonnal kezünk ügyébe vehetjük. Ráadásul a vörös fényre egyáltalán nem jönnek a szúnyogok, egyéb rovarok, így nem kell kapkodni, amikor lámpát kell kapcsolni, hogy e rovaroktól minél hamarabb megszabaduljunk. Természetesen egy kiadós eső sem tehet kárt benne, mivel 100%-ig vízálló, a gumírozott és precízen szigetelt illesztéseknek köszönhetően! Három darab 1,5 voltos ajándék Duracell, rézfejű tartós elem jár hozzá ajándékba.

A lámpa fénye fókuszálható, így mi dönthetjük el, hogy közelebbre vagy távolabbra szeretnénk világítani

Bővebb információ a Fox Halo HT-100 fejlámpáról: ugrás az áruházba

FOX Halo HT-26

A FOX az elmúlt évek alatt a bojlis horgászat egyik etalonjává nőtte ki magát. Nem is csoda, hogy számos olyan terméke van, amit a praktikussága mellett olyan horgászoknak szánnak, akik igazán hűek a márkához. A FOX Halo HT26 Focus fejlámpa a FOX-tól megszokott tökéletes tervezés eredménye. A 26 lumenes fényerő bőven elegendő horogkötésre, csalizásra, vagy épp olvasásra, főzésre a sátrunkban. E modell lényege a tartósság, tehát aki nem akar leszállópályára való fénnyel megvilágítani valamit, annak ez is bőven elegendő, viszont ezzel kis fogyasztást és nagyon hosszú élettartamot nyer. Ráadásul ez a fényerő is fókuszálható kis területre, vagy szórt fényként nagyobb terültre is vetíthető. Két darab AAA méretű elemmel működik, mely a csomagban is megtalálható, hiszen a lámpát 2 darab Duracell elemmel szállítjuk. Kicsi, kompakt és nagyon könnyű modell (elemmel együtt csak 68 gramm), méretei miatt biztos, hogy nem zavaró a használata még több óra után sem. A 26 lumenes fehér LED ráadásul egy állítható fókuszgyűrűvel van ellátva, így tudjuk a bevilágított terület méretét változtatni. A lámpán emellett található egy zöld és egy vörös LED is, melyek külön-külön kapcsolhatóak. Ezek különlegessége, hogy nem vonzzák a repülő rovarokat, így ha csak minimális fényerőre van szükségünk, mondjuk csalizásnál, használhatjuk bármelyiket anélkül, hogy a szemünk és az arcunk tele lenne rovarokkal.

Ebből a lámpából sem hiányozhatott a „zoom” funkció

Bővebb információ a FOX Halo HT-26 Focus fejlámpáról: ugrás az áruházba

Prologic Lumiax

Prologic Lumiax fejlámpa 3 W-os LED-del. Ha csak ennyi lenne a termékleíró, már lehetne azt tudni, hogy igen, ez az a fejlámpa, ami nagyon jó fényerővel bír, amire kétségkívül szükségünk van az éjszakai horgászatokon, túrákon, ha nagy fényerőre van szükségünk. Ha azonban még azt is hozzátesszük, hogy ez a 3 W-os LED az úgynevezett magas fényű Cree LED, ami 150 lumennel világít, ráadásul a fénysugár a lámpafej eltekerésével fókuszálható (hosszú és rövid sugár), máris egy kiváló világítóeszközt kapunk. Érdemes megnézni a kínálatban a lumen-értékeket, a 150 lumen kimagaslik, stílszerűen világít a többi között. Két használati opciója van a lámpának: „On” (be) (állítható fényerővel); „Flash” (villanófény, állítható fényerővel). Állítható hajlásszög (90 fokban), hogy mindig oda világítsunk, ahova kell. A lámpa 3 db AAA elemmel működik (nem tartozék!), amik a tarkórészen elhelyezett tokban kaptak helyet, így osztva el a lámpa súlyát 2 részre. A lámpa teljesen vízálló, így a hajnali pára vagy az eső sem tesz benne kárt. Búvárkodásra, úszásra viszont nem alkalmas.

