Nocsak-nocsak, „talicska”!

Nocsak-nocsak, „talicska”!

A modern kor horgászfelszerelése nem kicsi, ennek a horgászhelyre szállítása sokszor gondot okoz. Ráadásul a horgászok döntő többsége békés halakra horgászik, az ehhez való felszerelés pedig jókora méretek ölt, legyen szó bojlis, finomszerelékes, vagy hétvégi pecacuccról!A felszerelés méretét mindig a helyi körülmények, a horgász elvárásai, és a technika határozza meg. De mi van, ha nagy a cucc, és a hely valamilyen oknál fogva nem megközelíthető gépkocsival?

a bojlis...
a finomszerelékes...
és a hétvégi pecacucc sem kevés!

Ahogy telt-múlt az idő úgy változott a horgász módszer, amit épp használtam, és egyben a mérete. Bár a régi cuccokat már nem hordom, a felszerelésem mérete mégis csak növekedni képes.

Idei horgászataim során döbbentem rá, hogy jó lenne valami, ami elősegíti a horgászhelyre való bepakolást. Táskám már van épp elég, de az nem is jó, valami olyan kell, amivel a szatyrok, vödrök is szálithatóak.

Sok helyen horgásztam már az idén, és elég gyakran megesett, hogy a nehéz, kényelmetlen felszereléssel messzire kellett bepakolni a kocsitól. Ám régebben gyakran jártam egy tóra, ahol lehetett bérelni kiskocsit egész napra a bepakoláshoz. Ez nem kis segítség volt, hisz gyorsan és kényelmesen el lehetett érni így a legtávolabbi helyeket is.

Szétnézve az utcán láttam már nem egyszer, ahogy az öreg nénik a piacról kis kocsijukkal húzzák haza a vásárolt termékeket. Ám ezek kicsi műanyag kerekekkel vannak szerelve, nagyon gyorsan feladják a küzdelmet a földúton, és nem is valami stabil az egyensúlyuk.

alap kis kocsi
gumipókkal könnyen rögzíthetjük a felszerelésünket

De aztán észrevettem, hogy a horgászcikkgyártó cégek is piacra dobtak hasonló rendeltetésű eszközöket. Az áruk picit borsosabb, de érdemes közelebbről is megnézni őket!

Nagyméretű gumikerekekkel vannak ellátva, ami a saras helyeken is megállja a helyét, és a kavicsos parton sem kelt nagy zajt a reggeli csöndben.(hisz igen kellemetlen, mikor végig zörög a cucc már kora reggel a békés vízparton).

A kis kocsik könnyű alumíniumból készülnek, és egész kicsire összehajthatók a könnyed szállítás érdekében.(milyen irónikus: a szállítóeszközt is szállítani kell)

speciális kis kocsi
vagy a duplakerekű, a könnyed mozgásé rdekében

Mindegyik modellnek kényelmes a fogása a puhagumi markolatoknak köszönhetően.

Egyes cégek e kis kocsikat is tovább fejlesztették, formálták, megtalálhatók a termékpalettán már a táskás, stéges, keretes verziók, amik további előnyöket rejtenek magukban.

Így már minden horgász megtalálhatja a számára legideálisabb kiskocsit!

a táskás verzióval az apróbb felszereléseket sem hagyjuk el...
a stég lehetővé teszi hogy akár asztal, tálcaként is funkcionáljon
a keret segítségévé biztonságosan szálit hatjuk a felszerelést!

Nincs más dolgunk, mint élni vele, és az elért helyről kifogni álmaink halát!

Írta: Futó Márton (marci88)
Fotók: Haldorádó
Fari_
Marci88

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: