III.   SBS-V.I.P. Pontyfogó Kupa versenykiírás

III. SBS-V.I.P. Pontyfogó Kupa versenykiírás

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az SBS-V.I.P. Pontyfogó Kupa a Szabolcsi Halászati Kft. gondozásában lévő kemecsei V.I.P. horgásztavon. A már hagyományosnak tekinthető verseny az idei évben mérföldkőhöz érkezett. Az eddig megrendezett kupák színvonalának köszönhetően hatalmas érdeklődés kíséri a rendezvényt. A 2011-es verseny kiírását megelőzően számos nevezni szándékozó csapat jelezte, hogy indulni kíván a Kupán. Ezért szükségszerűvé vált, hogy átdolgozzuk a verseny struktúráját, a verseny szabályzatát.

Örömmel jelentjük be, hogy a 2011-es évtől évi két SBS-V.I.P. Pontyfogó Kupa kerül megrendezésre!!!

Fantasztikus nyeremények és jó hangulat

A tó adottságait figyelembe véve versenyenként 20-20 csapat nevezését tudjuk fogadni. Az első 15 helyezett közé bekerülő csapat előnevezési jogot szerez a következő év azonos időszakában megrendezésre kerülő versenyre. A versenyek hagyományteremtő célzattal minden évben május végén és szeptember végén kerülnek megrendezésre. Tehát a 2011. májusi versenyen az első 15 helyezést elérő csapat a 2012. májusi versenyre nyer előnevezési jogot.

A 17 hektáros, festői környezetben elterülő tóra csak korlátozott számban kapható éves engedély, ezért a benevezett csapatok joggal érezhetik magukat kiváltságosaknak, hiszen nem sok horgásznak adatik meg, hogy ezen a vízen horgászhassanak. A tó halállománya lenyűgöző. Az eddigi versenyeken fogott halak átlagsúlya közel 6 kg, a tavalyi győztes csapat összfogása közel 7 mázsa volt, ami a hasonló feltételekkel rendelkező versenyek között egyedülálló. Az eddigi versenyeket szeptemberben rendeztük. A 2011 májusában megrendezésre kerülő verseny fantasztikus fogási eredményeket sejtet, hiszen ívás után köztudottan hatalmas a halak étvágya.

Ennek fényében meghirdetjük a
III. SBS-V.I.P. Pontyfogó Kupát.

A verseny helyszíne: Kemecse, V.I.P. horgásztó
A verseny kezdete: 2011. május 26.
A verseny vége: 2011. május 29.
A verseny időtartama: 72 óra

Program:

2011. május 26.
07.30
Gyülekező, regisztráció.
08.00 Megnyitó, sorsolás (A csapatok a nevezési díj első részletének befizetési sorrendjében számot húznak, majd a kihúzott számok emelkedő számsorrendjében húzzák ki a horgászállásokat.
09.00 Horgászállások elfoglalása (Mivel a verseny ideje alatt a versenyzők járművei csak a kijelölt parkolóban tartózkodhatnak, a sorsolás sorrendjében kell az úton felsorakozni a járművekkel, majd bepakolás után visszaállni a járművekkel a parkolóba. A verseny kezdetéig minden autóval ki kell állni a parkolóba. A verseny ideje alatt az állásokra a versenyzőknek és látogatóknak gépjárművel behajtani tilos.)
11.00 Verseny kezdete.

2011. május 29.
11.00
Verseny vége.
12.00 Ebéddel egybekötött eredményhirdetés.

A szektorok a versenyen

Egyúttal meghirdetjük a
IV. SBS-V.I.P. Pontyfogó Kupát.

A verseny helyszíne: Kemecse, V.I.P. horgásztó
A verseny kezdete: 2011. szeptember 22.
A verseny vége: 2011. szeptember 25.
A verseny időtartama: 72 óra

Program:

2011. szeptember 22.
07.30
Gyülekező, regisztráció.
08.00 Megnyitó, sorsolás (A csapatok a nevezési díj első részletének befizetési sorrendjében számot húznak, majd a kihúzott számok emelkedő számsorrendjében húzzák ki a horgászállásokat. A számhúzást az első körben az előző évi győztes csapat kezdi).
09.00 Horgászállások elfoglalása (Mivel a verseny ideje alatt a versenyzők járművei csak a kijelölt parkolóban tartózkodhatnak, a sorsolás sorrendjében kell az úton felsorakozni a járművekkel, majd bepakolás után visszaállni a járművekkel a parkolóba. A verseny kezdetéig minden autóval ki kell állni a parkolóba. A verseny ideje alatt az állásokra a versenyzőknek és látogatóknak gépjárművel behajtani tilos.)
11.00 Verseny kezdete.

2011. szeptember 25.
11.00
Verseny vége.
12.00 Ebéddel egybekötött eredményhirdetés.

A tavalyi verseny első három helyezettje a szervezőkkel

A III. SBS-V.I.P. Pontyfogó Kupára a nevezés nyílt, kétfős csapatok jelentkezését várjuk, mely kiegészülhet egy fő segítővel.

A IV. SBS-V.I.P. Pontyfogó Kupára a tavalyi versenyen résztvevő csapatok előnevezési joggal rendelkeznek. Ez a jog a nevezési határidő lejártáig, 2011. március 31-ig illeti meg a csapatokat. Ezután a fennmaradó helyekre a nevezés nyílt. Felhívjuk minden érdeklődő csapat figyelmét, hogy az előzetes visszajelzések szerint szinte az egész tavalyi mezőny szeretne indulni a szeptemberi versenyen, így elsősorban a májusi versenyen tudunk újonnan nevezést leadó csapatoknak helyet biztosítani. Szabad helyek esetén egy csapat akár mindkét versenyre leadhatja a nevezését.

Minden SBS-V.I.P. Pontyfogó Kupa azonos Versenyszabályzattal kerül megrendezésre, mely innen tölthető le. Megkérünk minden nevezést leadó csapatot, hogy alaposan tanulmányozza át a Versenyszabályzatot, mert az módosult az elmúlt évekhez képest. A módosítások az esélyegyenlőség növelését, illetve a Kupák találkozó jellegű hangulatának növelését szolgálják.

A verseny névadó szponzora a SBS Tactical Baits
A verseny támogatói: Haldorádó horgászportál, Szabolcsi Halászati Kft., Maconkai-víztározó, FOX, Ultimate, PB Products, Halcapone Horgászbolt, MaPoE

A versenyek második napjától (péntek, szombat, vasárnap) meleg ebédet biztosítunk a csapatoknak, melyet a horgászállásokra szállítunk. Az ebédet a két csapattagnak biztosítjuk, a segítők részére az ebéd rendelhető, melynek díja 3.000 Ft/segítő/verseny.

Megkérjük a csapatokat, hogy az ebéd tálalásához szükséges edényeket, evőeszközöket hozzanak magukkal.

Nevezési díj: 80.000 Ft/csapat/verseny

Nevezés leadása: Gál József (boy-lee@t-email.hu), 30/965-0568

Nevezéskor kérjük megadni a csapat, a tagok, az esetleges segítő nevét, elérhetőségeiket, illetve hogy mely versenyre neveznek. A nevezés befogadásáról visszaigazolást küldünk, ezután kell átutalni a nevezési díj első felét a visszaigazolásban megadott bankszámlaszámra. A nevezés akkor tekinthető érvényesnek, ha a befizetés megérkezett a számlára. A fennmaradó részt a verseny kezdetén, a regisztrációkor kell befizetni.

Tekintsétek meg az eddigi versenyeken készült kisfilmeket:

Írta: Gál József