Alias : marci88
Név : Futó Márton
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1988-08-09
Lakhely : Budapest
Kedvenc horgászmódszerei : rakós, spicc, match, pergetés
Kedvenc vízterületei : RSD, Tisza-tó
Legnagyobb halai : dévér 1,5 kg, ponty 12 kg, amur 8 kg, compó 1,5 kg, harcsa 8 kg, csuka 2,5 kg
Mióta horgászik : aktívan 2001 óta

Szerző írásai - 1.oldal

Videóval

III. Haldorádó - PV TV Feeder kupa - páros csapatverseny beszámoló

Futó Márton 2012-04-26 07:00:00
Szeszélyes áprilisi időjárás, folyamatosan változó légnyomás, óvatosan táplálkozó nagytestű pontyok és 40, mindenre elszánt páros. Talán így tudnám egy mondatban összefoglalni az április 21-22-én megrendezett III. Haldorádó - PV TV Feeder Kupa páros csapatversenyt. Aki kíváncsi a részletekre és egy nem hétköznapi verseny izgalmait szeretné velünk újra átélni, tartson most is velünk!

Bezsákolva

Futó Márton 2011-12-14 07:00:00
A folyóvízi horgászatok során számtalan hatékony etetési technika létezik. Jelen írásban egy kevésbé ismert dróthálós etetési technikát szeretnék bemutatni nektek, amivel remélhetőleg ti is még hatékonyabban vehetitek üldözőbe kedvenc folyóitok halait, és - reményeim szerint - még több élményben lehet részetek.

Vízben állva

Futó Márton 2011-11-14 07:00:00
Kevés élmény fogható egy dunai napfelkeltéhez, kiváltképpen akkor, ha az ember bent áll derékig a vízben. A parton még síri csend honol, a Duna is nyugodtan folyik, látóhatáron sincs hajó. A víz nekifeszül az ember lábának, mintegy erőfitogtatásképpen néha meg-megingatva a horgászt, ha picit is lazítani támadna kedve. A nap lassan kúszik fel az égre a parti fák mögül, minden olyan idilli és nyugodt… az első kapásig, mikor már szól a fék, valósággal felrobban a víz…
Videóval

XI. Haldorádó Netbarát Vándorkupa versenybeszámoló

Futó Márton 2011-10-07 07:00:00
2011. október 1-jén rendeztük meg a XI. Haldorádó Netbarát Vándorkupa a Préri-tó partján, amely egyben az idei utolsó Haldorádó szervezésű horgászverseny volt. A rendezvényre ezúttal is alig egy hét alatt betelt a 80 főre meghirdetett nevezési lista. A népszerű, baráti hangulatú verseny gyönyörű késő nyári időjárási körülmények közepette zajlott, és bár kiemelkedő fogások ezúttal nem születtek, mégis az utolsó percig igen izgalmas és mozgalmas versenyen vehettek részt az indulók.
Videóval

II. Haldorádó PV TV Feeder kupa - páros csapatverseny beszámoló

Futó Márton 2011-09-02 07:00:00
A múlt hétvégén (augusztus 27-én és 28-án) a Préri horgásztavon lezajlott a II. Haldorádó - PV TV Páros Feeder Kupáról elmondható, hogy ismét egy rendkívüli versenyen vehettek részt az indulók. Az itt megrendezett horgászkupákon alkalomról alkalomra dőlnek meg a különböző fogási rekordok, miközben egyre nívósabb, egyre rangosabb eseménnyé növik ki magukat az itt megrendezett versenyek. Ez alól ez a hétvége sem volt kivétel. Új fogási rekordok születtek: mintegy 3,7 tonna halat zsákmányoltak a résztvevők! Tekintsétek meg a rendezvényről készített beszámolót és kisfilmet!

I. Országos Feeder Bajnokság - versenybeszámoló

Futó Márton 2011-06-07 18:00:00
2011. június 4-5-én zajlott le hazánkban az első Feeder OB Tiszakécskén. A bajnokság célja a 2012. évi válogatott keret kiállítása és egy új horgászversenysport meghonosítása. A versenyen induló 52 versenyző egy rendkívül technikás, küzdelmes megmérettetésen vehetett részt a csodálatos halállománnyal megáldott Tisza-holtágon. Volt szerencsém már a kötelező edzésnapot is testközelből figyelni, így még jobb képet kaphattam a versenyzők felkészültségéről és várható fogásokról. Az izgalmas és érdekes verseny részleteibe avatom most be az érdeklődőket.

