IV. Haldorádó Junior Feeder Kupa versenykiírás

IV. Haldorádó Junior Feeder Kupa versenykiírás

A Haldorádó mindig is nagy figyelmet szentelt az utánpótlás-nevelésre és arra, hogy a gyerekek időben megtanulják tisztelni a természetet és a halakat. Ennek újabb mérföldköve volt a 2015-ben útjára indított Haldorádó Junior Feeder Kupa. Idén immáron a negyedik versenyéhez érkezett ez a kimondottan fiataloknak szánt megmérettetés. Ráadásul ettől az évtől a Haldorádó saját taván, a kiskunhalasi Ezüst-tavon kerül megrendezésre a IV. Haldorádó Junior Feeder Kupa.

Egy verseny, ami kimondottan a fiatal generációnak szól, és a módszer hozzá a hazánkban legnépszerűbb feederezés. Ha elmúltál már 10, de nem vagy még 19 éves és szeretnéd kipróbálni magad versenykörülmények között, akkor ez a „verseny” neked szól!

Az Ezüst-tó Horgászcentrum lesz ettől az évtől a verseny helyszíne

A verseny időpontja: 2018. július 6. (péntek)
A verseny helyszíne: Ezüst-tó Horgászcentrum, Kiskunhalas

Általános információk
A verseny 2 korcsoportban kerül megrendezésre: gyermek és ifi.
Gyermek (10-14 év) kategóriában az alsó korhatár 10 év, tehát az indulhat, aki 2018-ban tölti be a 10. életévét, felső limit gyermek kategóriában a 14. év, tehát aki 2018-ban tölti be 14. életévét.
Ifjúsági (15-18 év) kategóriában az alsó korhatár 15 év, tehát az indulhat, aki 2018-ban tölti be a 15. életévét, felső limit itt a 18 év, tehát aki 2018-ban tölti be 18. életévét, még indulhat a versenyen. 

Az Ezüst-tó halállománya ideális helyszínné teszi ezt a versenyt

Külön szeretnénk jutalmazni a női indulókat is, így ők bár az adott korosztály szerinti kategóriában indulnak, emellett külön is értékeljük őket! Mindkét kategóriában a versenyzőket szektorokba osztjuk, ezzel is elősegítve a legegyenletesebb feltételek kialakítását az indulók számára. A végleges szektorrendszer csak a versenyt megelőző napokban készül el, hogy a verseny szempontjából a lehető legjobb kombinációban lehessen azt kialakítani. A verseny egyfordulós, mely 4 óra tiszta horgászidőből áll.

Egyértelmű célunk az, hogy a gyerekek körében népszerűsítsük a versenyszerű feederbotos horgászatot

Egyértelmű célunk az, hogy a gyerekek körében népszerűsítsük a versenyszerű feederbotos horgászatot, valamint hogy a tehetséges gyermekeknek legyen lehetőségük megmutatni, mit is tudnak. Viszont nem célunk a „vérre menő” küzdelem, ezért a szabályok egy picit lazábbak a megszokottnál.

Természetesen, mivel versenyről van szó, a limitekre oda fogunk figyelni, megadjuk a módját ennek a megmérettetésnek

A verseny részletes programja

2018. július 6. (péntek)
07:00-ig Gyülekező és regisztráció a halőrháznál
7:00-7:30 Megnyitó és sorsolás
7:30-8:50 Helyek elfoglalása, felkészülés
8:00-8:25 Limitellenőrztés
08:50 Alapozó etetés megkezdése
09:00 A verseny kezdete
13:00 A verseny vége
13:10 Maximális fárasztási idő vége
13:00-14:00 Mérlegelés
14:30 Eredményhirdetés

A ponty- és amurállomány igen élvezetes versenyt garantál az Ezüst-tavon, de a mindig éhes tokhallal is számolni kell!
Minden egyes versennyel nő a fiatalok tapasztalata, rutinja és jó horgászat esetén a kedve!

A verseny szabályai

 1. A versenyre (kizárólag!) a megadott korcsoportnak megfelelő korú gyerekek jelentkezését fogadjuk el.
 2. Horgászni egyetlen feeder- vagy pickerbottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.
 3. Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található, de annak kialakítása tetszőleges. A végszereléken egyetlen horog lehet.
 4. Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint halradar használata.
 5. Lengőspicces bot használata nem engedélyezett.
 6. Etetni kizárólag feeder- vagy pickerbot alkalmazásával és etetőkosárral lehet. Tilos más típusú bot használata!
 7. A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 12 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is!
 8. Az élő anyag (amely kizárólag csontkukac, pinki vagy giliszta) mennyisége maximum 1 liter lehet. Szúnyoglárva használata nem engedélyezett!
 9. Az értékelésbe minden megfogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!
 10. A felkészülési időben szülői segítség igénybe vehető a felszerelések összerakásához, láda beállításához, etetőanyag bekeveréséhez stb., de a kezdést jelző duda után a segítőnek el kell jönnie a versenyzőtől minimum 10 méterre.
 11. Egyetlen esetben vehet igénybe a versenyző külső (szülői) segítséget, ha horgára olyan termetes hal akad, amit egyedül nem tud megszákolni. Ekkor szákolhat helyette a segítő, de utána ismét el kell távolodnia a versenyzőtől.
 12. Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Megfogásukat a szektorbíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.
 13. A fárasztás során szomszéddal véletlenül összeakadt hal számít, de segítsük egymást, törekedjünk ennek elkerülésére.
 14. A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A versenyzők kötelesek sűrű szövésű, nagy átmérőjű merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tó törzsállományát!
 15. A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb 13:10-ig sikerül szákba terelni.
 16. Az igazságos értékelés érdekében a versenypálya szektorokra lesz osztva. Az elért szektoreredmények és a fogott halmennyiség alapján dől el az egyéni helyezések sorsa.

Nevezési díj: 5.000 Ft/fő
Jelentkezési határidő: 2018. július 1.

Kérjük, töltsék ki a mellékelt jelentkezési lapot (IV_HJ-FK.doc) és küldjék el a nevezési díj befizetésével egyidejűleg a horgaszbolt@haldorado.hu címre. A nevezési díjat banki átutalással a következő számlaszámra várjuk: K&H 10402568 50526648 54831003 A számlaszám tulajdonosa a verseny rendezője, a Haldorádó Feeder Horgász Egyesület. Amint a nevezési díj megérkezett, e-mailben visszajelzünk és ezzel együtt felvesszük a rajtlistára a versenyzőt, majd elküldjük postán a számlát. A nevezési szándék jelzése és a jelentkezési lap elküldése nem elég ahhoz, hogy a versenyző felkerüljön a rajtlistára. Ha esetleg időközben a létszám betelt, és további nevezések érkeznek, erről küldünk az érintetteknek egy levelet és visszautaljuk a nevezési díjat.

Ha nyár, akkor amur, erre is fel kell készülni!

Értékelés
Az igazságos értékelés érdekében a versenypálya szektorokra lesz osztva. Az elért szektoreredmények és a fogott halmennyiség alapján dől el az egyéni helyezések sorsa. Mindkét korcsoportban díjazzuk a szektor első helyezetteket, közöttük a végső sorrendet a fogott halsúly határozza meg. Emellett külön díjazzuk még korcsoportonként a legeredményesebb női versenyzőket, valamint a legnagyobb hal megfogóját is.

Szép kupákért és értékes horgászfelszerelésekért megy a barátságos verseny

Díjazás
Fontos megemlíteni, hogy valamennyi induló ajándékot kap! Emellett természetesen szép kupák várnak gazdára ezen a viadalon.

 • Kupát kap a legeredményesebb 3 gyermek versenyző
 • A legeredményesebb 3 ifjúsági versenyző
 • A legeredményesebb női gyermek versenyző
 • A legeredményesebb női ifjúsági versenyző
 • A legnagyobb hal megfogója

A 2017-es megmérettetés díjazott versenyzői

Szabályok, további infó a tóról: http://www.ezustto.hu/hirek/85/ezust-to_horgaszcentrum_horgaszrend.html

Találjuk meg a jövő feeder bajnokait!

Jelentkezők névsora

Gyermek (10-14)
1. Temkó Lóránt Dominik
2. Andrási Balázs
3. Hederics Márton Sándor
4. Mácsai Krisztina
5. Lukács Tamás
6. Virányi Róbert
7. Lengyel Szabolcs
8. Mészáros Bence József
9. Tatai Patrik
10. Bodnár Mihály
11. Szívós Áron

Ifjúsági (15-18)
1. Szász Attila
2. Nyul Péter
3. ifj. Benei Zsolt
4. Glück József
5. Szényei Zsombor
6. Hegedüs Zsófia
7. Bank Bálint
8. Gellért Benedek
9. Benárik Dávid
10. Sólyom Levente
A jelentkezők névsora ebben a cikkben, itt lesz elérhető, amelyet folyamatosan frissítünk majd.