Nagy fényerejű, emellett kedvező árú fejlámpát készített a Prologic

Bővebb információ a Prologic Lumiax fejlámpáról: ugrás az áruházba

Energizer Pro Advanced 7 LED-es fejlámpa

Az Energizer márkanevet szinte biztos, hogy mindenki ismeri. Az ismert és a termékei által elismert cégtől újabb fejlámpa került fel áruházi kínálatunkba. A lámpát olyan túrázóknak, horgászoknak fejlesztették ki, akik nem akarnak egy vagyont áldozni, mégis kiváló minőségre vágynak. A lámpában 5 fehér fényű, illetve 2 vörös fényű LED található. A fehér LED-ek összesen 3 féle módon kapcsolhatók. Az első gombnyomásra 3 LED világít (21 óra élettartam), melyek előtt egy nagyító lencse is található. Ezt az üzemmódot használva a 30 méterre lévő tárgyakat is megvilágíthatjuk. A következő gombnyomásra a másik 2 fehér LED világít (30 óra), mely rövidebbre, de szélesebb területet világít meg. A 3. gombnyomásra mind az 5 fehér LED világít (16 óra). Természetesen a 4. gombnyomásra a piros színű LED-ek kezdenek el világítani (30 óra). Ez a vörös fény ahhoz is elegendő, hogy fárasztás során a már partközelbe kényszerített halakat nagy magabiztossággal, szinte észrevétlenül tereljük szákba! A praktikus használatot fokozza, hogy a lámpafej akár 90 fokos szögben is előrebillenthető, amely különösen hasznos, például csalizásnál. A fejlámpa súlya rendkívül csekély, a 3 db AAA elemmel (tartozék) együtt sem haladja meg a 100 grammot.

Kínálatunkból nem hiányozhatnak az Energizer fejlámpái sem

Bővebb információ az Energizer Pro Advanced 7 LED-es fejlámpáról: ugrás az áruházba

Energizer Pro 4 LED-es fejlámpa

Ebben a lámpában 3 db fehér fényű LED, illetve 1 db vörös fényű LED található. A fehér LED-ek kellően erősek, így akár 18 méterre lévő tárgyakat is tökéletesen láthatjuk. A praktikus használatot fokozza, hogy a lámpafej akár 90 fokos szögben is előrebillenthető, amely különösen hasznos, például csalizásnál. A fejlámpa súlya a 3 db AAA elemmel (tartozék) együtt sem haladja meg a 100 grammot. A fehér fényű LED-ek használatakor 21 órát, míg a vörös fényű LED használatakor 38 órán át képes világítani.

Szerényebb tudású, de mérsékeltebb árú fejlámpa is található az Energizer kínálatában

Bővebb információ az Energizer Pro 4 LED-es fejlámpáról: ugrás az áruházba

Falcon Eye HL-1W-ALU fejlámpa

Kompakt kivitelű fejlámpa a Falcon Eye HL-1W-ALU típus. Legfontosabb tulajdonsága, hogy az elektronika egy ellenálló alumínium házba került. Fényerejét egy magas lumen-értékű 1 W-os LED biztosítja. Feje billenthető, hogy megfelelő szögben tudjunk magunknak világítani. Folyamatos világítás, illetve villogó funkció is van benne. 3 db AAA elemmel működik (nem tartozik).

Ez a fejlámpa alumínium burkolatot kapott

Bővebb információ az Falcon Eye HL-1W-ALU fejlámpáról: ugrás az áruházba

Energoteam Qlight fókuszálható fejlámpa

Ebben a fejlámpában egy 3 W-os LED fényforrás található, és hogy az e komoly teljesítménnyel járó magas fényerőt még jobban hasznosíthassuk, a lámpa fókuszálható lencsével van felszerelve. Nincs más teendőnk, mint a lámpa elejét elcsavarni, így kis területre koncentrált fénysugártól szórt, nagy területet bevilágító állásig tudjuk változtatni a megvilágítást a nekünk megfelelő módon. Ráadásul ehhez igen csekély súly is párosul, amit akkor tudunk majd nagyra értékelni, ha több órán keresztül lesz fejünkön a lámpa. A fejlámpa dőlésszöge is állítható. A Qlight fejlámpa 3 darab AAA elemmel működik (nem tartozék).

Egy mozdulattal állítani lehet, hogy kicsi, de távolabbi, vagy nagy, de közelebbi területet világítson meg a lámpa

Bővebb információ az Energoteam Qlight fókuszálható fejlámpáról: ugrás az áruházba

Emos 18 + 2 LED-es fejlámpa

Ebben a lámpában összesen 18 db fehér fényű és 2 db vörös fényű LED található. Ez a fényforrás 20-szor gazdaságosabb, mint bármelyik hagyományos társa. Üzemideje az összes LED világítása esetén 15 óra, hatótávolsága 23 m. Az új fejlámpa másik óriási előnye, hogy kicsi és nagyon könnyű. A 3 db AAA elem belehelyezése után is könnyű marad, nem húzza le használója fejét. Fehér fénye a LED-eknek köszönhetően „hideg fény”, amely kevésbé vonzza az éjszakai rovarokat és szúnyogokat. A fejlámpa 4 különböző „üzemmódban” használható. Ha egyszer nyomjuk meg a gombot, mindössze 2 LED világít. Egy újabb gombnyomás után már 10 db, harmadszori megnyomással 18 db LED világít. Ezek mindegyike fehér fényű, de a két szélső LED villogó piros fényt biztosít, mely a gomb negyedszeri megnyomásával kapcsolható be.

Ebben a kis lámpatestben összesen 20 db LED található

Bővebb információ az Emos 18 + 2 LED-es fejlámpáról: ugrás az áruházba

Emos 8 LED-es fejlámpa

Ebben a lámpában két sorban 4-4 darab LED található egymás mellett. Üzemideje 42 óra, hatótávolsága 21 m. A fejlámpa 3 különböző módban használható. Ha egyszer nyomjuk meg a gombot, mindössze 2 LED világít. Egy újabb gombnyomás után már 4 db, harmadszori megnyomással pedig mind a 8 LED világít.

Üzemideje akár 42 óra is lehet

Bővebb információ az Emos 8 LED-es fejlámpáról: ugrás az áruházba

Emos 2 + 1 LED-es fejlámpa

A lámpát olyan túrázóknak, horgászoknak fejlesztették ki, akik nem akarnak egy vagyont áldozni, de a legjobb minőségre vágynak. Ha egy valóban tartós és megbízható, elenyésző súlyú, hosszú élettartamú, meggyőző fényerejű lámpa vásárlása a cél, ez a fejlámpa jó választás lehet. A két fehér LED fényforrás hatótávolsága 16 méter, míg a középen található vörös LED hatótávolsága 8 méter. A l LED-ek élettartalma 50.000 óra!!! A kisméretű fejlámpa a jó minőségű pántnak és a homlokrészen elhelyezett szivacsbevonatnak köszönhetően kényelmesen használható. A 3 db AAA elem belehelyezése után is könnyű marad. Üzemideje 73 óra. A praktikus használatot fokozza, hogy a lámpafej akár 85 fokos szögben is előrebillenthető, amely különösen hasznos, például csalizásnál. Az elem nem tartozék.

Az Emos terepszínű fejlámpát is készít

Bővebb információ az Emos 2 + 1 LED-es fejlámpáról: ugrás az áruházba

BC LUX 5 LED-es 2 funkciós fejlámpa

Vannak olyan horgászok, akik csak ritkán tehetik meg, hogy éjszakai horgászatokon vegyenek részt, de minden évben adódik egy-két olyan alkalom, amikor hódolhatnak szenvedélyüknek. Ilyenkor természetesen elképzelhetetlen, hogy lámpa nélkül induljunk ki a vízpartra, ám e ritka alkalmak kedvéért teljesen felesleges több ezer forintért fejlámpát vagy kemping lámpát venni. Ilyen esetben a célnak ez a modell is tökéletesen megfelel. Az 5 LED segítségével minimum 15 méterre tudunk elvilágítani. Ez már elegendő ahhoz, hogy kényelmesen felcsalizzunk, vagy ha meg kell keresni valamit az éj leple alatt, akkor azt is megtehetjük. Különlegessége, hogy a fejegység levehető és az alatta található mágnesnek köszönhetően más fém tárgyakon is könnyedén tudjuk rögzíteni. Így például kerékpárunk hátsó sárvédőjére vagy fém csónakunk oldalára is rögzíthetjük, amely tökéletes láthatóságot biztosít. A fejlámpa 2 különböző módon képes világítani. A tetején található kapcsolót megnyomva mind az 5 LED világít, az újabb gombnyomás után pedig a lámpa elkezd villogni. Súlya 68 g és 3 db 1,5 V-os AA méretű elemmel tudjuk üzemeltetni (nem tartozék).

Különlegessége a hátulján található mágnes, aminek segítségével akár a sátor rúdjára is rögzíthető

Bővebb információ az BC LUX 5 LED-es 2 funkciós fejlámpáról: ugrás az áruházba

BC LUX 1 LED-es fejlámpa

Ebben a lámpában 1 darab kiváló minőségű, 5 mm-es, magas fényű LED található, mely előtt egy lencse helyezkedik el, aminek a segítségével rendkívül erős fénnyel egy szabályos kört világít meg. A fejlámpa igen kicsi és elemmel együtt is mindössze 30 gramm. Két darab CR2032-es elemmel működik (tartozék). A fej 90 fokban állítható, emellett a pántról levéve a ruhára vagy baseballsapkára csíptetve is használhatjuk. Szivacsos pántja kellemes tapintású, kényelmes viseletet biztosít. A lámpa vízálló burkolatot kapott, működési ideje akár 20 óra is lehet.

Tökéletes választás lehet feederbotok spiccének megvilágítására

Bővebb információ az BC LUX 1 LED-es fejlámpáról: ugrás az áruházba

Újabb érv, ami miatt érdemes minden nap a Haldorádót látogatni!!!

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: