Quantum orsóápoló szerek

Quantum orsóápoló szerek

Sok horgász abban a tévhitben van, hogy egy orsót akkor kell ápolni, esetleg szervizbe vinni, amikor már nem működik megfelelően. De azok is tévednek, akik azt hiszik, hogy egy finomabb szerkezetet, egy drága orsót nem kell ápolni. Pedig az alkatrészek kopása, az orsók idő előtti tönkremenetele megelőzhető lenne, ha legalább évente egyszer a megfelelő orsóápoló szert használva karbantartanánk azokat. Nézzük, milyen orsóápoló szereket kínál a Quantum!

Ahogy már a bevezetőben említettük, minden orsónak jár a „kényeztetés”, időről időre szüksége van karbantartásra, ápolásra, legyen az egy olcsóbb vagy drágább, régi vagy új konstrukció. A Quantum által forgalomba hozott Hot Sauce termékek maximális teljesítményt és hosszú élettartamot adnak a mozgó alkatrészek számára.

Hot Sauce orsó olaj

Ez az olaj elsősorban a dobban található filclamellák olajozására szolgál. A filclamellákra kell csepegtetni, így megfelelő lesz a kenés filc- és a fémlapok között. Ez azért lényeges, mert a fék így nem fog letapadni, és elkerülhető a letapadásból eredő halvesztés. Az olajozás előtt érdemes a lamellákon található szennyeződéseket eltávolítani. Természetesen az olajban futó orsókhoz is használható ez az olaj, melyeken rendszerint található külső olajozási pont. Ezeknél az orsóknál szétszedés nélkül juttathatunk be pár csepp olajat a nyíláson keresztül. A hosszú vékony adagoló csőr segítségével a legszűkebb résekbe is tudunk az olajból csepegtetni. 10 grammos kiszerelésben kapható.

A Hot Sauce olaj tökéletes kenést ad
A filclamellák megolajozásával nem fog letapadni az orsó fékje
A külső olajozási ponttal rendelkező orsók esetében szétszedés nélkül juttatható olaj az alkatrészekre
A Hot Sauce olaj hatékonyabb kenést és hosszabb élettartamot biztosít

További infó: ugrás az áruházba.

Hot Sauce orsó zsír

Ez a zsír gyakorlatilag az összes orsóhoz használható. Meg lehet vele kenni bármelyik belső alkatrészt. Megfelelő védelmet nyújt a mozgó alkatrészeknek, így azok hosszú ideig működnek problémamentesen. A régebbi orsókhoz is tökéletesen használható, hiszen hézagoló tulajdonságú. Ez nem jelenti azt, hogy jobb lesz az orsó, mint új korában, de az enyhén kopott alkatrészeknek kellő védelmet nyújt, hogy ne kopjanak tovább. Kiszerelése: 25 ml.

Minden mozgó belső alkatrészre kenhető
A fogaskereket…
… célszerű vastagon bekenni
De a végtelenített csiga…
… és a tengely se maradjon ki
A zsinórvezető görgő is…
… kaphat belőle egy picit
Sokkal jobb hatásfokú, mint egy hagyományos zsír

További infó: ugrás az áruházba.

Hot Sauce Spray

Ez a spray maximális teljesítményt biztosít a mozgó alkatrészek számára, ami nemcsak azt jelenti, hogy zsírzásra használatos kenőanyagot viszünk fel a kezelendő felületre, hanem olyan speciális adalékokat, amely megkülönböztetik más kenőanyagtól. A sprayt a belső szerkezetre kell fújni, majd 1-2 percig hagyni kell száradni, hogy az oldószer elpárologhasson. Az így visszamaradó zsíros-olajos anyag tökéletes kenést biztosít. 100 ml-es kiszerelésben kapható.

Bármilyen orsóhoz használható
Az orsó fogaskerék-rendszeréhez…
… és a csapágyak kenésére is alkalmas

További infó: ugrás az áruházba.

Fontos végiggondolni, hogy nemcsak szétszedni kell az orsót, de azt összeszerelni is tudni kell. Tehát aki nem biztos abban, hogy össze is tudja rakni, az inkább forduljon szakemberhez vele! Aki azonban vállalkozik arra, hogy saját maga tartsa karban orsóit, annak a Quantum orsóápoló szereit ajánljuk.

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.