Dunai naplemente márnákkal…

Futó Márton 2011-03-13 07:00:00
Nem szeretem a telet. Nekem túl egyhangú és sivár. De a vérem forr, horgászni akarok. Néha kimegyek egy kis akcióért, fagyoskodom pár órát, majd utána egy bögre forró tea mellett ejtőzöm a gép előtt, a képeimet nézegetve, emlékeket idézve. Sok szép emléket. Mint amilyen ez is itt, mikor jött a hír, hogy eszik a márna!

Voltak nagy pillanataim…

Futó Márton 2010-12-25 07:00:00
Sok dolgot tudnék mondani, ha megkérdeznék tőlem, miért is horgászom. Maga a klaviatúra se bírná ki, ha egyesével mindet végig ütném rajta. Épp ezért úgy gondolom, talán saját gondolataimat szeretem benne a legjobban. A gondolatokat, amik elözönlik az agyamat, amint a vízpartra érek, ahogy rövid időre újra élvezhetem a csendet és a nyugalmat.
Videóval

X. Haldorádó Netbarát Vándorkupa versenybeszámoló

Futó Márton 2010-10-09 07:00:00
Október másodikán került megrendezésre a jubileumi, immár tizedik Haldorádó Netbarát Vándorkupa, a Haldorádós rendezvények egyik legnépszerűbbike! A versenynek ezúttal is a Préri-tó adott otthont. A tó a nagy nyomás alatt sem okozott csalódást, sok szép fogással örvendeztette meg a mindenre elszánt horgászokat, akik minden eddiginél nagyobb érdeklődést mutattak a rendezvény iránt, és nevezési rekordot döntöttek!

X. Haldorádó Netbarát Vándorkupa - versenykiírás

Futó Márton 2010-09-07 07:00:00
Immáron tízedik alkalommal kerül megrendezésre a Haldorádó Netbarát Vándorkupa. Október másodikán a Préri-tó partján ismét lehetőség nyílik a fórumos barátok találkozására, új emberek megismerésére, ráadásul még nagyobb induló létszám lehetőségével és új, a versenyzők kényelmét szolgáló szabályokkal! Tarts velünk, és csatlakozz a bajnokokhoz!

Magyar Női Országos Horgászbajnokság 2010

Futó Márton 2010-06-01 07:00:00
A horgászat tipikusan a férfiak sportja, ám e gyönyörű sportág nem csupán a férfiak szívét dobogtatja meg. Május 28-29-30-án Csepelen, a csőhídi versenypályán került megrendezésre a női horgászbajnokság. A háromfordulós verseny hivatott eldönteni az ez évi bajnoki cím sorsát, illetve a jövő évi magyar nemzeti válogatott keret összetételét. És hogy hogyan is alakult mindez idén? Kattintsatok ide, és megtudjátok!
Videóval

16 óra alatt 34 mázsa hal!

Futó Márton 2010-05-21 07:00:00
Az I. Haldorádó Préri Feeder Kupa átírta a Préri horgásztavon megrendezett versenyek történelmét. A rangos rendezvényen olyan új csúcsok születtek, amelyek megdöntése nem lesz könnyű feladat. Ki hitte volna, hogy viharos erejű szélben, szakadó esőben, drámai módon (19-ről 14 Celsius-fokra) hűlő vízben, rendkívül alacsony légnyomás mellett is ennyi halat fognak a horgászok?! A 64 versenyző 2 x 8 óra alatt 834 db halat fogott 3400,85 kg összsúlyban, feederbottal!!! Hogyan sikerült mindezt elérni, mi történt a két nap alatt, tekintsétek meg az erről készült beszámolót!

Pontyozás az RSD-n!

Futó Márton 2010-05-13 07:00:00
Néha egy-egy horgászat nem egészen úgy sikerül, mint ahogy azt mi magunk szeretnénk. Nem, nem kell feltétlen rosszra gondolni. Van, hogy pozitív irányba tolná el a horgászatunkat Fortuna, de minket ez felkészületlenül ér. Így volt ez velem is. Az év első rakós botos keszegezésére készültem, ami alatt megleptek a pontyok. Lehangoló 5:2-re ki is kaptam tőlük… De ha következetesen átgondoljuk, mi is történt, és hogy tudnánk a megadatott lehetőséget kihasználni, akkor máris egy lépéssel közelebb kerülünk a következő nagy kalandhoz! Hogy ez nekem sikerült-e? Tartsatok velem és meglátjátok, érdemes nyitott szemmel járni!

A tanítómester

Futó Márton 2009-11-22 12:00:00
A horgászat egy eléggé összetett sport, benne számtalan módszer és lehetőség ígér eredményt. Gyakran elkísér a vízpartra az egyik legrégebbi tanárom. Némán lesi, mit teszek, néha megveregeti a vállam is, gratulál. Még mindig próbál tanítani. A legutóbbi horgászaton is végig mögöttem állt, és csak csendben mutogatott a nád szélére az eredményesség érdekében.
Videóval

IX. Haldorádó Netbarát Vándorkupa beszámoló

Futó Márton 2009-10-09 07:00:00
Október harmadikán verőfényes napsütésben, egy kivételes őszi napon került megrendezésre a IX. Haldorádó Netbarát Vándorkupa, az a rendezvény, amely az évek során sokaknál piros betűvel íródott be a naptárba. A versenynek ezúttal is a Préri-tó adott otthont, amely nagy nyomás alatt sem okozott csalódást és sok szép fogással örvendeztette meg a mindenre elszánt horgászokat. Ám a mostani verseny újra átírta a rendezvény eddigi történelmét! De lássuk, mit is jelent mindez!

IX. Haldorádó Netbarát Vándorkupa versenykiírás

Futó Márton 2009-09-08 07:00:00
2009. október 3-án, szombaton kerül megrendezésre a IX. HNVK. Egy rendezvény, amely buli kupaként indult, de időközben „komoly” versennyé nőtte ki magát. Az ide érkezők zömét manapság már a gyakran bőséges, de néha rapszodikus halfogás, és nem (csak) a szomszédolás köti le. A rendezvény „kőkemény” verseny jellege ellenére mégis egy rendkívül szívélyes és baráti hangulatú megmérettetés. A Préri-tó bőséges halállománya garantálja, hogy itt senki sem unatkozik! Nem ritkán 100 kilót kell fogni, hogy versenyt lehessen nyerni, miközben a „könnyű műanyag kádban halat fogni” jelmondatokat hangoztatók rendre benulláznak… Mi a Préri-tó titka, hogyan lehet itt eredményesen halat fogni? Régóta szerettél volna már itt horgászni Te is? Testközelből szeretnéd az ismert horgászok praktikáit ellesni, és velük együtt horgászni? Ha ilyen és ehhez hasonló gondolatok foglalkoztatnak, kattints az írásra és nevezz mielőbb a versenyre!

Mikor az álmok valóra válnak…

Futó Márton 2009-08-08 07:00:00
A monoton hétköznapok szürke forgatagából egy meghívás szakított ki. Egy barátom keresett meg egy izgalmasnak ígérkező horgászat ötletével. Nyaralójuk a Ráckevei (Soroksári)-Duna partján található, egy csendesebb, alig horgászott részen. Az évek folyamán számtalanszor megfordultam már náluk… és emlékeimben kutatva gyönyörű, izgalmakban bővelkedő emlékek tárháza nyitja meg kapuit lelki szemeim előtt. Határozottan, lelkesen mondok igent a meghívásra!
Videóval

VIII. Haldorádó Netbarát Vándorkupa versenybeszámoló

Futó Márton 2009-06-05 07:00:00
2009. május 30-án, szombaton a hűvös, borongós idő ellenére vidám, az energiától majd kicsattanó társaság várta, hogy kezdetét vegye a VIII. Haldorádó Netbarát Vándorkupa a Préri tavon. A verseny, ahol mindenki győztes. A jól ismert arcok mellet, számos új induló is látszott a tömegben. Mindenhonnan horgásztörténeteket, poénokat hozott az ekkor még mérsékelt dél-keleti szél. Még nem sejtettük mit tartogat nekünk az időjárás, és a tó. Ha kíváncsiak vagytok, hogy sikerült megoldanunk a feladatot, tartsatok velem!

Emlékek és ábrándok

Futó Márton 2009-05-26 07:00:00
Monoton berreg a motor, üresjáratban pöfög. Táskám feldobom a vállamra, s leszállok a buszról. A fagyos reggeli levegő valósággal égeti az arcom. Visszavágyom a fém szörnyeteg gyomrába, a kellemes melegbe. De gondolataim már máshol járnak. Már nem zavar a hideg. Az elém terülő tájat kémlelem. Nem is olyan távol már látom a vizet. Felszíne nyugodt, csak a felhők mögül elő-előbújó nap sugarai járnak táncot felületén. Megigéz a látvány, megnyugtat és felzaklat egyszerre. Még erősebben markolom meg pergető botom, és lassan, óvatosan indulok meg a part felé.

VIII. Haldorádó Netbarát Vándorkupa - versenykiírás

Futó Márton 2009-05-07 07:00:00
Május 30-án kerül megrendezésre a HALDORÁDÓ NETBARÁT VÁNDORKUPA versenysorozat nyolcadik és egyben évnyitó rendezvénye. A verseny helyszínéül most is a Préri-tó szolgál. A rendezvény - amely sokkal inkább baráti összejövetel, mintsem vérre menő, ádáz verseny - számos barátság kezdetét ígéri az ideérkező új résztvevőknek, és fergeteges szórakozást biztosít a már régi ismerősként visszatérőknek. A verseny nyolcórás időtartama alatt mindenki jó eséllyel száll ringbe a fenséges díjakért. És levezetésül még ott van a közös vacsora, ami kitűnő alkalom az elérhetőségek cserélésére és a verseny megbeszélésére.

Mixer 8. rész - Földek, sóder

Futó Márton 2009-04-09 07:00:00
A versenybeszámolókat olvasva feltűnik, hogy a versenyzők igen nagy sikerrel használják a különböző típusú földeket. Ennek köszönhetően napjainkban egyre többen használnak földet a horgászataik során. A cikkeket tovább olvasgatva azt is megfigyelhetjük, hogy nem csak egy, hanem igen sokfajta földet használnak a megmérettetések során! Ráadásul egyszerre nem csak egy adott típust, hanem többet keverve, színezve, hol magában, hol az etetőanyaghoz adva használják. Nem véletlen, hogy olyan nagy mennyiségű kérdés halmozódik fel bennünk, hogy elgondolkodunk, érdemes-e földet használni a hétköznapi horgászatok során.

Csepeli dévérek

Futó Márton 2008-11-07 07:00:00
Az évek során a horgászat sok ágába belekóstoltam, mégis a kezdetektől végigkísérő keszegezés okozza mai napig a legnagyobb örömet. Izgalmas dolog leülni és nagytestű, keményen küzdő halakra horgászni, de valahogy a keszegek jobban lekötnek. Nagyobb áhítattal tekintek egy-egy nagyra nőtt keszegre, mintha egy kapitális pontyot fognék. Emiatt döntöttem úgy, hogy most is kedvenc horgászvizemre, a Ráckevei Duna-ágra megyek le egyet keszegezni. A horgászat pikantériáját az adja, hogy egy még számomra is új módszerrel ültem le a dévéreket kergetni, neveztessen rakós bottal. Így megpróbálok pár tanáccsal szolgálni a velem egy cipőben járóknak, hogy az én hibáimból tanulhassanak!

VII. Haldorádó Netbarát Vándorkupa Beszámoló: Az erőpróba

Futó Márton 2008-10-12 07:00:00
Október elsején gyönyörű napsütésben csodáltam a Tiszát. Ám gondolataim valahol máshol jártak. Nem messze Pesttől, és a pár nappal távolabbi jövőben. Egyre csak azok a jól ismert szavak kavarogtak a fejemben, mint a lehűlés, hidegfront, eső, viharos szél. Mit is várhattam volna, egész évben ezt játszottam a természettel. Hét közben összetörte a szívem az elérhetetlenségével, hétvégén - mire kijutottam a vízpartra - mindig próbára tett valamilyen természeti csapással. De ez a hétvége más lesz, mint a többi! Újra egy Haldorádó Netbarát versenyen találkozhatok régi ismerőseimmel és fórumtársaimmal.

TOP MIX - HALDORÁDÓ KUPA 2008, Dunafalva - versenybeszámoló

Futó Márton 2008-09-04 05:00:00
Régi vágyam teljesült, amikor személyesen is megismerkedhettem a híres Dunafalvai versenypályával, amely a délvidék leghíresebb Duna-szakasza, köszönhetően az évtizedek óta itt megrendezett sok rangos horgászversenynek. Igaz, első személyes látogatásom során még nem versenyzőként, hanem Döme Gábor segítőjeként, háttérembereként volt szerencsém a rangos versenyen részt venni. Így azonban lényegesen többet láthattam, tanulhattam, mintha magam is horgásztam volna. Mondanom sem kell, hogy lenyűgözött az a precizitás és hihetetlen céltudatos felkészülés, amely már a verseny előtti napot is jellemezte. Együtt kevertük be a „titkos recept” alapján összeállított etetőanyagot, horgászföldet, majd mindent szépen sorba véve bepakoltunk az autóba… Talán jobban vártam a másnapot, mint Gábor! Nagyon kíváncsi voltam rá, hogy miként reagálnak a bekevert finomságokra a halak, és valóban olyan sok pikkelyes lesz a versenyen, mint azt oly sokszor hallhattuk?! Tartsatok velem, és minden kiderül!

Mixer 7. rész - Adalékanyagok

Futó Márton 2008-09-02 06:45:00
Napjainkban a horgászboltok polcai már roskadásig vannak a különböző cégek etetőanyag kínálatával. Nem véletlen, hogy egyre kevesebben vannak, akik otthon készítik el a saját keveréküket, hiszen megvenni a különböző alapanyagokat lényegesen drágább, mint kifizetni a már kész és többször kipróbált etetőanyagot. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne tehetnénk egyedivé egy etetőanyagot, és ne kísérletezhetnénk mi magunk a különböző adalékanyagok hozzáadásával. A következőkben a hétköznapi horgászataink során leggyakrabban előkerülő adalékanyagokról és használatuk alapjairól lesz szó.

VI. Haldorádó Netbarát Vándorkupa - új rekordokkal!

Futó Márton 0000-00-00 00:00:00
A nyári szabadságok miatt egy kicsit kisebb, de annál „velősebb” mezőny gyűlt össze augusztus 9-én a Préri-tó partján. A mindenre elszánt horgászokat a kora reggeli sorsoláson szakadó eső és erőteljes északi szél fogadta. Horgászat szempontjából nem tűnt ideálisnak az időjárás, de a másodpercenként fröccsenő vízfelszín, a sok száz pontyugrás már ekkor sejtetette, hogy ez nem lesz egy hétköznapi horgászat! Ha a későbbi eredménylistára tekintünk, hát bizony, minden képzeletet felülmúlt ez a nap! Új egyéni fogási rekord született, több mint 105 kilót fogott ki a győztes, amivel a díszes serleget megszerezte! Új rekordot jelent a kifogott halak összmennyisége is, a verseny időtartama alatt majdnem 650 kiló került mérőszákba! Az egyéni átlagfogás is elképesztően magas volt, meghaladta a 23 kilót! Az átlagos egyedsúly is meglepően magas, 3,33 kiló volt. Egy biztos: aki ezen a kiváló hangulatú versenyen részt vett, sokáig fog rá emlékezni!

V. Haldorádó Netbarát Vándorkupa beszámoló

Futó Márton 2008-06-19 07:00:00
2008. június 14-én került megrendezésre immáron ötödik alkalommal a Haldorádó Netbarát Vándorkupa. A találkozónak - amely sokkal inkább baráti összejövetel, mintsem vérre menő, ádáz verseny - ezúttal is a Préri-tó adott otthont. E rendezvény számos barátság kezdetét ígéri az ideérkező új résztvevőknek, és fergeteges szórakozást biztosít a már régi ismerősként visszatérőknek. A verseny nyolcórás időtartama alatt mindenki jó eséllyel szál ringbe a fenséges díjakért. És levezetésül még ott van a közös vacsora, ami kitűnő alkalom az elérhetőségek cserélésére és a verseny megbeszélésére. De hogy is nézett ki ez legutóbb?

Mixer 6. rész - Hogyan változtassuk meg az etetőanyag színét?

Futó Márton 2008-06-03 07:00:00
Több gyártó termékeinél is megfigyelhetjük, hogy ugyanazt az etetőanyagot több színben is a piacra dobják annak érdekében, hogy az évszaknak és a körülményeknek leginkább megfelelő, optimális keverékkel horgászhassunk. De mi van akkor, ha éppen nincs az a szín, amit szeretnénk, vagy a kedvenc etetőanyagunkat csupán egy színben forgalmazzák? Ebben az esetben sem kell letennünk a számunkra már oly sokszor bevált etetőanyag használatáról, hiszen az etetőanyag színét, tónusát mi magunk is a körülményekhez igazíthatjuk.

Mixer 5. rész - Folyékony aromák

Futó Márton 2008-05-20 07:00:00
Miután már tudjuk, hogy a halak az ízek és az illatok érzékelésére egyaránt képesek, megpróbálunk hatni rájuk az aromák segítségével is. Az előző részben a poraromákról volt szó, kiemelve, hogy azokat főleg az év melegebb, 15 Celsius-fok feletti vízhőmérséklettel jellemezhető időszakában tudjuk sikeresen használni. Ebben a részben a folyékony aromákról lesz szó, amelyek egész évben sikeresen alkalmazhatók. Jó lenne azonban tudni, hogy a különböző aromák az év mely szakaszaiban, és milyen hatással dolgoznak az etetésünkön, valamint annak környékén… Ebben próbálunk segítségetekre lenni!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2022 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.