A szakértő válaszol! – 43. rész

A szakértő válaszol! – 43. rész

A „szakértő válaszol” című cikksorozat keretein belül megpróbálok azokra a kérdésekre választ adni, amit a Haldorádó Centrumban vásárlóink feltesznek számomra. Úgy vélem, válaszom nem csak az adott kérdező informálását szolgálja, mert többek számára is hasznos lehet e kérdések és válaszok publikálása. Ha viszont nem tudsz ellátogatni Kiskunhalasra, akkor is van megoldás: a Haldorádó Centrum Facebook oldalán is várom kérdéseiteket!

Pongrácz Imre
„Üdvözlöm! Tudna nekem ajánlani olyan pontymatracot vagy bölcsőt, amit könnyedén magammal tudok vinni akár 1 napos horgászatokra is, de termetesebb halak is biztonságosan tarthatóak benne?”
Haszilló István:
Kedves Imre!
Szerencsére több ilyen halkímélő matracot és bölcsőt is kínálunk, de amit igazán ajánlok, az a Carp Academy Luxxus pontybölcsője. Ez a fémvázas, függesztett pontybölcső a kapitális méretű halakon kívül szinte minden méretnek megfelel. Teherbírása példás, mivel 50 kg terhelés alatt sem hajlott meg, és nem szakadt meg egy varrása sem. Könnyen szállítható, és még térdeplőszivacsot is ad a gyártó mellé, emellett kifejezetten hasznos a takaró ponyvája, ami védi a halat a kiugrástól. E bölcső anyaga könnyen tisztítható, a halnyálkát nem szívja be, így aki nagyon érzékeny a szagokra annak is jó választás. Horgászat után egy tisztítószeres öblítéssel távol tarthatóak a kellemetlen szagok a kocsiban/garázsban.

100 cm hosszú pontybölcsőnek ez a méret meg sem kottyan
Kényelemes használata és biztonságos a halaknak

 

Termékinfó: https://www.haldorado.hu/termekek/haltarto-merito-pontymatrac-c10/pontymatrac-c98/carp-academy-luxxus-pontybolcso-i29589

Termékinfó: https://www.haldorado.hu/termekek/olom-c5/csuszo-olom-c62/deaky-tekercs-olom-20-g-i24519

Lemezólom segítségével növelhető az etetőkosarak önsúlya
Szorosan feltekerve alig változik a befogadóképesség

Termékinfó: https://www.haldorado.hu/termekek/horog-c4/feeder-c312/sasame-feeder-method-10-i31343

Jól látszódik a különbség
10, 12 és 14-es méretben is erős method horgok ezek

Termékinfó: https://www.haldorado.hu/termekek/taska-botzsak-szaktarto-c19/taska-c65/by-dome-team-feeder-nagy-szerelekes-taska-i31458

24 darab 1,5 literes ásványvizes palack fért bele
Nemcsak belefér, de el is bírja ezt a 36 kg terhelést

Frank Pál
„Üdv, István! Szeretném frissíteni a wobbleres dobozom tartalmát. Első körben olyan csalikat keresek, amelyekkel sikeresen tudnám becsapni a balinokat. Legtöbbet folyóvízen (Dunán) horgászom, a legtöbbet partról, de a nyári és őszi időszakban gyakran megfordulok a Balaton déli felén is. Mit javasolnál?”
Haszilló István:
Kedves Pál!
A legtöbben rávágnák, hogy Salmo Thrill TH7, de gondolom, ilyen csalival már rendelkezik, valamint a Daiwa Wise Minnow csalik olyan balinmágnesek, amelyről hazánkban csak a nagyon sokat látott pergetők tudják, hogy mire képes. 5 cm-es méretét folyóvízre, illetve rövidebb dobástávra javaslom, míg a 7 cm-es változatát a nagyobb önsúly révén nagyobb távolságokra, álló- vagy lassan áramló vízre ajánlom. Az eredményességükről pergető kollégáimmal csak annyit tudunk mondani, hogy sosem volt ennél eredményesebb csalink.

Felül a 7-es, alatta pedig a 5-ös méret!
Ilyen szép fogásokhoz segíthet ez a csali

 

Termékinfó: https://www.haldorado.hu/termekek/mucsali-c22/wobbler-c141/daiwa-wise-minnow-50fs-bsm-i22097

 

Termékinfó: https://www.haldorado.hu/termekek/mucsali-c22/wobbler-c141/daiwa-wise-minnow-70fs-mlw-i29916

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.